Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196833 Постинги: 6870 Коментари: 4298
Постинги в блога от Януари, 2019 г.
 https://www.lex.bg/laws/ldoc/2135607845


Като повечето закони в България и Законът за защита на конкуренцията е създаден от плямпаджии и лобисти или и от двете категории хора, заедно.


Основен извод: ДОПУСКА СЕ ГОСПОДСТВАТО ПОЛОЖЕНИЕ НА ПАЗАРА. СПОРЕД ЗАКОНА, В ТОВА НЯМА НИЩО ЛОШО. ЛОШОТО БИЛО, КОГАТО "ПОВЕДЕНИЕТО" НА ТЕЗИ ФИРМИ, КОИТО ИМАТ ГОСПОДСТВАЩО ПОЛОЖЕНИЕ НА ПАЗАРА, ПРЕЧЕЛО НА КОНКУРЕНЦИЯТА. За справка вижте тъпият член 21 от Закона.



ИДИ, ЧЕ ГО ДОКАЗВАЙ, АКО МОЖЕШ, че поведението на господстващия играч е лошо и вреди на конкуренцията. ТОВА Е ВСЕ ЕДНО ДА ДОКАЗВАШ, ЧЕ ВЪЛКЪТ Е СПРЯЛ ДА ЯДЕ МЕСО И Е МИНАЛ НА ТРЕВОЛЯК, ЗАЩОТО Е ОСЪЗНАЛ, ЧЕ ОТНЕМАНЕТО НА ЧУЖД ЖИВОТ Е НЕДОБРО ДЕЛО. СМЯХ НЕ САМО В ЗАЛАТА, НО И ИЗВЪН НЕЯ!!!


ИСТИНСКИЯТ ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА, НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОВЕЧЕ ОТ 1 СТРАНИЦА ГОЛЯМ И ТРЯБВА ДА ЗАБРАНЯВА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ИНСТИТУЦИИ, КОИТО ПРИТЕЖАВАТ ПОВЕЧЕ ОТ 25% ОТ ПАЗАРА И ТОЧКА.
НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА ИСТИНСКА КОНКУРЕНЦИЯ, АКО ЕДНА ФИРМА ПРИТЕЖАВА НАД 25% ОТ ПАЗАРА. ТОГАВА ТОВА, ВЕЧЕ НЕ Е ПАЗАР, А АДМИНИСТРАТИВНО МЯСТО ЗА ПРОДАЖБИ. МОЖЕ ДА СЕ СПОРИ ЗА РАЗМЕРА НА ПРОЦЕНТА. МОЖЕ ЗА НЯКОЙ ЧИСЛОТО ДА Е 30% ИЛИ ПОВЕЧЕ. ФАКТЪТ ОБАЧЕ Е ТАКЪВ - В НАШИЯТ ЗАКОН, НЯМА ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИЕ. ВСИЧКО Е ОСТАВЕНО В СУБЕКТИВНОТО ВЪЗПРИЯТИЕ НА ПОНЯТИЯТА ОТ СТРАНА НА КОМИСИЯТА. ТИПИЧНО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО РАЗБИРАНЕ ЗА НОРМОТВОРЧЕСТВО. ЧЕТЕШ И СЕ ЧУДИШ ЗА КАКВО СТАВА НА ВЪПРОС - ОБЩИ ПРИКАЗКИ И ПРОТИВОРЕЧИЯ. НИЩО ЯСНО, КОНКРЕТНО И ТОЧНО.



