Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на kolevdobri
Име:
Добри Колев

Възраст:
55

Пол:
мъж

Град:
София

Статистика
Популярни постинги:
28

Постинги този месец:
16

Гласове този месец:
37

Коментари този месец:
27

Любими блогове:
0

Блогъри добавили в любими:
35

Блог вълни:
53
Последни постинги
 https://topsport.bg/pyongchang-2018/ministar-kralev-se-sreshtna-s-balgarskite-olimpiytsi-v-pyongchang.html?utm_source=lifestyle.bg&utm_medium=article&utm_campaign=footer


Все пак задавам въпроси и се надявам някой да отговори:
  1. Каква работа има министър Кралев в Корея и кой му плаща сметките там?
  2. Той в командировъчни ли е или е на лично посещение?
  3. Ако е в командировка, какъв го дири там? Какво е похарчила България, за да изпрати състезатели в Корея, кой е оторизирал тези харчове и как ще се оцени и оправдае този харч?
  4. Парите могат да отидат да се направят спортни площадки в градовете, защото те не достигат. Не достигат за каквато и да е инфраструктура. Да, ама ако парите отидат за спортна инфраструктура в България, вместо да се дават за професионални спортисти, какво оправдание ще има Кралев, да ходи за наша сметка в Корея.

Имаме нужда от ОСНОВОПОЛАГАЩИ ПРИНЦИПИ, КОИТО ДА СЕ СПАЗВАТ. Не стига друго, ами Кралев обещава стотици хиляди левове на някой, който станел шампион. Такава простотия и тя продължава с десетилетия. КАКВА Е СМЕТКАТА НА ДЪРЖАВАТА ОТ ТОВА, ЧЕ НЯКОЙ ЩЯЛ ДА СТАНЕ ШАМПИОН? Все едно живеем във времето на Живков. Ако не друго, поне тогава се правеха шампиони. Не че имаше полза от тях, ама поне имаше. Сега се харчат пари и си правят екскурзии.

Категория: Политика
Прочетен: 13 Коментари: 0 Гласове: 1
 https://clubz.bg/64400-rabotodateli_lyubiteli_na_silikonki_s_bentli#comments


Говори за достойни заплати, за достоен труд. Не бил икономист, ама много знаел.


Ето и моето мнение по въпроса:
  1. Може и да има такива работодатели, но аз не съм от тях. Може и да съм "любител, но нямам пари за силиконки и Бентли. Имам си жена, а вчера се возих в кола, която е купена за 700 евро. Хайде, с направените подобрения, излезе 1500 евро. Г-н Минчев, знам каква кола карате и ви пожелавам дълго да я карате. Но вие платихте за нея 22 хиляди евро. А не сте капиталист, не сте предприемач. Как става така, че собственик на фирма не може да си позволи да кара такава кола като вас, а вие сте обикновен драскач, социолог или там както се казва.
  2. Достойна заплата и достоен труд - Нека вместо да говорим социологически простотии, да видим какво стана с Емиратите. За 30 години там се извърши такава трансформация на обществото, каквато тук не стана и за 1300 години държавност. Само за 30 години. И ТАЗИ ТРАНСФОРМАЦИЯ Г-Н МИНЧЕВ СТАНА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕВТИНИЯ ТРУД НА ПАКИСТАНЦИ И ИНДИЙЦИ И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРЕДПРИЕМЧИВОСТТА НА АРАБИТЕ, КОИТО СИ ИЗГРАДИХА НОВА ДЪРЖАВА, НА БАЗАТА НА ТОЗИ ЕВТИН ТРУД. Да, на Запад вземат големи заплати, но нека да видим докога. Техните системи са силно затруднени. Гърците също вземаха заеми, за да плащат пенсии на пенсионерите и заплати на бюрократите, но тази приказка рано или късно свършва и идва денят на разплатата. Световният прогрес се дължи на евтиния труд г-н Минчев, а не на достойното заплащане. Ако арабите мислеха като вас, още щяха да се разхождат с камили покрай Залива, а не с бентлита и ферарита. Да не си мислите, че железопътните линии в Щатите преди 150 години са се изграждали с достойно заплащане? Нима китайците там са получавали достойно заплащане? Аз лично също съм бил недостойно заплатен и какво от това! Като ми писна да бъда недостойно заплатен, станах достойно заплатен. Колко объркани понятия г-н Минчев налагате. За един достойно заплащане е 1000 лева, а за друг 10 000 лева. Трети говори за достойно заплащане, а не струва и минималната работна заплата, просто защото е некадърник и няма мозък в главата.
  3. И накрая - такива като вас, дърдорковци, има много. Пишат и бришат. И аз пиша и бриша, ама в края на месеца трябва да платя заплати на Н-броя хора. ВИЕ НА КОЛКО ХОРА ПЛАЩАТЕ ЗАПЛАТИ И ПЛАЩАТЕ ЛИ ДОСТОЙНИ ЗАПЛАТИ?
  4. Препоръчвам ви да си регистрирате фирма, да си намерите клиенти и пазари, да назначите колкото се може повече хора на работа и да им плащате достойни заплати. Тогава може би ще си промените мнението и няма да пишете глупости за силиконки и за бентлита. 
П.С. Да не забравя, грантоедите плащат ли достойни заплати, г-н Минчев?

