Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3226960 Постинги: 6933 Коментари: 4323
Постинги в блога от 23.01.2015 г.
Представете си какво правителство имаме.


Представете си какви избиратели имаме.


Представете си каква избирателна система имаме, след като в парламента има мнозинство, а сред избирателите има подкрепа на МАЛЦИНСТВОТО от тях.



Само си представете какви реформи ще осъществи.  ЗАДАЧАТА Е,  ДА НАПРАВИТЕ СВИРКА ОТ ТОПОЛА. Няма да ви казвам, какъв ще бъде резултатът.  Народът чака на правителството. Правителството пък не му пука за народа. И защо да му пука? И те са си прави.


ПОМИСЛЕТЕ МАЛКО:

Защо на лекарите да им пука за нашето здраве, след като на нас самите не ни пука за него?


Защо на учителите на им пука за това, какво образование дават на децата ни, след като нито на децата ни, нито на нас ни пука затова?


Защо на полицаите и на тайните служби да им пука за нас, след като на нас самите не ни пука за нас самите?


Защо на прокуратурата да й пука за нас, след като на нас не ни пука за нас, самите?


Защо на съда да му пука за нас, след като на нас ни е все едно дали има или не справедливост в обществото?


Защо на държавата да й пука за нашето социално обезпечаване, след като на нас не ни пука за него?


На нас, става дума за над 90 % от населението, ни пука за чорбата и филията хляб, която "върви" с чорбата, за да подсигурим храносмилателния си процес. Пука ни за чашката с ракията и мезето, ако има такова. Пука ни за турския сериал, в който очакваме някой да реве, а ние да сме съпричастни на рева на този някой. Пука ни за глупостите, с които ни пълнят главите всяка вечер манипулаторите на общественото мнение. Пука ни за глупостите, с които се заяждаме с комшията. Пука ни за малката ни заплатица, която идеално оправдава социалния, физическия, духовния, менталния и материалния ни статус. Пука ни за всичко, само не и за съществени и важни проблеми на обществото.

НЯМАМЕ КУЖАР ДА ИЗЛЕЗЕМ НА РАЗХОДКА НАВЪН, КОГАТО Е ДЪЖДОВНО, А КАКВО ОСТАВА ДА ИЗЛЕЗЕМ НА УЛИЦАТА И ДА ПОИСКАМЕ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ СИ ИСТИНСКА СВОБОДА, ЛИШАВАЙКИ СЕ ОТ ЖАЛКИТЕ СИ ПРИВИЛЕГИИ, КОИТО СЪПЪТСТВАТ ОЩЕ ПО-ЖАЛКИЯ НИ ЖИВОТ.

НЯМАМЕ НИТО ЖЕЛАНИЕ, НИТО СТРАСТ, НИТО СМЕЛОСТ, НИТО ПОЗНАНИЯ, ЗА ДА УЧАСТВАМЕ В ПРОМЯНАТА НА СВЕТА. ИСКАМЕ ПРОМЯНА, АМА НЯКОЙ ДА НИ Я ПОДНЕСЕ НА ТЕПСИЯ. ИСКАМЕ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАМЕ ОТ СИТУАЦИЯТА, ВМЕСТО ДА Я СЪЗДАДЕМ И УПРАВЛЯВАМЕ. НЕ, НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ СМЕ СОЦИАЛНИ ЖИВОТНИ. АКО БЯХМЕ ТАКИВА, ЩЯХ ДА БЪДА ПО-УДОВЛЕТВОРЕН ОТ СЕГА.


ГЛЕДАМ ПО "ДИСКАВЪРИ" ЗА ЖИВОТА В САВАНАТА. СТАДОТО С БИВОЛИТЕ Е ПО-ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНО ОТ НАС. ДАЖЕ И ЗА СТАДО НЕ СТАВАМЕ. ЗАЩОТО НЕ НИ ПУКА ЗА ОБЩОТО. НЕ НИ ПУКА ЗАТОВА, В КАКВА СРЕДА ЖИВЕЕМ, В КАКВА СРЕДА ЩЕ РАСТАТ ДЕЦАТА НИ....

