Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2018 07:20 - МВР - децентрализацията, добрата база данни и работата с домоуправителите, психологията и превенцията, ще бъдат в основата на успеха.01
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 140 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.01.2018 07:38


 И така, след като вече имаме права и сме избрали този, който да бъде оторизирано от нас лице за поддържане на реда в населеното място, трябва да знаем каква приблизително трябва да бъде наситеността на тези охранителни лица, за да можем да направим и съответния бюджет за поддържане на реда. Това вече сме го направили в предишни статии. Приехме, че бюджетът ще бъде в рамките на около 16 000 лева на едно лице за година, като в тази сума ще бъдат включени поне 1000 лева нетна заплата и всички данъци и осигуровки, които това лице трябва да плати на бюджета, по сегашното си законодателство. В тази сума са включени и всички разходи, свързани с екипирането и оборудването на това лице, за да може да си върши работата - компютри и средства за връзка, помещение, ако е необходимо, дрехи, обувки, средства за придвижване и т.н. и т.н. Вече говорихме за това, че един служител ще "отговаря" за 300 граждани. Така, за нуждите на нашата сигурност на местно ниво, ще бъдат необходими 7 000 000 граждани/ 300 е равно на 23 333 служители на реда. Ще бъдат необходими 373 333 333 лева за тази цел или по-малко от 30 % от сегашния бюджет на МВР.

Защо казваме, че служителят ще отговаря за 300 граждани? Защото всяка работа има количествена и качествена сметка. Ако намалим бройката, ще получим по-добра работа при равни други условия, но по-скъпа. Обратното, ако увеличим бройката, на обществото ще му излезе по-евтино поддържането на реда, но може да се влоши качеството. Бройката ще зависи от това, какви ще са резултатите по места, а така също и цялата картина на сигурността след определен период от време на функциониране на тази система, примерно в рамките на 1 година.

ДОБРА РАБОТА С БАЗАТА ДАННИ И РАБОТАТА С ДОМОУПРАВИТЕЛИТЕ.
Това е много важен момент. Всичко или почти всичко е информация. Както видяхте в случая със шесторното убийство в Нови Искър в началото на 2018г., сегашната система на МВР не върши никаква работа. Човек, който е издирван от МВР в продължение на повече от 7 години, си живее спокойно на няколко места - в квартал на София, в случая - Дружба и в някакво село в околностите на столицата. И сега питам - в Дружба има ли квартален полицай? Вероятно има. А защо не си е свършил работата както трябва? Ами защото отговаря поне за 20 000 души граждани. Разбирате нали? Тези 20 000 са различни от онези 300 нали? Кой е този квартален, който ще знае какви са рисковете при тези 20 000 души? Това е ПОШЛОСТТА НА СЕГАШНАТА ЦЕНТРАЛИЗИРАНА ПОЛИЦЕЙСКА СИСТЕМА - МНОГО ПОЛИЦИЯ, А КАТО ТРЯБВА ДА СЕ СВЪРШИ РАБОТА - НЯМА ПОЛИЦИЯ.
Ако съответният полицай отговаряше за 300 души в Дружба, София, той щеше да знае кой какъв е, кой къде е регистриран, кой откъде се е дерегистрирал, кои са новодошли, какво досие имат, дали са издирвани или не, дали работят и къде, дали са наркомани, пияници, склонни към домашно насилие или просто са тъпаци и кретени, които си хвърлят боклука от терасите. Щеше да знае, кой шари със спрей по стените на квартала и ЩЕШЕ ДА КОНТРОЛИРА ВСЕКИ ПРИШЪЛЕЦ, КОЙТО Е ДОШЪЛ В КВАРТАЛА ДА ПРАВИ ПРОБЛЕМИ - ИЛИ ДА КРАДЕ ИЛИ ДА ПРОДАВА ДРОГА ИЛИ ДА ИЗВЪРШВА НЯКАКВО ДРУГО НЕЛЕГАЛНО ДЕЙСТВИЕ.

Ако това стане, няма да има нужда дори и да заключваме домовете си. 
Домоуправителите трябва да са задължени да водят статистика и отчетност в съответните жилищни блокове и кооперации. Сега не можеш да разбереш, кой къде живее. Собствениците дават под наем свой апартамент. Настанява се човек, а домоуправителят не знае - не го информират. Няма договор за наем, парите се вземат на ръка и данъци не се плащат. Какъв е наемателят, откъде идва и какво  прави в квартала - никой не знае. Накрая, дори и за статистиката, не знаем колко души живеят в квартала, в града или в общината, пък какво остава да контролираме реда и сигурността.

Следваща статия







Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3222936
Постинги: 6928
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930