Категория: Политика
Прочетен: 18 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 19.02 22:57
 Гледаш го, храниш го, поиш го, плащаш му образованието, специализира, взема кетапа /дипломата/ и отива на Запад, за да точи пари от родината си.


Ето това е СОЛИДАРНАТА СИСТЕМА. Колко сладко се краде от общественото, от общото, защото няма стопанин, няма човек, който да трепери за общото. Всеки трепери за частното, за личното. И на това разчитат манипулаторите. Всички разчитат на общественото, но никой не трепери за него. ВСЕКИ ИСКА ДА ГО ИЗТОЧИ.Сега за втори път чувам за такива случаи, при които български лекари, трудово емигрирали на Запад, да организират български граждани, които да се "лекуват" по документи там, ЗА КОЕТО ЕСТЕСТВЕНО ПЛАЩА НАШАТА КАСА.

Няма какво да си осъждаме тези хора. ТЕ ПРАВЯТ ТОВА, КОЕТО ИМ ПОЗВОЛИ СИСТЕМАТА. СИСТЕМАТА ИМ ПОЗВОЛЯВА ДА ТОЧАТ И ТЕ ГО ПРАВЯТ. НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА ОБЩЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ. НА НИКОЙ. ВЯРВАЙТЕ МИ. ПУКА ИМ ЗА ПАРИТЕ, КОИТО МОГАТ ДА ОТКРАДНАТ.


Сега се говори за между 200 и 300 милиона лева, които касата дължи на различни институции в рамките на Съюза, които са "лекували" български граждани. Може и да има и такива, които наистина са получили лекарска помощ. Но яслата, наречена солидарна здравна система, позволява и на много други, да се лекуват чисто документално и да получават баснословни пари за тези свои далавери.


Нека да споменем и един друг факт. Всички казват, че медицината на Запад е по-добра от българската медицина. Неуспорим факт е обстоятелството, че лошата медицина на Запад е по-малко лоша от лошата медицина в България. Медицината е лоша, заради грешния път, по която е тръгнала. И по-скоро това се отнася за алопатичната медицина, която си е присвоила правото да е ИСТИНА ОТ ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ. 

