Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3223955 Постинги: 6933 Коментари: 4323
Постинги в блога
2 3 4 5  >  >>
 Не знам кога ще свършат тези простотии.

Както вече казах, във връзка Украйна се харчат стотици милиарди долари. Представете си, че това са десетки хиляди километри магистрали, мостове, тунели, свръхскоростни влакове, детски градини и училища, паркове и усвояване на хиляди и хиляди проекти за опазване на околната среда и рационално управление на съществуващите и нови ресурси.


Вместо това, ще се стреляме, ще хвърляме бомби, ще се убиваме взаимно.

Русия конфискува имущество и бизнес на западни фирми. Западът прави същото, по отношение на Русия. Светът вече няма да е същият. Имам чувството, че сме изправени пред грандиозна желязна завеса, каквато досега не сме имали и разделението ще бъде по-голямо, отколкото след времето на ВСВ.

Представете си, кой ще инвестира в Украйна, ако не са милиардите на ЕС, които се готвят за тази цел. Пак държавата ще прави бизнес и ще се преразпределят огромни средства. Разбира се, без никой да ни пита за нищо. Отново.
Категория: Политика
Прочетен: 4 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 17:47
 Това означава, на малки обекти.

Какво прави по този въпрос нашето правителство. И тъй като явно не знае какво прави или какво да направи, ето отново и отново моето предложение:
  1. Към сайта на Министерството на икономиката да се създаде подсайт, който е специализиран за ВЕИ проекти;
  2. Да бъдат посочени всички стъпки, които трябва да се преминат от всеки един инвеститор, които иска да построи и въведе в експлоатация ВЕИ обект;
  3. Това означава, опростени процедури за получаване на разрешителни и съгласувателни действия, във връзката с проучването и изграждането;
  4. Списък на всички фирми, които предлагат услугите проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация, с рейтингова система, базирана на мнението на клиентите;
  5. Система за сравняване на ценовите нива на различните производители и инсталатори на такива мощности;
  6. Механизъм за обмен на информация между инвеститори и изпълнители, купувачи и продавачи, който да позволи събирането и анализирането на проблеми, възникващи при всички етапи на процеса и ако трябва, даване на предложения за промяна на регулативния режим;

И най-накрая, ако е възможно: Представете си, обслужване на едно гише. Инвеститорът иска, например, да сложи панели за производство на енергия от слънцето на своята къща. Той попълва формуляр, в който посочва с какво разполага с инфраструктура - сграда, разрешения за ползване, изложение и т.н. и т.н. Иска предложение от професионалисти, да му кажат какви възможности има за реализация на този проект и какво ще му струва. Всички институции, свързани с издаването на разрешителните, строителството или изграждането и въвеждането в експлоатация работят заедно и предлагат оферта. Офертата струва разбира се някакви пари. Това проучване се заплаща от клиента. Ако се вземе решение за строителство, от него се изисква само да осигури достъп и да плати. Нищо друго.

Много искам, нали? Това звучи като фантазия. То и перманентната пряка демокрация звучи като фантазия, но аз постоянно апелирам за нея. 

Категория: Политика
Прочетен: 3 Коментари: 0 Гласове: 0
 Интересна тема. Две болници. Едната държавна, другата частна.

Една и съща операция в държавната болница струва почти два пъти по-скъпо от тази в частната.

Зелен лазер, разбиване и отстраняване на камък от бъбрека.

Частната взема 1245 лв., плюс някакъв консуматив от 165 лв., който не е бил предвиден уж  преди започването на операцията или общо 1410 лв. 

Държавната иска 2400 лв.

Тези пари се заплащат от пациента или от застрахователната компания, ако той има медицинска застраховка.

Касата поема операция по разбиване на камъни с ултразвук, но някои от болниците са се отказали от тази интервенция с такъв уред и са избрали по-щадящия и ефективен начин - така наречения "зелен" лазер.

.
Тук въпросът е за ценообразуването и възможността пациентите да бъдат добре информирани за цените на услугите, които предлагат болниците.

Влязох в сайта на една от болниците и потърсих в ценоразписа въпросната операция. Не я открих.

