Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196041 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 27.01.2020 г.
 Защото, ако има нужда от 300 литра за секунда, ще трябва да се подават 525 литра за секунда. Все пак трябва да се "полива" и продънената пернишка водоснабдителна мрежа. Така че, ОТ КОЛКО ЛИТРА ВОДА ЗА СЕКУНДА ИМА НУЖДА ПЕРНИК. ВКЛЮЧВАТ ЛИ СЕ ЗАГУБИТЕ НА ВОДА В ПОНЯТИЕТО "НУЖДА"?

От дълго време очаквам да се смени пожарникарския метод на управление на държавата. А той продължава вече 10 години. Преди 10 години мразех комунистите и си мислех, че най-после ще доживея да видя промяна към по-добро. Но пак дойдоха комунистите да управляват България. Народът така и не се отърси от комунистическата зараза. И така комунистите управляваха България 10 години, след като взеха властта от комунистите. Тъпо звучи нали? Но само звучи. Това си е истината.


Каквото и количество на вода да се докара до Перник, при тази разбита мрежа, в която се губи 75% от водата, нищо съществено няма да се промени.

Миналата  година в района на София, в течение на 4 месеца - юли, август, септември и октомври, имаше само валежи на два пъти, без особено стопанско значение. Суша невиждана, поне за мен. Гледате, че и зимата е без валежи - нито дъжд, нито сняг. АМИ АКО СТАВА ОЩЕ ПО-ЛОШО?

Ще трябва най-после това гражданско общество да се събуди и да разбере, че ПОЛИТИКА НЕ СЕ ПРАВИ ВЕДНЪЖ НА 4 ГОДИНИ, А ВСЕКИ ДЕН. ВСЕКИ БОЖИ ДЕН Е ДЕН ЗА ПОЛИТИКА И НА МЕСТНО НИВО И НА НАЦИОНАЛНО НИВО.


Как перничани са допуснали да ги управляват шибани кметове?
Как перничани са допуснали да ги управляват шибани областни управници?
Как народът на България е допуснал да го управляват шибани премиери и шибани министри?

Трябва да имаме дългосрочна стратегия за управлението на водите, която да обхваща цялата територия на страната и която да прецени в голяма степен възможните рискове, като се започне от рисковете, свързани с наводненията и се свърши с рисковете, свързани с безводието. Ще трябва да има отделен фонд, който да управлява средствата за управление на водите и да не се налага пожарната команда да взема решение за изграждането на водопроводи, за тяхното ремонтиране, за довеждането на вода от един язовир на друг, за привеждането на мрежата в съответствие с европейските изисквания за загуби от само няколко проценка. Трябва да се преосмисли цялата схема за формиране на цената на водата, която да включва един минимум на домакинство, който да се продава по регулирани цени и всяко превишение драстично да се доплаща от потребителите. СЕКТОРЪТ ИМА НУЖДА ОТ МИЛИАРДИ ИНВЕСТИЦИИ И НЯМА ОТКЪДЕ ДА ДОЙДАТ ТЕЗИ ПАРИ, АКО КУБИКЪТ ВОДА СЕ КУПУВА ОТ ДОСТАВЧИЦИТЕ НА ВОДА ЗА 10 СТОТИНКИ И СЕ ПРОДАВА ПО 2 ИЛИ 3 ЛЕВА НА КРАЙНИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ. ВСИЧКИ ВИЖДАТЕ, ЧЕ С 10 СТОТИНКИ НА КУБИК НЯМА КАК ДА РЕМОНТИРАМЕ ЯЗОВИРИ И ДА СТРОИМ НОВИ, А СЛЕД ТОВА ДА СЕ СТРОЯТ И СЪОРЪЖЕНИЯ, С КОИТО ВОДАТА ДА БЪДЕ ДОСТАВЕНА НА ГРАДОВЕТЕ И СЕЛАТА, АКО ВОДАТА СТРУВА 10 СТОТИНКИ НА КУБИК. ПО СЪЩАТА ЛОГИКА, НЯМА КАК ДА ИСКАМЕ ЕВРОПЕЙСКА ВОДОПРЕНОСНА МРЕЖА ДО КРАЙНИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ, АКО ТЕ ПЛАЩАТ ПО 2 ЛЕВА ЗА КУБИК.
Също трябва да се знае, че дори и при сегашните цени, няма СИСТЕМА, КОЯТО ДА НИ ГАРАНТИРА, ЧЕ ФОРМИРАНЕТО НА ЦЕНИТЕ СЕ ИЗВЪРШВА ПО ПРОЗРАЧЕН НАЧИН И ЧЕ ПРИЗНАТИТЕ РАЗХОДИ НА ВИК ДРУЖЕСТВАТА СА ОБЕКТИВНО ОПРЕДЕЛЕНИ. ЛИПСВА НАДЕЖДНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ДЪРЖАВАТА И ОТ ОБЩИНИТЕ, КАКТО И НАДЕЖДЕН МЕХАНИЗЪМ ЗА КОНТРОЛ ПО ВЕРИГАТА ПРИ ВЗЕМАНЕ НА ВАЖНИТЕ РЕШЕНИЯ НА СЕКТОРА.



НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВО СЕ УПРАВЛЯВА - ВОДИТЕ, ГОРИТЕ, ПОЛЕЗНИТЕ ИЗКОПАЕМИ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ОБРАЗОВАНИЕТО ИЛИ КОЙТО И ДА Е ДРУГ СЕКТОР. ПОДХОДЪТ Е ЕДИН - НИЕ НЕ ВЯРВАМЕ НА ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНАТА, ЗАЩОТО ВСИЧКО СЕ ПРАВИ НА ТЪМНО И ДОКАТО НЕ СИ ИЗВОЮВАМЕ ПРАВОТО ДА УПРАЖНЯВАМЕ ВСЕКИДНЕВЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ ТЯХНАТА ДЕЙНОСТ, НИЩО СЪЩЕСТВЕНО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ В ТАЗИ СТРАНА. ТЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ РАЗПАДА И ДЕГРАДИРА.

КАК ДА СЕ ПОСТИГНЕ ЛИ? ЕТО КАК:
  1. Ръководителите на държавната фирма, която доставя водата до градските и селските мрежи, да се избират по електронен път от населението на цялата страна;
  2. Всеки, който иска да ръководи тази фирма си подава заявлението в ЦИК, като попълва биография по образец;
  3. От друга страна, гражданите могат да видят кандидатурите в сайта на ЦИК и да гласуват за своя кандидат. Всеки управляващ или кандидат за управляващ може да получава във всеки един момент положителни гласове от населението - изборният процес е перманентен. Така, за ръководители ще бъдат избирани тези, които са получили най-много гласове;
  4. Политическата реклама и рекламата на кандидати ще бъде абсолютно забранена. Формирането на мнение от страна на избирателите ще бъде единствено на база публикуваната информация на сайта на ЦИК, включително и от свободните форуми в същия сайт, където всички гласоподаватели ще бъдат регистрирани с реалните им данни;
  5. Заплащането за съответните длъжности ще бъде съгласно Списъка на заемащи административни длъжности в системата на държавната администрация, общинската администрация, фирмите с участие на държавата или общините или обществени институции на бюджетна издръжка. Така всеки избирател, както и кандидат за определена длъжност ще знае не само какво се изисква от заемащия тази длъжност, но и всички финансови и организационни права и задължения, произтичащи от договора за управление;
  6. Всеки един разход в дружествата ще бъдат одобрявани от двама от тримата управители и може да бъде оспорен по съответния ред от третия управител, ако има съмнение за икономическа нецелесъобразност или конфликт на интереси. Всеки разход да бъде качен на интернет страницата на съответната институци, където ще бъдат публикувани и всички договори, по които произтича задължение за плащане.
  7. Всички тези обществени длъжности не могат да се заемат от лица, които са членове на политическа партия или съюзи, тъй като партиите и съюзите могат сериозно да повлияят на избора на съответния кандидат и да опорочат идеята, най-добрите да имат достъп до управлението, както и да се предпази управленската среда от мафиотизиране;
  8. Всички по-големи разходи, когато става дума за национални програми, да могат да бъдат лесно подложени на референдум в рамките на няколко дни, а всеки по-голям разход за съответната общинска фирма за доставка на вода, да бъде одобряван от местен референдум. Просто влизаш в сайта на ЦИК, в раздела, Перник, подраздел, общинска фирма за доставка на вода до крайния потребител и там има зададен въпрос - "Да се увеличи ли цената на водата от 3 лева на 5 лева, с цел набиране на допълнителни средства за обновяване на цялата градска водопреносна мрежа от централния подопровод, до съответните водопроводи на потребителите. Може да се зададе и друг въпрос: "Да се приеме ли лимит за потреблението на вода на домакинство, изчислено по схемата - 5 кубика вода на едно лице, умножено по броя на лицата, като допълнителното количество потребена вода да се таксува на двойна цена, с която да бъдат покрити разходите по обновяване на градската водопреносна мрежа". И т.н. и т.н. Въпросите могат да бъдат внасяне за приемане или отхвърляне, като граждански сдружения или организации съберат подписите на поне 20% от имащите право на глас гласоподаватели в общината. Събирането на подписите може да стане и по електронен път, пак в сайта на ЦИК, подсайт, Перник и т.н.

