Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на kolevdobri
Име:
Добри Колев

Възраст:
61

Пол:
мъж

Град:
София

Статистика
Популярни постинги:
35

Постинги този месец:
36

Гласове този месец:
13

Коментари този месец:
10

Любими блогове:
0

Блогъри добавили в любими:
39

Блог вълни:
84
Последни постинги
 Ако гледаме Мадъ Раша, там би трябвало да има тирания на мнозинството от идиотите. 87% от гласоподавателите са подали гласа за президент за човек, който управлява страната им 24 години. Не казвам, че нищо не се е случило там. Само казвам, че в държави, в които нямат ресурсите на великата страна, са постигнали много по-качествен живот от руснаците. Просто шефовете там са крали по-малко.

Тиранията на мнозинството е идея и тема на разговор още от времето на Солон, Законодателя.

Но не се досещам къде е прилагана. Дори и в Атина, народът е избирал на Агората лидерите и съдиите. Не се досещам да са гласували закони против малцинството.

Когато мнозинството е избирало 16 пъти Перикъл за "праймиер", това не означава, че той е притискал онези, които не са гласували за него. Как би разбрал, кои са тези хора, че да ги притиска? И защо да го прави. Може би някой ще даде за пример управлението на Стамболов и Стамболийски, които са малтретирали политическите си противници. Но тук става дума за определени политически дейци, а не за малцинството като цяло.


Да не излезе, че "тиранията на мнозинството" е само теоретична предпазливост от нещо, от нещо, което е изключително трудно да се случи на практика.


И сега да обясня, какво съм имал предвид, когато съм използвал в заглавието съчетанието от думи "тирания на мнозинството от идиотите". За тирания на мнозинството вече говорихме. А когато добавим и "идиотите" в словосъчетанието, имам предвид общества, в които пропагандата е оставила такива следи, че е превърнала почти всички жители в идиоти. Примерът с нациска Германия или СССР или понастоящем - КНДР. Но бива бива облъчване, ама толкова не бива.

Категория: Политика
Прочетен: 36 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 18.03 16:21
1. Всеки има право на живот, свобода и щастие


2. Кралят на Великобритания е мръсник


3. Британските ни братя са капути


4. Индианците са безмилостни диваци, насъсквани от човека, посочен в т.2, да убиват заселниците. Само да знаете, какво ще се случи със същите тези индианци, след като се освободим от тирана


5. Във връзка с гореказаното, обявяваме, че САЩ са независими.
Категория: Политика
Прочетен: 5 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 18.03 21:41
 Никой не може да разбере Русия. Може ли да четат толкова много, а главите им да са дървени?  Не е възможно да водиш с тях нормален разговор. Толкова глупави доводи имат в главите си и никой не може да ги надприказва. Водил съм с руснаци много разговори. В един момент се изморих да слушам глупости. Питам, защо нападнахте Финландия, а те ми отговарят, че Финландия е виновна и затова са я нападнали. Като цяло, финладците са си виновни. На въпроса, защо бомбардирахте Хелзинки, след като започвате война, с цел да помогнете на финландския народ да се освободи от фашистите, които я управляват /така пише във вестник Правда по онова време/, а те отговарят, че фашистите живеят предимно в столицата, а в провинцията не било така. Като убият повече фашисти в Хелзинки, те щели помогнат на финландския народ да се осъзнае. И тези простотии не свършват. Как можете да водите разговор с такива хора?




В последните 10 години чувам същите глупави обяснения. Много руснаци имат затруднения от различно естество, но казват: Може и да страдаме сега, но Крим е наш! Такава алчност за земя и територия, КОЯТО СЛЕД ТОВА НЕ САМО, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ КАКТО ТРЯБВА, НО Я И ОСИРАТ, не съм виждал при никой друг народ. Преди години работих там няколко месеца, зад Северния кръг и съм свидетел на мини еко катастрофи, предизвикани от обикновени руснаци. Качват се на вертолета Ми-8, изминават стотици километри, кацат в центъра на градчето, искат да си купят водка, но не им продават, защото са такива разпорежданията, купуват си одеколон и пият на място. Цистерна с нафта, изсипана в канавката, напълно съзнателно мероприятие. Камион, потопен в блатото, напълно умишлено. Няма време и място да обяснявам подробностите по такива случаи.

