Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2017 08:54 - Най-трудното нещо на този свят е да правиш избори.03
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 102 Коментари: 0 Гласове:
0



 Стана дума за възхищението от природата. Колко много автори са писали на тази тема. Спомнете си за съзерцанието и наслаждението, което Русо е изпитвал пред природните гледки, текстовете на дядо Вазов за Рилската пустиня и т.н. Какво може да изпита човек, ако е в подножието на Ниагарския водопад, водопадите Игуасу, водопадът Виктория на Замбези или гледката от телевизионната кула на Пампорово? Какво друго, освен възхищение пред природните красоти. Какво изпитваме като гледаме елени, сърни и други диви животни на свобода? Какво изпитваме, като гледаме домашна свиня или дива свиня? Не изпитваме ли и мъничко страх пред това невероятно здраво и голямо в същото време животно, което може да ни прегази стига да поиска? Как се отнасяме с домашните прасета? Изпитваме ли същото страхопочитание към тях?
Дивите животни са създадени от Създателя, а домашните са някакво негово упражнение, чрез друго негово упражнение, наречен ЧОВЕК. И като сравниш двете упражнения, разбираш, че едното си е направо работа с две леви ръце. Познайте кое.

Но такъв е животът, както се казва. Да се върнем към избора и изборите. Казахме вече, че изборът на вещ би трябвало да е много по-лесен, от избора на хора или човек. Например, избираш хляб - имаш вече създадена рутина и отиваш пред щанда и си вземаш онова, което обикновено вземаш. Понякога търсиш разнообразие и си вземаш нещо различно, но само понякога. Обикновено се избира познатото, опитаното и изпитаното.
С жените разбира се е по-трудно, особено, когато става дума за козметични препарати, дрехи и аксесоари. Те могат с часове да стоят пред щанда за червила или някакви кремове, преди да изберат нещо. Същото е понякога сутрин, когато застанат пред гардероба, с надеждата да си харесат нещо точно за конкретния ден и ако това нещо не е непременно нещо необличано и ново, изборът наистина е много труден. Как сме си разпределили работата наистина. Накарайте някоя жена да избере гуми за колата и ще видите какво е конфуз. За тях гумите са "черни", а колата е "червена". В подобна ситуация би попаднал средностатистическият мъж, ако го накарате да избере червило за устни за жена, освен ако не знае предварително какво точно харесва въпросната жена.


Но има така наречените генерални избори, при които няма значение полът на жената, расовата му или етническа принадлежност. Това са изборът на храна и вода, като основополагащи избори за съществуването на живота. Обикновено при вещите, наблюденията ми са, че за определени вещи не може да се направи какъвто и да е избор, до като за други, въпреки, че става дума за по-важни неща, се прави механичен, направо хазартен избор. Например, за една жена е изключително важно как изглежда външно и затова дрехите, обувките, аксесоарите, гримирането и т.н., са приоритетни. Тя може да се нагласи като кокона и да излезе на улицата, удовлетворена от самата себе си и да пресече същата тази улица така, че да увеличи значително шансовете си да не доживее до дълбока старост, просто защото залисана във "важните" неща, как изглежда косата й, може да я отнесе някой автомобил. Външните проявления на тези избори са по-важни за елементарните, обикновените хора, от вътрешните. Така нагласената жена ще седне в кафенето, ще си поръча кафе и ще запали цигара. Много важно дали е вредно или не, важното да е шик. Изборът е направен. Фасонът е по-важен от съдържанието, защото съдържанието не реагира ведна. Нали знаете цигарите убиват, НО НЕ ВЕДНАГА. След има ОТСРОЧКА, защо да не се възползваме от нея.

Следваща статия.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195152
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031