Въпросът за ценообразуването е интересен въпрос. Болниците са търговски дружества. Би трябвало да могат да определят цените на процедурите свободно. Но защо се появяват такива различия в цените - почти два път и то в полза не на държавната болница? Сложният механизъм на формирането на приходите на болниците, допълнително затруднява съставянето и спазването на ясни правила за цялата система. То не са доплащания за избор на екип, то не са допълнителни консумативи, които болният няма как да контролира, дали това е факт или не.

Все пак, дискусията е отворена.




Категория: Политика
Прочетен: 4 Коментари: 0 Гласове: 0
 Кога някой, който се е преработил, ще бъде канонизиран от Църквата?

Важното е не кой с какво е допринесъл за обществото, а доколко са страдали за вярата. Достойно е да умреш за вярата си, но не е достойно да бачкаш за този, който духа - за Църквата, например. Църквата няма да канонизира никой, който яко бачка. Трябва да се мре. За вярата, не на работното място, разбира се.

Чудна логика. Тези църковни имоти са правени от хора, работещи за парче хляб в миналото. Тяхното усилие е нищо. Да сте чули да се отслужи молебен за тези хора?


Откато църквата стана институция, не бива да й се вярва.

Говорят за смирение, за душата и тем подобни работи, а  са се превърнали в машина за пари.

Църквата е стара. Демоде. Не дава примери. Позитивни примери.

Де да можеше и за нас така: ИМАШ ПРИХОДИ ОТ ВЯТЪРА, ТАКА ДА СЕ КАЖЕ, НЯМАШ ДАНЪЦИ, РАБОТА НЕ ВЪРШИШ...

Какво е предложението? Църквата да се регистрира като фирма и да работи по търговския закон. Не може да продават "услуги", при положение, че са и монополисти на тези "услуги" и да не плащат данъци. Нека да допринасят за обществото така, както всяка една институция. Няма как едновременно да получават приходи продажба на свещи и отдаване под наем на църковни имоти, да получават пари от миряните под форма на дарение и финансова безвъмездна подкрепа от бюджетите на държавата или общините.

Преди години видях как камион разтовари десетки палети с бутилирана вода за манастира, която вода се продава на балъците като "светена" Търговията се вихри с пълна сила.

Измамата продължава - Днес бил денят на Свети Сава, утре на папа Инокентий, в други ден на някой друг светец. Животът на тези хора е закопан в миналото, защото те не са способни или поне не го показват, НА ДОБРИ ДЕЛА И ПРИМЕРИ ЗА ПОДРАЖАНИЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 8 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 12:22
 Не си мислете, че съм твърде алтруистично настроен. Просто така се случи. Нямам задължението да ги храня, но като ги видя гладни и измършавели, домилява ми. Пък и разходът не е толкова стресиращ, защото не съм единственият, който им дава нещо да ядат.

Улични кучета са, а две от тях, са в дворове. Всички са мъжки, но се споразумяват и се подкрепят.
Гледам да купувам кучешка храна, когато е на промоция и е от най-евтината. Има невероятно скъпи предложения и аз наистина се чудя, кой ги купува тях. Цените на 10 кг. пакет са от 13 до 130 лева.

Сега да отидем на въпросът за справедливостта. На кое куче колко храна да дам?
  1. Кучетата са с различни размери. Има две от тях и по две кила храна да им дам, ще я опоскат и нищо няма да оставят. Има едно доста старо куче, което обаче за учудване на наблюдателите, доста добре се справя с живота. Днес например, гледам, старото куче лекуваше едно от едрите кучета от кърлеж. Вчера видях, че има кърлеж, но то не ми даде да го махна. Днес видях как болното куче почиства мястото, където е бил кърлежа и това ме впечатли. Явно го е махнал оттам. Беше под окото. Та, кое е справедливо - да дам на всички колкото искат или да дам според теглото им? Има малко куче, което и с 200 грама минава. Но големите тези 200 грама ги лапват за секунди. Не им стига.;
  2. Да разпределям храната в зависимост от това, в какъв ареал се разхождат. Тези в дворовете са ограничени в движението си, а другите шетат, образно казано из селото и си намират някак си храна. Та кое е справедливото тук;
  3. Да дам на онези кучета, които ми са фаворити. Нали знаете, един човек не може да обича всички хора или същества. Всеки си има някакъв фаворит, който да обича или хареса поне малко повече от другите;
  4. Следващото - колко да им дам като количество общо? Сигурен съм, че и половин чувал да им изсипя днес, утре надали ще е останало кой знае колко. Това е същото като при човека. Имало е ден, в който изяждам храна за 5000 калории, а също и дни, в които не съм приемал никаква храна;
  5. Ако наистина съм такъв благодетел, защо не нося от тези пакети в колата, та където  ходя из България или в чужбина, да давам на всяко срещнато гладно псе малко храна. Спирам на планинарския дом на Карлуково и около мен няколко гладни бездомни кучета. А сега де. Нищо не нося. Длъжен ли съм да мисля за всеки и всичко, а всъщото време, себе си занемарявам?
Кое всъщност е справедливото? Много пъти съм говорил за справедливостта като икономическо понятие. Няма как и тук да няма икономика, защото както казах, най-евтината торба е 13 лева на промоция, а обикновено под 20 трудно се намира. Също е необходимо време да отидеш, да я купиш, да я транспортираш, да ти мирише в колата и т.н. и т.н. Вместо това, можеш да свършиш нещо за себе си.