СПОМНЯТЕ ЛИ СИ ОТ ИСТОРИЯТА, КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО С ГИГАНТСКИТЕ КОРПОРАЦИИ НА РОКФЕЛЕР И ДЮПОН В АМЕРИКА, ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 100 ГОДИНИ? ТАМ НИКОЙ НЕ СЕ Е ЦЕРЕМОНИЛ С ТЯХ. ПРОСТО ИМ Е КАЗАНО, ЧЕ СА ПРЕКАЛЕНО ГОЛЕМИ, ЗА ДА ИМ СЕ РАЗРЕШИ ДА СЪЩЕСТВУВАТ. ЕТО ТОВА Е ЗАКОН, А НЕ ОНОВА, КОЕТО ИМАМЕ СЕГА НИЕ. ПОВЕЧЕ НИ ЗАНИМАВАТ С ПРАВОМОЩИЯТА НА КОМИСИЯТА, КОЯТО ТЪЛКУВА ЗАКОНА. ТОВА Е ВАЖНОТО ЗА НАШАТА АДМИНИСТРАТИВНА КЛАСА - ДА ДЪРЖИ ЮЗДИТЕ НА ВСИЧКО И ДА ПРАВИ ВСИЧКИ НАС ЗАВИСИМИ. ЗАТОВА И ЗАКОНИТЕ НИ СА ТОЛКОВА ДЪЛГИ И БЕЗСМИСЛЕНИ.
Категория: Политика
Прочетен: 329 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 31.01.2019 15:54
 Излизам днес от дома, обяд, неделя, София, центърът... Виждам, две циганета, на видима възраст около 6 години, седят на стълбите на съседния вход и ядат нещо. Бяха мръсни, разчорлени, като Гаврош-овци. Ръцете ми бяха заети с поне 10 броя празни туби за вода и чанта с боклук. Отидох до кошовете за боклук, изхвърлих чантата и зачаках колата, която бях извикал, за да ме отведе на минералния извор в центъра на София, за да напълня вода. Загледах се в децата. Те бяха станали от стълбите и бяха оставили пълна кочина след себе си. Проследих ги с поглед. Тръгнаха по бул. Христо Ботев, в посока площад Македония. Минаха покрай сергия с плодове и си взеха по един плод. Без да питат, разбира се. Отвътре излезе някаква продавачка, но като ги видя, не им направи забележка. Бяха взели по една мандарина. Обелиха ги и изхвърлиха обелките направо в краката си. Заедно с обелката, изхвърлиха и част от мандарините. Също на плочките. След това продължиха към площада. Отново се спряха през сергия със зеленчуци и едно от децата използва една дълга ръкохватка, с която захващаше плодовете. Не взеха нищо, а започнаха да се закачат едно с друго.

Не направих нищо. Стоях и гледах. А отвътре ми се надигаше недоволство. Неопределено. Дали си мислех, че и аз съм боклук като всички други, които безучастно подминаваха тази гледка. Какво ли? Какво правят две 6 годишни деца да се скитат по софийските улици, да мърсуват по входовете и да крадат от сергиите? Не би ли трябвало в тази държава да има институции, които просто да конфискуват тези деца от родителите им и да ги дадат в социални домове, където да ги научат първо, да уважават храната и да не я хвърлят по улиците, да не крадат, да поддържат лична хигиена, да уважават обществото и т.н. и т.н.? Какво щеше да стане, ако се бях обадил на 112? Можеше да изпратят полицейска кола, която да прибере децата. Но също така, полицаите можеха да ги оставят след това след 2-3 пресечки да се оправят както могат. Защо да си навличат излишни ангажименти - да пишат протоколи, да ходят в някой социален център и т.н. и т.н. Излишни напъни. На нас, гражданите, държавните органи няма да ни дадат информация, какво се е случило с проблема, за който те са сигнализирали и ние, гражданите, вече ни е все тая, не ни пука, ако видим проблем, който е в компетенциите на същите тези органи. Ние знаем, че централизираната машина не работи така, както трябва и сме се примирили. Примири ли сме се с просяците, които ни тормозят по кръстовищата, с просещите и скитащи деца, с насилието по градове и села, с отсъстващите полицаи по улиците, с прекомерната полицейщина, тогава, когато трябва да се смачка някой по политически причини и т.н. Свикнали сме. Приели сме го като естествено. Не ни засяга пряко и не се намесваме.


Вечерта, неделя, 27.01.2019г., кръстовището на бул. Черни връх и бул. Свети Наум, часът е 22:00. Младо момиче, на видима възраст, не повече от 13 години, жонглира в студената зимна вечер с някакви светещи топки. Никой не реагира. Светва "зелено" и трябва да потегляме. Ама тя е на пътя и първите коли не потеглят. Тя се покланя, но не се маха от пътя. По едно време се премести, така че да минат няколко коли. Но не се махна от пътното платно. Създаде се бъркотия. Иска и получи внимание. Прояви артистичните си заложби, като ни насили да гледаме нещо, което не искаме да гледаме. Ако искаме да гледаме фокуси, ще идем на цирк или на място, което е предназначено за фокуси. Пътят не е такова място. По същата логика кръстовищата ще се превърнат в място за продажба на аксесоари за коли, дрехи и какво ли още не и ще трябва да ги затворим за движението. Питам се, къде е кварталният полицай? Питам се, къде е "умното" управление на светофарите и къде е видеоконтролът, с който столична община толкова много се гордее. Това кръстовище е под 24 часово наблюдение. Защо община и полиция позволяват това да се случва? Отговорът е лесен - защото системата е централизирана и защото общинарите или полицаите няма да им намалят заплатата, заради неосигуряването на обществения ред.

