Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3214937 Постинги: 6917 Коментари: 4320
Постинги в блога от 12.01.2015 г.

И се сражавайте по пътя на Аллах с онези, които се сражават с вас, и не престъпвайте! Аллах не обича престъпващите.

image

وَقَاتِلُواْ فِي سَبِيلِ اللّهِ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَكُمْ وَلاَ تَعْتَدُواْ إِنَّ اللّهَ لاَ يُحِبِّ الْمُعْتَدِينَ 

191

И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците.

image

وَاقْتُلُوهُمْ حَيْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ وَأَخْرِجُوهُم مِّنْ حَيْثُ أَخْرَجُوكُمْ وَالْفِتْنَةُ أَشَدُّ مِنَ الْقَتْلِ وَلاَ تُقَاتِلُوهُمْ عِندَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ حَتَّى يُقَاتِلُوكُمْ فِيهِ فَإِن قَاتَلُوكُمْ فَاقْتُلُوهُمْ كَذَلِكَ جَزَاء الْكَافِرِينَ 

192

А престанат ли -; Аллах е опрощаващ, милосърден.

image

فَإِنِ انتَهَوْاْ فَإِنَّ اللّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ 

193

И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах! А престанат ли, тогава да не се враждува, освен против угнетителите!


Първата сура казва, че мюсюлманите трябва да се сражават с тези, които се сражават с тях. Иди, че го разбери.

Какво означава, "ако се сражават с вас"? Означава ли, че жителите на Константинопол се сражават с нападателите и последните могат да убият защитниците, защото " се сражават" с нападателите? Същото важи и за защитниците на Виена. Целта е определена в 123  - та сура. Сражавайте се с тях, докато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах. Толкова е прозрачно. Опитах да се видя какво му е миролюбивото на Корана. Жалко за журналистиката. Изглежда, че не четат светите писания, а само повтарят като папагали това, което някой друг им слага в устите.

Думите им бяха само да кажат: “Господи наш, опрости греховете ни и нашата невъздържаност в делата, и укрепи нашите стъпки, и ни помогни срещу невярващите хора!”

image

وَمَا كَانَ قَوْلَهُمْ إِلاَّ أَن قَالُواْ ربَّنَا اغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَإِسْرَافَنَا فِي أَمْرِنَا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ



Както гледам, невярващите хора са напаст и трябва да бъдат изтребени. Кой и как може да си позволи да не вярва, особено в онова, в което те накарват насила да вярваш.

И не смятай за мъртви убитите по пътя на Аллах! Не, живи са! При своя Господ те се препитават,

image

وَلاَ تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُواْ فِي سَبِيلِ اللّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ


"Чудесно" послание - мачкай наред, убивай и изтребвай. Убитите ще отидат при своя Господ.

Желаят и вие да сте неверници, както и те са неверници, за да бъдете равни. И не взимайте ближни от тях, докато не се преселят по пътя на Аллах! А отметнат ли се, хващайте и ги убивайте, където ги заварите -; и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник

image

وَدُّواْ لَوْ تَكْفُرُونَ كَمَا كَفَرُواْ فَتَكُونُونَ سَوَاء فَلاَ تَتَّخِذُواْ مِنْهُمْ أَوْلِيَاء حَتَّىَ يُهَاجِرُواْ فِي سَبِيلِ اللّهِ فَإِن تَوَلَّوْاْ فَخُذُوهُمْ وَاقْتُلُوهُمْ حَيْثُ وَجَدتَّمُوهُمْ وَلاَ تَتَّخِذُواْ مِنْهُمْ وَلِيًّا وَلاَ نَصِيرًا



Няма съд, няма присъда - "Хващайте и ги убивайте, където ги заварите. И не взимайте от тях нито ближен, нито помощник". Значи какво излиза, всички останали даже и за роби не стават - хващайте ги и ги убивайте. Много "миролюбиво" послание, няма що.



Не са равностойни онези от вярващите, които си седят вкъщи, без да им се навреди, и онези, които се борят по пътя на Аллах чрез своите имоти и души. Аллах отреди на борещите се чрез своите имоти и души да са с едно стъпало над седящите. На всеки Аллах обеща Най-прекрасното, но Аллах отличи борещите се пред седящите -; с огромна награда:

image

لاَّ يَسْتَوِي الْقَاعِدُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ غَيْرُ أُوْلِي الضَّرَرِ وَالْمُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ فَضَّلَ اللّهُ الْمُجَاهِدِينَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ عَلَى الْقَاعِدِينَ دَرَجَةً وَكُـلاًّ وَعَدَ اللّهُ الْحُسْنَى وَفَضَّلَ اللّهُ الْمُجَاهِدِينَ عَلَى الْقَاعِدِينَ أَجْرًا عَظِيمًا 

96

със степени от Него и с опрощение, и милост. Аллах е опрощаващ, милосърден.

image

دَرَجَاتٍ مِّنْهُ وَمَغْفِرَةً وَرَحْمَةً وَكَانَ اللّهُ غَفُورًا رَّحِيمًا



воят Господ разкри на ангелите: “Аз съм с вас. Подкрепяйте вярващите! Ще вселя Аз ужас в сърцата на неверниците. Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници!”

