Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3197058 Постинги: 6871 Коментари: 4298
Постинги в блога от 30.01.2011 г.
  1. Америка е прекалено много нахранена и следствие на това - затлъстяла. Америка вече трудно може да си „върже” обувките сама, без да използва стол, на който да седне. „Навеждането” и „Изправянето” са вече много трудни процеси за американците.
  2. В резултат на това „освинване” и след всички достижения на тази цивилизация, средната им продължителност на живота е по-малка от тази в комунистическа Куба. За какво им са на американците всичките тези пари, след като една 20 пъти по-бедна страна осигурява по-голяма продължителност на живота за своите граждани?
  3. Японците отделят два пъти по-малко пари за здравеопазване, но в същото време живеят по-дълго от американците.
  4. Преди 60 години Америка беше друга. Силна и просперираща и много енергична. Сега е променена в негативна посока – ваксинирана, дебела и на командно дишане. Управлявана от хранителните монополи и фармацевтичната и военната индустрии...
  5. През това столетие или ще трябва да се „съвземе” малко от самата себе си или ще преотстъпи на други народи палмата на първенството.
Категория: Политика
Прочетен: 1020 Коментари: 4 Гласове: 1
Последна промяна: 30.01.2011 14:43
  1. Да предположим, че по-малко можем да влияем на генетическата предизпозиция, макар, че теорията за биологическия детерминизъм се поставя под съмнение от много автори. Да кажем, че имаме възможност чрез разумни и премерени и балансирани решения да подобрим генетическия си статус в този живот в някаква степен, която си заслужава усилията. Става дума както за отделната личност, така и за обществото като цяло.
  2. Второто нещо е храненето. Храненето представлява „строителния материал”, за изграждане на тялото и духа. С добър строителен материал можем да направим добра сграда. Ако обаче строителният материал е лош, нищо добро не ни очаква.
  3. Ето върху какво трябва да работи правителството. Магистралите в човешкото тяло са много по-важни от другите магистрали. Те са затлачени и трябва да се поотпушат. Засега производители и търговци ни предлагат лошокачествена храна, докато в същото време правителството стои настрана от този процес. А това е по-важно от отбраната на страната. По важно и от борбата с престъпността и от всички тези глупости, с които ни занимават.
Категория: Политика
Прочетен: 440 Коментари: 0 Гласове: 1
  1. 1.     Какви са тези посещения на храмове и други туристически обекти в работно време?
  2. 2.      Не ли това чиста проба туризъм?
  3. 3. Ако ще даваме летища и пристанища на концесия, не би ли трябвало да си обявим конкурса както си е по закон, а не да се разхождаме по храмовете в Япония? Освен ако не обещаем, че ще помогнем японците да „спечелят” конкурса, заради отделеното внимание и разглеждането на забележителностите на Токио!
  4. 4.     Всеки собственик на фирма има достъп до документите на фирмата. Може във всеки един момент да разбере, управителят на фирмата кого и къде е командировал, каква задача му е дал за изпълнение и дали е изпълнил задачата. Иначе защо да му плаща командировъчни – за да се разхожда в работно време из културните забележителности?
  5. 5.     Ще разберем ли колко ни струва поредната екскурзия и ще видим ли отчет за извършената „работа”? Ще ни дадат ли отчет след половин година, дали нещо е станало, следствие на вдигането на толкова голям шум или това ще бъдат поредните пари на данъкоплатците, хвърлени на вятъра?
  6. 6.     Със сигурност знам отговорите на поставените въпроси – няма да ни дадат отчет, да, наистина са отишли да поразгледат малко и да се поразходят – сега им е паднало да го направят за чужда сметка, няма да има нищо съществено като последствия от тази „екскурзия”. Ще бъде същото като посещенията на премиера и министрите къде ли не по света. Като се започне от Европа, след това Азия, Северна и Южна Америка. Мисля, че не са ходили в Африка да гърмят лъвове, в Австралия и Нова Зеландия и на полюсите.
  7. 7.     ИМА ДОСТАТЪЧНО ПАРИ И ВРЕМЕ И ТАМ ДА ОТИДАТ. ГОРКИТЕ!
  8. 8.     ЕЙ, НЕ ИМ СЕ РАБОТИ НА ТЕЗИ ХОРА И ТОВА Е! ИЛИ ЩЕ ПРАВЯТ ИНТРИГИ ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ ИЛИ ЩЕ СЕ РАЗХОЖДАТ НЯКЪДЕ ПО СВЕТА ЗА НАША СМЕТКА. АКО ИМ СЕ РАБОТЕШЕ, ЩЯХА ДА СИ СЕДНАТ НА Г..А И ДА ОПРАВЯТ ШИБАНОТО НИ ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И ДА РАЗКАРАТ СМОТАНАТА НИ БЮРОКРАЦИЯ, ЗАРАДИ КОИТО СМЕ „ДУПКАТА” НА ЕВРОПА. ДА, АМА НЕ. ЖАЛКОТО Е, ЧЕ "ПОПРАВИТЕЛНИЯТ" ИЗПИТ Е ТВЪРДЕ ДАЛЕКО - ЧАК СЛЕД ДВЕ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА.
Категория: Политика
Прочетен: 1578 Коментари: 2 Гласове: 2
Последна промяна: 30.01.2011 09:54
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3197058
Постинги: 6871
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Януари, 2011  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31