Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на kolevdobri
Име:
Добри Колев

Възраст:
56

Пол:
мъж

Град:
София

Статистика
Популярни постинги:
30

Постинги този месец:
6

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
2

Любими блогове:
0

Блогъри добавили в любими:
35

Блог вълни:
55
Последни постинги
 ...КОЕТО НЕ ГО МЪРЗИ ДА ИЗЛЕЗЕ НА УЛИЦАТА И ДА ПРОТЕСТИРА.


Втората разлика е в това, че този 0,1% от френското население е готово да чупи и руши собствеността, независимо каква е тя, в ИЗБЛИК НА НАТРУПАНИ В НЕГО ЕМОЦИИ.


България е оптимистично казано 7 милиона. Ако 1% от населението е 70 хиляди души, то 0,1% са 7 хиляди души. Задаваме си въпроса, имаме ли в България 7000 души, които могат по всяко време да обсадят парламента или изобщо "жълтите плочки" и да осъществят натиск към властта? Отговорът е - НЯМАМЕ. И затова политическата класа си прави каквото си иска. Но дори и да се съберат на "жълтите плочки", никой няма да тръгне да пали и руши, както го правят французите. Дори и когато вземахме по 10 долара заплата, единственото нещо, което подпалихме е една стая в Партийния дом и счупихме едно стъкло на Парламента. За добро или лошо, това сме ние, българите. 

Французите са друг чешит народ. Нека да сме наясно - физиономиите на "жълтите жилетки" в Париж никак не ми напомнят на емигрантски физиономии. Това са си французи. Радикализирани и решени, тези 0,1% от френското общество наистина са способни да направят достатъчно силен натиск на правителството, за да промени своята политика. Понякога си мисля за потенциала на нашите "жълти жилетки" - ами то само агитките на сините и червените в София са по-големи от 7000 души, ама като няма политическа непримиримост в главата, няма какво да се направи в тази посока. В главите на агитките, защото са прости момчета, има само агресия от натрупаните младежки хормони, която агресия обикновено се насочва към противниковата агитка, защото това е призванието на простия човек - той търси друг прост човек, че да се "дърля" с него. В такава проста глава не може да има политически разсъдък, който да го кара да иска от управляващите отговор на социално-икономическите въпроси на държавата, защото пилешките мозъци са вкопчени в собственото икономическо, емоционално и социално Аз, което малко хора могат да надскочат.


И "демокрацията" във Франция и тази в България е гола вода. Демек няма истинска демокрация. Само че онази критична маса французи, която е не-повече от 0,1% от населението е на УЛИЦАТА И Е ГОТОВА ДА ОСТАНЕ ТАМ ЗАРАДИ СВРЪХЧУВСТВИТЕЛНОСТТА СИ СПРЯМО БЕЗОБРАЗИЯТА НА ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА ВЛАСТ, КОЯТО НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ МНЕНИЕТО НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА. В БЪЛГАРИЯ ОБАЧЕ ТАКАВА СВРЪХЧУВСТВИТЕЛНОСТ НЯМА. НИЕ СМЕ НАРОД, КОЙТО ПРАВИ ТЪНКИТЕ СИ СМЕТКИ. Ние ще заявим в социалните мрежи, че хиляди ще излезем, но накрая ще излезем малцина, ЗАЩОТО ПРАВИМ СИЛНО РАЗЛИКА МЕЖДУ ОБЕЩАНО И ИЗПЪЛНЕНО, ЗАЩОТО СМЕ СИЛНИ, ЗАСТАНАЛИ ПРЕД КЛАВИАТУРАТА И СЛАБИ В РЕАЛНИЯ ЖИВОТ...


