Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2018 10:26 - ДАБЧ - поредният пример за неработещата централизирана система.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 127 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.12.2018 10:28


 Всички знаят за това, какво се случи в ДАБЧ - държавната агенция за българите в чужбина. Бидони, пълни с документи и повече от 20 хиляди забавени преписки. Продажба на документи за удостоверяване на български произход не на килограм, а на тонове!!!


Всеки пита - как се е стигнало дотам? Кой е отговорен? Ръководителят на Агенцията. Кой предлага ръководителят на агенцията? Той е от квотата на Обединени патриоти. Кой ко е предложил? Валери Симеонов. Когато питат Валери Симеонов, защо не е осъществил контрол над подопечната му агенция, той отговаря, че няма това право.



https://clubz.bg/77136-evrostat_nishtojen_procent_bylgari_se_vaksinirat_sreshtu_grip

Това е интересното на централизираната система - от една страна назначението на шефа на агенцията зависи от определен политик и политическа партия, но когато той сгафи, никой над него не поема политическа отговорност и не си подава оставката. То по същата логика, оставка трябва да си дадат всички - толкова е продънена системата.

Какво предлагам: Закриване на всички агенции и комисии, които са на подчинение на министерския съвет. Функциите им да се поемат от съответните министерства, които от своя страна да бъдат редуцирани до 7 на брой, както е в Швейцария. Така ще се постигне по-голяма концентрация на отговорности и по-лесен избор на ръководители и заместник ръководители на министерствата.

Всички 7 на брой министри и техните заместници, да се избират с пряк избор от народа и да се отчитат пред него. Сегашната централизирана система е извор на мафиотско вдъхновение на политическата класа и тя разбира се, не пропуска да се възползва от ситуацията. Нямаме нужда и от политически партии, за да се предложи кандидат за управител или заместник, на тези министерства. Всеки, който отговаря на определени критерии за опит, образование и възраст и други, може да попълни съответните документи и да влезе в регистъра на кандидати за тази длъжност. А след това, "каквото сабя покаже" - нека народът да решева. Народът не бил компетентен да решава. Значи е компетентен да плаща данъци, да си избира обувки, коли, жилища, дрехи, храна и какво ли още не, а не е компетентен да избира кой да го управлява и да го сменя тогава, когато пожелае!!!


Това е на първо място. Сега какво се получава? Къде са били всичките тези висши служители, които е трябвало да контролират ръководителят на ДАБЧ? Къде са секретните ни служби? Как е възможно, да се забавят преписките на 20 000 кандидати за българско гражданство и ДАНС и службите да не знаят за това? Как е възможно? Да, възможно е, всичко е възможно в централизираната политическа икономическа и социална система. Като погледнеш има служби за всички и за всичко, особено за всички. Но никой не работи, защото така "работи" централизираната система. Първо не допуска кадърни и способни хора да работят на високи позиции и след това няма механизми да контролира лизачите и боклуците, на които същата тази система е позволила да заемат тези позиции.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218808
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930