Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3222610 Постинги: 6928 Коментари: 4323
Постинги в блога от Януари, 2020 г.
2  >  >>
 Още като студент съм седял на площадката на паметника и съм се питал, "Този какво прави тук? 

Предварително искам да кажа, че никой няма сметка да се кара с руснаците. Не е здравословно.

Но все пак, кой е Альоша? Дали е същият, който отиде през 1939г. да "освобождава" Финландия, бомбардирайки Хелзинки и избивайки същите тези "трудещи" се, които искаше да освободи от робството на капитализма? Дали е същият, който бомбардира Варна, в знак на признателност към дружбата с братския български народ? Дали е този същият, който против волята на народа ни, наложи комунистическия режим и заради който загинаха десетки хиляди българи? Дали е същият, който през 1939г. е участвал във военен парад с колегите си от Вермахта, празнувайки подялбата на Полша? Дали е същият, който НЕКАНЕН от никого, освен от тъпите комунисти, е влязъл с танковете си в България през 1944г?

Хайде да направим така, да изберем компромиса и да приемем идея, която няма да ни разделя толкова силно нас, българите. Тук не става дума за помирение на русофилите /Господ да ги убие/ с русофобите /Господ да ги убие и тях/. Тук става дума за тези, които истински обичат България, но не за сметка на любовта си към Русия или друга държава.

Без спор, свободата на България е ДОНЕСЕНА БЛАГОДАРЕНИЕ НА РЕШИТЕЛНОСТТА НА РУСКИЯ ЦАР И ПОДКРЕПАТА, КОЯТО БЪЛГАРСКАТА КАУЗА Е ПОЛУЧИЛА СРЕД ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА И НАРОДИТЕ НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ. Това, че ние сме "изкярили" по някакъв начин от сблъсъка на две разпадащи се империи няма да го коментирам, защото не е толкова важно. Просто сме изкарали късмет. Защо не сме получили свободата по времето на походите на генерал Дибич, десетилетия по-рано, това също не е толкова важно. Вероятно не сме били готови за това. Били сме готови да предоставим на руските царе, десетки хиляди българки, които да раждат деца за царя. Както и да е.


Без спор, руската армия има много повече привърженици в България, отколкото сАвеЦката армия. Нито един паметник на руската армия не е бил дискутиран до степен, че да е искана неговата "оставка". Дори и руският цар, който гледа в лицето българският парламент, не ни дразни толкова, колкото двата сАвеЦки паметника. Може би защото сАвеЦките другарЕ ни натресоха да караме Москвичи, наместо да се оборудваме с мерцедеси и заради това сме сега на койрука на Европа, заради сАвеЦките ценности, с които все още са ни пълни главите.

Затова предлагам - двата паметника от сАвеЦко време, да се преоборудват като паметници на РУСКАТА армия, заради която днес ужким сме свободни, барем от чужди покровители. Друг е въпросът, защото така се омотахме, че като гледам файда от тази "свобода" като че ли няма кой знае колко. Все пак, фактите са такива - хиляди граждани и селяни от Руската империя са оставили костите си по нашите земи, кой убит по време на сражения, кой от болести и от наранявания. Дължим им признателност. Няма спор. На сАвеЦката армия и на сАвеЦките ръководители не дължим нищо, освен омраза, ама от онази, българската, балканската, която само ние си знаем как се прави. Така, както се посрещат неканените гости, с които такива като ген. Колев се е срещал в Добруджа, по време на ПСВ.


Категория: Политика
Прочетен: 315 Коментари: 2 Гласове: 0
 Централизираната система всеки ден ни дава неопровержими доказателства, че не работи в наша полза.


Ако имахме демокрация, назначенията щяха да зависят от способностите, а не от връзките;
Ако имахме демокрация, икономиката ни щеше да бъде развита, а не развиваща се;
Ако имахме демокрация, лъжите щяха да са контролирани и бързо развенчавани, а не както сега, когато всичко, което чуваме в политическия ефир е зле прикрита лъжа. Целият ни живот е ЛЪЖА и ИЗМАМА;
Ако имахме демокрация, ТЕ щяха да се плашат от НАС, а не НИЕ от тях;
Ако имахме демокрация, полицаите щяха да пръскат очите на началниците си с лютив спрей, а не очите на протестиращите срещу системата;
Ако имахме демокрация, никой ЛУМПЕН нямаше да има шанс да се задържи дълго на власт;
Представете си, заради липсата на демокрация, дори и в много структуроопределящи частни фирми, по-скоро говното има повече шанс да стане управляващ, отколкото някой свестен човек;
Ако имаше демокрация, ние щяхме да си избираме еко министъра и всеки друг министър;
Ако имаше демокрация, всеки министър можеше да каже на премиера, че служи на закона, а не на него и че е отговорен пред народа си, а не пред премиера;
Ако имаше демокрация, нямаше философи да стават хидроинженери и след това собственици на ТЕЦ-ове, които след това да получават от държавата стотици милиони, че да станат и собственици на пристанище;
Ако имаше демокрация, кметът на Бургас нямаше да разреши на един пишман политик, да си построи сарай на брега на морето, в противоречие с всички законови норми и нормативи;
Ако имаше демокрация, нямаше да има такова харчене на обществен ресурс, за цели, за които дори и Живков не си позволяваше да харчи;

АКО ИМАШЕ ДЕМОКРАЦИЯ, НАРОДЪТ НИ ИЛИ ПОНЕ ПО-ПРОИЗВОДИТЕЛНАТА ЧАСТ ОТ НЕГО, НЯМАШЕ ДА ХОДИ ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ НА БРИТАНСКАТА ЦАРИЦА ИЛИ НА ИСПАНСКИЯ КРАЛ.

