Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на kolevdobri
Име:
Добри Колев

Възраст:
54

Пол:
мъж

Град:
София

Статистика
Популярни постинги:
28

Постинги този месец:
29

Гласове този месец:
24

Коментари този месец:
11

Любими блогове:
0

Блогъри добавили в любими:
33

Блог вълни:
52
Последни постинги
 Веднъж преброих колко чистачки има училището до румънското посолство в София. Преброих 8 чистачки. Как го направих ли? Бяха в специална униформа и метяха игрищата пред училището.


Като икономист веднага направих сметка - прибризително 45 хиляди лева за година. В страната има хиляди училища. Ние какво правим - плащаме за нискоквалифициран труд и разглезваме децата си. След това защо били агресивни или растели като гаднярчета. Значи проблемът не е само до парите. Лошото е, че това действа невъзпитателно на децата. Те преживяват или прекарват или изкарват 6 часа в училище. Какво пречи преди да си отидат в къщи, да почистят училището? Ще го направят много по-бързо, отколкото професионалистките и най-вече, ще има възпитателен ефект. А както знаете, НЯМА ОБРАЗОВАНИЕ БЕЗ ВЪЗПИТАНИЕ. Учителите също трябва да се включат.


Казвате, че е невъзможно?  Аз съм собственик на фирма и при мен работят 15 служители. Аз сам си чистя моя офис. Нямам чистачка. Защо учители и ученици да не правят това? Ще им се счупят ръцете ли, ако го правят? Казват, че някои ученици били агресивни - ами дайте им по един парцал да бършат, че да изразходват излишната си енергия. Дайте им лопата и ги накарайте да засадят дървета около училището, научете ги да ги поддържат, да ги поливат, да ги обичат...Създайте им работа, толкова, че да не смеят да правят каквито и да са глупости. Били се дрогирали, пушели цигари и пиели алкохол - АМИ ТО КАКВО НЕ ПРАВИ БЕЗДЕЛИЕТО!!!


НО ДА ЗАПОЧНЕМ ОТНЯКЪДЕ - ОТ ХИГИЕНАТА НА УЧИЛИЩЕТО. ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТОАЛЕТНИТЕ. НЯМА ОПРАВДАНИЕ - ВСИЧКИ ХОДЯТ ТАМ ДА СЕРАТ И ДА ПИКАЯТ. КОЙ ИМ Е ДЛЪЖЕН ДА ИМ ЧИСТИ?

КОГАТО ГИ НАКАРАШ ДА ЧИСТЯТ, ТЕ ЩЕ ОТИДАТ НА ДРУГО НИВО - ЩЕ ПОДДЪРЖАТ И ЩЕ ПРАВЯТ ВРЪЗКА МЕЖДУ ЕДНОТО И ДРУГОТО.

Резултатът знаете ли какъв ще бъде? Като ходя всеки ден на Витоша с моя приятел, той няма да събира по една торбичка с пластмасови отпадъци и бутилки от бира, които пуберите влачат нагоре и хвърлят навсякъде, където се заседят.


Категория: Политика
Прочетен: 4 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 22.09 15:27
Всъщност има ли някаква съществена разлика, когато те шибат чужди или местни началници?

Всичко е толкова предсказуемо. Ако допуснеш чужденци да ти отнемат свободата, ще допуснеш и своите да ти отнемат свободата. Швейцарците не допускат да им се отнема свободата - нито от страна на чужденците, нито от страна на техните си ръководители.

Нали разбирате разликата между българи и швейцарци? Българите са обречени да не бъдат свободни, след като още не са разбрали, че няма толкова голяма разлика в това, кой ти отнема свободата. Но нашият празник не е празник на СВОБОДАТА ИЗОБЩО. Затова е измислен празник.
Категория: Политика
Прочетен: 18 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 22.09 15:30
 http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/direktorat-na-pirogov-njama-kak-ekip-da-izleze-ot-bolnicata-za-da-pomogne-na-chovek-pred-neja.htmlЕбах ти и тъпата държава сме наистина. Бесен съм и не ми се случва често, ръцете ми да стоят на компютъра и да не намирам клавишите от яд. Понякога си мисля, ЧЕ ТЕЗИ ХОРА СИ ЗАСЛУЖАВАТ БОЯ, КОЙТО ЯДАТ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ. ЗА ЖАЛОСТ ОБАЧЕ, САМО ЦИГАНИТЕ ГИ БИЯТ - НИЕ БЪЛГАРИТЕ ГИ ЩАДИМ И РЕЗУЛТАТИТЕ СА НАЛИЦЕ.


