Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196791 Постинги: 6870 Коментари: 4298
Постинги в блога от Януари, 2017 г.
2 3  >  >>
 Не бяха ли саудитци онези, които събориха кулите в новия Йорк през 2001г.?

Защо американците разтуриха светска Сирия, а не правят нищо в Арабия, където на жените даже коли не им дават да карат и кралството прилага най-варварската правна система, базирана на крайния ислям от 6-7 век? Кой режим е по-демократичен, този на Асад или този на Фейсал? 

На какво се базира указът на Тръмп? Колко американци са убити от сирийци и колко от саудитци? Саудитците убиха близо 3000 американци, а сирийците - нито един. Но забраната важи за сирийците, не за саудитците. Значи критериите са други, а не предпазване от терористи.

Категория: Политика
Прочетен: 331 Коментари: 0 Гласове: 2
 В превод:

Задачата на медицината е тройна: да пази, да предупреждава, да лекува.

Няма значение колко си умен - ако си хванал грешния път...

Пътят г-н Москов, пътят е грешен. Ръководите система за милиарди, която не й пука за първите две най-важни задачи: ДА ПАЗИ И ДА ПРЕДУПРЕЖДАВА.

Да не навлизам в подробности, защото като им знам пазенето и предупрежденията, се досещам за предупрежденията, че грипът "идва" и че трябва да се ваксинираме.

Хипократе, Хипократе, клетвата ти не струва! Някак си е отвлечена и остава най-важното от медицината неспоменато. Всъщност най-слабото твое писание е тъкмо клетвата. Ако беше завършил един курс по управление на писането за 1000 долара, щеше да разбереш. Ама с тази гръцка криза, откъде пари за такива подробности. А може да не си я питал ти, пък аз те пустосвам неоснователно. Но както и да е. И следствие на всичко това, съвременната медицина го е ударила през просото. Гледат да се докопат до мангизите и майната му на пациента. Да живеят Фрайзър и Фармахим. Резултатът е нито ПАЗЕНЕ. нито ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, нито ЛЕЧЕНИЕ, без да забравят да вземат от нас едни 6 милиарда на година. Хипократе, видя ли как се вземат пари, без да се върши работа и не само това - тровейки тези, от които "лекуват". И всичко това го правят в "рамките на закона". Убиват ни законно. Не като теб, да измъчваш пациентите с диети и разни треволяци. Но пък като гледам пациентите как се държат, да ти имам пациентите. Нищо в тази държава не е както трябва. На докторът не му пука за пациента. На самият пациент не му пука за него. На всички им пука за парите. На докторите повече. На пациентите по-малко. Защо на пациентите не им пука за парите? Защото ако им пукаше, щяха да четат, да питат, да разпитват, да експериментират и да търсят друго решение. Да научат как функционира тялото, какво трябва и какво не трябва да правят и накрая да разберат, основния извод: ДОКТОРИТЕ НЕ ДОСТИГАТ, ЗАЩОТО НИКОЙ МЕДИЦИНСКИ РАБОТНИК НЕ ПОЛУЧАВА ПАРИ ЗА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ И ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ЗАБОЛЯВАНЕ, А ЗА СПОРНО ЛЕЧЕНИЕ. ЗАЩОТО АКО ВСЕ ПАК ИМА ТАКИВА, КОИТО СА ИЗЛЕЗЛИ ОТ КАЛЪПА НА АЛОПАТИЯТА И СА ПРОГЛЕДНАЛИ, НИКОЙ НЕ ГИ ЧУВА. ЗАТОВА ИМАМЕ НУЖДА ОТ ХИЛЯДИ И ХИЛЯДИ ДОКТОРИ, ЗАЩОТО СИСТЕМАТА Е ПОЗВОЛИЛА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ДА СЕ РАЗБОЛЕЯТ. АКО СИСТЕМАТА НЕ ПОЗВОЛИ ТОВА, НЯМА ДА ИМА НУЖДА ОТ ТОЛКОВА МНОГО ДОКТОРИ. НУЖДАТА Е ИЗМИСЛЕНА, ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНА. ТОВА Е МАШИНА ЗА ПАРИ, ПОДКРЕПЕНА И ОТ САМИТЕ ПАЦИЕНТИ, КОИТО ВЯРВАТ НА КАЗИОННАТА МЕДИЦИНА, НЕЗАВИСИМО ОТ РЕЗУЛТАТИТЕ.

