Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2017 10:36 - Всяка една обществена институция, рано или късно се превръща в мафиотско формирование! Освен ако...
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 141 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 13.12.2017 18:07


 Вземете която и да е обществена институция. Как работи тя. Няма да давам конкретни примери и да давам примери за общоизвестни факти. НИТО ЕДНА ОБЩЕСТВЕНА ИНСТИТУЦИЯ НЕ РАБОТИ КАКТО ТРЯБВА. И рано или късно се превръща в мафиотска структура. Рано или късно, ръководството на тази институция ще трябва да изпълни задължението си към своите "РАБОТОДАТЕЛИ", които в случая се явяват или политици или свързани с тайни служби и общества хора. И накрая, всичко се разпада в тази страна.


Давам ви пример от моя живот. Аз бях част от такава обществена инститтуция, преди да поема пътя на самостоятелната икономическа инициатива. Моята работа беше да откривам слабости на една от системите в България. На една от най-важните системи. Банковата система. Пишем доклади, бришем текстове...Ние, обикновените служители, в повечето случаи сме си свършили добре работата. Какво се случва по-нататък?

НИЩО или НИЩО ГРАДИВНО.


Ако трябва да се вземат определени мерки, то това задължително засяга интересите на някой големец, така да се каже. А нашите началници отгоре трябва да се съобразяват с интересите на този или онзи, като се започне от хората на бизнеса и се стигне до тези, които са ги предложили и избрали на тези постове. И така, искат или не, ТЕЗИ НАЧАЛНИЦИ ПРЕВРЪЩАТ ИНСТИТУЦИИТЕ, КОИТО РЪКОВОДЯТ, В МАФИОТСКИ СТРУКТУРИ. А ТАКИВА КАТО МЕН, КОИТО "ПИШАТ И БРИШАТ" И ДАВАТ ПРЕДЛОЖЕНИЯ КАКВО ДА СЕ НАПРАВИ, ЗА ДА СЕ ПОДОБРИ СИТУАЦИЯТА, ПО НЕВОЛЯ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ЧАСТ ОТ ТЕЗИ МАФИОТСКИ СТРУКТУРИ. Какво да направиш? Да напуснеш и да отидеш да си търсиш късмета на друго място? АМИ ТО НАВСЯКЪДЕ Е ТАКА. НАВСЯКЪДЕ ТРЯБВА ДА ПЛУВАШ В БЛАТО, ПЪЛНО С ПАРАЗИТИ И МРЪСОТИЯ. НАВСЯКЪДЕ В БЪЛГАРИЯ...


Какво трябва да се направи? Трябва да се прекъсне зависимостта на началниците на тези институции от политически или икономически кръгове, от тайни общества, специални служби и каква ли още не паплач. Тези началници трябва да бъдат избирани пряко от народа и същият този народ да ги сваля от власт, когато те не си вършат добре работата. ТЕ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯТ ПРЯКО ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИТЕ. СЕГА ОБЩЕСТВОТО НИ Е ТАКА ИЗГРАДЕНО, ЧЕ ОНЕЗИ 120 КОМИСИИ И АГЕНЦИИ И ОНЕЗИ ДА КАЖЕМ 17 МИНИСТЕРСТВА, СА ПОДЧИНЕНИ НА ЕДИН ИЛИ НА НЯКОЛКО ПОЛИТИЦИ. ТЕ НА ПРАКТИКА ВЕЧЕ НЕ СЛУЖАТ НИТО НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ, НИТО ДАЖЕ И НА ЗАКОНА, А СЛУЖАТ НА ТЕЗИ, КОИТО СА ПОМОГНАЛИ ЗА НАЗНАЧАВАНЕТО НА СТОТИЦИТЕ И ХИЛЯДИТЕ ЧИНОВНИЦИ С ДОБРИ ЗАПЛАТИ И ОТ КОИТО ЗАВИСИ ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ЦЯЛОТО НИ ОБЩЕСТВО. Не очаквайте от тях велики дела. Очаквайте сервилност към един единствен човек, от който те зависят. Докато не си извоювате правото вие да определяте дневния ред на обществото, НАЗНАЧАВАЙКИ И УВОЛНЯВАЙКИ КОГОТО И КАКТО СИ ИСКАТЕ, СВОИТЕ УПРАВИТЕЛИ, ДОТОГАВА ЩЕ БЪДЕТЕ НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНО СТАДО ОТ ХОРА, КОИТО СА ПО-БЛИЗКО ДО ОВЧЕТО СТАДО, ОТКОЛКОТО ДО ЧОВЕШКОТО ОБЩЕСТВО.






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3222965
Постинги: 6928
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930