Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3217725 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 26.01.2018 г.
 https://offnews.bg/sviat/boj-za-techen-shokolad-na-promotcia-vav-frantcia-video-673649.html


ИЛИ НАКРАТКО, КОЛКО СЕКУНДИ СА НЕОБХОДИМИ, ЗА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ ЕДИН ЧОВЕК В ЖИВОТНО И ТО ЗАРАДИ НЯКАКВА СИ "НУТЕЛА", НАБЛЪСКАНА С ГЛЮКОЗЕН СИРОП И КАКВИ ЛИ НЕ ДРУГИ ГАДОСТИ. Всичко е заради отстъпката. Заради ниската цена. Античовешката природа на човека се проявява тогава, когато има неприродни състояния. "Нутела" е неприродно състояние, който продукт, заради начина си на производство и заради различните неприродни продукти, с които  е създаден, СЪЗДАВА ЗАВИСИМОСТ, ПОДОБНА НА ТАЗИ НА НАРКОТИЦИТЕ, ГАЗИРАНИТЕ НАПИТКИ, ИНДУСТРИАЛНИЯ ХЛЯБ, ЗАХАРТА И ВСЯКАКВИ ПОДСЛАДИТЕЛИ, РАЗНИ ТАМ ГЛУТАМАТИ И ДРУГИ ПОДОБНИ. Първо, вече има създадена зависимост и след това прекалено ниска цена, която допълнително изкарва хората, пък дори и това да са французи, от състоянието на нормално възприемане на света.

Представям си какво би се получило, ако раздаваха този продукт не с отстъпка, а безплатно.



Категория: Политика
Прочетен: 388 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 27.01.2018 09:31
 Каква работа има президентът да говори с бизнесмени?


Каква работа има премиерът да разговаря с бизнесмени?

Каква работа имат министрите да разговарят с бизнесмени?


Каква работа имат политиците с бизнесмени?


Ясно е, че бизнесът е зависим от политиците, а политиците получават пари от бизнеса. При тези взаимоотношения, нищо добро не ни чака като държава.


Работата на политиците е да създадат правила на играта, които са максимално близки до пазарните и да дадат възможност на всеки един гражданин, да покаже чрез своята активност, най-доброто от себе си, като допринася максимално за просперитета както на своето семейство, така и на просперитета на обществото.

Това е, просто, ясно и логично. НО ВМЕСТО ДА СЪЗДАВАТ ПРАВИЛА НА ИГРАТА И ВМЕСТО ДА КОНТРОЛИРАТ ДАЛИ ТЕЗИ ПРАВИЛА СЕ СПАЗВАТ, НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ И БЮРОКРАТИ ПРАВЯТ СРЕЩИ С БИЗНЕСМЕНИ. КЪДЕ В ТЕХНИТЕ ПРАВОМОЩИЯ И В ТРУДОВАТА ИМ ХАРАКТЕРИСТИКА Е ЗАПИСАНО, ЧЕ ЧАСТ ОТ РАБОТАТА ИМ Е ДА СЕ СРЕЩАТ С ХОРА НА БИЗНЕСА И КАКВО БИХА ГОВОРИЛИ, АКО НАИСТИНА ИМА ТАКИВА СРЕЩИ. Представете си само - Бойко приема някакъв бизнесмен. За какво ще си говорят? Какво може Бойко да му обещае и защо трябва да му обещава нещо? Какъв го дири въпросният бизнесмен при Бойко? Ако иска да участва в някаква държавна поръчка, има си ред за участие. Не е необходимо да се среща с премиера за това.


Какъв го диреха китайските бизнесмени на среща с Бойко? Какво може да им обещае той и в качеството си на какъв? Премиерът няма право да се договаря с никого зад гърба на закона и ако е така, защо се среща с такива хора?

Кога може премиерът да се среща с бизнесмени и за какво?
  1. Премиерът може да се срещне с бизнесмени, които да награди, заради това, че са в първата десетка на най-големите данъкоплатци на страната.
  2. Премиерът може да се срещне с управители на фирми, които да награди, затова, че са най-големите платци на корпоративен данък в страната;
  3. Премиерът може да се срещне с управители или собственици на фирми, които са значими за българската икономика и които правят всичко възможно, за да източват печалбата и да я трансферират в други държави. Често давам пример с Путин и Борисов. Казвам, че Борисов е много дребен играч до Путин. Как можете да тълкувате факта, че компанията майка Лукойл, регистрирана в Русия, има 8 милиарда долара печалба, а неговото подразделение - Лукойл България, от десетилетие не е платило и един лев корпоративен данък на българската държава. Ако Лукойл прави пари в Русия, а е на загуба в България, ето това е нещото, с което трябва да се заеме премиерът, а не да се разхожда до Давос, че да се види там с други престъпници и лъжци;

Всъщност, какви ги търси премиерът в Давос? Какво ще изкяри грубо казано България, от това, че българският премиер е на срещата в Давос? Нищо. Харчене на пари. Престоят на премиера в Давос, заедно с делегацията, ще ни излезе шестцифрена сума в долари. Една чудесна безплатна, безидейна и нищоненосеща екскурзия, платена от българския балък, данъкоплатец.