Да не ви казвам, кой в "Пирогов" изкарва луди пари, от това, че купува помия и я продава на пациентите за луди пари или че е абонирал служителите на "Пирогов" за фитнес. А познайте колко души работят там, колко е платил на собственика на фитнеса, колко души ходят на фитнеса и кой какви пари си дели. А ИНАЧЕ НЯМАЛО КАК ДА СЕ ПОМОГНЕ НА ЧОВЕК, КОЙТО Е ПОСТРАДАЛ ПРЕД САМИЯ "ПИРОГОВ".  А, ДА НЕ ЗАБРАВЯ, 5 ЛЕВА ДНЕВНО СТРУВА, АКО ИСКАШ ДА ГЛЕДАШ ТЕЛЕВИЗИЯ В "ПИРОГОВ". ДИРЕКТОРЪТ НЯМА НИЩО ОБЩО, РАЗБИРА СЕ.


ПОЖЕЛАВАМ МУ НА ДИРЕКТОРА НА "ПИРОГОВ", НЕГОВАТА МАЙКА, БАЩА, ЖЕНА, СИН ИЛИ ДЪЩЕРЯ, ДА ИМАТ НУЖДА ОТ ПОМОЩ НА 30 МЕТРА ОТ "ПИРОГОВ". ТОГАВА МОЖЕ БИ ЩЕ БЛЕЩИ ДРУГИ ПРИКАЗКИ.
Категория: Политика
Прочетен: 2 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 21.09 20:43
 http://www.bgdnes.bg/Article/6447660


Интервю с един от най-успешните български учители Теодоси Теодосиев. Цяла България е чувала за него. Мъж на 2015г. Повече от половината златни медала от олимпиади по физика, са донесени от негови ученици. 

Прочетете цялото интервю, но за тези, които нямат това време или желание, само ще копирам част от неговото изказване:


"В България, нито трудът на ученика, нито на учителя, може да бъде оценен истински. Прекалено много лъжа се натрупа в системата. Заплатата вече не зависи от количеството и качеството на вложения труд. Няма кой да оцени честно постиженията. Няма кой да направи, че след всеки конкурс да спечели най-добрият, а не който е най-близък с директора или е негов роднина."


"Един вълк например, може да е много по-добре нахранен от едно куче, но трябва сам да си намира храната в гората. А нашият учител е научен по комунистически. Чака да си получи помията три пъти на ден. Казват му: "В гората има хубава храна". Но той се върти край синджира и помията, да е на сигурно. Тези 45 години комунизъм, не са минали без последствия. В момента, средната възраст на учителите е 58 години, може да е станала вече и 60. Това е болест, която си продължава."


"Тези, които убиваха някога и бяха против частната собственост, сега станаха най-големите собственици. Влияят и върху образованието."

и още: "ТОВА СЕ СЛУЧВА С ОБРАЗОВАНИЕТО У НАС. И Е СМЪРТНА ОПАСНОСТ ЗА ВСИЧКИ НАС".
Не образованието е в смъртна опасност - самото то е смъртна опасност за нас.Както се казва: Без коментар!!!Категория: Политика
Прочетен: 3 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 21.09 20:19
 http://www.24zdrave.bg/

Половин милион българи - болни от захарна болест. Поне още толкова имат сърдечни проблеми. Хиляди болни от рак. Болни, болни, болни.Винаги съм се питал, кои лекари стоят на първа линия, на барикадата, така да се каже. Това са тези от бърза помощ и личните лекари. В бърза помощ е лудница. Наложи ми се да стоя 9 часа там, заради счупен пръст на крака. Народ, страдащи. Сбили се някъде цигани - хайде, лекувай ги. Превързвай ги, оперирай ги. Някой получил удар, хайде и него.


При личните лекари обаче не е така. При няколко такива лекари, където и аз съм бил "записван", се чака на опашка. Редица от пенсионери, наредени пред кабинетите. Деца, на които лекарят трябва да даде документално оправдание за отсъствията им. Поток от хора, но и поток от пари.


Бях в посещение в областен град и се видях със служител на медицински одит. Човекът от две десетилетия проверява административно как стоят нещата в болниците. Та той ми каза, че личен лекар от областния град получавал от касата 15 хиляди лева на месец. Не можах да повярвам, възможно ли е това? И какво прави срещу тези 15 хиляди лева? Приема пациенти, изслушва ги, дава им направления, доколкото разполага с тях и води някаква картотека. Сега въпросът ми е: КОЛКО ХОРА ТОЙ ЛИЧНО Е ИЗЛЕКУВАЛ И КАКВО ВСЪЩНОСТ ОЗНАЧАВА ДА ИЗЛЕКУВА НЯКОГО? ПО КАКВИ КРИТЕРИИ ТОЗИ ЛЕКАР СЕ ВОДИ ЛЕКАР? ЕДНА ОТ ГЛАВНИТЕ ЗАДАЧИ НА ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ Е, ДА ИЗПИСВАТ ХИМИКАЛИ ОТ БЛИЗКАТА АПТЕКА, С КОЯТО ИМАТ ВЗЕМАНЕ - ДАВАНЕ. И ДА ТРОВЯТ ПАЦИЕНТИТЕ. Да сте чували някой личен лекар да ви оправи главоболието с масаж и диета? Да сте чували личен лекар да излекува детето ви от грип, използвайки природни методи на лечение? За мен личните лекари са затова, за да спират наплива на пациенти към болничните заведения. Който умре, умре. Какво да се прави. Няма всички да живеят я. Всъщност такава е политиката.


