Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2018 21:16 - Кой каквото и да ви разправя, Западна Европа ПРЕЦАКВА Източна Европа.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 215 Коментари: 0 Гласове:
0



 Ако гледате сметката, България внася в бюджета на Европа 1 милиард лева, а получава двойно повече. Но тези пари се вземат от тези, които работят и се раздават на тези, които не работят. Критериите за разпределение са толкова спорни, че поставят под съмнение ефектът от получаването на тези повече пари, отколкото бюджетът ни внася в Европа.

Какъв е ефектът на получените пари в селското стопанство. Самите доклади за земеделието на Европа посочват, че в Източна Европа, в това число и в България, главните получатели на субсидии са големите фермери. 5% от фермерите получават над 90% от субсидиите. И каква стана тя - Европа иска да изпише вежди, ама вади очи. Вади очите на баламите и изписва веждите на тарикатите, големите латифундисти.

Какъв е ефектът от това, че Европа помогна на някои хора да си направят къщи и да си купят коли, за сметка на данъкоплатците?

Какъв е ефектът от това, че бюджетът финансира избирателно жителите на панелките, че да гласуват за Герб?

Какъв е ефектът от всичките тези глупави еко програми за защита на какви ли не незнайни и знайни животни и твари, за които милиони евро са отишли в частни джобове?


Какъв е ефектът от научната продукция, платена от същата тази Европа, която всички виждат, че за нищо не струва. Щели да изследват Млечния път, други планети или ред подобни глупости, за които са усвоени стотици милиони.


Какъв е ефектът, че правите една фирма по-конкурентна от другите, като й предоставяте грантове? Как моля ви се това помага на конкуренцията. Какъв безбожен цинизъм.


Какъв е ефектът от това, да се приемат законодателни мерки, според които командированите от една страна в друга, за тях да се прилага местното законодателство? И кьоравите виждат, че Западна Европа ПРЕЦАКВА Източна Европа, защото не западни служители и работници нахлуват в Източна Европа, а обратното и това е начинът да ги направите недостатъчно конкурентни на техните западни работници и служители. Така дяволът чете евангелието.


Преди 30 години стана промяната. Комунистите съсипаха държавата и получиха правата върху средствата за производство, чрез държавна помощ. Останалите лапахме мухите. След това маса продажни българи хукнаха на Запад да изкарват пари, защото бяха изморени от тъпата социалистическа действителност, която продължава да ни тормози и до ден днешен. От една страна, не искам да ги коря, защото животът е един път даден и ако може една чистачка да взема по 1500 евро в Германия, защо да се трепе за 500 евро в България? Ако може един измислен доктор да взема 4 хиляди евро в Германия, защо да се трепе тук за 600 евро!

Но от друга гледна точка, същите тези, за които няма нищо друго ценно, освен парите, същите тези хора оставиха България в ръцете на комунисти, социалисти и други подобни създадени от техните служби, бандити. Улесниха работата на хората, които наложиха на тази страна лошите практики, които толкова трудно могат да бъдат променени. Отидоха да създават БВП на други страни и зарязаха България. Защото за тях заплатата е повече от родината им. Всъщност, това не е тяхната родина. Това е родината на комунистите и на техните наследници. И от тази гледна точка разбирам, защо са напуснали. При милиони комунисти и членовете на техните семейства, е изключително трудно да направиш каквото и да е в тази страна. Всичко е връзки и нагласяне, нелегитимни практики и незачитане на законите на най-високо ниво. Какво остава за обикновените хора.

Така, хората от Източна Европа сме прецакани. Купуваме продуктите, произведени в Западна Европа, а десетки милиони българи, румънци, поляци, сърби, албанци, украинци и какви ли още не националности, отидоха да работят за западняците. Прибалтийските страни и те като нас, загубиха повече от 10% от населението си. Все едно е война. Да, война е. Но такава война, която не ни се иска да видим и анализираме. Война, в КОЯТО ПРИЯТЕЛСКИЯТ ОГЪН УБИВА ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО НЕПРИЯТЕЛСКИЯ.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195176
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031