САМО ГЛЕДАМЕ. НЕ УЧАСТВАМЕ, А САМО ГЛЕДАМЕ.


И СЕ МРАЗИМ.

НО КАКТО ВИНАГИ, МРАЗИМ НЕОРГАНИЗИРАНО, МРАЗИМ ГРЕШНИТЕ СУБЕКТИ. МРАЗИМ СЕБЕ СИ, МРАЗИМ КОМШИЯТА, МРАЗИМ ВСИЧКИ ДРУГИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ОБИЧАМЕ.

ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ СМЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ И ЕДИНСТВЕНИЯ СУБЕКТ, КОЙТО СИ ЗАСЛУЖАВА ДА МРАЗИМ Е ТОЗИ, КОЙТО КРАДЕ ОФИЦИАЛНО И НЕОФИЦИАЛНО ОТ ДОХОДИТЕ НИ, ТОЗИ КОЙТО НИ ОТНЕМА СВОБОДАТА, ПРИКРИВАЙКИ СЕ ЗАД ЛОЗУНГИТЕ ЗА ПРАВОВ РЕД, ТОЗИ, КОЙТО ОТНЕМА И НАШЕТО БЪДЕЩЕ И БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА НИ.


Ако допуснем да ни управлява правителство, което има 26% доверие и то в началото на мандата си, като в същото това време това правителство има подкрепата на повече от 50% от депутатите, които сме изпратили в парламента, какво уважение можем да имаме към самите себе си? Ако продължаваме да участваме явно или косвено в тази отвратителна политическа система и продължаваме да я подкрепяме явно или неглижирайки нейните отрицателни страни, ще продължаваме да подкрепяме политики, които ни обричат на материална и духовна нищета.
Категория: Политика
Прочетен: 522 Коментари: 2 Гласове: 2
http://dnes.dir.bg/news/ubiystvo-mvr-pleven-18328044?nt=4




Поредното убийство. Този път в Плевен. Както всички софиянци разбраха, наистина имаме полиция.  Това го видяхме по време на посещението на Джон Кери в София. След това пак някъде изчезнаха. И пак всичко си тръгна по старому. Полицията се превърна в статистическа служба. Кого убили, кога го убили и в резултат - няма данни за убиеца. Наистина ще бъде новина, ако хванат някой. Вероятно това ще стане по случайност, защото доносниците също се страхуват за живота си.


В същото време осъдени лица се спасяват в чужбина от българското правосъдие и то след издадена присъда. А онзи, правосъдният министър, момчето с брадата нещо се е уплел като пиле в кълчища и имитира, че прави някаква реформа. Много важно, че щели да разделят квотата на ВСС на прокурорска и съдийска!!! Ама толкова разбират горките. Или това им казват манипулаторите да направят. Прах в очите на обществеността. Тя пък една общественост...


Очаквам скоро да има следната новина: ДНЕС НИКОГО НЕ СА УБИЛИ, КАТО В СЪЩОТО ВРЕМЕ СА СГАЩИЛИ НЯКОЙ УБИЕЦ. Ха дано, ама надали - при тази централизирана система, която не обслужва нас, разбира се...


Като вчерашният случай с някакъв, за който твърдят, че бил психопат. Защо никой от журналистите не попита, защо кварталният полицай на Горна Баня не си е свършил работата? Той би трябвало да познава всеки в квартала и да преценява рисковете много по-добре от всеки друг служител на държавата? Ще ви отговоря на въпроса - вероятно кварталният на Горна Баня отговаря и за Суходол, няма служебна кола, а оръжието си го е купил сам на разпродажба. Защото като му висят 30 000 граждани на главата, без да е ресурсно осигурен, никаква работа не може да свърши. И това е защото административната хидра в министерството е половината от персонала.

Категория: Политика
Прочетен: 293 Коментари: 0 Гласове: 3
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3226960
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Януари, 2015  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031