НО ЗА ДА ИМА ДЕМОКРАЦИЯ, ПЪРВО ТРЯБВА ДА ИМА НАРОД. КАЗАХ НАРОД, А НЕ СТАДО СТРАХЛИВЦИ И НИЩОНЕРАЗБИРАЩИ ЕГОИСТИ, КОИТО МЕЧТАЯТ ЗА ПЕНСИЯ, ЗА ОТПУСКИ, ЗА ПОМОЩИ ЗА ДЪРВА, ВЪГЛИЩА, БОБ, ЛЕЩА, ЗАХАР И БРАШНО. СЕГАШНАТА ЦЕНТРАЛИЗИРАНА СИСТЕМА ЗОРЛЕМ ПРЕВРЪЩА НОРМАЛНИ ХОРА В ЛУМПЕНИ. 




НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА БЪДЕТЕ ПРЕВЪРНАТИ В ЛУМПЕНИ И СИ ПОИСКАЙТЕ ВЛАСТТА ОБРАТНО. ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА. НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ НИЩО ДА СЕ СЛУЧИ В ТАЗИ СТРАНА, БЕЗ ВАШЕ СЪГЛАСИЕ. ДАЛИ СТАВА ДУМА ЗА ТРОТОАР ИЛИ ПЪТ В КВАРТАЛА, В КОЙТО ЖИВЕЕТЕ, ДАЛИ СТАВА ДУМА ЗА ДЕТСКА ГРАДИНА ИЛИ МОСТ НАД КОРИТОТО НА РЕКА, ДАЛИ СТАВА ДУМА ЗА КАНАЛИЗАЦИЯ ИЛИ ЗА ПРОМЯНА НА УСТРОЙСТВЕНИЯ ПЛАН, ДАЛИ СТАВА ДУМА ЗА ИЗБОР НА МИНИСТЪР ИЛИ ПРЕМИЕР И ЗА ТЯХНОТО ОТЗОВАВАНЕ. ДАЛИ СТАВА ДУМА ЗА ВАШИЯТ ПОЛИЦАЙ, КОГОТО ВИЕ ТРЯБВА ДА ИЗБЕРЕТЕ ИЛИ УВОЛНИТЕ, ЗА ВАШИЯ СЪДИЯ, ПРОКУРОР, КМЕТ ИЛИ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ - ВЛЕЗТЕ СИ В ПРАВАТА НА СОБСТВЕНИК НА ТАЗИ ДЪРЖАВА. ДОКАТО НЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ НЯКОЙ ВИ Е ЛИШИЛ ОТ ТЕЗИ ПРАВА, ВИЕ ЩЕ БЪДЕТЕ ПРЕНЕБРЕГВАНИ И УНИЖАВАНИ И НАЙ-ВАЖНОТО - ЛУМПЕНИЗИНАНИ И ИЗПОЛЗВАНИ В ЗАЩИТА НА ЛОШИТЕ ПРАКТИКИ. ЗАТОВА ЛИ ЖИВЕЕТЕ? АКО Е ЗАРАДИ ТОВА, ДА ВИ ЕБА И ЖИВОТА И ВСИЧКО.


ИЗБРАЛИ СТЕ СИ ЖИВОТ БЕЗ ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО. ВТОРАЧЕНИ В НАСЪЩНИЯ, ПРОПУСКАЙКИ ВСИЧКИТЕ СИ ШАНСОВЕ ДА ЖИВЕЕТЕ В ПРОСПЕРИРАЩА СТРАНА, ЗА КОЯТО И ВИЕ ДА ИМАТЕ ПРИНОС ЗА НЕЙНОТО РАЗВИТИЕ. 


НЯМА КАК ДА БЪДЕТЕ ИСТИНСКИ ЩАСТЛИВИ, КАТО ПОСТЪПВАТЕ КАТО ИСТИНСКИ НЕЩАСТНИЦИ, ПОЗВОЛЯВАЙКИ ВСИЧКО ТОВА ДА ВИ СЕ СЛУЧВА. ТОЛКОВА ЛИ ВИ ХАРЕСВА КОЧИНАТА, В КОЯТО СА ВИ НАТИКАЛИ ДА ЖИВЕЕТЕ, ЧЕ СТЕ СЕ НАВЕЛИ И СТЕ СЕ СВИЛИ В ЪГЪЛА?
Категория: Политика
Прочетен: 158 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 28.01.2020 20:24
 Кой път ще изберете, зависи от всички вас или от всички нас.


Сега пари се правят предимно чрез груба сила. Дали е чрез открито физическо противопоставяне, бандитски изцепки или поддържан от политици и чиновници бизнес, няма почти никакво значение. Пари се правят чрез власт или благодарение на власт. Например, КАК СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ МОЖЕ ДА ИМА ПРЕСТЪПЕН БИЗНЕС, АКО ТОЙ НЕ Е ПОДКРЕПЕН ОТ ХОРА, КОИТО ПОЛУЧАВАТ ДЪРЖАВНА ИЛИ ОБЩИНСКА ЗАПЛАТА?


Това е сегашният модел на правене на пари.


