Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2017 08:14 - Най-трудното нещо на този свят е да правиш избори.02
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 110 Коментари: 0 Гласове:
0



 Нарочно в заглавието на тази поредица не използвам думичката "правилно" и това обяснение го оставих и го вмъквам чак в третата статия. Иска ми се да видя, дали читателят ще забележи отсъствието й досега.

ПРАВИЛНО ПРАВИЛНО ПРАВИЛНО.

Кое за бога е правилно и кое е неправилно? Мислите си, че е просто да се отговори на този въпрос? Колкото и просто да изглежда, не, не е. Хем е просто, хем не е.


Ако за животинското царство едно нещо е правилно, дали това е правилно за човешкото царство. Представете си, вървите си по улицата и виждате как човек е захапал една хубава баничка, сандвич или нещо вкусно за ядене. Правилно ли е да му завиждате, че вие в този момент не сте на негово място или поне нямате в ръцете си това, което той има? Правилно ли е да му поискате част от това, което яде или защо не цялата част? Правилно ли е да му обършите два шамара и да си присвоите негова вещ, след като веднъж вече ви е отказал? Правилно ли е изобщо да го питате? Защо не му вземете там баничката, кифлата, милинката, сандвичът или бургерът или там каквото е и не се възползвате от ситуацията, да удовлетворите вашите желания?

Някои ще кажат - не, не е правилно. Това не е твое и нямаш право да го правиш. Вярно е, ЧОВЕЧЕСТВОТО Е ИЗМИСЛИЛО ЗАКОНА, ЗА ДА МОЖЕ ОПРЕДЕЛЕН ИНДИВИД ДА СИ ПРИСВОИ БАНИЧКАТА НА ДРУГ ИНДИВИД, БЕЗ ДА СЕ НАЛАГА ДА ГО НАЛАГА /как обичам заигравката с думите/ С ШАМАРИ ИЛИ ИЗОБЩО ДА ИЗПОЛЗВА НАСИЛИЕ.


Как би постъпила една хиена, ако види, че лъвът се угощава с някаква плячка? Ще прецени рисковете, ще прецени своето усещане за глад, което може да постави преценката на рисковете на друго ниво - разбирайте, да я накара да поеме по-големи рискове, приближавайки се едновременно и до лъва и до плячката. Нали знаете приказката - който го е страх от мечки, да не влиза в гората. В природата няма такова нещо като "правилно" и "неправилно". Изборът там е живееш или умираш. Там си има други закони и това са законите на по-силния за момента. Отиваш и открадваш плячката на друтия и не си длъжен да му даваш обяснение.

Задавали ли сте си въпроса, къде е очарованието на природата и ЗАЩО ТАКА ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК СЕ ВЪЗХИЩАВА НА ПРИРОДАТА?

Следваща статия.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3214705
Постинги: 6917
Коментари: 4319
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930