Защото сме българи и ОТДАВНА СМЕ ЗАБРАВИЛИ, ЧЕ СМЕ ЧАСТ ОТ ОБЩНОСТТА, ЗАТВОРЕНИ В УЮТНАТА СРЕДА НА СВОЯ ДОМ. ЗАЩОТО СИГУРЕН СЪМ, В ТОЗИ ДОМ ТРОТОАРИТЕ СА НАПРАВЕНИ КАКТО ТРЯБВА, ПЪТИЩАТА СА БЕЗ ДУПКИ, БАНЯТА И ТОАЛЕТНАТА СА НИ ДОБРИ И НИЩО, ЧЕ ОБЩИТЕ ЧАСТИ СА НЕПОДДЪРЖАНИ, МАЗЕТО МИРИШЕ ЛОШО, А ТАВАНЪТ Е С ПАЯЖИНИ, ВСЕ ПАК НИ ОСТАВАТ ОНЕЗИ НЯКОЛКО СТАИ, В КОИТО ДА СИ СКРИЕМ ОБЪРКАНАТА ГЛАВА.
ЗАТОВА ЩЕ СМЕ ОТРЕПКИТЕ НА ЕВРОПА - ЗАРАДИ ОНЕЗИ 0,1% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО, КОИТО ПРИ НАС ГИ НЯМА. ОНЕЗИ, АГРЕСИВНИТЕ, НЕПРИМИРИМИТЕ, ЕМОЦИОНАЛНИТЕ...ТЕЗИ, ЗАРАДИ КОИТО, КОНФОРМИСТИТЕ ЖИВЕЯТ ТОЛКОВА ДОБРЕ В ДЪРЖАВИ КАТО ФРАНЦИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 4 Коментари: 0 Гласове: 1
 http://bnr.bg/post/101068957/uchilishtata-izbirat-mejdu-osnovna-i-podkrepashta-zakuska


Чудя се, дали няма да е по-морално, да разпнем на кръст тези, които са взели решението да се дават такива неща за ядене на децата, все едно сме във война и няма какво да се яде.

Чудя се, дали да не разпнем на кръст и учителите, които стоят и гледат безучастно, какво се случва с децата ни.


Чудя се, дали да не разпрем на кръст и родителите, защото повечето от тях са тъпи и необразовани, след като позволяват това да се случва с техните деца.


Чудя се, дали да не вземем да се разпнем сами, цялата нация, защото сме нация ПРОСТА, НЕОБРАЗОВАНА, СМОТАНА, СТРАХЛИВА, след като позволяваме на децата да им се дава хормонизирано мляко, хляб от пшеница, с десетки хромозома повече от естественото състояние на зърното, баници, произведени по съмнителна технология и т.н. и т.н. ЖАЛКА НАЦИЯ СМЕ, това е истината. НЕ СТИГА, ЧЕ НЕ РАЖДАМЕ ДОСТАТЪЧНО ДЕЦА, АМИ И ДОСТА УСПЕШНО ГИ ТРОВИМ С КАКВИ ЛИ НЕ БОКЛУЦИ.
Категория: Политика
Прочетен: 10 Коментари: 1 Гласове: 1
 Предлагам, да направим визуален преглед на управляващите и да се абстрахираме за малко от политическите си пристрастия.


Преди да продължа нататък, искам първо да кажа за моите политически пристрастия. АЗ НЕ ХАРЕСВАМ ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА, ТАКАВА, КАКВАТО ТЯ СЪЩЕСТВУВА В МОМЕНТА. НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ФОРМАЦИЯ, В ЧИЯТО ПРОГРАМА ИЛИ В ЧИЯТО ФИЛОСОФИЯ ДА БЪДЕ ПОСТАВЕНО ЕСТЕСТВЕНОТО НАЧАЛО В РАЗВИТИЕТО НА ЧОВЕШКОТО СЪЩЕСТВО И ПРЕКАЛЕНО ГОЛЯМА НАМЕСА В ЖИВОТА НА  ОТДЕЛНИЯ ЧОВЕК.

