Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3226874 Постинги: 6933 Коментари: 4323
Постинги в блога от 12.01.2017 г.
 Да управляваш МВР не значи да се разхождаш като кагебист с черен кожен шлифер. Иска мозък. Иска знания. Иска разбиране за света. Няма капацитет. Толкова си може човекът. Толкова си можем и ние, които го избираме.



Каква блестяща ПР стратегия. Установи се, че народът иска да вижда нещо и това е достатъчно, за да си направи своите представи за значимост, в простата глава за определен човек, без изобщо да се интересува от това, какъв ефект имат неговите действия. Просто и първосигнално. Човекът отива на мястото на всяко убийство и инцидент и неговата физиономия се отпечатва в съзнанието на простите хора, които между впрочем са мнозинството от българския народ и ето ти успешен политически проект. РАЗПОЗНАВАЕМОТО Е ПО-ДОБРО ОТ НЕПОЗНАТОТО. И на никого от тези прости хора не му мина през главата да попита, какво всъщност направи Борисов в качеството си на главен секретар на МВР, че го избраха след това и за премиер и водач на нацията. То какво искаш от нация от идиоти!


Какво се промени в МВР за тези 15 години. Нищо съществено. Същият този народ е прецакван от цигани и от всякакви дребни крадци и насилници, които допълнително създадоха в малката му главица новонагнетен страх и ужас от всичко и от всички. Недовението стана мярка за поведение, но интересното е, че същото това недовение не се прояви и продължава да липсва, при оценката на политическата класа. Там идиотският народ продължи да гласува за статуквото, независимо от нищото, което получаваше в замяна. Говоря преди всичко за сигурността в страната - физическата сигурност на личността, имуществата и правата му.


Сега правителството реши да назначи нови 3000 души, за да се справи с битовата престъпност. Отново грешни и глупани стъпки. НЕ БРОЯТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР Е ПРОБЛЕМА, А НЯХНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ. КОЛКОТО И СЛУЖИТЕЛИ ДА НАЗНАЧИШ В МВР, СИСТЕМАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА БЪДЕ НЕЕФЕКТИВНА. МОЖЕ МАЛКО ДА СЕ ПОДОБРИ СИТУАЦИЯТА, АКО СЕ ПРИЕМЕ ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ДЕЙНОСТТА НА ПОЛИЦИЯТА, ПОДОБНА НА ТАЗИ В СЪРБИЯ, КЪДЕТО ВИДИМО ПОЛИЦЕЙСКОТО ПРИСЪСТВИЕ Е ПО-ГОЛЯМО ОТ ТОВА В БЪЛГАРИЯ, НО ПРИНЦИПНО ПРИ ТАЗИ ЦЕНТРАЛИЗИРАНА СИСТЕМА НА УПРАВЛЕНИЕ НА СИГУРНОСТТА, НИЩО СЪЩЕСТВЕНО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ.


Сигурността на гражданите и СЕЛЯНИТЕ по места не ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАДАЧА НА ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ, А НА МЕСТНАТА ВЛАСТ. Тъпата ни конституция обаче, създадена от комунисти, за комунисти, не допуска такива народни своеволия. Не допуска хората по места да си изберат шериф и да го държат отговорен, ако в съответното населено място няма сигурност. Тъпата конституция казва, че системата трябва да е централизирана, където единоначалието като принцип е неотменим и основополагащ. Типично социалистическо разбиране, което съществува и сега. Но за разлика от социализма, когато милицията раздаваше шамари на крадливите цигани и нямаше такава битова престъпност, централизираната полицейска система в условията на постсоциализма показа още повече своите недостатъци. МВР се превърна в система, в тих пристан за какви ли не измекяри и връзкари, настанили се в системата заради ОБЛАГИТЕ, КОИТО СЕ ПОЛУЧАВАТ ТАМ И НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО С ИДЕЯТА, ПО ТАЗИ ЗЕМЯ НА ИМА МИР, СИГУРНОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ. Колко пъти съм пресичал София надлъж и на шир, колко пъти съм обикалял из България. Може би съм изминал над 1 милион километра из българските пътища, градове и села. Наличието на полиция не  е нещото, което ти се набива в очи. При 50 хиляди служители на МВР, едва ли има няколко хиляди оперативни служители, които да са на терен. Всички са по канцелариите и защитават собствените си интереси. 
Категория: Политика
Прочетен: 324 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 16.11.2017 22:12
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3226874
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Януари, 2017  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031