Ако искате, тези дни ми мина и друга идея в главата. Пролет е, натежали сме през зимата. Да смъкнем малко от излишествата. Значи по-малко харчим за храна. Тогава можем да дадем част от парите, които обикновено даваме за храна и се тъпчем безогледно, да нахраним и друго същество. Не знам, може да изглежда всичко това просто нещо, но за мен не е. Не го правя регуларно, да кажем задължително всеки ден, че да ме натоварва психически. Ако ме няма в събота и неделя, кучетата трябва да си намерят и резервна опция и го правят. 

В икономически и социален план възникват същите въпроси. Ние даваме пари на държавата и тя храни Сульо, Пульо, Атанас и аз, както казваше Жорж Ганчев. Може и да не сме съгласни с това, колко пари взема от нас държавата и как и кого храни, но фактите са такива и трудно можем да ги променим.

ПРЕДСТАВЕТЕ СИ, АКО В САЩ ОТ УТРЕ РЕШАТ, ЧЕ НЯМА ДА ИМА ПОВЕЧЕ КУПОНИ ЗА ХРАНА ЗА БЕДНИТЕ И ТЕ ТРЯБВА САМИ ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА СЕБЕ СИ! КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ? РЕВОЛЮЦИЯ? ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА КРАДАТ И ДА ИМА РАЗМИРИЦИ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ АКО ОТКРАДНАТ ХРАНА, НИКОЙ НЯМА ДА ПРЕДЯВИ ОБВИНЕНИЕ СРЕЩУ ТЯХ, ЗАЩОТО ТАКЪВ Е ЗАКОНЪТ. ТРЯБВА ДА ОТКРАДНАТ НЕЩО ГОЛЯМА ЗА 1000 ДОЛАРА, ЧЕ ДА ИМ ТЪРСЯТ ОТГОВОРНОСТ.

Дали някой ще се промени и ще се хване на работа? Нали разбирате, че става дума за минимум 50 000 000 души!!! Или да се постъпи по друг начин - бавно и постепенно да им се намалява дажбата, за да се накарат тези хора, ако не изцяло, поне само частично да зависят от парите на данъкоплатците.
СЪЩО КАТО КУЧЕТАТА. АКО НАМАЛЕЯТ ДАЖБИТЕ, КОИТО ИМ ДАВАМ, ТЕ ТЪРСЯТ И ДРУГИ ВАРИАНТИ. АКО ИМ ДАМ ТОЛКОВА, КОЛКОТО ИСКАТ, ТЕ НЕ МЪРДАТ ОТ МЯСТОТО СИ. ЗАЩО ДА ГО ПРАВЯТ. СИГУРНА ХРАНА, В ДОСТАТЪЧНО КОЛИЧЕСТВО. Какво им остава да се припичат на слънце през студеното време и да лежат на сянка през лятото. През останалото време, ще "бавнат" един два пъти, за да покажат, че заслужават храната си.

Категория: Политика
Прочетен: 6 Коментари: 0 Гласове: 0
 https://www.actualno.com/moresport/asen-vasilev-shahmatyt-za-deca-moje-da-byde-podpomognat-po-uspeshnata-ni-programa-za-sport-i-izkustva-v-uchilishtata-news_2205048.html

Асен Василев прави изявление, колко полезен бил шахматът. Той щял да помага чрез някакви програми, спорт, морт и някакви изкуства. Абсолютни бъркотии, изръсени от уж умен човек. Който иска, може да прочете тези простотии, активирайки линка по-горе.