Спомням си един случай от моята практика през 90-те години. В началото на 90-те, разбрахме какво е истинска мизерия, лудост по улиците и в политиката.  Яко  преразпределяне на обществено богатство и бизнес в полза на хората с властови позиции. Тогава се запознах с българин, който живееше със семейството си в Хорандия. Бях му на гости и той сподели, че има проблем "със стомаха". Попитах го какво е предприел досега и той ми каза, че е посетил много болници и е платил много пари, но ефект не е видял. Каза ми, че е дал 10 000 марки за терапия в някаква австрийска болница и се е надявал, че нещата ще се оправят. Само си помислете, за какви пари става дума. Ние получавахме по 100 марки заплата. Тогава го записах на преглед при специалист, на когото аз вярвам и който на мен ми е помогнал. Този човек ми е дал тласък да се занимавам с нетрадиционна медицина и ми е нещо като учител. Та моят учител му е задал няколко простички въпроса, на които моят приятел е отговорил. След сеанса обаче ми сподели, че на него му се струва твърде невероятно, някакъв обикновен човечец, който работи в една проста стая в провинциален хотел, да може да му каже рецепта за неговото оздравяване. СТОРИЛО МУ СЕ Е ТВЪРДЕ ЕЛЕМЕНТАРНО, ДА СЕ ПОВЛИЯЕ НА НЕГОВАТА ЯЗВА, КАТО ПРОМЕНИ ХРАНИТЕЛНИЯ СИ РЕЖИМ. Не повярва, че организмът му се разяжда от киселините, които той самият си причинява. Вярваше на ОНАЗИ КЛИНИКА, НА КОЯТО Е ПЛАТИЛ 10 000 МАРКИ И НЕ Е ПОЛУЧИЛ НИЩО В ЗАМЯНА. ВЯРВАШЕ ВЪПРЕКИ ТОВА НА НЕЯ. Та толкова за западното медицинско обслужване. Там ще ти дадат повече качество на оперативно ниво, но нищо повече. Същината си остава грешна - и на Запад и при нас. Пътят е грешен. ПЪТЯТ ПО КОЙТО СА ХВАНАЛИ НАШИТЕ ДОКТОРИ И АДМИНИСТРАТОРИ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е ПЪТЯТ НА ЯКОТО ТОЧЕНЕ НА ОБЩЕСТВЕН РЕСУРС. ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е НА ВТОРО МЯСТО СЛЕД ЦЪРКВАТА, СИСТЕМА, КОЯТО ПОЛУЧАВА, БЕЗ ДА ДАВА. Е, ДАВА НА НЯКОИ И ТО Е ПО-ЛЕСНА СМЪРТ. ЖИВОТ, ПРЕМИНАЛ В МЪКИ И ХИМИЧЕСКИ АТАКИ. ТОВА Е БЪЛГАРСКАТА МЕДИЦИНА. И ФИКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ - НЯМА ЗДРАВНА КАРТА, НЯМА КОНТРОЛ - РЕКИ ОТ ПАРИ ТЕКАТ В ТЕХНИТЕ ДЖОБОВЕ. ХОРА, КОИТО СМЕ ГЛЕДАЛИ, ХРАНИЛИ, УЧИЛИ... СЕГА КРАДАТ ОТ НАС. ОТ ТЕЗИ, КОИТО СА ГИ ИЗДЪРЖАЛИ.КАКВО Е РЕШЕНИЕТО ЛИ? ЗНАЕТЕ ГО. ДА СЕ СМЕНИ СОЛИДАРНИЯ МОДЕЛ В ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО И ВСЕКИ ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕЛАТА СИ. Тогава няма да има как да крадеш от собствената си сметка и ще се наложи да се погрижеш сам за здравето си. Тогава ще разбереш, че си плащал луди пари за нещо, което е ЗАВИСЕЛО ОТ ТЕБ, А НЕ ОТ ДОКТОРИТЕ. ДА ВИДИМ КОГА ТОВА ЩЕ СТАНЕ. 
Категория: Политика
Прочетен: 11 Коментари: 0 Гласове: 1
 Работата ми е такава, че като изключим таксиджиите и разносвачите на стока с баничарките, вероятно аз съм на следващо място, като човек, който "бръмчи" из София, заради работата си.

Днес обиколих по служба Студентски град. За пореден път направих извода:


НЕ ВИДЯХ НИТО ЕДНА РЕМОНТИРАНА ВЪТРЕШНО-КВАРТАЛНА УЛИЦА, КОЕТО Е ВАЛИДНО ЗА ПОЧТИ ВСИЧКИ КВАРТАЛИ НА СОФИЯ. НЕ ВИДЯХ НИТО ЕДИН РЕМОНТИРАН ТРОТОАР. НО НАЙ-ТЪПОТО Е ТОВА, ЧЕ КМЕТИЦАТА ДОРИ НЕ ИСКА ДА ПОЧИСТИ УЛИЦИТЕ, А КАМО ЛИ ДА ГИ РЕМОНТИРА.