И винаги някаква външна сила е виновна за тяхната неудачност. 



Същото е и с отношението към диктатора, независимо от това как се казва. Единият им сатрап още лежи в мавзолей в центъра на Масква. Много малко е останало там да сложат и другият им сатрап - Сталин. След това идват други по-рафинирани сатрапи, но основата си съществува - диктатът, основан на пропагандата, че лошото е извън границите, а доброто е в тъпата им страна. И така е вече повече от 100 години. Не ме разбирайте погрешно. Ако не говорите за политика с тях и за международно положение, това са прекрасни хора. Ако им станете приятел, може и животът си да дадат заради вас. Никой друг няма да го направи и историята го показва. Никой не знае, ако не бяха руските царе и мужици, колко дълго щяха да са под чуждо владичество държави като Гърция, Сърбия, България, Черна гора, Румъния, Босна...Но нека да не забравяме и другата страна - питайте поляците и всички по-малки и по-големи народи, които са били победени от експедиционните корпуси, при завладяването на Сибир и части от централна Азия. Някои народи са им благодарни до такава степен, че столетия след получаването на независимост русофилството е по-силно отвсякога, а други народи ги мразят, та не искат да чуват за тях.

Не влизате в разговори по политически теми с тях. Тогава става страшно. Рускиня, баба на 84 годишна възраст, ме убеждаваше, че харесва Путин, а не Навални, защото последният не изглеждал мъжествено. Путин обаче изглеждал такъв. Аз стоя срещу нея облещил език и опулил очи и не мога да намеря никакви аргументи за да продължа разговора по-нататък. За нея не беше важно дали гласува за крадец и убиец. Важното е да изглежда мъжествено. Това беше сравнително скоро, преди около 5 години. Аз обаче продължавам да настоявам, да ми каже, кои мъже според нея са мъжествени и започвам с провокациите - Жуков, Конев, Василевски...и продължавам, Рокосовски. Тя се сепна. Няма как да хареса поляк, че и да бъде мъжествен. В последните 30 години имаше един мъжествен руснак, когото всички обичаха - генерал Лебед, но и на него му спретнаха една вертолетна катастрофа, та си отиде човекът преждевременно от този живот.

Преди 40 години, водя разговор пред МАсковски хотел с един тип. Случайно се запознахме. Тогава чух от него, че той не вярва, че някъде в света, хората могат да живеят по-добре, отколкото в СССР. Никакви аргументи не ми помогнаха в този разговор. Никакви. Техните самолети били най-добрите, Волгата била най-добрата кола  ред подобни глупости. Просто подминаваш. Спомням си как подарих на един хокеист от Архангелс дънки и чифт маратонки. Просто му ги подарих. Такава благодарност не съм получавал от никого. Бях бог за него. Народът с най-добрите самолети и коли, даваше мило и драго за едни краварски гащи и маратонки.


ПРОПАГАНДАТА ЗАТОВА Е ПРОПАГАНДА, ЗА ДА ТЕ УБЕДИ, ЧЕ ЧЕРНОТО Е БЯЛО И ОБРАТНО. ЦЕЛТА Е ДА СЕ ДЕФОРМИРА ИСТИНАТА И ЛЪЖАТА ДА СТАНЕ ОПРЕДЕЛЯЩА В ЖИВОТА НА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК. ПЕРФРИДНАТА ЛЪЖА. ЛЪЖАТА, ПРЕПОВТОРЕНА НЕ СТО, А ХИЛЯДИ ПЪТИ. ТЯ СТАВА ИСТИНА ЗА ТЕЗИ ХОРА.



Комунизмът е дошъл с помощта на пропагандата и се е задържал с помощта на пропагандата.