Отново и отново давам за пример Армения. Ако шахматът помагаше на държавата, Армения нямаше да е бедна и изостанала.

Там шахматът е задължителен предмет в училищата.

Това е игра за пенсионери, които са завършили трудовия си цикъл и в края на живота си може да си поиграят на шах, табла, карти и т.н. Игри за губене на време.

От няколко дни търся електричар, да ми върже електромера. Няма

Търся специалист по мазилки. Ама няма.

Търся някой, който да ми направи банята. Няма.

Търся добри техници за колите, които да си свършат добре работата без да им вися над главите. Няма. 

Компромиси след компромиси.

Бизнесът има нужда от 50 000 ИТ специалисти. Търсят се заварчици, кофражисти, инженери. За летния сезон на Черноморието се търсят между 40 и 60 хиляди рецепционистки, чистачи, работници в кухнята, сервитьори, бармани, шофьори и какви ли още не специалности. Спасители на плажа не достигат.

По магазините в София са разлепили обяви за търсене на касиерки и служители. Медицински сестри няма. Затварят болници, заради липса на лекари. Учителите са на средна възраст, близко до пенсионната.

Да продължавам ли?


ИМА ЛИ НЯКОЙ, КОЙТО ДА ТЪРСИ ШАХМАТИСТ?



Категория: Политика
Прочетен: 10 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 23.04 10:44
 Да, ама парите отиват не за магистрали, а за бомби.





Човекът е много тъпо същество. Америка се нуждае спешно от подобряване на инфраструктурата си. Много от пътищата и мостове са правени преди няколко десетилетия и имат нужда от подобрение. Но това изглежда не е важно за американците.  Важното е да гърмят бомбите.


Защо им са на американците 11 самолетоносача? Целият свят няма толкова самолетоносачи, колкото има САЩ! Държавата дължи 31 000 000 000 000 долара, а всяка година, същата тази държава харчи по 700 000 000 000 долара за армията.

Ако толкова мислят за собствената си сигурност, защо американците не разчитат на опълчението? Не, те подготвят редовна армия и още по-лошо, частни армии, които да превземат света.

С какво САЩ са по-добри от Русия в това отношение? И двете държави имат частни армии.

А Украйна? Тя няма ли частни армии?

А ние, балъците трябва да подкрепяме държави, които имат частни армии.


Утре ще акостира някой самолетоносач на наше пристанище и ще трябва да подписваме нов неизгоден договор за Маришките централи, за строителство на АЕЦ, за покупка на Бредли-та или за самолети за милиарди.

Помислете.
Категория: Политика
Прочетен: 4 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 22.04 23:21
 Каква е работата на правителството и на НС?

Да обезпечат приемането и спазването на такава нормативна уредба, която да гарантира бърз и траен икономически растеж.

Правят ли това? НЕ, НЕ ГО ПРАВЯТ.


А с какво се занимават?


ЗАНИМАВАТ СЕ ДА ПРАВЯТ БИЗНЕС. И КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТЪТ?

  1. Цялата енергетика е в криза. Държавата е собственик и в същото време взема решение за харчене на десетки милиарди левове, неудачно, разбира се;
  2. Ж.П. транспортът е в криза, защото Държавата е собственик и оператор на мрежата едновременно. Стотици милиони потъват и там;
  3.  Здравеопазването е на принципа на комунистическия казан - кой внесъл пари, кой харчил, куче влачи, диря няма. Мрем като пилци;
  4. Образованието ни е кърш. Всяка реформа тук опира до заплатите на учителите и евентуално, до ремонт на училищата. Ако гледаме крайният продукт - ученикът, резултатът е слаб;
  5. Сигурността - милиаради, а накрая нищо. Границите разградени, хора от службите работят за престъпниците. Имаме мераклии за пенсии, а не за работа. Единственото нещо, което тази система произвежда е, МЛАДИ ПЕНСИОНЕРИ;
  6. Социално дело - и тук комунизъм. Кой колко плаща, колко получава - никой нищо не може да разбере. Накрая бюджетът плаща основната част от пенсиите;

Всичко това е бизнес, който не би трябвало да се върши от държавата. Не би трябвало, ама се върши. Защото политиците не могат да крадат от частното или поне е по-трудно. От държавното може. Някак си по-безопасно е.