Финландците направиха реформа в медицината, дори и без да излизат извън рамките на алопатичната медицина. Просто съществено ограничиха сърдечно-съдобите заболявания с масирана просветителска кампания и профилактика на цялото население. Нищо кой знае колко сложно. Ама как да се краде при такава система?

Четивото е забранено за хора без въображение.
Категория: Политика
Прочетен: 390 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 30.01.2017 08:53
И нищо друго!
Нищо!

Хареса ли ви?
Хареса ли ви да ви се мазнят царски подлоги и тъпократи, мижитурки и подлизурки?

А тъмнината остава. 
Свободата я няма.
Животът все някак си продължава,
в таз тъпа държава.

Суверенът иска промяна. Глухи ли сте, слепи ли сте? Не искаме да продължаваме да живеем "някак" си. Искаме си властта обратно! Вие сте нашите слуги, а не ние вашите! Вие сте служители, а не ние! 
Толкова ли силно желаете да ви замерят с камъни?

За една седмица Тръмп изпълни 20% от обещанията си, дадени на американския народ. Вие какво направихте? Направихте избор на правителство, без да се консултирате със Суверена! Мислите ли, че той ще ви прости това незачитане на неговото мнение?

Г-н президент, ако не знаете, живеем в 21-ви век. Можете да питате народа си и той ще ви отговори в рамките на 24 часа, кого иска да вижда и кого не иска да вижда във властта. Просто го попитайте. 
Категория: Политика
Прочетен: 800 Коментари: 3 Гласове: 3
Последна промяна: 16.11.2017 22:25
 Защото е по-лесно. Хората правят това, което е по-лесно. Те са възпитани в Андрешковщина от най-долнопробния й вид. Бедността носи келепирец. Можеш да разчиташ на 350лева енергийни помощи, на 37 кила хранителни продукти.... Защо не, нали не беше луд този който взема зелника? 

Няма по-мерзко нещо в съвременната политика от това, да организираш мащабна систематизирана  институция за създаване на лумпени и след това за тяхното обгрижване. Когато лумпените станат обект на всеобщо внимание, тогава значителна част от населението решава, че е изгодно да си лумпен и се втурват да се лумпенизират.
Какво трябва да се направи, за да се лумпенизираш. Разбиваш формално семейни имуществени обвързаности и по документи се превръщаш в лумпен, за който обществото трябва да плаща допълнително, само заради придобиването на формалното определение "лумпен". Боже, колко много желаещи да бъдат признати за бедни има!

Хора се развеждат, защото така ще получават по-висок размер помощи. Възрастни хора масово си "продават" имотите, за да изпълнят критериите за бедност. Морална развала на всички нива...


Медиите ни заливат с информация за бедни, болни, страдащи и нещастни хора. Започвам да се питам - ИМА ЛИ НОРМАЛНИ, ЗДРАВИ, СИЛНИ И БОГАТИ ХОРА В ТАЗИ СТРАНА. На тях кой ще им обърне внимание?

Категория: Политика
Прочетен: 1883 Коментари: 10 Гласове: 5
Последна промяна: 29.04.2018 09:21
 Ето ви още една мисъл на Валентин Домил.

"Всеки писател си има своя цена. При социализма я определя властта. При капитализма- купувачът"
Ако журлистиката е също писателска работа, кажете ми в социалистическо общество ли живеем или в капиталистическо?

Кой плаща на журналистите? Властта или купувача?

На БНТ плаща властта. На БНР плаща властта. С нашите пари. Без да на пита.

Добре тогава. А частните медии?
Частните медии ли?

В разговор с видна журналистическа личност, която работи за национална частна телевизия, ми беше казано дословно следното: Съжалявам много, но ръководството ни забранява да говорим против правителството. 
Вие си направете преценките.



Категория: Политика
Прочетен: 578 Коментари: 3 Гласове: 3
 Цитирам Валентин Домил, роден в Полтава, СССР, днешна Украйна, живее в Израел.