Ха тогава да видим, кон боб яде ли.


Няма значение дали ще избираме управители на "Язовири и каскади" или на някое общинско дружество за предоставяне на вода на крайните потребители. Тези хора няма да имат партийни зависимости и ще служат на избирателите.

НЕКА ТОГАВА ДА ВИДИМ, КОН БОБ ЯДЕ ЛИ. НЕКА ГРАЖДАНИТЕ ДА СЕ СЪБУДЯТ И ДА ПОЕМАТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ОБЩИНАТА И ДЪРЖАВАТА СИ. НЕКА ЗАДЕЛЯТ МАЛКО ВРЕМЕ, ЗА ДА ВЗЕМАТ УЧАСТИЕ В РЕШАВАНЕТО НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПРОБЛЕМИ. ТАКА ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВАТ ПО-ЗНАЧИМИ И ЩЕ СПРАТ ДА МРЪНКАТ, ЧЕ НИЩО НЕ ЗАВИСЕЛО ОТ ТЯХ. СТИГА ПОЖАРНИКАРИТЕ ДА ПОЗВОЛЯТ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ.

Категория: Политика
Прочетен: 281 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 28.01.2020 08:15
 Премиерът щял да ходи в Полша, да гледа кокали в бившия лагер Освиенцим. Преди това беше в Давос. Преди това ходи в Израел. Преди това беше в САЩ. За Брюксел да не говорим.


И сега питам - КАКВА Е ФАЙДАТА ОТ ТОВА, ЧЕ БЕШЕ В САЩ?
КАКВА Е ФАЙДАТА ОТ ТОВА, ЧЕ БЕШЕ В ЕГИПЕТ?
КАКВА Е ФАЙДАТА ОТ ТОВА, ЧЕ БЕШЕ В ДАВОС?
КАКВА Е ФАЙДАТА, ЧЕ ХОДИ В БРЮКСЕЛ?(
КАКВА Е ФАЙДАТА, ЧЕ ХОДИ В МОСКВА?
КАКВА Е ФАЙДАТА, ЧЕ ХОДИ В КИТАЙ?
КАКВА Е ФАЙДАТА, ЧЕ ХОДИ НА ЕКСКУРЗИЯ КЪДЕ ЛИ НЕ ПО СВЕТА И В СЪЩОТО ТОВА ВРЕМЕ - НЕ РАБОТИ. ЗАЩОТО КАТО СИ В САЩ, ТИ НЕ РАБОТИШ В БЪЛГАРИЯ. А СЕ ИСКА РАБОТА ТУК. ДА СИ СЕДНЕ НА ГЪЗА И ДА РАБОТИ. ДА ВИДИ КАКЪВ КЪРШ Е В ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО С ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ НЕИЗЯСНЕНИ ПОНЯТИЯ. ДА ПОРАБОТИ ПО ПРОБЛЕМА С НЕДОВЕРИЕТО, ЗАЩОТО ОСВЕН НЕДОВЕРИЕ, ТОЙ Е ОБЕКТ И НА ОМРАЗА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ, КАТО ИЗКЛЮЧИМ ИНТРИГАНТИТЕ И КАРИЕСЧИИТЕ, КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА НЕГО.

РАБОТА СЕ ИСКА ГОСПОДИН ПРЕМИЕР.  А ВАШАТА РАБОТА Е, ПЪРВО ДА ПРЕДОСТАВИТЕ ФИНАНСОВА И ИКОНОМИЧЕСКА НЕЗАВИСИМОСТ НА РЕГИОНИТЕ, ДА ПРЕДОСТАВИТЕ ПОВЕЧЕ СВОБОДА НА НАРОДА СИ ДА УРЕЖДА ЖИВОТА СИ ТАКА, КАКТО ТОЙ ИСКА, А НЕ ТАКА, КАКТО ВИЕ ИСКАТЕ.