Какво е предложението ли?

Държавата да се изтегли в кратък период от време от икономическата активност и да започне най-после да се занимава с това, КОЕТО Й Е РАБОТА - да осигури прозрачни условия и конкурентна среда на бизнеса.

Категория: Политика
Прочетен: 5 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 22.04 10:09
 https://www.bloombergtv.bg/a/8-novini-ot-sveta/129569-barziyat-rastezh-na-slanchevite-paneli-v-kitay-se-zabavya-zaradi-problemi-v-mrezhata?utm_source=push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push


За да добиете представа за какво става дума, за сравнение, АЕЦ Козлодуй, която дава над 40 % от електричеството за страната, е с обща сумарна мощност от 3,7 гигавата от планирани 6 блока. 

След 2006г., работят само два от блоковете - 2 гигавата.

Какво излиза, че китайците са пуснали в експлоатация електрически слънчеви панели, в равностойност на 109 централи като АЕЦ Козлодуй. Ето това е мащаб!

Вместо това, на България й се случва договорът с Боташ, с Уестингхаус, с американските ТЕЦ-ове, с глупостите около ПАВЕЦ Чаира, Турски поток и още какво ли не, които костват милиарди. Много милиарди.


Категория: Политика
Прочетен: 2 Коментари: 0 Гласове: 0
 https://bnr.bg/post/101978146/zelenski-podpisa-novia-zakon-za-mobilizaciata

Преди години гласувах за него. Исках той да успее. Мина ми през ума приказката, която казва: Внимавай какво си пожелаваш, но ентусиазмът ми беше в повече и си пожелах Зеленски да стане президент. Какво по-лошо може да се случи на страната, след Янукович и Порошенко? Оказа се, че може.

Явно можело и по-лошо. Колкото и Порошенко да беше неудачен избор за президент, все пак нямаше такава касапница в Украйна, каквато е сега. Конфликтът беше позиционен в Донбас. Крим беше отписан от украинците, които не изстреляха нито един куршум, за да го защитят. Просто нямаше кой да го изстреля.

Сега играта загрубя. Стотици милиарди долари отиват на вятъра и още по-лошо, отиват за рушат и съсипват. Стотици милиарди.

Рано или късно, все се стига до преговори. Виждали ли сте мексикански петли след бой? Ето на това му викат, изглеждат като кълвани петли. Стоят и не знаят какво се случва. Бой, бой и накрая умората и раните идват в повече. Едва тогава тъпият мозък загрява, че така не бива.

А знаете ли кое е най-лошото? И двамата президенти са дребни хора. Чисто физически. Това са комплекси. Никога не трябва народът да избира дребни хора да го представляват.

Помислете си за генерал Де Гол, Митеран, Хелмут Кол, Роналд Рейгън... Това са големи хора - и физически и духовно.

Помислете си, какво могат да направят дребосъците? Хитлер, Мусолини... Дребосъци.

Сега двама дребосъци, с комплекси за малоценност, карат милиони да страдат, а милиарди да плащат милиарди заради егото им.

Та, време е Зеленски да си ходи. Явно е, че Путин няма да си ходи. Поне засега. Искаме или не. Харесва ли ни или не. Няма никакво значение. Фактите са такива. Историята показва, че във военно време, вождът, секретарят или императорът на Русия става още по-силен. Такива са фактите. И тъй като другият не иска да отстъпи, трябва да го отстъпят. За съжаление това ще стане след хиляди и хиляди нови жертви и милиарди и милиарди харчове. Харчове до изтощение.

Първият сигнал, който получих и това ме настрои против Зеленски беше, когато той НЕ НАЗНАЧИ Саакашвили за премиер на Украйна. Със сигурност, въпреки, че Саакашвили и Путин се мразят отдавна, той щеше да реформира Украйна така, както това направи с Грузия. Със сигурност, щеше да ликвидира огромната корупция в Украйна и щеше да направи така, че олигарсите като Коломойски и Ахметов, да нямат влияние върху политиката на страната. Но не, Зеленски не се реши на такъв ход. Може би защото беше решил да сложи и той някой милиард в сметки в Панама и на други места, вместо да оправя положението на Украйна.
Категория: Политика
Прочетен: 9 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 20.04 23:54
 СВО - Специалната военна операция на швейцарците е на практика ПЪЛНОМАЩАБНА и НИЩОНЕПРОВОКИРАНА агресия на великата империя срещу мирната и кротка държавица - Лихтенщайн.

