Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2017 21:41 - "Сегашното поколение българи, живеят в свободна страна, заради простия съветски войник."
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 314 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 08.11.2017 10:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 https://rvio.histrf.ru/activities/news/item-4230

Това казва Михаил Мягков, Научен директор на Руското военно-историческо общество, каквото и да значи това.

Аз ще оставя това изказване без коментар, но ще задам резонен въпрос: КАКВО ЩЕШЕ ДА СТАНЕ С БЪЛГАРИЯ, С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, АКО СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ НЕ БЕШЕ ОБЯВИЛ ВОЙНА НА БЪЛГАРИЯ И АКО ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ НЕ НАВЛЕЗЕ НЕПОКАНЕНА В НАШАТА СТРАНА?

Според Мягков, вероятно съвремените българи няма да живеят в свободна страна, ако не е бил простият съветски солдат. ПРОСТО ЩЕ ЕКСПЛОДИРАМ. Това трябва да го каже на финладците, естонците, латвийците, литовците, поляците, чехите и словаците, унгарците и един куп други народи, където освободителната съветска армия успя да донесе "свободата". Хитлер може и да е бил себично и тъпо копеле, боклук невиден, но поне не е карал собствения си народ да гладува и умира от глад. Това го могат само руснаците - страната, която обикновено е световният износител на пшеница!!!


Спомням си моя престой в Съветския съюз през 1985г. Бях на студентска бригада и не крия, че изкарахме добри пари за онова време, работейки по минимум 12 часа на ден в тайгата. В малкото свободно време, гледахме телевизия. Естествено Първа програма на съветската телевизия. То няма друго. Когато има новини от спорта, казват примерно: Нашият човек, съветският гражданин еди кой си е станал трети в своята дисциплина и "чуть чуть не хваталость" - не му е стигнало да стане първи. А кой е станал първи и втори, така и не разбирахме. Много важно.


Светът започва от Русия и руснаците. Нямам лошо отношение към тях, но след една среща пред хотел Космос с руснак, който твърдеше колко добра кола е волгата и колко е по-добра от мерцедеса, просто престанах да се впрягам.

Сега за пръв път ме ядосаха с това изказване. Никой не ги е канил да идват в България изпращайки танкове, кораби и самолети, освен продажните комунисти, които никога нямаше да вземат властта, без подкрепата на демократичната Червена армия.

А КАКВО ЩЕ КАЖЕ ОБИКНОВЕНИЯТ РУСКИ ГРАЖДАНИН, АКО ГО БЯХА ОСТАВИЛИ НА МИРА И НЕ ГО БЯХА НАКАРАЛИ ДА ПРЕВЗЕМА СВЕТА? ДАЛИ НЯМАШЕ ДА БЪДЕ СЕГА ПО-БОГАТ И ЩАСТЛИВ, ОТКОЛКОТО Е? И ПО МАЛКО ПИЯН, РАЗБИРА СЕ.

АБЕ ТЕЗИ ХОРА НЯМА ЛИ ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ ПРЕЗ 1944г. НИКОЙ НЕ ГИ Е КАНИЛ ДА НИ ОСВОБОЖДАВА? ТОЧНО ОБРАТНОТО - ТОВА БЕШЕ АГРЕСИЯ ОТ СТРАНА НА СССР СПРЯМО СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА, КАКВАТО Е БИЛА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 1944г. 



Гласувай:
0



1. tarseshtia - Не експлодирай, просто се гръмни!
08.11.2017 14:24
В 1944г., може би съветската армия трябваше да постъпи, както американската и английската със София? Повярвай, щеше да е стократно по-убийствено! Забравяш, че сме били съюзници на Германия и сме били обявили война на САЩ и Англия, или така ти отърва. Имало е два варианта:- руските танкове да ни прегазят, или да ни съжалят и влязат мирно! Избрали са втория, за наша радост!
цитирай
2. kolevdobri - Невъзпитана кучка си ти!
08.11.2017 21:00
tarseshtia написа:
В 1944г., може би съветската армия трябваше да постъпи, както американската и английската със София? Повярвай, щеше да е стократно по-убийствено! Забравяш, че сме били съюзници на Германия и сме били обявили война на САЩ и Англия, или така ти отърва. Имало е два варианта:- руските танкове да ни прегазят, или да ни съжалят и влязат мирно! Избрали са втория, за наша радост!

Когато говориш за гръмване, първо се гръмни ти, дай пример. Нали знаеш, каквото пожелаеш на ближния, първо опитай със себе си. Иначе е себично и гадно. Ти всъщност знаеш каква гаднярка си. Няма да ти го напомням.
Обяви ли сме война на САЩ, не на Съветския съюз. Аз лично предпочитам, след бомбардировките на София, България да беше окупирана от САЩ, така както се случи с Холандия, Франция, Италия, Белгия и част от Германия. Явно ти предпочиташ Съветския съюз. Затова ти казвам - ти се гръмни руска кучко. И марш в Сибир, щом ти харесва руски танкове да те "освобождават". Там хубаво ще те освободят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217714
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930