Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2017 08:05 - Най-трудното нещо на този свят е да правиш избори.01
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 144 Коментари: 0 Гласове:
0



 Говорехме за началото на изборите, всеки ден, от събуждането ни. Някои ставайки от леглото, поставят и двата си крака в чехлите. Други -  десният. Трети - първо левият. Появява се думичката СУЕВЕРИЕ, която изразява предварително планирания и определен схизматичен или догматичен начин да действие, на точно определено действие в точно определена ситуация. Още един пример - приближаваме стълбище. Следва изборът - с кой крак да започнем изкачването? Няма как да го направим с двата, освен ако не сме на спортен терен и искаме да скачаме като зайци и да тренираме. В обществото такъв начин на придвижване по стълби нагоре и надолу, ще предизвика насмешки.

Има хора, които са си задавали тези въпроси и за определени моменти са избрали точно определено действие, което го повтарят без разсъждения, защото предварително да установили ефективността на това действие и така постъпвайки се стига да улеснения в ежедневния живот. Нарича се РУТИНА. Например. Имате ключ за дома и ключ за колата. При някои тези ключове се намират на една връзка, а при други - на две. Ключът за колата стои в десния джоб /примерно/, а на дома - в левия. Ако я няма тази рутина, ще трябва да разчитаме на късмета, който в случая е вероятност за сбъдване в пропорции 50 на 50. Аз например слагам ключовете в страничните джобове на раницата си, защото първо са много и няма как да ги нося в джобовете на панталона или сакото и второ, по-удобно е, когато ключовете са много, всичките да са извън дрехите, с които обикновено се движим по улицата или в службата. Спомняте ли си, как като деца, на някои от нас, родителите ни слагаха ключа за дома, да виси на връв, сложена на врата ни. Така няма да го изгубим. Сега това вече не се прави или поне аз не виждам да се прави. Сега измислиха устройство за проследяване на ключа.


Та да продължим с изборите. Ако си имаме точно определено паркинг място или гараж за колата, вероятно сте установили, как точно да подхождате към него и как да паркирате колата. Паркирате по един и същи начин, спестявайки си различните избори и възможности, които ви се предоставят, защото сте намерили най-ефективния начин за този размер кола и за този размер паркинг място или гараж. Същото е и когато пътувате за работа. Запознали сте се с обстановката и реагирате на базата на вашия опит и в зависимост от променящата се наоколо среда, защото никога, както казва Зенон, не можете да влезете по един и същи начин в една и съща река.

Човечеството е напреднало доста много, когато СТАВА ДУМА ЗА ИЗБОРИ НА ПРЕДМЕТИ. Има обаче още много да се желае, когат остава дума за избори на ХОРА.
Дали това ще бъдат наши клиенти или наши доставчици, това няма толкова голямо значение. Задава те си въпроса, защо трябва да избираме клиентите си и че това може да изглежда глупаво, след като клиентите плащат, ще ви отговора, че например в Лондон, наемодателите си избират наемателите и това може да изгглежда странно от наша гледна точка. Там, ако не те харесат на пръв поглед, може и да не ти дадат ПРАВОТО да им станеш наемател, въпреки готовността ти да плащаш. Нещо подобно е и в магазините. Не можеш да влезеш вътре и да си вземеш нещо за хапване и да започнеш да го ядеш, без предварително да си го платил на касата. Може и да ти откажат да приемат парите ти, защото такова е там общественото възприятие. Сделка още няма и нямаш право да консумираш,  преди да си платил, въпреки, че може да става дума за реализация на това взаимоотношение във времето от дори и няколко секунди.

Та - ИЗБОР НА ХОРА.

Следваща статия.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219031
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930