На практика политическата класа ни казва, ЧЕ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА СЕБЕ СИ И ТРЯБВА ДА ИМА ОРГАНИЗАЦИЯ, КОЯТО ДА СЕ ГРИЖИ ЗА НАС. От раждането до смъртта, не можем да избягаме от това разбиране. Лесно е да повярваш на едно такова твърдение, когато личността е обезличена, а държавата има прекалено много права. В липсата на този баланс стои моето разбиране за съществуващата действителност. Но за да се види този дисбаланс, трябва да се познават много неща. Обикновените хора не могат да видят това. Липсва им прозорливост. Липсва им визия. Оставени са на течението. Живеят без да задават въпроси и без да търсят отговори. Защото са конформисти. Държавата иска те да са конформисти. Какво по-хубаво за един държавник, ако народът не протестира. Каквото и да му направиш, той търпи. Като в Северна Корея. Изкривената форма на благодарността, която хората там са приели за нормална. Сядаш на трапезата и се молиш за здравето на вожда, който ти е дал храна. В някои общества се молят на мъртвите. В други са си измислили бог, на който да благодарят.

НЯМА ОБАЧЕ НИТО ЕДНО ОБЩЕСТВО, В КОЕТО ЧОВЕК ДА БЛАГОДАРИ САМ ЗА СВОИТЕ УСИЛИЯ И СЛЕД ТОВА ЗА УСИЛИЯТА НА ДРУГИТЕ ЗА ПРОСПЕРИТЕТА НА ОБЩНОСТТА.

РЕЗУЛТАТЪТ Е ВИДИМ - КАЖЕТЕ МИ, КОЛКО ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА ВИ ХАРЕСВАТ КАК ИЗГЛЕЖДАТ? То не можеш вече да видиш свестни хора по улицата, а камо ли да ги видиш в политическата класа. По този начин отговарям на поставения от мен самия, въпрос.

ТОЛКОВА МНОГО СМЕ СЕ СЪСРЕДОТОЧИЛИ КЪМ ВЪНШНОСТТА НА МАТЕРИАЛНИЯ СВЯТ ИЗВЪН СЕБЕ СИ, ЧЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ ДА ОБЪРНЕМ ВНИМАНИЕ КЪМ ВЪНШНОСТТА НА МАТЕРИАЛНИЯ СВЯТ ВЪТРЕ В СЕБЕ СИ. МИСЛИМ ПОВЕЧЕ ЗА КОЛАТА СИ, ОТКОЛКОТО ЗА ТЕЛАТА СИ. МИСЛИМ ЗА КАКВИ ЛИ НЕ ГЛУПОСТИ, КОИТО НАРИЧАМЕ ХОБИ, А СМЕ НЕВЕЖИ ЗА ТОВА, КАК ФУНКЦИОНИРАТ ТЕЛАТА НИ, ЗАЩО НИ БОЛИ И КАКВО ВСЪЩНОСТ ЗНАЧИ ТОВА И КАК ДА СЕ ОТТЪРВЕМ ИЛИ КАК ДА НЕ ДОПУСНЕМ ДА НИ СЕ СЛУЧВАТ ТАКИВА "СЛУЧКИ". ТОВА СМЕ НИЕ ХОРАТА. НЕ ПОЗНАВАМЕ СЕБЕ СИ. ТОЛКОВА СМЕ ДЕГРАДИРАЛИ ВЕЧЕ, ЧЕ АКО НЕЩО ХУБАВО СЕ ПОЯВИ НА ХОРИЗОНТА, ЩЕ ГО СМАЧКАМЕ СЪС ЗЛОБАТА И ПРЕЗРЕНИЕТО, НА КОЕТО СА СПОСОБНИ САМО ГРУПИ ОТ ФИЗИЧЕСКИ И СЛЕД ТОВА, ДУХОВНО ДЕГРАДИРАЛИ ХОРА. В СЪЩОТО ВРЕМЕ ОПАКОВКАТА В СУПЕРМАРКЕТИТЕ НИ ВЛИЯЕ ДА КУПУВАМЕ ИЛИ НЕ. ПРИЗНАВАМЕ ВЪНШНИТЕ ОПАКОВКИ, ВМЕСТО ДА ГИ ИГНОРИРАМЕ, А НЕ ПРИЗНАВАМЕ ВЪТРЕШНАТА НИ ОПАКОВКА. ПОГУБВАМЕ ТЕЛАТА СИ И СЛЕД ТОВА ДУШИТЕ СИ. СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА Е ДА ПОГУБИМ ВСИЧКО, КОЕТО НИ ЗАОБИКАЛЯ. ТАКА СТОЯТ НЕЩАТА. Като гледам какво казват статистиките, каква друга статия да напиша. Ами те болните, недъгавите, страдащите, нещастниците и т.н., ако ги събереш чисто математически, те ще бъдат няколко пъти от броя на жителите на тази страна. Комплексно самоубийство. Това правим ние, гражданите на тази страна. Видимият израз е на улиците. Погледнете в парламента. Лика прилика сме си с тези. Същите като нас и ние сме същите като тях. Боклуци. Няма един светъл човек от тях. А ако се появи, ще направим всичко, за да го "затъмним".
Категория: Политика
Прочетен: 142 Коментари: 0 Гласове: 0
 https://www.24zdrave.bg/Article/7236514