Най лошото общество е аполитичното общество. "Не знам", "Не ме интересува", "Не ме засяга", "Все ми е тая", "От мен нищо не зависи", "Не мога нищо да направя по въпроса" и т.н., превръщайки се неусетно в стадо. След това не ни остава нищо друго, освен да мърморим и недоволстваме, подсъзнателно разбирайки, че някъде нещо сме пропуснали или сгрешили. Ама е станало късно. Така загиват племена и народи, държави и цивилизации - от мързел, страх и от политическо дистанциране като цяло. 

ТРЯБВА НАЙ-ПОСЛЕ ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ЛИЧНИЯТ НИ ИНТЕРЕС МОЖЕ ИСТИНСКИ ДА БЪДЕ УДОВЛЕТВОРЕН САМО В СРЕДА, В КОЯТО СЪВОКУПНИТЕ НИ ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ МОГАТ ДА ФОРМИРАТ ПОЗИТИВЕН И ЦЕЛЕНАСОЧЕН КЪМ БЛАГОДЕНСТВИЕ, ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС. СЕГА ОБЩЕСТВЕНИЯТ ИНТЕРЕС Е ЕДНО МЕНТЕ, ФОРМИРАНО ОТ ЛИЧНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ВОДАЧА НА КЛИКАТА, КОЯТО СМЕ ОСТАВИЛИ ДА СИ РАЗВЯВА БАЙРЯКА, ПОДКРЕПЕНА ОТ ВСЕОБЩОТО НИ БЕЗДУШИЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 577 Коментари: 4 Гласове: 1
Последна промяна: 26.01.2017 10:32
25.01.2017 12:53 - #Кой?
 В България нищо не се е променило и нищо няма да се промени в скоро време. 

Чета за втори път Солженицин и неговият "Архипелагът Гулак". Опитвам се да намеря отново зрънцето, което да ме отведе до главния въпрос - Кой допусна 20 -ти век да се превърне в най-кървавият в човешката история. Ето и отговорът.


ЗЛОТО Е ПО-ОРГАНИЗИРАНО ОТ ДОБРОТО. Липсата на съпротива в жертвите и непукизма на околните водят до най-крайните форми на тирания. А най-крайните форми на тирания са тези, при които народите са съгласни да слушат и да изпълняват нарежданията на един човек, без да поставят под съмнение нито неговите думи, нито неговите действия.

Плаша се от това, че механизмите на вземане на решения не са се променили много от времето на Хитлер и Сталин. Само дето условията все още не са подходящи за достигане на по-високи нива на тирания. Иначе предпоставките са налице.


ДАЛИ СТАВА ДУМА ЗА ИЗБОРА НА ПЕЕВСКИ ЗА ШЕФ НА ДАНС ИЛИ ЗА ИЗБОРА НА ГЕРДЖИКОВ ЗА СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР, МЕХАНИЗМЪТ Е ЕДИН И СЪЩ. ЕДНА ЛИЧНОСТ СИ ХАРЕСВА ИЛИ МУ "Я ХАРЕСВАТ" ДРУГА ЛИЧНОСТ И ТЯ СЕ НАЛАГА НА ЦЕЛИЯ НАРОД, БЕЗ ИЗОБЩО НЯКОЙ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА, ДАЛИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ ИСКАТ ТАЗИ ЛИЧНОСТ ИЛИ НЕ.


Доколкото знам, никой не е давал право на президента да предлага или да назначава премиер или министри. Аз не си спомням,  когато ходех да гласувам за президент, да ми беше връчена декларация, с която упълномощавам бъдещият държавен глава, да назначава премиер и министри. Със сигурност никой гласоподавател не е попълвал такава декларация, с която да дава точно определени права на държавния глава. На какво основание тогава той ще прави такива избори, без да пита Суверена? Нали щеше да служи на нас? Аз не приемам съществуващата конституция, защото тя не е гласувана от Суверена. 


ЗАЩОТО ИМЕННО ТАЗИ ЧУЖДА НАМ КОНСТИТУЦИЯ, ПРОКАРВА ПЪТЯ НА #КОЙ? КЪМ ВЛАСТТА.