Държавата ни направи пасивни. От една страна, тя не осигурява ред и законност, защото е централизирана и обслужва само един кръг от хора, а от друга, не толерира саморазправата от членовете на същото това общество. Нито прилага закона, нито дава някой друг да го прилага. От ревност. Целият град е мръсен. Снегът падна върху прашните улици и стана кал. Целият център на столицата е нашарен от графити - грозни, та грозни, които само подчертават безисходицата, в която се намира обществото ни. Мрачно, кално и грозно. Центърът на София. Добре, че поне слънцето се показа, след 2 месеца облаци, дъждове, снегове и мъгли, че само то ни остана неполитизирано. 
Държавата ни направи пасивни. Грамотни, но пасивни. Тези, които идват след нас са и неграмотни и пасивни. На нас, по-старите, поне ни пука, макар и пасивно. На младите активно не им пука. Заигравка с изразите, но опитайте се да вникнете в тях. И може би са прави, защото какво им оставяме в наследство и защо да го пазят? Оставяме им типична социалистическа грозна градоустройствена картинка. Първо ние не сме ги научили да бъдат благодарни, да пазят и възпроизвеждат материалната ни култура. И второ, оставили сме ги да живеят детството си в една мръсна във физическия и духовния смисъл на тази дума, култура.
Държавата ни направи пасивни. Всичко идва оттам. Пасивният гражданин е една от характеристиките на роба. Съвременният роб, който има някакво имущество, част от което е подредил "по свой ред и подобие", а е оставил другата част от него - общественото имущество, в ръцете на държавата и общината, демонстрирайки по този начин, тоталната си незаинтересованост към него. И не стига, че не му пука за това имущество - той го мрази, въпреки, че това е негово имущество. Мрази го, защото го приема като чуждо, държавно, общинско, а не като свое. И се наслаждава с типичния си нихилизъм и злорадство, когато го види, че то се руши и не се поддържа. Псува мръсните улици, все едно, че това не са неговите улици. Псува обръщащите се от влагата плочки на тротоарите, където изобщо има плочки, все едно това не са неговите плочки. Робът е така конструиран. Толкова може.

Категория: Политика
Прочетен: 1443 Коментари: 1 Гласове: 2
 Основата я няма. Природната основа. Майката природа, която ни е създала и развила.


Бил Гейтс посвещава живота си на ваксините. Един от най-богатите хора на света, няма достатъчно сиво вещество в главата си да прозре, че върви по грешен път, харчейки милиарди и създавайки с глуповото си упорство, изроди. Изроди има и в природата, но те никога не са създавани от нея в такова голямо количество и такъв последователен цинизъм. Всъщност, природата не може да бъде цинична. Цинични са хората. Добри са намеренията, но изпълнението е ужасно. Защото я няма философията, няма я основата, върху която да градим своя дом.

Влезте в гората. Изглежда ли ви тя нечистоплътна?
Погледнете водата, която се стича от ледниците. Изглежда ли ви тя нечистоплътна?
Вижте тревата и буболечките, които пълзят по нея. Всичко това изглежда ли ви нечистоплътно?
Погледнете от язовирната стена на някой язовир и вижте натрупаните пластмасови бутилки и опаковки, събрани, следствие на естественото движение на водата "отгоре - надолу". Изглеждат ли ви те нечистоплътни? Да, изглеждат.
Дишайте въздухът в един обикновен зимен ден в някой български град или дори някое запустяло село. Изглеждат ли ви те нечистоплътно? Да, такива са. Дори се учудвам, как е възможно, от 400 къщи в селото, останали са не повече от 100, в които има по някой старец и въпреки това, въздухът е силно замърсен. Защото тези хора имат повече нужда от топлина, която вече организмът не излъчва в достатъчно количество, отколкото от въздух, от чист въздух.
Пийте водата от чешмата. Особено в тези зимни и мрачни дни. На какво ви мирише? На мен ми мирише на хлор и всякаква друга гадост. Това мръсотия ли е? Да, това е висша форма на мръсотия, измислена от нас, хората. Измислена от болните глави, които са измислили метода на изгарянето на дюшека, за да преборят въшките, на антибиотиците, за да премахнат възпаление в организма и на всякаква друга гадост.