Другият модел на правене на пари е демокрацията. Тя прави обществото още по-богато от тоталитарното общество, защото ВЛАСТТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ПРАВЕНЕ НА ПАРИ. ВЛАСТТА Е В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА. ТОЙ ИЗБИРА И СМЕНЯ РЪКОВОДИТЕЛИТЕ СИ. ОНЕЗИ С ПИСТОЛЕТИТЕ И АВТОМАТИТЕ, КОИТО СЕГА ГО ПРЪСКАТ СЪС СПРЕЙ В ОЧИТЕ, ТЕ СЪЩО РАБОТЯТ ЗА НАРОДА И СЪЩО СЕ НАЗНАЧАВАТ И УВОЛНЯВАТ ОТ НЕГО. ТАМ, КЪДЕТО ИМА СВОБОДА, ИМА МНОГО КАПИТАЛ И БИЗНЕС. И РАСТЕЖ. И БОГАТСТВО ИЗОБЩО.

ЗАЩО НЕ ИЗБЕРЕТЕ ТОЗИ ПЪТ? НЕ СЕ ИСКА МНОГО - НЕ ПОСТЪПВАЙТЕ КАТО ЕГОИСТИ И ОТДЕЛЕТЕ МАЛКО ВРЕМЕ, УЧАСТВАЙТЕ В СЪЗДАВАНЕТО НА ОБЩЕСТВЕНИ ПРОЦЕСИ, КОИТО ДА ДОВЕДАТ ДО ВЗЕМАНЕТО НА ВЛАСТТА ОТ ВЛАСТТА И ДАВАНЕТО Й НА НАРОДА. 
Категория: Политика
Прочетен: 155 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 28.01.2020 20:27
 Това, както всички знаете е РИЛСКА ВОДА. Когато водата е в Рила е една. Когато стигне до чешмите ни, е друга. Рилска вода ли тече в чешмите ни в жилищата ни в София?


Вярно е, че водата търпи промяна по пътя си и след пречиствателните станции. Там се подлага на физическо и химическо пречистване. 

Трябва да уточним и друго понятие - ГОДНА ЗА ПИЕНЕ. Ако отговаря на определени санитални изисквания, водата се класифицира като годна за пиене. Но защо мирише на хлор? Трябва ли да пием вода, която е хлорирана и няма ли друг начин за решаване на въпроса с микробиологията на водата, освен да се хлорира?

Тъй като се зарових в сайта на Софийска вода, нека да потърсим отчетите на компанията.


В Отчета на Софийска вода за 2013г. пише, че всяка година компанията публикува финансовите отчети на своя сайт.
Виждам, че има отчет за 2012г. и за 2011г. Това обаче не са отчети по смисъла на Закона за счетоводството, а са дадени данни за общо ползване на обществеността. Толкова тръби ремонтирали, такава благотворителност направили, дали пари за работно облекло, сменили си колите и багерите и така нататък. Нищо съществено.

Засега не виждам отчета по смисъла на ЗС.

Също така не е публикуван и концесионния договор, а само анексите към него. В същото време, разделът, в който са публикувани анексите се нарича "Концесионен договор". Не е само игра на думи. Думите си имат значение и те трябва да се разбират именно в обхвата на тяхното значение.


"Концесионен договор" означава концесионен договор, а не анексите към него.

Има интересни моменти в един от анексите:
  1. Приема се, че възвръщаемостта може да падне и под 17%;
  2. Ако общината прекрати договора със Софийска вода предсрочно, тя трябва да плати на заемодателите на Софийска вода вноските по договорите за кредит, включително и договорът за кредит към свързани лица.
  3. Английската версия на анекса има предимство пред българската. Това е все едно в Британия да бъде сключен договор от български концесионер, за концесия на водата на Лондон и там да е записано, че българската версия има предимство пред английската;
  4. В община Струмяни, водата стига до града на цена от 4 стотинки. За София мисля, че е около 10 стотинки. Как се стига до цена от почти 3 лева и нагоре, един Господ знае. https://www.actualno.com/society/na-fona-na-krizata-cenata-na-vodata-poskypva-nad-3-leva-v-polovin-bylgarija-news_1416385.html
  5. Но много добре се знае, че никой не контролира добре разходите на Софийска вода. Има информация, че дружеството купува столове за над 500 лева единия. Това да не са златни столове? https://www.actualno.com/sofia/po-500-lv-za-stol-shte-platjat-stolichani-na-koncesionera-sofijska-voda-news_616308.html
  6. След 20 години концесия, загубите на вода във водопроводната мрежа на София са над 45%. Малко или много, ще кажат специалистите и тези, които са чели концесионния договор. Какво е заложено там, знае учителката. Ние, данъкоплатците, не сме достойни да знаем такава информация. Тя е търговска тайна, до която имат ДОСТЪП САМО СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ВОДОПРЕНОСНАТА МРЕЖА НА СОФИЯ. НИЕ НЕ СМЕ СОБСТВЕНИЦИ. НИЕ СМЕ САМО ГЛУПАВИ ДАНЪКОПЛАТЦИ И ЗАТОВА НЕ НИ Е ПОЗВОЛЕНО ДА ЗНАЕМ. ПОЗВОЛЕНО НИ Е КАТО КРАВИ ДА ДАВАМЕ МЛЯКО И КАТО ОСТАРЕЕМ, ЕДНОКРАТНО ДА ДАВАМЕ МЕСО.

Следва текст.