image

إِذْ يُوحِي رَبُّكَ إِلَى الْمَلآئِكَةِ أَنِّي مَعَكُمْ فَثَبِّتُواْ الَّذِينَ آمَنُواْ سَأُلْقِي فِي قُلُوبِ الَّذِينَ كَفَرُواْ الرَّعْبَ فَاضْرِبُواْ فَوْقَ الأَعْنَاقِ وَاضْرِبُواْ مِنْهُمْ كُلَّ بَنَانٍ 

13

Това е, защото се възпротивиха на Аллах и на Неговия Пратеник. А за който се възпротиви на Аллах и на Неговия Пратеник, Аллах е суров в наказанието.

image

ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ شَآقُّواْ اللّهَ وَرَسُولَهُ وَمَن يُشَاقِقِ اللّهَ وَرَسُولَهُ فَإِنَّ اللّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ 

14

Ето, вкусете го! За неверниците е мъчението на Огъня.


И знайте, че каквото и да придобиете във война, то една петина от него е за Аллах и за Пратеника, и близките, и сираците, и нуждаещите се, и пътника [в неволя], ако вярвате в Аллах и в онова, което низпослахме на Своя раб в Деня на разграничението, в деня, когато двете множества се срещнаха [при Бадр]. Аллах за всяко нещо има сила.

Така се разпределя далаверата от войната. Има за всички, само да победим неверниците - ще има и за Аллах и за Пратекина и за сираците и за нуждаещите се - направи си е социализъм, откъдето и да го погледнеш. Само че кървав социализъм.



Категория: Политика
Прочетен: 585 Коментари: 2 Гласове: 4
Последна промяна: 13.01.2015 13:25
През последните няколко години, радикални мюсюлмански групировки са избили хиляди хора в Нигерия.
http://www.theguardian.com/world/2015/jan/09/boko-haram-deadliest-massacre-baga-nigeria?CMP=fb_gu


Ето вижте, хиляди хора, в това число и деца и жени са избити като кучета тези дни от Боко Харам. Някой нещо да е чул затова?


Кой каквото и да приказва, животът на франзуците е по-важен и по-скъп от животът на африканците. Европейските лидери го доказват. Правят бизнес с Нигерия, а там убиват повече хора, отколкото крави. Кравите са по-ценни от хората.


В Мозамбик пък са убили 56 души, защото са искали да пият свободно бира и са повярвали, че в бирата няма отрова.
http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/01/12/2452287_otrovena_bira_otne_jivota_na_56_dushi_v_mozambik/?ref=substory

Някой да ви е информирал затова?


Някой да си спомня как в годините на войната в Алжир, френските войски избиха 1 милион алжирци? Не оправдавам действията на онези психопати, които убиха карикатуристите. Това е долно деяние. Отвратително. Каквото и да са направили, никой няма право да отнема човешки живот, още повече умишлено и то заради някакви тъпи идеи и вярвания. Утре някой може да му скимне, че може да застреля някой, само защото е пръднал на улицата или защото го е погледнал накриво!!!


НО ИСКАМ ЗАПАДНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ И РЪКОВОДИТЕЛИ ЯСНО И КАТЕГОРИЧНО ДА ЗАЯВАТ, ЧЕ ЗА ТЯХ ЖИВОТЪТ ИМА РАЗЛИЧНА ЦЕНА - ФРЕНСКИЯТ СТУВА ПОВЕЧЕ ОТ НИГЕРИЙСКИЯ. "НАШЕТО" СИ Е НАШЕ, А "ЧУЖДОТО" СИ Е ЧУЖДО. ОБЕКТИВНОСТ НЯМА. ЖИВОТЪТ НА БОГАТИЯ СТРУВА ПОВЕЧЕ ОТ ЖИВОТА НА БЕДНИЯ. ТОЗИ КОЙТО ВДИГА ПО-ГОЛЯМ ШУМ, ЗА НЕГО ПОВЕЧЕ ЩЕ СЕ ГОВОРИ.

КОЛКО МЕДИИ ОТРАЗИХА ОТКРИВАНЕТО НА МАСОВИТЕ ГРОБОВЕ КРАЙ ДОНЕЦК? КОЛКО ПРЕМИЕРИ ИЛИ ПРЕЗИДЕНТИ ОТКРИТО ЗАКЛЕЙМИХА ТОВА ВОЕННО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ? ТЕЗИ ХОРА ТАМ СИМПАНИЗИРАХА НА ИДЕЯТА ЗА СВОБОДА И НЕЗАВИСИМОСТ ОТ УКРАЙНА. ЗАЩО НИКОЙ НЕ ИЗДИГНА ГЛАС В ЗАЩИТАТА НА ТЯХНАТА СВОБОДА И ПРАВОТО ИМ НА ЖИВОТ?

Категория: Политика
Прочетен: 1101 Коментари: 1 Гласове: 6
Последна промяна: 12.01.2015 18:19
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3214937
Постинги: 6917
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Януари, 2015  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031