АКО НЕ ГО НАПРАВИТЕ, КРАЖБИТЕ И КОРУПЦИЯТА И МОРАЛНАТА ДЕГРАДАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СПРАТ.

П.С. Миналата седмица министрите не са се събирали във връзка с проблема на водната криза, заради това, че премиерът е на "почивка" в Давос.
Категория: Политика
Прочетен: 307 Коментари: 3 Гласове: 2
Последна промяна: 27.01.2020 19:22
 Забраната за тютюнопушене на публични места не върши работа. Предсказах го преди да я въведат. 


Сега уж не пушат по ресторантите, ама уж. Влезте в което и да е нощно заведение в София и ще се убедите. В същото това време парковете и градинките на София миришат на тютюневи складове. Седят по пейките и пушат. И се наливат с евтира бира в двулитрови шишета. Обърнаха парковете на кръчми и димилници.


Забраните не действат. Въпросът ми е, кога кутия цигари ще стане 20 лева?

Ще се появи контрабанда ли, която и сега не е малка? ТОГАВА ЩЕ ПРЕДЛОЖА ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН, ЧЕ ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ПРАВИ РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА НЕЗАКОННО ПРОИЗВОДСТВО И ТЪРГОВИЯ НА ЦИГАРИ, КАТО НА НЕГО ЩЕ МУ СЕ ПЛАЩА ОГРОМНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, КОЕТО ЩЕ СЕ ПОЛУЧАВА ОТ ПРОДАЖБАТА НА ТЪРГ НА ЗЕМИ, СГРАДИ И ИМОТИ НА ЛИЦА, КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ С ТАЗИ ДЕЙНОСТ, А ТАКА СЪЩО И ОТ СПЕЦИАЛНО СЪЗДАДЕН ФОНД, КОЙТО ЩЕ СЕ ФОРМИРА КАТО СЕ ЗАДЕЛИ ЧАСТ ОТ ПРИХОДИТЕ ОТ ОФИЦИАЛНИТЕ ПРОДАЖБИ - НАПРИМЕР 1 ЛЕВ НА КУТИЯ ПРОДАДЕНИ ЦИГАРИ.


НЯМА ДРУГ НАЧИН ДА СЕ НАМАЛИ ЕДНА КОНСУМАЦИЯ, ОСВЕН ДРАСТИЧНА ПРОМЯНА НА ЦЕНОВИТЕ НИВА. АКО БОКО ТАКА И ТАКА СЕ РАЗХОЖДА БЕЗЦЕЛНО НАСАМ И НАТАМ, УБЕДИ ЛИДЕРИТЕ НА СЪСЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ ДА НАПРАВЯТ СЪЩОТО, ЩЕ СТАНЕ ОЩЕ ПО-ЛЕСНО ЗА ВСИЧКИ.
Категория: Политика
Прочетен: 119 Коментари: 0 Гласове: 0
 ....за да компенсират липсата на работна ръка в страната.



Тези от синдикатите са хиляди, стотици хиляди, милиони... Ако питаш тях, не само първите 3 дни болнични да се плащат, ще накарат работодателите да плащат всички болнични дни и ще приемат закон, според който да узаконят и фалшивите болнични. Работодателите ще плащат и майчинството и бащинството и по още 100 дни отпуски. Те работниците и служителите освен за отпуски за друго не мислят, та най-после да се осъществят мечтите им. Тъпите синдикати си мислят, че могат да прецакат капитала. Те и комунистите така си мислеха, затова всичко на изток от Виена се разпадна.

https://www.expert.bg/Rabotodatelite-iskat-speshno-da-vnesem-chuzhdi-rabotnici-1427282.html

От години призовавам да се приеме облекчена процедура по назначаването на чужденци на работа. Процедурата са включва единствено проверка от службите, във връзка с гарантиране на националната сигурност и медицинска експертиза, предвид рисковете за епидемиологична реакция от вноса на работна сила. Една Германия, където заплащането е с пъти по-високо от България, оптимизира законодателството си, за да привлича работници от други страни, а ние все още сме под властта на синдикатите. А те както знаете, само лаят. Защо не набират свои членове сред софтуерните фирми и изобщо в ИТ бизнеса. Техни членове са само онези роби, които ровят като къртици във въглищните мини и които за друго не стават. И такива като тях, които са повярвали, че СЪДБАТА ИМ НЕ ЗАВИСИ ОТ ТЯХ, А ОТ НЯКОЙ ДРУГ.






Категория: Политика
Прочетен: 163 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196041
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Януари, 2020  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031