Какво прави човекът? Имал постижения...Някакви...А пропускаме основата. За какво са ни тези технологии и този материален свят, след като разрушаваме основата си. Основата на нашето съществуване. Ние сме жив организъм, създаден да приема жива материя в себе си. Ние сме информационен поток, който може да структурира или деструктурира. Преди да се хвалим с материалния свят, който сме създали, нека да се замислим за материалния свят, който сме разрушили, разрушавайки в същото време и духовния свят, защото на микро ниво, материалното и духовното се сливат. Забравяме за простичките, но най-важни въпроси в нашия живот.

Каква вода пием, каква храна ядем и какъв въздух дишаме. Водата ни е деструктурирана, химизирана, физически и енергийно замърсена. Ядем хляб, в който хрозомозите са вече толкова много, че не ги знаем. Ядем риба от океана, в която има химия, изхвърлена от нас в същия този океан. Дишаме въздух... И така нататък. Не се замисляме. Замърсяваме организмите си, но замърсяваме и душите си. Ние сме замърсени топки от телеса, които вибрират в своеобразен асинхрон с все още съществуващото природно АЗ в нас. Създателят ни е направил съзидателни и в същото време разрушителни. Ако изберем баланса и синхрона с природното си АЗ, ще спасим и физическото си АЗ и духовното. Ако търсим истината, причината и същността извън нас, както обикновено правим, тогава сме обречени. Замърсеното тяло и замърсената душа са апотеозът на замърсения живот. Натрупването на такова замърсяване може окаже влияние не само на нас самите, но и на семействата ни, на общността, в която живеем, на народа, от който произхождаме...Ние можем да направим Вселената по-добра или по-лоша. От осъзнаването на нашата значимост в този космополитен свят и от последващите ни физически и духовни дейности зависи, дали ще получим просветлението и ще изчистим тези два наши свята, както и заобикалящите ни светове. Всяка клетка е заобикалящ ни свят. Милиарди и милиарди светове са около нас. Затова трябва да внимаваме, дали трептим на правилната честота или не.
Категория: Политика
Прочетен: 383 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 27.01.2019 21:56
 ...КОЕТО НЕ ГО МЪРЗИ ДА ИЗЛЕЗЕ НА УЛИЦАТА И ДА ПРОТЕСТИРА.


Втората разлика е в това, че този 0,1% от френското население е готово да чупи и руши собствеността, независимо каква е тя, в ИЗБЛИК НА НАТРУПАНИ В НЕГО ЕМОЦИИ.


България е оптимистично казано 7 милиона. Ако 1% от населението е 70 хиляди души, то 0,1% са 7 хиляди души. Задаваме си въпроса, имаме ли в България 7000 души, които могат по всяко време да обсадят парламента или изобщо "жълтите плочки" и да осъществят натиск към властта? Отговорът е - НЯМАМЕ. И затова политическата класа си прави каквото си иска. Но дори и да се съберат на "жълтите плочки", никой няма да тръгне да пали и руши, както го правят французите. Дори и когато вземахме по 10 долара заплата, единственото нещо, което подпалихме е една стая в Партийния дом и счупихме едно стъкло на Парламента. За добро или лошо, това сме ние, българите. 

Французите са друг чешит народ. Нека да сме наясно - физиономиите на "жълтите жилетки" в Париж никак не ми напомнят на емигрантски физиономии. Това са си французи. Радикализирани и решени, тези 0,1% от френското общество наистина са способни да направят достатъчно силен натиск на правителството, за да промени своята политика. Понякога си мисля за потенциала на нашите "жълти жилетки" - ами то само агитките на сините и червените в София са по-големи от 7000 души, ама като няма политическа непримиримост в главата, няма какво да се направи в тази посока. В главите на агитките, защото са прости момчета, има само агресия от натрупаните младежки хормони, която агресия обикновено се насочва към противниковата агитка, защото това е призванието на простия човек - той търси друг прост човек, че да се "дърля" с него. В такава проста глава не може да има политически разсъдък, който да го кара да иска от управляващите отговор на социално-икономическите въпроси на държавата, защото пилешките мозъци са вкопчени в собственото икономическо, емоционално и социално Аз, което малко хора могат да надскочат.