Значи въпросът е такъв: ИМА ЛИ КРИТЕРИЙ ЗА ОЦЕНКА НА ДЕЙНОСТТА НА ЛИЧНИЯ ЛЕКАР В БГ? ЗНАЕ ЛИ СЕ КАКВО Е ПОДОБРЕНИЕТО НА ЗДРАВЕТО НА ЗАПИСАНИТЕ ПРИ НЕГО ПАЦИЕНТИ И КОГА ЗДРАВНАТА КАСА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА ПЛАЩА ЗА ПОДОБРЕНИЕ НА ЗДРАВЕ, А НЕ НА ЗАПИСАНИ ПАЦИЕНТИ? Не стига друго, ами постоянно се говори за тази потребителска такса и така карат личните лекари на ден да "преглеждат" десетки пациенти, като в края на деня те са заформили една прилична сума от дребните левчета, които събират от своите "овце" от списъка им. Сега искали такава такса да се наложи и при посещение от страна на деца при тях.

Как стана така, че тези хора са си извоювали правото да получават пари не за свършена работа, А ЗА ИЗГУБЕНОТО СИ ВРЕМЕ? ДОКОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ? ЗДРАВЕТО НИ Е ДАДЕНО БЕЗПЛАТНО. КАЗАЛ ГО Е ХИПОКРАТ, А ТАЗИ МАФИЯ НЯМА НИКАКЪВ ИНТЕРЕС ОТ ТОВА, НИЕ ДА СМЕ ЗДРАВИ, ЗАЩОТО НА ТЯХ НЕ ИМ СЕ ПЛАЩА ЗА ИЗЛЕКУВАН ПАЦИЕНТ. АКО БЕШЕ ТАКА, В КРАЯ НА ГОДИНАТА ВСЕКИ ЛИЧЕН ЛЕКАР ЩЯХА ДА ГО ПРОВЕРЯВАТ, ДАЛИ НЕГОВИТЕ ПАЦИЕНТИ С ВИСОКО КРЪВНО НАПРИМЕР, СА СТАНАЛИ ПО-МАЛКО. ДАЛИ СА НАМАЛЕЛИ БОЛНИЧНИТЕ ЛИСТИ И Т.Н. ЧИНОВНИЦИ СА ТОВА, НЕ ЛЕКАРИ.


И моля ви, престанете да ми давате за пример отделни лични лекари. Има и такива, които вършат работа. Аз говоря за масата. Така както отделните свестни полицаи не могат да направят така, че полицията да стане такава, каквато трябва да бъде и отделни свестни учители, които да направят качеството на образованието високо. Гледайте фактите. Ние сме болни, а първа грижа на професионалистите в тази област е не да ни тровят с химикали и да ни режат с повод и без повод, а да ни кажат как да направим така, че колкото по-малко да стигаме до химикалите и рязането. Друг е въпросът за незаистересованите пациенти, които са по-голямата част от населението. Както се казва: "Търкулнало се гърнето, намерило си похлупак". Повечето хора си мислят, че няма нужда да променят лошия си начин на отнасяне към тялото си, за да постигнат добро здраве, обременени с лошо здравно възпитание и навици. Ролята на личните лекари в случая е: ДА СЕ ВЪРНАТ КЪМ ХИПОКРАТ, А НЕ САМО ДА СЕ КЪЛНАТ ФОРМАЛНО В НЕГО. ДА СЕ ВГЛЕДАТ В ПРИРОДАТА И ДА ПОТЪРСЯТ СИНХРОНА С НЕЯ. ДА НИ ВОДЯТ СЪС СЪВЕТИ ПО ПРАВИЯ ПЪТ НА БАЛАНСА МЕЖДУ ТЯЛОТО И ДУШАТА. Ама как да го направят хората, като не са го учили това. Учили са как да ни вземат милиардите и да ни поддържат вечно болни. Бизнесът да върви.
Категория: Политика
Прочетен: 40 Коментари: 1 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 1416847
Постинги: 3408
Коментари: 2741
Гласове: 1171
Календар
«  Септември, 2017  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930