Категория: Политика
Прочетен: 211 Коментари: 0 Гласове: 0
http://news.bnt.bg/bg/a/873581-borisov



 Е това не мога да го разбера. Тони Блеър беше един от двамата гамени /другият е онзи клоун Джордж Буш младши/, които упорито ни лъжеха, че Садам Хюсеин притежава оръжие за масово унищожение. За тази си лъжа Блеър беше анкетиран от британския парламент и мисля, че още продължава това разследване.

Нашият премиер обаче или не знае за това или изобщо не му пука. То на кого ли му пука дали се среща с лъжец или не. Там всички лъжат и всички мажат. На никого да нямаш доверие. Това са те, нашите управители, които нямаме право да сменим, когато ние искаме. Колко сме жалки. Като пионки на детска игра. Местят ни както намерят за добре и когато намерят за добре. А лъжците си устройват срещи и чертаят нашето бъдеще. Разбира се, без да ни питат. Дори и не ни информират, за какво питане говоря.

Интересно, на какъв език си говори Бойко с Тони? Или само се хилят за пред камерите.
Категория: Политика
Прочетен: 197 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 26.01.2018 19:19
 Нашият премиер и в Давос повдига въпроса за ИБ - Източни Балкани. Няма лошо. Колкото по-сигурни са Балканите, толкова по-добре за всички народи, които ги населяват. Аз обаче продължавам да твърдя, че първо трябва да се погрижим за собствената си къща, която е толкова много материално и особено много - духовно деградирала, че ако не направим нещо сега и веднага, ще плащаме скъпо и прескъпо през следващите десетилетия и столетия, ако изобщо оцелеем като нация и народ.

Алчността на българския политически елит няма край. Алчност за власт, пари, влияние... Как пък малко не им остана малко време, да направят нещо добро за България! Условия, условия за бизнес няма. Преди поне имахме работна ръка. Сега и това вече нямаме. Просто не останаха хора да работят. Кой избяга в Испания, кой в Гърция, Италия, Германия, Франция, Холандия, Британия...и къде ли още не по света. Административно определен и политически зависим бизнес, ограничена икономическа свобода и зависими от икономически и политически кръгове, медии. Блато


Няма кой да работи, няма кой да поиска властта обратно от управляващите. Желанието за промяна деградира. Хората се умориха от лъжи и измама. Те просто се оставиха на течението, като мнозинството се включи на страната на лошите, защото парите са в лошите.

И затова именно управляващите са нагли и безпардонни. Нямало кой да управлява, ако те се оттеглели от властта! Приказки за наивници.

Наблюдавам колко много енергия хвърля правителството, за да се хареса на западните партньори. Външно-политическа дейност, която надхвърля всякакви мерки и норми на нормалност. Пътуват насам, натам, а резултат - никакъв. И това е от десетилетия време. Вместо да си седнат на задниците и да работят в полза на обществото...


Сега какво прави премиерът ни в Давос? Каква държава представлява там? И колко десетки хиляди евро са платени за това участие, без никаква полза за нашето общество. Какво ще каже премиерът на тези, с които се среща? Ще им каже ли, че чуждите инвестиции заобикалят България, заради корумпираните политици и бюрократи, ръководител на които е самият премиер? Ще им каже ли, че българите вече не се юрват да работят, защото са видели, че от работа само може да се изгърбят, но не и да забогатеят? Ще им каже ли, че оценъчната система в България е пълен провал и този народ нито учи, нито работи, а само търка билетчета, с надежда да спечели милиони от лотария? Ще им каже ли, че половината от българското население на практика е маргинализирано и доведено до скудоумие от бедност и промиване на ума от социалните инженери на властта? Ще им каже ли, че показателите за развитие на страната са отчайващи и че българите като нация се стопяват с такива плашещи темпове, каквито не е имало и във времената на най-тежките войни, които е водила България през цялото си съществуване?


Въздухът, водата и храната ни са замърсени. Бизнес средата също е отровна. Администрацията е весдесъща. Никой не може да мърда без разрешение. Прецакани сме отвсякъде. Дали ще ни чукат държавните чиновници и политици, дали ще ни чукат топлофикация, водните стопанства, телефонните оператори или банките е все тая. Всички ни чукат и ошушкват. Нали сте гледали рекламите на козметика, които завършват със сентенцията:"Защото го заслужавате"?
Категория: Политика
Прочетен: 212 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217725
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Януари, 2018  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031