Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3223848 Постинги: 6933 Коментари: 4323
Постинги в блога от 21.01.2015 г.
Вместо медиите да се уповават на проверени източници, те публикуват слухове. В сайта на МС няма никаква информация за каквато и да е нова управленска програма към този момент. Или поне аз не мога да видя такава.


Откъде накъде медиите ще имат информация, която МС не е споделил публично?


Като гледам, информацията в сайта на МС се "качва" поне с една седмица закъснение.

Категория: Политика
Прочетен: 837 Коментари: 2 Гласове: 2
Последна промяна: 21.01.2015 13:28


Снощи отново се вгледах в новините след 19 часа. Направи ми впечатление, че едни и същи новини се въртят по НОВА, БТВ и БНТ. Като че ли един и същи екип е направил видео за едни и същи новини. Повтарят едно и също.

Това е пример за това, как медиите комуникират с нас.


И КАКВА Е ПОЛЗАТА ЗА ОБЩЕСТВОТО ОТ ЦЯЛАТА ТАЗИ ПОМИЯ?
И ЗАЩО НА НАС НЕ НИ ПУКА?

Пример за едностранна и непочтителна комуникация. На която ние се връзваме. Заради ниско интелектуално ниво. Духовното ни ниво е също толкова ниско, че нямаме нито сила, нито смелост да извикаме: СТИГА, или простичко да игнорираме този поток от едностранна комуникация. СЕГА РАЗБИРАМ ИВАН РИЛСКИ. СИГУРНО МУ Е БИЛО АДСКИ ТЪПО, ЗА ДА ХВАНЕ ГОРАТА.


Нека да се върнем в началото. Веднага след раждането. Ако не и по време на зачеването и отглеждането на плода в корема на майката.

ДАЛИ КОМУНИКИРАМЕ С НЕГО?  И ако го правим как го правим?


Дали на държавата й пука, как комуникираме с плода в утробата на майката?
Дали на държавата й пука, как комуникираме с детето, след като се роди?
Някои държави като Норвегия конфискуват децата на родители, които според законодателството не комуникират добре с децата си. Това е много спорна практика, но целта на този пример е да се засили малко нашето внимание върху важността на проблема.
Имате ли идея, в кой учебник в началното, основното, средното или висшето образование, се говори за КОМУНИКАЦИЯ и как това се прави? Не, нали?

ЖИВОТЪТ НИ Е ПЪЛЕН С ПРАЗНОСЛОВИЯ, С ЛИПСА НА ОЦЕНКА НА ВАЖНОСТТА НА ОПРЕДЕЛЕНИ СЪБИТИЯ, КОИТО ТРЯБВА ДА ОБСЪДИМ С ТРЕТИ ЛИЦА, С ОБЩНОСТТА ИЛИ С НАС САМИТЕ. ИЗПОЛЗВАМЕ НЕПРЕМЕРЕНИ ИЗРАЗИ, ЗЛОСТОСЛОВИМ И ОБРАЗНО КАЗАНО, ТЪПЧЕМ НА ЕДНО И СЪЩО МЯСТО.  ЗАЩОТО НЕ СЕ УЧИМ ДА КОМУНИКИРАМЕ. УЧАТ НИ ДА ВЛАДЕЕМ, ДА СЕ РАЗПОРЕЖДАМЕ, ДА ПЕЧЕЛИМ ПАРИ, ДА РАБОТИМ, НО НЕ НИ КАЗВАТ, ЧЕ ЗА ДА МОЖЕМ ДА ПРАВИМ ВСИЧКО ТОВА, ТРЯБВА ПЪРВО ДА СЕ НАУЧИМ ДА КОМУНИКИРАМЕ ПРАВИЛНО.

Ето ви няколко златни правила на комуникацията, които съм си изработил в моя живот. Можете да ги приемете или отхвърлите, но ще се радвам, ако ги допълните по някакъв начин с ваши предложения:
  1. Давай си сметка за приоритетите, когато говориш с някого. Едно е да говориш с продавач на Женския пазар, а друго с клиент, на който искаш да му продадеш софтуерно решение;
  2. За големите приоритети отдели повече време и повече ресурс, отколкото за малките приоритети. Понякога се налага да се забравят малките приоритети и да се преглътнат малките загуби, в името на големият приоритет;
  3. Едно е да говориш в качеството си на купувач, а друго е да говориш в качеството си на продавач. Когато си купувач, можеш да предявиш по-големи претенции. Когато си продавач, трябва да си готов на повече отстъпки;
  4. Начинът на кореспонденция е изключително важен. Повишен тон, язвителни забележки, непочтително отношение, независимо от това по какъв начин се проявява са недопустими, независимо от това дали си продавач, купувач или водиш неангажиран от гледна точка на материалността разговор;
  5. Избягвай да водиш духовни разговори с хора, които не са на твоето ниво, освен тогава, когато те искат да учат и живо се интересуват от твоето мнение;
  6. Приемай разговорите като ежедневни уроци. Като басейн, в който да намериш прохлада през лятото или топлина през зимата. Като прекрасна духовна храна за изгладнялото ти ефирно тяло. Като начин за взаимно подобрение и усъвършенстване. Като златен шанс за реализация на нови възможности;
  7. Ако усетиш "стена" пред себе си, не се опитвай да я прескочиш - просто я заобиколи и продължи нататък. Имам приятели, които са стигнали дотам, че да избират сами клиентите си. Пожелавам на всички това.
  8. Стани с изразено желание за комуникация, всеки божи ден.
  9. Определи си един ден, примерно на 2 седмици, в които се въздържай от каквато и да е комуникация - изключи телефоните, изгаси телевизора, не поглеждай компютър. Потърси собственото си аз, синхронът с природата, изживей мигновената самота като връх в собствената си наслада.

НАКРАТКО - НАУЧЕТЕ СЕ ДА ГОВОРИТЕ, ДА ПИШЕТЕ И ДА МЪЛЧИТЕ ЕФЕКТИВНО. И ТЪЙ КАТО ЗА ДЪРЖАВАТА ТОВА НЕ Е ВАЖНО, ЩЕ СЕ НАЛОЖИ САМИ ДА СЕ ОБУЧАВАТЕ. ВСЕКИ ДЕН, ВСЕКИ ЧАС ОТ ЖИВОТЪТ ВИ Е КОМУНИКАЦИЯ - С ДРУГИТЕ, СЪС СЕБЕ СИ, С ПРИРОДАТА И ВСЕЛЕНАТА. БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ, ЧЕ СТЕ ИЗБРАНИ ДА УЧАСТВАТЕ ВЪВ ВСИЧКО ТОВА.
Категория: Политика
Прочетен: 419 Коментари: 0 Гласове: 7
Последна промяна: 21.01.2015 08:55
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3223848
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Януари, 2015  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031