Комунизмът претрепа фашизма през 20-ти век, но не се намери система, която да претрепе комунизма. Отдавна си мисля, какво щеше да стане, ако Америка и Англия не бяха помогнали на СССР в битката с Хитлер. Не трябваше ли две пошли диктатури да бъдат оставени да се претрепят сами себе си, въпреки десетките милиони жертви, дадени от обикновени хора? Сега и самата Америка има проблем с комунистическата зараза, която е плъзнала в самата нея. Европа също.

А всъщност какво е комунизма? Това е диктатура, създадена и съществуваща с абсурдни доводи, изградени от пропагандата. 

Същото не е ли било и в Германия? Кой според вас има по-голяма заслуга за израстването на фашизма? Мусолини, Хитлер или Гьобелс? Хитлер може и да е написал с помощта на десетки хора една наистина тъпа книга - Моята борба, може да има десетки поддръжници. Това не е достатъчно. Необходима е стройно изградена пропаганда за мащабно промиване на мозъците на нацията. Ако го няма промиването на мозъците, дали фашизмът щеше да го има? Не, нямаше да го има.


Ако отнемете пропагандата на комунистите, няма да има и комунисти.

В България комунистическият режим е обявен с акт на НС за антинароден и противоконституционен, но какво се прави по въпроса? Нищо. Комунистическата пропаганда е навсякъде. 

Много пъти съм говорил за бюджета. Това са парите, които ние, дънокоплатците, трябва да дадем на държавата, за да функционира. И какво се получава? Позволяваме държавата да изземе огромни средства от нас, които същата тази държава дава на други. Това не е ли комунизъм? Това е истинският комунизъм. Нека да не забравяме, че КОМУНИЗМЪТ СЪЩЕСТВУВА НАЙ-ДОБРЕ В ГЛАВИТЕ НА ТЕЗИ, КОИТО НЕ РАБОТЯТ И НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ. ТЕ ОЧАКВАТ ГОТОВИ ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА. КАТО ОВЛАДЕЯТ ДЪРЖАВАТА, ТЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ СВОЯТА МЕЧТА ДА ПОЛУЧАВАТ, БЕЗ ДА РАБОТЯТ.

Те имат нужда от лъжата и пропагандата да вземат властта. Комунистическата идеология е много заразна, защото е изградена около идеята за КРАЖБАТА, ОТНЕМАНЕТО НА СОБСТВЕНОСТ, НАСИЛИЕТО. Тя е насочена към бандитизиране на населението и моралното му падение.

Премахвайки пропагандата, лишаваме комунистите от най-важното им оръжие - промиването на мозъците.

На второ място, не трябва да се толерират БЕЗРАБОТНИТЕ ПРИКАЗЛИВЦИ И БАНДИТИ.
Категория: Политика
Прочетен: 36 Коментари: 3 Гласове: 2
Последна промяна: 18.03 22:07
 Както знаете, комунистите искат да прецакат другия. Не че капиталистите не искат, но го правят на основата на договор за извършване на определена работа. Схемата е ясна. Има работа за вършене. Единият наема другият за свършването на тази работа, срещу което му предлага възнаграждение.

При комунистите е пълна мъгла. Там собственикът или капиталистът е неясен. Фирмата, която наема работника или служителя е обществена. Управителят е някакъв курльо, назначен от друг курльо, срещу което назначение той е поел някакви ангажименти. И започва едно крадене, та край няма. Работата се усложнява, защото фирмата в голяма степен на вероятност получава и бюджетни пари под формата на субсидия. Накрая се установява, че всички крадат - от управителя, до шофьора, който точи нафта и я препродава.

Когато става дума за по-високите нива на преразпределителни отношения, там кражбите ставата още по-големи, да не кажа огромни. Става дума за милиарди. Комунистите са направили така, че цял живот работиш, внасяш задължителни социални и здравни вноски и накрая получаваш както се казва незначителна част от онова, което си внесъл, дори и когато не вземеш предвид инфлацията. Има и такива, които получават един гол кур, както се казва, защото не са доживели до годините, за да получат обратно поне половината от онова, което са внесли като вноски.


При капитализма е обратното - капиталистът ти дава заплата, а ти се оправяй с държавата. Ако държавата ти позволи, част от парите можеш да вложиш в спациални пенсионни фондове, които вноски ще бъдат освободени от плащане на данъци. Тук зависиш преди всичко от собствения си труд и от собствения си интерес.