Категория: Политика
Прочетен: 180 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 28.01.2020 18:48
 Защото, ако има нужда от 300 литра за секунда, ще трябва да се подават 525 литра за секунда. Все пак трябва да се "полива" и продънената пернишка водоснабдителна мрежа. Така че, ОТ КОЛКО ЛИТРА ВОДА ЗА СЕКУНДА ИМА НУЖДА ПЕРНИК. ВКЛЮЧВАТ ЛИ СЕ ЗАГУБИТЕ НА ВОДА В ПОНЯТИЕТО "НУЖДА"?

От дълго време очаквам да се смени пожарникарския метод на управление на държавата. А той продължава вече 10 години. Преди 10 години мразех комунистите и си мислех, че най-после ще доживея да видя промяна към по-добро. Но пак дойдоха комунистите да управляват България. Народът така и не се отърси от комунистическата зараза. И така комунистите управляваха България 10 години, след като взеха властта от комунистите. Тъпо звучи нали? Но само звучи. Това си е истината.


Каквото и количество на вода да се докара до Перник, при тази разбита мрежа, в която се губи 75% от водата, нищо съществено няма да се промени.

Миналата  година в района на София, в течение на 4 месеца - юли, август, септември и октомври, имаше само валежи на два пъти, без особено стопанско значение. Суша невиждана, поне за мен. Гледате, че и зимата е без валежи - нито дъжд, нито сняг. АМИ АКО СТАВА ОЩЕ ПО-ЛОШО?

Ще трябва най-после това гражданско общество да се събуди и да разбере, че ПОЛИТИКА НЕ СЕ ПРАВИ ВЕДНЪЖ НА 4 ГОДИНИ, А ВСЕКИ ДЕН. ВСЕКИ БОЖИ ДЕН Е ДЕН ЗА ПОЛИТИКА И НА МЕСТНО НИВО И НА НАЦИОНАЛНО НИВО.


Как перничани са допуснали да ги управляват шибани кметове?
Как перничани са допуснали да ги управляват шибани областни управници?
Как народът на България е допуснал да го управляват шибани премиери и шибани министри?

Трябва да имаме дългосрочна стратегия за управлението на водите, която да обхваща цялата територия на страната и която да прецени в голяма степен възможните рискове, като се започне от рисковете, свързани с наводненията и се свърши с рисковете, свързани с безводието. Ще трябва да има отделен фонд, който да управлява средствата за управление на водите и да не се налага пожарната команда да взема решение за изграждането на водопроводи, за тяхното ремонтиране, за довеждането на вода от един язовир на друг, за привеждането на мрежата в съответствие с европейските изисквания за загуби от само няколко проценка. Трябва да се преосмисли цялата схема за формиране на цената на водата, която да включва един минимум на домакинство, който да се продава по регулирани цени и всяко превишение драстично да се доплаща от потребителите. СЕКТОРЪТ ИМА НУЖДА ОТ МИЛИАРДИ ИНВЕСТИЦИИ И НЯМА ОТКЪДЕ ДА ДОЙДАТ ТЕЗИ ПАРИ, АКО КУБИКЪТ ВОДА СЕ КУПУВА ОТ ДОСТАВЧИЦИТЕ НА ВОДА ЗА 10 СТОТИНКИ И СЕ ПРОДАВА ПО 2 ИЛИ 3 ЛЕВА НА КРАЙНИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ. ВСИЧКИ ВИЖДАТЕ, ЧЕ С 10 СТОТИНКИ НА КУБИК НЯМА КАК ДА РЕМОНТИРАМЕ ЯЗОВИРИ И ДА СТРОИМ НОВИ, А СЛЕД ТОВА ДА СЕ СТРОЯТ И СЪОРЪЖЕНИЯ, С КОИТО ВОДАТА ДА БЪДЕ ДОСТАВЕНА НА ГРАДОВЕТЕ И СЕЛАТА, АКО ВОДАТА СТРУВА 10 СТОТИНКИ НА КУБИК. ПО СЪЩАТА ЛОГИКА, НЯМА КАК ДА ИСКАМЕ ЕВРОПЕЙСКА ВОДОПРЕНОСНА МРЕЖА ДО КРАЙНИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ, АКО ТЕ ПЛАЩАТ ПО 2 ЛЕВА ЗА КУБИК.
Също трябва да се знае, че дори и при сегашните цени, няма СИСТЕМА, КОЯТО ДА НИ ГАРАНТИРА, ЧЕ ФОРМИРАНЕТО НА ЦЕНИТЕ СЕ ИЗВЪРШВА ПО ПРОЗРАЧЕН НАЧИН И ЧЕ ПРИЗНАТИТЕ РАЗХОДИ НА ВИК ДРУЖЕСТВАТА СА ОБЕКТИВНО ОПРЕДЕЛЕНИ. ЛИПСВА НАДЕЖДНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ДЪРЖАВАТА И ОТ ОБЩИНИТЕ, КАКТО И НАДЕЖДЕН МЕХАНИЗЪМ ЗА КОНТРОЛ ПО ВЕРИГАТА ПРИ ВЗЕМАНЕ НА ВАЖНИТЕ РЕШЕНИЯ НА СЕКТОРА.



НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВО СЕ УПРАВЛЯВА - ВОДИТЕ, ГОРИТЕ, ПОЛЕЗНИТЕ ИЗКОПАЕМИ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ОБРАЗОВАНИЕТО ИЛИ КОЙТО И ДА Е ДРУГ СЕКТОР. ПОДХОДЪТ Е ЕДИН - НИЕ НЕ ВЯРВАМЕ НА ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНАТА, ЗАЩОТО ВСИЧКО СЕ ПРАВИ НА ТЪМНО И ДОКАТО НЕ СИ ИЗВОЮВАМЕ ПРАВОТО ДА УПРАЖНЯВАМЕ ВСЕКИДНЕВЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ ТЯХНАТА ДЕЙНОСТ, НИЩО СЪЩЕСТВЕНО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ В ТАЗИ СТРАНА. ТЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ РАЗПАДА И ДЕГРАДИРА.

КАК ДА СЕ ПОСТИГНЕ ЛИ? ЕТО КАК:
  1. Ръководителите на държавната фирма, която доставя водата до градските и селските мрежи, да се избират по електронен път от населението на цялата страна;
  2. Всеки, който иска да ръководи тази фирма си подава заявлението в ЦИК, като попълва биография по образец;
  3. От друга страна, гражданите могат да видят кандидатурите в сайта на ЦИК и да гласуват за своя кандидат. Всеки управляващ или кандидат за управляващ може да получава във всеки един момент положителни гласове от населението - изборният процес е перманентен. Така, за ръководители ще бъдат избирани тези, които са получили най-много гласове;
  4. Политическата реклама и рекламата на кандидати ще бъде абсолютно забранена. Формирането на мнение от страна на избирателите ще бъде единствено на база публикуваната информация на сайта на ЦИК, включително и от свободните форуми в същия сайт, където всички гласоподаватели ще бъдат регистрирани с реалните им данни;
  5. Заплащането за съответните длъжности ще бъде съгласно Списъка на заемащи административни длъжности в системата на държавната администрация, общинската администрация, фирмите с участие на държавата или общините или обществени институции на бюджетна издръжка. Така всеки избирател, както и кандидат за определена длъжност ще знае не само какво се изисква от заемащия тази длъжност, но и всички финансови и организационни права и задължения, произтичащи от договора за управление;
  6. Всеки един разход в дружествата ще бъдат одобрявани от двама от тримата управители и може да бъде оспорен по съответния ред от третия управител, ако има съмнение за икономическа нецелесъобразност или конфликт на интереси. Всеки разход да бъде качен на интернет страницата на съответната институци, където ще бъдат публикувани и всички договори, по които произтича задължение за плащане.
  7. Всички тези обществени длъжности не могат да се заемат от лица, които са членове на политическа партия или съюзи, тъй като партиите и съюзите могат сериозно да повлияят на избора на съответния кандидат и да опорочат идеята, най-добрите да имат достъп до управлението, както и да се предпази управленската среда от мафиотизиране;
  8. Всички по-големи разходи, когато става дума за национални програми, да могат да бъдат лесно подложени на референдум в рамките на няколко дни, а всеки по-голям разход за съответната общинска фирма за доставка на вода, да бъде одобряван от местен референдум. Просто влизаш в сайта на ЦИК, в раздела, Перник, подраздел, общинска фирма за доставка на вода до крайния потребител и там има зададен въпрос - "Да се увеличи ли цената на водата от 3 лева на 5 лева, с цел набиране на допълнителни средства за обновяване на цялата градска водопреносна мрежа от централния подопровод, до съответните водопроводи на потребителите. Може да се зададе и друг въпрос: "Да се приеме ли лимит за потреблението на вода на домакинство, изчислено по схемата - 5 кубика вода на едно лице, умножено по броя на лицата, като допълнителното количество потребена вода да се таксува на двойна цена, с която да бъдат покрити разходите по обновяване на градската водопреносна мрежа". И т.н. и т.н. Въпросите могат да бъдат внасяне за приемане или отхвърляне, като граждански сдружения или организации съберат подписите на поне 20% от имащите право на глас гласоподаватели в общината. Събирането на подписите може да стане и по електронен път, пак в сайта на ЦИК, подсайт, Перник и т.н.

Ха тогава да видим, кон боб яде ли.


Няма значение дали ще избираме управители на "Язовири и каскади" или на някое общинско дружество за предоставяне на вода на крайните потребители. Тези хора няма да имат партийни зависимости и ще служат на избирателите.

НЕКА ТОГАВА ДА ВИДИМ, КОН БОБ ЯДЕ ЛИ. НЕКА ГРАЖДАНИТЕ ДА СЕ СЪБУДЯТ И ДА ПОЕМАТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ОБЩИНАТА И ДЪРЖАВАТА СИ. НЕКА ЗАДЕЛЯТ МАЛКО ВРЕМЕ, ЗА ДА ВЗЕМАТ УЧАСТИЕ В РЕШАВАНЕТО НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПРОБЛЕМИ. ТАКА ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВАТ ПО-ЗНАЧИМИ И ЩЕ СПРАТ ДА МРЪНКАТ, ЧЕ НИЩО НЕ ЗАВИСЕЛО ОТ ТЯХ. СТИГА ПОЖАРНИКАРИТЕ ДА ПОЗВОЛЯТ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ.

Категория: Политика
Прочетен: 283 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 28.01.2020 08:15
 Премиерът щял да ходи в Полша, да гледа кокали в бившия лагер Освиенцим. Преди това беше в Давос. Преди това ходи в Израел. Преди това беше в САЩ. За Брюксел да не говорим.