И "демокрацията" във Франция и тази в България е гола вода. Демек няма истинска демокрация. Само че онази критична маса французи, която е не-повече от 0,1% от населението е на УЛИЦАТА И Е ГОТОВА ДА ОСТАНЕ ТАМ ЗАРАДИ СВРЪХЧУВСТВИТЕЛНОСТТА СИ СПРЯМО БЕЗОБРАЗИЯТА НА ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА ВЛАСТ, КОЯТО НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ МНЕНИЕТО НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА. В БЪЛГАРИЯ ОБАЧЕ ТАКАВА СВРЪХЧУВСТВИТЕЛНОСТ НЯМА. НИЕ СМЕ НАРОД, КОЙТО ПРАВИ ТЪНКИТЕ СИ СМЕТКИ. Ние ще заявим в социалните мрежи, че хиляди ще излезем, но накрая ще излезем малцина, ЗАЩОТО ПРАВИМ СИЛНО РАЗЛИКА МЕЖДУ ОБЕЩАНО И ИЗПЪЛНЕНО, ЗАЩОТО СМЕ СИЛНИ, ЗАСТАНАЛИ ПРЕД КЛАВИАТУРАТА И СЛАБИ В РЕАЛНИЯ ЖИВОТ...


Защото сме българи и ОТДАВНА СМЕ ЗАБРАВИЛИ, ЧЕ СМЕ ЧАСТ ОТ ОБЩНОСТТА, ЗАТВОРЕНИ В УЮТНАТА СРЕДА НА СВОЯ ДОМ. ЗАЩОТО СИГУРЕН СЪМ, В ТОЗИ ДОМ ТРОТОАРИТЕ СА НАПРАВЕНИ КАКТО ТРЯБВА, ПЪТИЩАТА СА БЕЗ ДУПКИ, БАНЯТА И ТОАЛЕТНАТА СА НИ ДОБРИ И НИЩО, ЧЕ ОБЩИТЕ ЧАСТИ СА НЕПОДДЪРЖАНИ, МАЗЕТО МИРИШЕ ЛОШО, А ТАВАНЪТ Е С ПАЯЖИНИ, ВСЕ ПАК НИ ОСТАВАТ ОНЕЗИ НЯКОЛКО СТАИ, В КОИТО ДА СИ СКРИЕМ ОБЪРКАНАТА ГЛАВА.
ЗАТОВА ЩЕ СМЕ ОТРЕПКИТЕ НА ЕВРОПА - ЗАРАДИ ОНЕЗИ 0,1% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО, КОИТО ПРИ НАС ГИ НЯМА. ОНЕЗИ, АГРЕСИВНИТЕ, НЕПРИМИРИМИТЕ, ЕМОЦИОНАЛНИТЕ...ТЕЗИ, ЗАРАДИ КОИТО, КОНФОРМИСТИТЕ ЖИВЕЯТ ТОЛКОВА ДОБРЕ В ДЪРЖАВИ КАТО ФРАНЦИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 841 Коментари: 1 Гласове: 1
 http://bnr.bg/post/101068957/uchilishtata-izbirat-mejdu-osnovna-i-podkrepashta-zakuska


Чудя се, дали няма да е по-морално, да разпнем на кръст тези, които са взели решението да се дават такива неща за ядене на децата, все едно сме във война и няма какво да се яде.

Чудя се, дали да не разпнем на кръст и учителите, които стоят и гледат безучастно, какво се случва с децата ни.


Чудя се, дали да не разпрем на кръст и родителите, защото повечето от тях са тъпи и необразовани, след като позволяват това да се случва с техните деца.


