Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2018 19:37 - Трябва да се забрани със закон на висши държавни служители и политици, да разговарят с хора от бизнеса.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 211 Коментари: 0 Гласове:
0



 Каква работа има президентът да говори с бизнесмени?


Каква работа има премиерът да разговаря с бизнесмени?

Каква работа имат министрите да разговарят с бизнесмени?


Каква работа имат политиците с бизнесмени?


Ясно е, че бизнесът е зависим от политиците, а политиците получават пари от бизнеса. При тези взаимоотношения, нищо добро не ни чака като държава.


Работата на политиците е да създадат правила на играта, които са максимално близки до пазарните и да дадат възможност на всеки един гражданин, да покаже чрез своята активност, най-доброто от себе си, като допринася максимално за просперитета както на своето семейство, така и на просперитета на обществото.

Това е, просто, ясно и логично. НО ВМЕСТО ДА СЪЗДАВАТ ПРАВИЛА НА ИГРАТА И ВМЕСТО ДА КОНТРОЛИРАТ ДАЛИ ТЕЗИ ПРАВИЛА СЕ СПАЗВАТ, НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ И БЮРОКРАТИ ПРАВЯТ СРЕЩИ С БИЗНЕСМЕНИ. КЪДЕ В ТЕХНИТЕ ПРАВОМОЩИЯ И В ТРУДОВАТА ИМ ХАРАКТЕРИСТИКА Е ЗАПИСАНО, ЧЕ ЧАСТ ОТ РАБОТАТА ИМ Е ДА СЕ СРЕЩАТ С ХОРА НА БИЗНЕСА И КАКВО БИХА ГОВОРИЛИ, АКО НАИСТИНА ИМА ТАКИВА СРЕЩИ. Представете си само - Бойко приема някакъв бизнесмен. За какво ще си говорят? Какво може Бойко да му обещае и защо трябва да му обещава нещо? Какъв го дири въпросният бизнесмен при Бойко? Ако иска да участва в някаква държавна поръчка, има си ред за участие. Не е необходимо да се среща с премиера за това.


Какъв го диреха китайските бизнесмени на среща с Бойко? Какво може да им обещае той и в качеството си на какъв? Премиерът няма право да се договаря с никого зад гърба на закона и ако е така, защо се среща с такива хора?

Кога може премиерът да се среща с бизнесмени и за какво?
  1. Премиерът може да се срещне с бизнесмени, които да награди, заради това, че са в първата десетка на най-големите данъкоплатци на страната.
  2. Премиерът може да се срещне с управители на фирми, които да награди, затова, че са най-големите платци на корпоративен данък в страната;
  3. Премиерът може да се срещне с управители или собственици на фирми, които са значими за българската икономика и които правят всичко възможно, за да източват печалбата и да я трансферират в други държави. Често давам пример с Путин и Борисов. Казвам, че Борисов е много дребен играч до Путин. Как можете да тълкувате факта, че компанията майка Лукойл, регистрирана в Русия, има 8 милиарда долара печалба, а неговото подразделение - Лукойл България, от десетилетие не е платило и един лев корпоративен данък на българската държава. Ако Лукойл прави пари в Русия, а е на загуба в България, ето това е нещото, с което трябва да се заеме премиерът, а не да се разхожда до Давос, че да се види там с други престъпници и лъжци;

Всъщност, какви ги търси премиерът в Давос? Какво ще изкяри грубо казано България, от това, че българският премиер е на срещата в Давос? Нищо. Харчене на пари. Престоят на премиера в Давос, заедно с делегацията, ще ни излезе шестцифрена сума в долари. Една чудесна безплатна, безидейна и нищоненосеща екскурзия, платена от българския балък, данъкоплатец.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3220359
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930