И сега питам - КАКВА Е ФАЙДАТА ОТ ТОВА, ЧЕ БЕШЕ В САЩ?
КАКВА Е ФАЙДАТА ОТ ТОВА, ЧЕ БЕШЕ В ЕГИПЕТ?
КАКВА Е ФАЙДАТА ОТ ТОВА, ЧЕ БЕШЕ В ДАВОС?
КАКВА Е ФАЙДАТА, ЧЕ ХОДИ В БРЮКСЕЛ?(
КАКВА Е ФАЙДАТА, ЧЕ ХОДИ В МОСКВА?
КАКВА Е ФАЙДАТА, ЧЕ ХОДИ В КИТАЙ?
КАКВА Е ФАЙДАТА, ЧЕ ХОДИ НА ЕКСКУРЗИЯ КЪДЕ ЛИ НЕ ПО СВЕТА И В СЪЩОТО ТОВА ВРЕМЕ - НЕ РАБОТИ. ЗАЩОТО КАТО СИ В САЩ, ТИ НЕ РАБОТИШ В БЪЛГАРИЯ. А СЕ ИСКА РАБОТА ТУК. ДА СИ СЕДНЕ НА ГЪЗА И ДА РАБОТИ. ДА ВИДИ КАКЪВ КЪРШ Е В ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО С ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ НЕИЗЯСНЕНИ ПОНЯТИЯ. ДА ПОРАБОТИ ПО ПРОБЛЕМА С НЕДОВЕРИЕТО, ЗАЩОТО ОСВЕН НЕДОВЕРИЕ, ТОЙ Е ОБЕКТ И НА ОМРАЗА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ, КАТО ИЗКЛЮЧИМ ИНТРИГАНТИТЕ И КАРИЕСЧИИТЕ, КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА НЕГО.

РАБОТА СЕ ИСКА ГОСПОДИН ПРЕМИЕР.  А ВАШАТА РАБОТА Е, ПЪРВО ДА ПРЕДОСТАВИТЕ ФИНАНСОВА И ИКОНОМИЧЕСКА НЕЗАВИСИМОСТ НА РЕГИОНИТЕ, ДА ПРЕДОСТАВИТЕ ПОВЕЧЕ СВОБОДА НА НАРОДА СИ ДА УРЕЖДА ЖИВОТА СИ ТАКА, КАКТО ТОЙ ИСКА, А НЕ ТАКА, КАКТО ВИЕ ИСКАТЕ.

АКО НЕ ГО НАПРАВИТЕ, КРАЖБИТЕ И КОРУПЦИЯТА И МОРАЛНАТА ДЕГРАДАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СПРАТ.

П.С. Миналата седмица министрите не са се събирали във връзка с проблема на водната криза, заради това, че премиерът е на "почивка" в Давос.
Категория: Политика
Прочетен: 310 Коментари: 3 Гласове: 2
Последна промяна: 27.01.2020 19:22
 Забраната за тютюнопушене на публични места не върши работа. Предсказах го преди да я въведат. 


Сега уж не пушат по ресторантите, ама уж. Влезте в което и да е нощно заведение в София и ще се убедите. В същото това време парковете и градинките на София миришат на тютюневи складове. Седят по пейките и пушат. И се наливат с евтира бира в двулитрови шишета. Обърнаха парковете на кръчми и димилници.


Забраните не действат. Въпросът ми е, кога кутия цигари ще стане 20 лева?

Ще се появи контрабанда ли, която и сега не е малка? ТОГАВА ЩЕ ПРЕДЛОЖА ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН, ЧЕ ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ПРАВИ РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА НЕЗАКОННО ПРОИЗВОДСТВО И ТЪРГОВИЯ НА ЦИГАРИ, КАТО НА НЕГО ЩЕ МУ СЕ ПЛАЩА ОГРОМНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, КОЕТО ЩЕ СЕ ПОЛУЧАВА ОТ ПРОДАЖБАТА НА ТЪРГ НА ЗЕМИ, СГРАДИ И ИМОТИ НА ЛИЦА, КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ С ТАЗИ ДЕЙНОСТ, А ТАКА СЪЩО И ОТ СПЕЦИАЛНО СЪЗДАДЕН ФОНД, КОЙТО ЩЕ СЕ ФОРМИРА КАТО СЕ ЗАДЕЛИ ЧАСТ ОТ ПРИХОДИТЕ ОТ ОФИЦИАЛНИТЕ ПРОДАЖБИ - НАПРИМЕР 1 ЛЕВ НА КУТИЯ ПРОДАДЕНИ ЦИГАРИ.


НЯМА ДРУГ НАЧИН ДА СЕ НАМАЛИ ЕДНА КОНСУМАЦИЯ, ОСВЕН ДРАСТИЧНА ПРОМЯНА НА ЦЕНОВИТЕ НИВА. АКО БОКО ТАКА И ТАКА СЕ РАЗХОЖДА БЕЗЦЕЛНО НАСАМ И НАТАМ, УБЕДИ ЛИДЕРИТЕ НА СЪСЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ ДА НАПРАВЯТ СЪЩОТО, ЩЕ СТАНЕ ОЩЕ ПО-ЛЕСНО ЗА ВСИЧКИ.
Категория: Политика
Прочетен: 120 Коментари: 0 Гласове: 0
 ....за да компенсират липсата на работна ръка в страната.