Чудя се, дали да не вземем да се разпнем сами, цялата нация, защото сме нация ПРОСТА, НЕОБРАЗОВАНА, СМОТАНА, СТРАХЛИВА, след като позволяваме на децата да им се дава хормонизирано мляко, хляб от пшеница, с десетки хромозома повече от естественото състояние на зърното, баници, произведени по съмнителна технология и т.н. и т.н. ЖАЛКА НАЦИЯ СМЕ, това е истината. НЕ СТИГА, ЧЕ НЕ РАЖДАМЕ ДОСТАТЪЧНО ДЕЦА, АМИ И ДОСТА УСПЕШНО ГИ ТРОВИМ С КАКВИ ЛИ НЕ БОКЛУЦИ.
Категория: Политика
Прочетен: 283 Коментари: 1 Гласове: 1
 Предлагам, да направим визуален преглед на управляващите и да се абстрахираме за малко от политическите си пристрастия.


Преди да продължа нататък, искам първо да кажа за моите политически пристрастия. АЗ НЕ ХАРЕСВАМ ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА, ТАКАВА, КАКВАТО ТЯ СЪЩЕСТВУВА В МОМЕНТА. НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ФОРМАЦИЯ, В ЧИЯТО ПРОГРАМА ИЛИ В ЧИЯТО ФИЛОСОФИЯ ДА БЪДЕ ПОСТАВЕНО ЕСТЕСТВЕНОТО НАЧАЛО В РАЗВИТИЕТО НА ЧОВЕШКОТО СЪЩЕСТВО И ПРЕКАЛЕНО ГОЛЯМА НАМЕСА В ЖИВОТА НА  ОТДЕЛНИЯ ЧОВЕК.

На практика политическата класа ни казва, ЧЕ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА СЕБЕ СИ И ТРЯБВА ДА ИМА ОРГАНИЗАЦИЯ, КОЯТО ДА СЕ ГРИЖИ ЗА НАС. От раждането до смъртта, не можем да избягаме от това разбиране. Лесно е да повярваш на едно такова твърдение, когато личността е обезличена, а държавата има прекалено много права. В липсата на този баланс стои моето разбиране за съществуващата действителност. Но за да се види този дисбаланс, трябва да се познават много неща. Обикновените хора не могат да видят това. Липсва им прозорливост. Липсва им визия. Оставени са на течението. Живеят без да задават въпроси и без да търсят отговори. Защото са конформисти. Държавата иска те да са конформисти. Какво по-хубаво за един държавник, ако народът не протестира. Каквото и да му направиш, той търпи. Като в Северна Корея. Изкривената форма на благодарността, която хората там са приели за нормална. Сядаш на трапезата и се молиш за здравето на вожда, който ти е дал храна. В някои общества се молят на мъртвите. В други са си измислили бог, на който да благодарят.

НЯМА ОБАЧЕ НИТО ЕДНО ОБЩЕСТВО, В КОЕТО ЧОВЕК ДА БЛАГОДАРИ САМ ЗА СВОИТЕ УСИЛИЯ И СЛЕД ТОВА ЗА УСИЛИЯТА НА ДРУГИТЕ ЗА ПРОСПЕРИТЕТА НА ОБЩНОСТТА.

РЕЗУЛТАТЪТ Е ВИДИМ - КАЖЕТЕ МИ, КОЛКО ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА ВИ ХАРЕСВАТ КАК ИЗГЛЕЖДАТ? То не можеш вече да видиш свестни хора по улицата, а камо ли да ги видиш в политическата класа. По този начин отговарям на поставения от мен самия, въпрос.