Толкова ли няма пари да се сметат поне улиците. Целите са в прах и мръсотия. След това говорите за прахово замърсяване. Как няма да има такова, като УЛИЦИТЕ НИКОГА НЕ СЕ ЧИСТЯТ. Имаме стотици хиляди регистрирани безработни, които получават пари от социалните фондове. Имаме стотици хиляди шляещи се и бъркащи в кофите цигани. Ами организирайте се де, накарайте тези хора да се размърдат и да свършат нещо за обществото!!!Ама първо трябва да си размърдат задниците общинарите, защото всичко е заради тяхното действие или бездействие. Данче, на теб говоря! Ако обичаш, ПОЗАМЕТИ ТЕЗИ СОФИЙСКИ УЛИЦИ ДЕ!!!


П.С. Значи Бургас - може. Варна - може. Хасково - може. Пазарджик - може. А София не може. Няма по-скапана инфраструктура от софийската. От кмета ще да е.
Категория: Политика
Прочетен: 14 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 18.02 16:29
 Паметниците се издигат, за да се запази някакъв спомен. 

Където и да отиде човек по света, навсякъде има паметници на герои. За англичаните герои са онези, които са ръководили колониалните войски и са завладявали света. Царе, патриарси, ханове и разни там началници имат паметници. Учени глави също имат паметници. Масови убийци също имат паметници. Например в Ташкент има паметник на Тимур, в Москва има мавзолей на Ленин. Тях ги почитат и благославят. Колкото повече народ си избил, толкова по-голяма вероятност има да ти изградят паметник. Защо тогава да няма паметник и на Мирчо Спасов и Фердинанд Козовски? Или на Хитлер направо? Баси, толкова е сбъркан този свят.Така е, няма паметник на избитите от Тимур стотици хиляди души в градовете Исфахан, Багдад, Дамаск и други, но има паметник на Тимур и той се смята за герой от узбеките.


Питам се защо трябва да помним и уважим имената на жертвите, а да не си спомняме имената на убийците. Онези, които са описани на камъка на паметника в градинката пред НДК в София, са имали своите физически убийци. Защо да не се направи пирамида на насилниците, като най-отгоре се сложи Сталин, след това Жоро Тарабата, Коларов, Трайчо Костов и други български сатрапи, като след това се мине през измислените съдии от т.н. "Народен съд" и се стигне до физическите убийци като Мирчо Спасов, Фердинанд Козовски и други сатрапи. Чудя се техните деца и внуци как живеят с тази карма. Ама това е животът. Нали знаете онова, което е написал Юлиус Фучик за заплахата от фашизма - "Хора, бдете". Но това послание идеално се вписва и във връзка с репресиите на шайката шумкари и престъпници, дошли на власт, в нарушение на всички писани и съществуващи закони. То и преди 9-ти септември 1944г. е имало военни преврати, но никога насилието от българи над българи не е било толкова ескалирало и драстично. 


Интересно ми е също така, да чуя мнението на наследниците на тези убийци - техните деца и внуци, как изглежда извършеното от дедите им дело. За да знаем дали онова гадното нещо, тази отвратителна човеконенависническа черта, дали се предава по наследство. 


П.С. В историята има поучителен пример, как една държава се е "оправила", след като физически е премахнала крайните елементи на комунистическата или социалистическата партия. Този пример е Чили. Това е държавата с най-малко социални проблеми в Латинска Америка. Държава на икономически и социален просперитет. Не мога да си спомня да има пример с обратен знак. Властта да се вземе от комунистите, те да изтрепят всичко което им пречи да управляват добре и следствие на това държавата да е цъфнала и вързала. Не одобрявам насилието и в двата варианта, но ако трябва да избирате между тях, кого бихте избрали? Да живеете в Чили или в Северна Корея? Изводите си ги правете сами.
Категория: Политика
Прочетен: 32 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 16.02 23:45
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 1527778
Постинги: 3558
Коментари: 2824
Гласове: 1192
Архив
Календар
«  Февруари, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728