Тези от синдикатите са хиляди, стотици хиляди, милиони... Ако питаш тях, не само първите 3 дни болнични да се плащат, ще накарат работодателите да плащат всички болнични дни и ще приемат закон, според който да узаконят и фалшивите болнични. Работодателите ще плащат и майчинството и бащинството и по още 100 дни отпуски. Те работниците и служителите освен за отпуски за друго не мислят, та най-после да се осъществят мечтите им. Тъпите синдикати си мислят, че могат да прецакат капитала. Те и комунистите така си мислеха, затова всичко на изток от Виена се разпадна.

https://www.expert.bg/Rabotodatelite-iskat-speshno-da-vnesem-chuzhdi-rabotnici-1427282.html

От години призовавам да се приеме облекчена процедура по назначаването на чужденци на работа. Процедурата са включва единствено проверка от службите, във връзка с гарантиране на националната сигурност и медицинска експертиза, предвид рисковете за епидемиологична реакция от вноса на работна сила. Една Германия, където заплащането е с пъти по-високо от България, оптимизира законодателството си, за да привлича работници от други страни, а ние все още сме под властта на синдикатите. А те както знаете, само лаят. Защо не набират свои членове сред софтуерните фирми и изобщо в ИТ бизнеса. Техни членове са само онези роби, които ровят като къртици във въглищните мини и които за друго не стават. И такива като тях, които са повярвали, че СЪДБАТА ИМ НЕ ЗАВИСИ ОТ ТЯХ, А ОТ НЯКОЙ ДРУГ.






Категория: Политика
Прочетен: 164 Коментари: 0 Гласове: 2
 https://www.capital.bg/biznes/energetika/2020/01/17/4017117_dva_miliarda_evro_bonus_za_energiiniia_prehod/


Вижте колко проста е сметката - в страната има 1,5  милион домакинства, които се отопляват с дърва и въглища.

Една инсталация за отопление на 3 стаи струва 500 евро, при положение, че се работи на такъв голям мащаб. Тя включва външно климатично тяло и радиатори за 3 стаи.

И така, 750 милиона евро ще струва на европейските и българските данъкоплатци преминаването от отопление с дърва и въглища на отопление на ток. И за да не бъде тази програма ХЕПТЕН СОЦИАЛИСТИЧЕСКА, поне половината от тази сума трябва да се плати от гражданите.

Така само за 375 милиона евро обществени пари може да се реши проблема със замърсяването на въздуха, като се забрани отоплението на дърва, въглеща и изгаряне на боклуци в печките на домакинствата.

Какво да правят онези 30 хиляди души, които са заети във въглищния отрасъл? Ами да си намерят друга работа. Аз на няколко пъти съм сменял работата си по причини, които са извън моето желание. Просто пазарът го налага. КАКВО ПРЕЧИ И ТЕ ДА СИ СМЕНЯТ РАБОТАТА? ВМЕСТО ДА КОПАЯТ ВЪГЛИЩА, НЕКА ПРОИЗВЕЖДАТ КОМПЮТРИ, ЧЕ ПОВЕЧЕ СЕ ТЪРСЯТ. ИЛИ КОСМИЧЕСКИ КОРАБИ. ЗАЩО САМО МЪСК ДА ГИ ПРОИЗВЕЖДА. А, НЕ БИЛИ УЧИЛИ ЗА ТОВА. АМИ ДА СЕДНАТ И ДА УЧАТ. ЧОВЕК СЕ УЧИ ДОКАТО Е ЖИВ. И АЗ НЕ СЪМ УЧИЛ ДА ПРОДАВАМ И СЕРВИСИРАМ МАШИНИ, АМА ЖИВОТЪТ МЕ НАКАРА. И НЕ СЕ ОПЛАКВАМ. 


ПРЕДИ ВРЕМЕ СОЦИАЛИСТИТЕ ПИЩЯХА КАКВО ЩЯЛО ДА СТАНЕ, АКО КРЕМИКОВЦИ ФАЛИРА. Е КАКВО СТАНА? СТАНА ПО-ХУБАВО.


НЕКА ДА ОБОБЩИМ - ОНЕЗИ МИЛИАРДИ, КОИТО СЕ ПРЕДВИЖДАТ ЗА РЕШАВАНЕ НА "ВЪГЛИЩНО-ДЪРВЕНИЯТ" ПРОБЛЕМ В БЪЛГАРИЯ Е ПОРЕДНАТА ЯМА ЗА ХАРЧЕНЕ И КРАДЕНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ ПАРИ, ПОТВЪРЖДАВАЩО РАЗБИРАНЕТО, ЧЕ СОЦИАЛИЗМЪТ Е ТОЛКОВА ВКОРЕНЕН В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, ЧЕ ЗАПЛАШВА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ОБЩНОСТТА.