ТОЛКОВА МНОГО СМЕ СЕ СЪСРЕДОТОЧИЛИ КЪМ ВЪНШНОСТТА НА МАТЕРИАЛНИЯ СВЯТ ИЗВЪН СЕБЕ СИ, ЧЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ ДА ОБЪРНЕМ ВНИМАНИЕ КЪМ ВЪНШНОСТТА НА МАТЕРИАЛНИЯ СВЯТ ВЪТРЕ В СЕБЕ СИ. МИСЛИМ ПОВЕЧЕ ЗА КОЛАТА СИ, ОТКОЛКОТО ЗА ТЕЛАТА СИ. МИСЛИМ ЗА КАКВИ ЛИ НЕ ГЛУПОСТИ, КОИТО НАРИЧАМЕ ХОБИ, А СМЕ НЕВЕЖИ ЗА ТОВА, КАК ФУНКЦИОНИРАТ ТЕЛАТА НИ, ЗАЩО НИ БОЛИ И КАКВО ВСЪЩНОСТ ЗНАЧИ ТОВА И КАК ДА СЕ ОТТЪРВЕМ ИЛИ КАК ДА НЕ ДОПУСНЕМ ДА НИ СЕ СЛУЧВАТ ТАКИВА "СЛУЧКИ". ТОВА СМЕ НИЕ ХОРАТА. НЕ ПОЗНАВАМЕ СЕБЕ СИ. ТОЛКОВА СМЕ ДЕГРАДИРАЛИ ВЕЧЕ, ЧЕ АКО НЕЩО ХУБАВО СЕ ПОЯВИ НА ХОРИЗОНТА, ЩЕ ГО СМАЧКАМЕ СЪС ЗЛОБАТА И ПРЕЗРЕНИЕТО, НА КОЕТО СА СПОСОБНИ САМО ГРУПИ ОТ ФИЗИЧЕСКИ И СЛЕД ТОВА, ДУХОВНО ДЕГРАДИРАЛИ ХОРА. В СЪЩОТО ВРЕМЕ ОПАКОВКАТА В СУПЕРМАРКЕТИТЕ НИ ВЛИЯЕ ДА КУПУВАМЕ ИЛИ НЕ. ПРИЗНАВАМЕ ВЪНШНИТЕ ОПАКОВКИ, ВМЕСТО ДА ГИ ИГНОРИРАМЕ, А НЕ ПРИЗНАВАМЕ ВЪТРЕШНАТА НИ ОПАКОВКА. ПОГУБВАМЕ ТЕЛАТА СИ И СЛЕД ТОВА ДУШИТЕ СИ. СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА Е ДА ПОГУБИМ ВСИЧКО, КОЕТО НИ ЗАОБИКАЛЯ. ТАКА СТОЯТ НЕЩАТА. Като гледам какво казват статистиките, каква друга статия да напиша. Ами те болните, недъгавите, страдащите, нещастниците и т.н., ако ги събереш чисто математически, те ще бъдат няколко пъти от броя на жителите на тази страна. Комплексно самоубийство. Това правим ние, гражданите на тази страна. Видимият израз е на улиците. Погледнете в парламента. Лика прилика сме си с тези. Същите като нас и ние сме същите като тях. Боклуци. Няма един светъл човек от тях. А ако се появи, ще направим всичко, за да го "затъмним".
Категория: Политика
Прочетен: 500 Коментари: 0 Гласове: 0
 https://www.24zdrave.bg/Article/7236514

Не може току така да ни остави да се измъкнем. Парите трябва да бъдат взети по някакъв начин. Ако не ги дадем доброволно, ще ги плати бюджетът и това е. Няма мърдане.


Щяла да намалее смъртността и то с цели 80%!!! Как пък ги изчислиха?


Само остават отворени няколко въпроса:
  1. Ако има десетки и стотици "чамове" или познати щамове грип, срещу кой ще ни ваксинира милата ни държава? По колко ваксини ще ни слагат - по 10 по 20 или по 30, белким улучат точния щам?;
  2. Въпреки, че ваксините са безплатни за хора над 65 години, какво ще се случи, ако те се откажат от ваксинацията? Ще ги бесят ли или ще им спрат пенсията. Доколкото разбрах, на онази жена, която е родила 13 деца /да са й живи и здрави/, не й давали помощи, защото отказвала да ваксинира децата!!! Тук можете да прочетете историята - https://www.24chasa.bg/novini/article/7232508
  3. Дали тези, които ни пробутват ваксините, редовно си ги слагат самите те? Разбирам ги, ако са като Уорън Бъфет. Той човекът е един от акционерите на Кока Кола и наближава 90-те си години. Въпреки това, пие Кока Кола и го демонстрира навсякъде. Той казва, че е акционер в тази компания и обича продуктите й. Въпреки, че колата е един захарен боклук, без истинска хранителна стойност, човекът все пак си има принципи и ги следва. Какво правят докторите и търговците на ваксини? Правят това, което правят и баничарите - правят баниците за нас, глупаците, като в същото време те не ги ядат. Нали разбирате. Те са за продаване, а не за ядене.
Категория: Политика
Прочетен: 223 Коментари: 0 Гласове: 1
 https://dnes.dir.bg/obshtestvo/razkaz-ochevidets

Не знае да чете, не знае да пише, пълен неграмотник. Не знаел дори и ЕГН-то си. Не знае да чете и да пише, но знае да се бие. За малко двамата цигани от село Войводиново, област Пловдивска, да убият военния. Яки цигани брей. За разлика от нашето момче. Какъв военнослужещ е, ако се даде на двама цигани. Явно такива са и военните ни!