Категория: Политика
Прочетен: 375 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 25.01.2017 14:09
 Коментарът е излишен.
Категория: Политика
Прочетен: 515 Коментари: 1 Гласове: 2
24.01.2017 09:11 - Кой е виновен?
 Живеем в кочина.
Ние сме прасета.
Храним се с помия.
Прасетата майки и прасетата бащи са пропуснали да ни възпитат както трябва и ние сме останали на ниво "прасе". 
Сега ние се "възползваме" от "правото" си да възпитаме поредното свинско поколение. 
Нито докторите - доктори, нито болните - болни.
Нито родителите-родители, нито учениците-ученици, нито даскалите-даскали.
Нито политиците-политици, нито народът-народ.
Нито работниците-работници, нито капиталистите-капиталисти.
Всички сме ментета.
Как се докарахме то това положение? Всички ние ли го направихме или някой ни помогна?

И как смятаме да я караме за напред. Да я караме "някак си", да я караме "никак" или да я караме така, че да превърнем кочината в уредена държава, а свинското грухтящо общество в човешко свободно общество?

Време е всеки един от нас да преодолее свинщината в себе си и да изисква от себе си така, както изисква от другите. Но трябва да внимаваме да не ядем помия и да не създаваме условия около нас да има помия - физическа и духовна. Тогава всичко ще си дойде на мястото. Но дали могат свинските ни мозъци да осъзнаят, че единственото съществено нещо, което различава човека от свинята е осъзнаването и приемането на свободата като основополагащ елемент на щастието и прогреса. Ако все пак си останем свине, нека бъдем диви свине, а не такива, отглеждани в кочина, защото нищо естествено и истински свободно не може да израстне в една кочина.

Домашната свиня е продукт на правителството. Тя е доволна ако в ялака има помия и от време на време я почешеш с пръчката по четината. Това ли искате за себе си, за децата си и за страната си?
Категория: Политика
Прочетен: 368 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 24.01.2017 09:26
 Бих дори я напсувал, ако не съм си обещал тази година да се държа прилично! Защо ли не си гледа шоуто, ами се бърка там, където е пълен профан.
 На Америка ще й са необходими минимум 50 години, за да се справи с дълга, натрупан от този икономически неграмотен комунист, Обама, този човеколюбещ носител на Нобелова награда за мир. За 8 години натрупа нови 10 трилиона долара правителствен дълг. Ако икономисват всяка година по 200 милиарда, след 50 години ще стигнат изходнато положение, при което Обама взе властта преди 8 години. Резултатът от неговото управление са 50 милиона американци, които разчитат на купони, раздавани безплатно от същото това правителство.
Категория: Политика
Прочетен: 990 Коментари: 1 Гласове: 6
Последна промяна: 16.11.2017 22:15
 Президентът трябва много да внимава при използване на понятия свързани с морала, защото ще трябва да дава обяснения какво е несправедливост и бедност, а това би го изправило пред дилемата да се определи като ляв или десен политик.
Справедливостта за един е несправедливост за друг, така че  по-внимателно с моралните категории г-н президент.

За някои може да е несправедливо да получите 130 бона обезщетение от данъкоплатците, въпреки, че е законно. Бихте ли подкрепили техните искания да върнете парите, като справедливи. Мога да дам хиляди други примери, в които противоречивата човешка душа ще има да се лута във философските лабиринти, избирайки подходящи думи за приемане или отхвърляне на една или друга гледна точка, опитвайки се да даде обяснение, кое е справедливо за обществото и кое, не.
Категория: Политика
Прочетен: 731 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 23.01.2017 07:37
 Всяка партия, която е на власт и взема насила пари от работещите, за да издържа неработещите, е партия на негодниците, дошла на власт с гласовете на негодниците.
Това е нашето съвремие.

Всъщност, не съм го казал аз. Ако не ви харесва, сърдете се на Русо. Аз само бих добавил ... И не плаща нищо на обществените фондове. Тогава е абсолютен негодник.

Стотици хиляди платени безработни, а няма кой да изчисти тротоарите от снега.
Категория: Политика
Прочетен: 470 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 16.11.2017 22:13
2 3  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196791
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Януари, 2017  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031