Категория: Политика
Прочетен: 123 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 25.01.2020 19:09
 Потърсете в нета какво означава финландската образователна система. Това е нещо невиждано, някакво чудо. След това защо Финладния била толкова напред. Защото си имат приоритет хората, но това не са спортните зали, нацвъкани навсякъде по страната, където изява ще имат професионалните спортисти и КЪДЕТО НАРОДЪТ СЕ ПРЕВРЪЩА БАВНО И ПОСТЕПЕННО В НЯКАКЪВ ВОАЙОР И ВМЕСТО ТОЙ ДА УЧАСТВА, НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА В КАКВА СФЕРА НА ЖИВОТА, ТОЙ УЧАСТВА В ИНТРИГИ, ДА ЗАЛАГА КОЙ ЩЯЛ ДА ПОБЕДИ КОГО. МНОГО ВАЖНО. СЛЕДСТВИЕ НА КОЕТО, НАРОДЪТ ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО-ГЛУПАВ И УПРАВЛЯЕМ И МАНИПУЛАТОРИТЕ, ВСЕ ПО-ДОВОЛНИ ОТ РАБОТАТА, КОЯТО СА СВЪРШИЛИ - ДА ДЕБИЛИЗИРАТ ОКОНЧАТЕЛНО ТОЗИ НАРОД И ДА ПРАВЯТ С НЕГО КАКВОТО СИ ПОИСКАТ.


ТОЛКОВА ЛИ Е СЛОЖНО, ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ПОИСКА ПОМОЩ ОТ ЕСТОНИЯ, ТА ДА НИ НАПРАВЯТ ЕЛЕКТРОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО?
ТОЛКОВА ЛИ Е СЛОЖНО, ДА СЕ ПРИЛОЖИ ФИНЛАНДСКИЯ МОДЕЛ НА ОБРАЗОВАНИЕ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ?

ТОЛКОВА ЛИ Е СЛОЖНО, ДА СЕ ПРИЛОЖИ МОДЕЛЪТ НА СВОБОДНАТА ИКОНОМИКА НА ХОНГ КОНГ?


ЯВНО СЛОЖНО Е, СЛЕД КАТО НАШИТЕ ТЪПАЦИ УПРАВЛЯВАЩИ НЕ ГО ПРАВЯТ. А НЕ ГО ПРАВЯТ, ЗАЩОТО ТЪПАЦИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СЕ ПОДДЪРЖАТ ОТ ДЕБИЛИЗИРАН НАРОД, КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ТЯХ И ГИ ПОДДЪРЖА.


С ТАКЪВ НАРОД - ТОЛКОВА.


П.С. Нека само да спомена, какво направи българската армия, за да спре Съветската армия, която нахлу в България на 5-ти септември 1944г. Продажното българско офицерство направи преврат и докара комунистите на власт. За какво да купуваме на армията самолети? Да не дава Господ, да разчитаме на българската армия повече. Ние сме българската армия - мъжете и жените на България. Без нас няма армия. Онези, платените, са като всички платени служители и служителки - курви, които се чукат за пари.
Категория: Политика
Прочетен: 176 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 28.01.2020 18:53
 https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/01/23/4019782_s_pari_za_naem_i_detegledachka_durjavata_shte_se_opita/


Щели да дават пари за наем и не знам си още какво на тези, които се върнели от чужбина в България.


А ТЕЗИ, КОИТО НЕ СА ЗАМИНАЛИ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ БЕ ГЛАМАРИ С ГЛАМАРИ. ТЪПИ И НЕЩАСТНИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ И ЧИНОВНИЦИ!!! НА ТЯХ НЯМА ЛИ ДА ИМ ДАДЕТЕ ПАРИ, ЗА ДА НЕ ЗАМИНАВАТ В ЧУЖБИНА?





ТЪПИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ И ЧИНОВНИЦИ - НАРОДЪТ НЯМА НУЖДА ОТ ПАРИ. ИМА НУЖДА ОТ СВОБОДА ОТ ВАС. ПАРИ МОЖЕ САМ ДА СИ ИЗРАБОТИ, АКО МУ ПОЗВОЛИТЕ.

НАРОДЪТ ИМА НУЖДА ДА СЕ ОТТЪРВЕ ОТ ВАС. ОСТАНАЛОТО ЩЕ СЕ НАРЕДИ ОТ САМО СЕБЕ СИ.


П.С. Само прочетете коментарите под статията и ще разберете за какво става дума.
Категория: Политика
Прочетен: 148 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 23.01.2020 10:13
 Толкова години, така и не разбрах на какво основание се събират и разпределят тези пари и кой е техният бенефициент. ТАКАВА НЕПРОЗРАЧНА ДЪРЖАВА. А ИСКА ОТ НАС ДА СМЕ ПРОЗРАЧНИ В ОТНОШЕНИЕТО СИ КЪМ НЕЯ.


САМО СИ ПРЕДСТАВЕТЕ - ВСЯКА ГОДИНА СЕ ВНАСЯТ ОКОЛО 300 ХИЛЯДИ АВТОМОБИЛА. ЗА ТЯХ СЕ ПЛАЩАТ ПО 300 ЛЕВА ЕКО ТАКСИ.


ТОВА СА 90 МИЛИОНА ЛЕВА. Всяка година!!!


КЪДЕ ОТИВАТ ТЕЗИ ПАРИ? ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВАТ? КОЙ ГИ ПОЛУЧАВА, Е МОЖЕ БИ НАЙ-ВАЖНИЯТ ВЪПРОС.


ДОСЕГА НИКОЙ МИНИСТЪР НА ЕКОТО НЕ НИ Е ДАЛ ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ. ОЧАКВАМ РЕВИЗОРО ДА Я ДАДЕ.


За какво е цялата тази дезинформационна обстановка на сайтовете на всички държавни ведомства и министерства? Общи приказки, европейски програми, дъръ, бъръ и накрая едно НИЩО - кучетата си лаят, керванът си върви.
Категория: Политика
Прочетен: 140 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 28.01.2020 18:57
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3222610
Постинги: 6928
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Януари, 2020  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031