Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2018 11:30 - ЗДРАВЕТО Е ТОЛКОВА ВАЖНО НЕЩО, ЧЕ НЕ БИВА ДА ГО ОСТАВЯМЕ В РЪЦЕТЕ НА ДОКТОРИТЕ.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 167 Коментари: 0 Гласове:
0



 Много пъти съм писал на тази тема. Сега ще изброя всички области, КОИТО СА ТОЛКОВА ВАЖНИ, ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА ГИ ОСТАВЯМЕ  В РЪЦЕТЕ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ.
  1.  Здравето, не бива да го оставяме в ръцете на докторите;
  2. Сигурността, не бива да я  оставяме в ръцете на МВР;
  3. Справедливостта, не бива да я оставяме в ръцете на прокуратурата, следствието и съда и министерството на правосъдието;
  4. Тайните служби са толкова важни, че не бива да ги оставяме в ръцете на политиците;
  5. Армията е толкова важна, че не бива да я оставяме в ръцете на военните и политиците;
  6. Образованието е толкова важно, че не бива да го оставяме в ръцете на министерството на образованието;
  7. Икономиката е толкова важна, че не бива да бъде оставена в ръцете на политиците;
  8. Чистотата на въздуха, водите, земята, горите, храната са толкова важни, че тяхното опазване, стопанисване и подобрение няма как да стане без нашето участие.
  9. Възпитанието на бъдещите поколения също няма как да стане без нашето участие.

Нека вдигнем глава и се отърсим от постоянните битовизми, с които сме се ангажирали. Вярно е, че трябва да си решаваме конкретните проблеми, но ако пренебрегнем онези изброени по-горе направления. За какви ли не глупости намираме време. Намираме време за дълги, безсмислени и ненужни никому разговори, превръщайки разговорите с трети лица в говорилня и пустословие. Намираме време да се разхождаме по магазините, без да имаме нужда от продуктите, които се продават там. Намираме време да стоим пред тъпия телевизор и да гледаме кой как скочил, как ударил топката, какъв връх изкачил, кого набил на ринга, кой за кого се оженил, какви деца имал, с какво била облечена някоя проститутка и как си показала гъза в интернет. Намираме време да се нацапаме пред огледалото и да стоим там с часове /става дума за жените/ или да водим безсмислени разговори на тема "коли", които никога няма да притежаваме. ВРЕМЕ ИМАМЕ. ВРЕМЕ Е ДА ОЦЕНИМ ВРЕМЕТО, С КОЕТО РАЗПОЛАГАМЕ И ДА ГО ИЗПОЛЗВАМЕ, ЗА ДА НАПРАВИМ И СЕБЕ СИ ПО-БОГАТИ, ПРАВЕЙКИ ОБЩЕСТВОТО ПО-БОГАТИ. ВСИЧКО, НЕ МОЖЕМ ДА КОНТРОЛИРАМЕ И ДА ЗНАЕМ ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СЛУЧВА В ТАЗИ СТРАНА. ЗАТОВА ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ПРИОРИТЕТИ.


КАК ДА СТАНЕ ЛИ? КАТО РАБОТИМ ЗА ПРИЛАГАНЕ НА СИСТЕМАТА ЗА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА И ПРЕВРЪЩАНЕТО НИ В ОБЩЕСТВЕНИ ЖИВОТНИ. ЗАЩОТО СЕГА СМЕ САМО ЖИВОТНИ...







Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196576
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031