Каква е целта на тази агресия?
Швейцария е настоявала пред Лихтенщайн, да спре да използва швейцарския франк като редовно платежно средство в страната, което излага Швейцария на огромни финансови рискове от девалвация на франка. Но властниците в Лихтенщайн не са се съобразили с това щение от страна на швейцарците.

Швейцарците са поискали от лихтенщайнците, да не изкупуват швейцарски шоколад, който след това да препакетират като лихтенщайнски и да го продават на цял свят, при това в страната няма и една крава и едно зрънце какао. Даже и захар нямат. Ама не, не искат да слушат.
Швейцарците не харесват немския на лихтенщайнците и като се псуват взаимно, не могат точно да определят значимостта на казаното и това много ги дразни. Средствата за масова информация постоянно нагнетяват проблема, следствие на което е спаднал млеконадоя в онази част от Швейцария, която говори на швейцарски. Както вече казахме, в Лихтенщайн нямат дори и една крава и не могат да констатират спаднал млеконадой и това още повече дразни швейцарците. Дори само това да е, те имат пълното право да направят една СВО срещу нахалните лихтенщайнци, изпращайки една рода войска да пие кафе във Вадуц.

Също така, Лихтенщайн предлага на всеки платежоспособен човек, независимо от това, на коя държава е гражданин или поданик, да бъде премиер на страната срещу заплащане, за един ден. Швейцария вижда в този волунтаристичен лихтенщайнски подход опасност за сигурността на Конфедерацията, защото въпросният чужденец, чисто формално може да заповяда на 12-те полицая, с които разполага Лихтенщайн, да завардят 12-те кафенета на княжеството по време на ученията на швейцарската армия, която вероломно и постоянно, нахлува в княжеството, тъй като редовно обърква къде се намира границата между двете държави, поради липсата на ясно очертани маркери. При това положение, швейцарците няма къде да пият кафе, което за тях ще бъде достатъчно основание да си събират партакешите и да се прибират в Метрополията, където да пият въпросното кафе в първото срещнато градче след имагинерната граница.

Хубавото в тези празномащабни "нахлувания" на чужда територия е именно в това, че това са ПРАЗНОМАЩАБНИ нахлувания. Никога СВО не е извършвана на територията на Лихтенщайн от страна на швейцарската армия, използвайки самолети, танкове и гаубици. Нахлуванията са извършвани обикновено от взвод от наборници, с численост от 8 души, които по правило, в мъгливо време често объркват посоките на придвижване и се озовават напълно празномащабно в държавата Люксембург.

Сенатът и Конгресът на САЩ, ЕС, както и цялата международна общност, изразяват своето негодувание и в знак на протест събират помощи за  Лихтенщайн, за да отблъска от време на време нищонепредизвиканата швейцарска агресия. Както знаете, Конгресът гласува днес почти 100 000 000 000 долара помощ за Украйна и Израел, но всички на практика знаем, че в действителност, това са пари, които ще отидат за Лихтенщайн, за да може княжеството да назначи на служба 13-тия много важен полицай в държавата, който естествено заради наличието на човешки ПРАВА в тази държава, ще бъде задължен да си вземе годишен платен отпуск по време на агресията, за да може да бъде способен да отблъсне всяка подобна агресия в бъдеще.
Накрая разбираме, че местен предприемач е решил да отвори 13-тото поредно кафене в държавата, та това е истинската причина за назначаване на 13-тия поред полицай, без повече да го увъртаме и усукваме.

И нещо много важно: Милиони швейцарски мъже в наборна възраст, емигрират от Швейцария в посока Русия и Украйна, за да не бъдат привикани в швейцарската армия. От Люксембург са емигрирали собствениците на 12 -те кафенета, ей така, за всеки случай. Емигрантите швейцарци, обикалят градовете и селата на Русия и Украйна, търсейки най-доброто място за живеене и възможности за материално и духовно усъвършенстване. На тях им се предоставят различни възможности по различни програми за изучаване на руски, украински и иврит, с цел  социализация в тамошните общества.
Категория: Политика
Прочетен: 4 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 21.04 00:02
 Баси и държавата.
Категория: Политика
Прочетен: 4 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 20.04 20:33
2 3 4 5  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3223955
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930