Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2018 06:59 - МВР - децентрализацията, добрата база данни и работата с домоуправителите, психологията и превенцията, ще бъдат в основата на успеха.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 109 Коментари: 0 Гласове:
0



 Много пъти сме говорили за МВР и за неефективността на организацията на работа на това министерство и на неговите служители. Партийна, политическа и мафиотска зависимост спрямо ръководството и отделни служители, обезсмислят в значителна степен работата на онези, които наистина искат да служат на гражданите, за постигане на ред и справедливост в обществото.


НА ПЪРВО МЯСТО - ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯТА. 

Децентрализацията ще направи служителите на реда и сигурността, да знаят своето място в системата, а така също и да познават гражданите, за чийто ред и сигурност, те отговарят. Сега какво се получава? Служител на МВР, който изпълнява своите задачи в някой от кварталите на София. Първо, обикновено, той не живее там, в квартала. След като си изкара работното време, той пътува за някой друг квартал. Като се събере времето за пътуване, се получават страховити числа за изгубено в път време. Второ, тук се получава раздвояване. Той има права в квартала, в който живее, каквито права няма в квартала, в който работи. Тази констатация може да е следствие на сегашната нормативна правна рамка, в която действа МВР, но фактите са си факти. След това, ако съответният служител на реда живее в квартала, в който работи, той на практика ще бъде по-дълго на служба при равни други условия от този, който живее в друг квартал. Простичък пример, дори и когато в свободното си време се разхожда в квартала, той на практика ще работи, защото ако познавате отговорни полицаи, те са точно такива. Това е професионално изкривяване, също като докторите или когато става дума за други професии. Когато преди много години започнах да уча източна медицина и практики, започнах по едно време да виждам хората накуп с техните проблеми. Кой какви отклонения има и какви потенциални рискове носи. Същото е и при полицая. Как си мислите, че в събота и неделя, когато този служител отиде на разходка в парка или седне да се види с приятели, той да може да се абстрахира на 100% от професията си. Това е абсурд. Може да го направи само в процес на медитация. Така че, ако един служител на реда отговаря за определен квартал или село или някакво друго населено място, ДОБРЕ БИ БИЛО, той и да живее там. Ще бъде много по-ефективен. И да не забравяме - ТОЗИ ПОЛИЦАЙ, ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗБРАН ОТ ХОРАТА, ЗА ЧИЯТО СИГУРНОСТ ТОЙ ЩЕ СЕ ГРИЖИ. Трябва да го има това доверие. Така, както си избираме техника, който да ни ремонтира колата, както си избираме личния лекар или зъболекаря, както си избираме при кого да ходим за подстригване на косата или за правенето на маникюра, така, както избираме къде детето ни да ходи на плуване или да упражнява някакъв спорт при определен треньор, ТАКА ТРЯБВА ДА ИЗБИРАМЕ И СЛУЖИТЕЛЯ, НА КОЙТО ДА ПОВЕРИМ ОПАЗВАНЕТО НА РЕДА В НАСЕЛЕНОТО МЯСТО, В КОЕТО ЖИВЕЕМ. И да можем, ако сме сгрешили, да поправим в максимално кратък срок, грешката, която сме направили. СЕГА ТОВА ПРАВО НИ Е ОТНЕТО.
Следваща статия.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3214351
Постинги: 6906
Коментари: 4316
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930