Сега, какво да правим. Циганите да бъдат осъдени на 10 години труд в полза на обществото и да платят всички разноски по случая - МВР, съд, прокуратура, охрана на осъдени лица и т.н. и т.н.

Задължително да им се сложи гривна за проследяване и да им се отнемат правата - правата да получават социални помощи за тези 10 година, под различна форма. Да им се отнеме и правото на глас. Да им се гарантира само правото да работят в полза на обществото в продължение на 10 години и да им се гарантира парче хляб. Толкова. Нека една такава присъда да се разчуе навсякъде и всеки, който реши да се прави на бияч в тази държава и да раздава собствено правосъдие, да знае какво го очаква.
Категория: Политика
Прочетен: 219 Коментари: 0 Гласове: 1
 Задавам въпроса: Колко от тези 563. ма българи са политици, бюрократи, държавни или общински чиновници и служители?


Премиерът дали е номиниран?

Президентът дали е номиниран?

Някой министър не е ли номиниран?

Някой заместник министър не е ли номиниран?

Някой кмет, заместник кмет по строителството, например, не са ли номинирани?

Общински съветници или чиновници, не са ли номинирани?

Някой шеф на стотиците държавни агенции, комисии и комитети не е ли номиниран?

Някой ръководител на комисия в народното събрание, не е ли номиниран?


Българският народ може да има хиляди достойни свои чеда, НО АКО НЕ ИЗПРАТИ ОТ ТЯХ ТАМ "ГОРЕ", ПО ВЪРХОВЕТЕ, ДА НИ УПРАВЛЯВАТ, ВСЕ ЕДНО, ЧЕ НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ. 

Няма толкова голямо значение дали ще спасим два щъркела от студа, една лисица, дванадесет торни бръмбара или триста и двадесет мухи. ИМА ЗНАЧЕНИЕ КОЛКО ОТ НАС ЩЕ НАПРАВЯТ КАКВОТО ИМ Е ПО СИЛИТЕ, ЗА ДА МОЖЕ БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ ПО-ОРГАНИЗИРАНА, ПО-ЧИСТА, ПО-ЕФЕКТИВНА...А ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ, АКО БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ СТОЯТ НАСТРАНА ОТ ПОЛИТИКАТА, ЗАЩОТО НА ПРАКТИКА ПОЛИТИКАТА ОПРЕДЕЛЯ ВСИЧКО - ОТ МОРАЛА, ДО ДОХОДИТЕ И БЪДЕЩЕТО НИ ИЗОБЩО. АКО СТОИМ НАСТРАНА ОТ ПОЛИТИКАТА, СКОРО НЯМА ДА ВИДИМ НОМИНИРАН УПРАВНИК ЗА "ДОСТОЕН" БЪЛГАРИН, А ТОВА ЗНАЧИ И ЧЕ СКОРО НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ, ПРОСТИЧКО КАЗАНО.


ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА СИ ЖИВЕЕ СВОЙ ЖИВОТ, РАЗЛИЧЕН ОТ НАШИЯ. НА НЕЯ НЕ Й ПУКА, ДАЛИ НЯКОЙ ОТ ТЯХ ЩЕ БЪДЕ НОМИНИРАН ЗА "ДОСТОЕН" БЪЛГАРИН. ТОЧНО ОБРАТНОТО - ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, ДА НЯМА ТАКЪВ ЧОВЕК. ДОСТОЙНИТЕ ХОРА НЕ МОГАТ ДА ВЛЯЗАТ В ТАЗИ КЛАСА, ПРОСТО ЗАЩОТО СА ДОСТОЙНИ. ТАМ ДОСТОЙНИТЕ НЕ ГИ ТЪРПЯТ, ЗАЩОТО ЩЕ ИМ ПРЕЧАТ ДА БЪДАТ НЕДОСТОЙНИ. ЗАЩОТО В НАШИЯ ЖИВОТ, ПАРИТЕ СА ПРЕДИМНО В РЪЦЕТЕ НА НЕДОСТОЙНИТЕ.





Категория: Политика
Прочетен: 535 Коментари: 3 Гласове: 4
Последна промяна: 02.01.2019 09:20
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196833
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Януари, 2019  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031