Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2017 17:47 - Как да се подобри организацията на движението по Владайското дефиле?
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 116 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.11.2017 17:47


 Знаете, че става дума за пътя от София към Перник. Сега се връщам оттам. Наистина ремонтът на пътя в участъка от разклона за Мърчаево до караулката на КАТ в началото на Владая, е направен много добре. Същото важи и за асфалтирането на участъка с еднопосочно движение, което започва на около 500 метра след караулката в посока София, до първия светофар. Надолу си е все същото.

Какво може да се направи, за да се подобри съществено движението?
  1. Да се асфалтира целият участък до началото на бул. Цар Борис 3. 
  2. Да се обособят 4 летни за движение, по две в двете посоки, като всяка дясна лента в двете посоки да бъде направена по-широка, за сметка на стесняване на лентата за изпреварване. Така по-големите ППС ще могат спокойно да използват дясната лента, без да е необходимо, както сега го правят, да навлизат в лявата лента и да блокират цялото платно за движение в една посока..;
  3. Да се забрани на ППС с тегло над 3 тона да изпреварват в този участък на пътя.
Така ще имаме един по-добър вход към София, от този, който си спомняме в продължение на десетилетия. Говорил съм с много македонци през последните 15 години, които ми споделиха, че избягват да посещават София, именно заради недобрата пътна инфраструктура. Ситуацията се подобри съществено през тези години, защото аз си спомням подскачането по околвръстното на Перник и колко гуми сме сменили аз и служителите ми, минавайки по този участък от пътя. Влизането в експлоатация на кръговото на Драгичево и магистрала Люлин подобри още повече ситуацията. Сега остава да се асфалтира входът на София откъм Владая, поне до началото на бул. Цар Борис 3., тъй като той си остава главната пътна артерия за вход към София. Миналата година говорих с гърци, които често пътуват и те ми казаха, че за тях бил голям проблем да заобиколят София, пътувайки в посока към Румъния и са опитвали заради това други маршрути - примерно този през Кавала, Александруполис и оттам към Кърджали и т.н. Магистрала Люлин, Западната и Северната дъга на практика решиха този казус за транзитно преминаващите по направлението Букуращ - Солун. Сега е време да подобрим двата входа на София - от югозапад и от запад, а именно пътя Перник София и бул. Сливница. или както му казват сега - Европа. Защото като влизаш по него в София, не ти прилича никак на Европа. 

Дано не прозвучи твърде фантастично, но пътят през цялото дефиле може да бъде покрит с конструкция, която да гарантира, че няма да има нужда от снегопочистване през зимата, а така също и да се поставят отгоре слънчеви панели, които да произвеждат ток, с продажбата на който да се изплати съответното съоръжение. Така ще се запази за по-дълго време и настилката, която както всички, които пътуват по този маршрут знаят, че в този влажен усой, надали ще издържи и 5 години, при тези резки промени в температурите,  влага, замръзвания и снеговалежи.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195445
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031