Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2018 08:41 - Какво да се направи, за да се превърне България от постсоциалистическа в капиталистическа страна?02
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 176 Коментари: 2 Гласове:
2



 Първо да направим разлика между понятията "социализъм" и "социален"

Социална държава е тази, която има за основна държавна политика принципът на свободната конкуренция в икономиката и грижата за тези, които не могат да се грижат сами за себе си. Тези грижи се финансират изцяло от общите държавни фондове.


И така, България социалистическа държава ли е или социална държава? България грижи ли се за тези, които не могат да се грижат за себе си? Частично да. Има домове за стари хора, в които приемат такива хора, като принципът там е вземане на 60% от пенсията, независимо от това какъв е нейният размер и получаване на еднакви условия за живот и полагане на грижи. Но тези домове са недостатъчни и все още недостатъчно добре организирани, управлявани и функциониращи.

Има детски ясли и градини, които са обществени, но и при тях те са недостатъчни и недобре функциониращи.

Общото и при детските ясли, градини и домовете за стари хора е в това, че основният принцип там е ПРЕЖИВЯВАНЕТО, А НЕ ИНТЕЛЕКТУАЛНОТО И ФИЗИЧЕСКО РАЗВИТИЕ И ПОДОБРЕНИЕ, ДОКОЛКОТО ТОВА Е ВЪЗМОЖНО. Тоест това са центрове, в което децата и възрастните просто трябва да си изкарат времето. От тези центрове децата не излизат добре възпитани и образовани така, че след време обществото да няма проблеми с тях, като пораснат, а старите хора, просто ги чакат да им мине времето, за да дойде другата "партида" кандидати, че да ги сменят. Кой колкото издържи.


А пазарната икономика? КАКВА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА БЕ ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ. НЯМА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА. ИМА ИКОНОМИКА ЗА НАШИТЕ ХОРА И ИКОНОМИКА ЗА ДРУГИТЕ ХОРА. ТОВА НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ?

Така, българската икономика е поссоциалистическа, а не капиталистическа. В същото това време тя е частично социална.

Какви са основните характеристики на капиталистическата социална икономика?





Гласувай:
2



1. vladtepes - За центровете за деца
21.03.2018 10:35
В момента има един център за непълнолетни на добро ниво в Бойчиновци. Трябват повече центрове с униформени възпитатели с палки и право да ги използват при всяко непослушание, висока двойна ограда от бодлива тел с прекопана ивица, вишки по ъглите и т.н.
цитирай
2. kolevdobri - Наистина искате "силна ръка".
22.03.2018 22:20
vladtepes написа:
В момента има един център за непълнолетни на добро ниво в Бойчиновци. Трябват повече центрове с униформени възпитатели с палки и право да ги използват при всяко непослушание, висока двойна ограда от бодлива тел с прекопана ивица, вишки по ъглите и т.н.

Нека да пробваме първо "со кротце и со благо" и ако не стане, тогава "со малце кьотек", както го е казал Ляпчев. Нека да направим пребиваването на децата там полезно. Нека да ги научим на трудови навици. Нека да те самите да се грижат за хигиената, да им предложим да научат занаят, да ги запознаем с информационни технологии, с неща, които да им бъдат полезни в живота. Сега те са малки бандитчета и ако не направим нещо по въпроса и то навреме, наистина ще ги "изтървем" както се казва и ще трябва после да харчим много пари за полицаи, прокурори, следователи, съдии и други държавни чиновници, които пък от своя страна няма да си вършат както трябва работата и ще доказват през целия си безсмислен живот на наши "защитници", колко много струват те на обществото, смъквайки ни поредния милион от нашите пари. И тъй като произвеждаме изроди, а не полезни за обществото хора, затова и плащаме на съдебната система по 800 000 000 лева всяка година. В тези домове няма истински условия за възпитание и обучение на децата. Затова стават всичките тези простотии там, за които ни информират медиите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3223381
Постинги: 6930
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930