Не може току така да ни остави да се измъкнем. Парите трябва да бъдат взети по някакъв начин. Ако не ги дадем доброволно, ще ги плати бюджетът и това е. Няма мърдане.


Щяла да намалее смъртността и то с цели 80%!!! Как пък ги изчислиха?


Само остават отворени няколко въпроса:
  1. Ако има десетки и стотици "чамове" или познати щамове грип, срещу кой ще ни ваксинира милата ни държава? По колко ваксини ще ни слагат - по 10 по 20 или по 30, белким улучат точния щам?;
  2. Въпреки, че ваксините са безплатни за хора над 65 години, какво ще се случи, ако те се откажат от ваксинацията? Ще ги бесят ли или ще им спрат пенсията. Доколкото разбрах, на онази жена, която е родила 13 деца /да са й живи и здрави/, не й давали помощи, защото отказвала да ваксинира децата!!! Тук можете да прочетете историята - https://www.24chasa.bg/novini/article/7232508
  3. Дали тези, които ни пробутват ваксините, редовно си ги слагат самите те? Разбирам ги, ако са като Уорън Бъфет. Той човекът е един от акционерите на Кока Кола и наближава 90-те си години. Въпреки това, пие Кока Кола и го демонстрира навсякъде. Той казва, че е акционер в тази компания и обича продуктите й. Въпреки, че колата е един захарен боклук, без истинска хранителна стойност, човекът все пак си има принципи и ги следва. Какво правят докторите и търговците на ваксини? Правят това, което правят и баничарите - правят баниците за нас, глупаците, като в същото време те не ги ядат. Нали разбирате. Те са за продаване, а не за ядене.
Категория: Политика
Прочетен: 13 Коментари: 0 Гласове: 1
 https://dnes.dir.bg/obshtestvo/razkaz-ochevidets

Не знае да чете, не знае да пише, пълен неграмотник. Не знаел дори и ЕГН-то си. Не знае да чете и да пише, но знае да се бие. За малко двамата цигани от село Войводиново, област Пловдивска, да убият военния. Яки цигани брей. За разлика от нашето момче. Какъв военнослужещ е, ако се даде на двама цигани. Явно такива са и военните ни!


Сега, какво да правим. Циганите да бъдат осъдени на 10 години труд в полза на обществото и да платят всички разноски по случая - МВР, съд, прокуратура, охрана на осъдени лица и т.н. и т.н.

Задължително да им се сложи гривна за проследяване и да им се отнемат правата - правата да получават социални помощи за тези 10 година, под различна форма. Да им се отнеме и правото на глас. Да им се гарантира само правото да работят в полза на обществото в продължение на 10 години и да им се гарантира парче хляб. Толкова. Нека една такава присъда да се разчуе навсякъде и всеки, който реши да се прави на бияч в тази държава и да раздава собствено правосъдие, да знае какво го очаква.
Категория: Политика
Прочетен: 12 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 1749443
Постинги: 3882
Коментари: 2983
Гласове: 1243
Архив
Календар
«  Януари, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031