Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2017 09:05 - Най-трудното нещо на този свят е да правиш избори.04
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 507 Коментари: 2 Гласове:
0



 Преди да продължим за изборите на хора, нека още малко да поговорим за изборите на вещи, стоки и т.н.

Наблюдавам реакцията на хората, когато влязат в супермаркет. Всеки е различен сам по себе си, но има нещо, което е обединяващо. ИЗБОРИТЕ ТАМ СЕ ПРАВЯТ НЕ НА ОСНОВАТА НА СЪДЪРЖАНИЕТО, А НА ОСНОВАТА НА ФОРМАТА. Говоря преобдаващо, а не за конкретния случай.

Всеки опит да заговориш някой на тема съдържание, се посреща с неприязън, дори и да го направиш любезно. Влизаш в личното пространство. И това също е избор. ЧОВЕК Е НАПРАВЕН ТАКА, ЧЕ ИСКА ДА ГО ИЗЛЪЖЕШ, ЗА ДА БЪДЕШ ДОПУСНАТ ДО НЕГО. Такава е човешката природа, която както казахме е различна от природната природа. Човекът не е като хиената, която трябва да направи избор на живот и смърт, преди да посегне на плячката на лъва. Човекът не прави избор на живот и смърт в ежедневния си живот или поне този избор е в много по-голяма степен защитен от различни защитни съоръжения, направени от самия човек, за да минимизира рисковете, идващи от околната среда и природата. Можем например да се доближим до 2 см. до лъва, като знаем, че от тази среща няма да пострадаме физически, защото сме направили такава преграда, която да ни предпази от него.

Да се върнем към избора в супермаркетите. Наблюденията ми са, че изборите там се правят МАШИНАЛНО. Или нещо друго - НАПРАВЛЯВАНО. Или и двете заедно - МАШИНАЛНО-НАПРАВЛЯВАНО или НАПРАВЛЯВАНО - МАШИНАЛНО.


Влизаш, вземаш и излизаш. Като че ли става дума за кърпа за ръце или нож за рязане на хляб, макар че и при тези избори трябва да се внимава много. Но дори и да сгрешиш с кърпата за ръце, грешката няма да е толкова голяма, отколкото, когато сгрешиш с онова нещо, което вкарваш в организма си, с цел неговото физическо оцеляване.


Нито се четат етикетите, нито пък някой им вярва. В какъв свят живеем? В свят на непукизъм, тъпотия, недоверие и в същото време - в свят на СЪМНЕНИЕ. ДАЛИ СЕ ОПИТВАМЕ ПОНЕ ДА ПРОВЕРИМ ПРАВИЛНОСТТА НА НАШИТЕ ЕЖЕДНЕВНИ ИЗБОРИ, ДА ПОПИТАМЕ НЯКОЙ ЗА МНЕНИЕ? РЯДКО, ДА НЕ КАЖА - НИКАК. ПРОСТО НЕ НИ ПУКА. За нас самите, разбира се. Иначе много ни пука за колите ни, за дрехите ни, за обувките ни, за шапката и чантата, за това кой какво казал за нас, какви думи използвал и т.н. и т.
Следваща статия.



Гласувай:
0



1. nedovolen - Това е най-лесното, ако не сме за...
08.12.2017 21:09
Това е най-лесното, ако не сме забравили кои сме, защо сме, какво правим и защо още ни търпят. Не управниците.
Те ни правят и т.н. 17-ти кадър в рекламите и вс. др. предавания, та като влезем в магазина, или друго тяхно учреждение, да правим каквото им е угодно.
Кратко. Ако е неясно, ще наредя още буквички..
цитирай
2. kolevdobri - Ясно е казано...Благодаря!
09.12.2017 07:30
nedovolen написа:
Това е най-лесното, ако не сме забравили кои сме, защо сме, какво правим и защо още ни търпят. Не управниците.
Те ни правят и т.н. 17-ти кадър в рекламите и вс. др. предавания, та като влезем в магазина, или друго тяхно учреждение, да правим каквото им е угодно.
Кратко. Ако е неясно, ще наредя още буквички..

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3220600
Постинги: 6921
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930