Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2017 22:32 - Хора, нека да живеем поне малко със страх от Бога, Съдбата, Възмездието, Кармата или както там се казва.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 152 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.11.2017 09:19


 Нека да не си мислим, че ще ни се размине:

  1. Когато надраскаме с ключ или пирон, хубавата кола, която не можем да си позволим в този момент. Като я драскаме, никога Съдбата няма да ни удостои с привилегията да я имаме в бъдеще време;
  2. Когато пуснем бензинопила да си свършим някаква работа в 3 часа следобяд и не ни пука, дали в съседната къща или кооперация има малки деца, които спят в този момент.
  3. Когато ходим като коне в жилищната кооперация, стъпвайки на пети и дразнейки останалите, купили си жилище в същата тази кооперация, без да подозират, че строителя е спестил парите от вътрешната изолация;
  4. Когато вместо да изкараме детето си да тича в парка навън, ние, защото ни мързи, го оставяме да тероризира всички наоколо с невъзпитаното си поведение, защото има червеи в гъза и те го карат да лудува от 7,30 сутринта, та чак до 23 часа вечер. Просто се чуда, защо на тези деца не ни накарат да въртят педалите на някое колело, което прави ток. Със сигурност ще произведе толкова енергия за продан, че семейството ще се отоплява безплатно през зимата;
  5. Когато сме на "дълги" карайки колата и когато онзи отсреща ни пресветва и ни дава сигнал, че го заслепяваме. Да, изгасяме дългите и точно преди да се разминем, отново ги включваме, знаейки, че онзи отсреща няма да може да реагира бързо и той да ги превключи. Да, в случая сме победители. Но дали сме надхитрили съдбата? Дали "откровенията", които човекът отсреща е изпратил по наш адрес няма да ни застигнат, ако не в този живот, то в онзи, ако наистина вярвате в преражданията.
  6. Когато влезем в асансьора с цигара и когато след товя я хвърлим, където ни падне, че дори и не я загасяме с крака, за да не си повредим обувката.
  7. Когато не си платим общите части на кооперацията, мислейки, че ще прекараме съдедите си, които като последни наивници си плащат 10-те лева месечно, за почистване на входа, поддържане на асансьора и за други общи разходи.
  8. Когато не си свършим работата както трябва и дори я замажем, само и само да стигнем до парите, които са ни обещани, но при добре свършена работа. Хиляди примери може всеки да даде в този случай, как всеки прецаква всеки в този свят. Толкова много нерви на куп, толкова много битовизми се създават, вместо всичко да е ясно и точно още от самото начало и хората да държат на думата си и на името си.
  9. Когато както вече писах в предишна статия, изхвърлим строителните си отпадъци в коша за боклук и си мислим, че правейки скришом тази операция, ще ни се размине, разчитайки на овчето добродушие на заобикалящия свят и на неработещите институции.
  10. Когато се сдобием с измислена диплома за образование и започнем да лъжем света и самите себе си, че струваме нещо повече, от посредствеността, която носим от раждането си, та досега.
  11. Когато се занимаваме с интриги, за да се докопаме до някакъв пост, позиция, пари, власт и т.н.
  12. Когато откраднем нещо чуждо, без да ни е еня, какво причиняваме с постъпката си на други хора.
  13. Когато малтретираме някого - човек, животно...Мислим си, че ще ни се размине.
  14. И сега ще кажа нещо неочаквано - КОГАТО МАЛТРЕТИРАМЕ САМИТЕ СЕБЕ СИ И СКЪСЯВАМЕ И БЕЗ ТОВА КЪСИЯ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ С ПРОСТОТИИТЕ, КОИТО ВЪРШИМ В СОБСТВЕНА ВРЕДА.

Нека да не живеем с усещането, че ще ни се размине. Не съм много привърженик на разните там религии, но сега си мисля, че ако не се злоупотребява с натрупването и поддържането на страха от възмездие, което го има във всички религии, нещата ще излязат наистина извън контрол и обществото ще стане неуправляемо. От какво друго да се страхува, след като институциите не работят? Остава страхът от Бога, Съдбата, Кармата и т.н. Но ако човек не вярва в тези неща. Тогава не знам.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3194939
Постинги: 6870
Коментари: 4294
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031