Да, ама къде го има това нещо, освен в Чили? Почти никъде другаде. Може би само в уж комунистически Китай, ама той е толкова комунистически, колкото аз съм викинг, живеещ в Сахара. Навсякъде комунистическата зараза е плъзнала и обхванала всички общества, включително ЕС и Америка.

Та накратко - едно капиталистическо общество може да осигури повече възможности за социални плащания, като идеята е всеки сам да се оправя. Едно социалистическо общество принуждава един човек да издържа други хора, с обещанието, като остарее, други да издържат него. И никой не може да направи точна сметка, ако ти дадеш 100 лева на държавата, колко от тях тя ще ти върне назад и колко време ще можеш да получаваш пенсия след години.

Както на всички е ясно, при капитализма внесените от хората пари по лични сметки за пенсионно осигуряване, могат да бъдат наследявани, а при комунизма, те се конфискуват в случай на смърт на бенефициента. Обаче колкото съм запознат, от по-развитите страни, има само две, които могат да се нарекат капиталистически - Чили и Китай, колкото и да ви изглежда странно.


За да стане по-ясно, ако имате право да избирате само между две държави, в които да работите, да живеете и да се пенсионирате, можете да изберете една от двете Кореи, северната или южната. Едната е 30 пъти по-богата от другата, въпреки че надали се работи 30 пъти повече. Точно обратното е.

И другият пример е Чили. Там пенсионните фондове имат над 120 милиарда долара, а у нас са жив кахър - надали имат и 5 милиарда. Ние сме в ЕС, те са пичка си лелина далеко, но са по-богати от нас. Ние сме стара държава от 1300 и кусур години. Те са на 100 години. Та изводите си ги правете вие.

Но както и да е, безспорно, капитализмът дава повече възможности, но тарикатите ще изберат комунизма, като у нас. Малко, но сигурно, както казват. И затова сме бедни. Защото разчитаме да краднем от другия, вместо да разчитаме на себе си. Типично комунистическо мислене, от което надали може да се оттървем в близките няколко десетилетия.


Категория: Политика
Прочетен: 18 Коментари: 2 Гласове: 2
Последна промяна: 18.03 21:45
 Гледам черноризците, във връзка с церемонията за погребението на патриарха и се питам. КАКВА РАБОТА ВЪРШАТ ЗА ОБЩЕСТВОТО ЧЕРНОРИЗЦИТЕ?


Хайде, не работят нещо, от което да има материална полза. НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ.

Ами къде остана духовното.

Къде е църквата, когато става дума за насилието в училище?

Къде е църквата, когато става дума за семейството?

Къде е църквата, да повтаря постоянно на хората, да не грешат. Нали има седем смъртни гряха. Защо не се говори за това?

Къде е църквата във връзка с отношението към труда? На хората вече не им се работи. Чакат на готово. Църквата също е институция и някой трябва да я храни. Ако парите секнат и с църквата е свършено.


Но нека да погледнем черноризците. Харесват ли ви? Дебели, обрасли с косми по лицата, все едно са змейове горяни. Приказват някакви неясни за обикновените хора думи и примери от мухлясалото минало.

Самият факт, че са канонизирали убиеца княз Борис първи, кръстителя, унищожил цвета на българското болярство и отказва да канонизира Левски, защото убил онзи слуга на чорбаджията, който се опъвал да даде пари за революцията, показват ясно какво представлява БПЦ. Канонизираме Борис, защото той християнизирал населението, ама че бил масов убиец, това не е важно. Важното, че ни върши работа за нашата институция. Дава имоти, пари и ние си живеем живота.

Е как да им вярваме. В църквата е пълно с педераси. Тези ли да отидат в училищата, за да учат децата ни на смирение? Тези ли да отидат да дават акъл на семействата, да се обичат, да не се разделят и да живеят в мир?

Та, какво работят черноризците?
Категория: Политика
Прочетен: 18 Коментари: 2 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187120
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031