Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3220091 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 19.01.2022 г.
 Защото допускаме, с български пари, да се правят и отглеждат цигански деца.


Защото, ако имаше перманентна пряка демокрация, щяхме да попитаме, къде отиват нашите пари и защо не ни питат, когато еничарите ги харчат не в наша полза.


Затова, докато не е станало късно, знаете решението: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 57 Коментари: 0 Гласове: 2
 Някои хора могат да се учудят, каква е връзката.


ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЕ НАСАМ ПОВТАРЯМ ЕДНО И СЪЩО НЕЩО - АКО ВИДИТЕ НЯКАКЪВ ОБЩЕСТВЕН ПРОБЛЕМ, ТОЙ Е ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА ДЕМОКРАЦИЯ. ДОБАВЯНЕТО НА "ПРЯКА" ИЛИ "ПЕРМАНЕНТНА", САМО ДОПРИНАСЯ ЗА ПРАВИЛНОТО РАЗБИРАНЕ НА ИДЕЯТА, СУВЕРЕНЪТ ДА УЧАСТВА В УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА И ТО ВСЕКИ БОЖИ ДЕН.


СЕГА НЕ УЧАСТВАМЕ В УПРАВЛЕНИЕТО ДОРИ ТОГАВА, КОГАТО ГЛАСУВАМЕ ЗА ПАРЛАМЕНТ ИЛИ ПРЕЗИДЕНТ. НИЕ ДАВАМЕ ТАМ НЯКАКВИ ГЛАСОВЕ, БЕЗ ДА ИМАМЕ ДОГОВОР С ТЕЗИ, ЗА КОИТО ГЛАСУВАМЕ, ДА СВЪРШАТ НЕЩО, КОЕТО НИЕ ИСКАМЕ. ОТ КУМОВА СРАМА НИ ДАВАТ НЯКАКВИ ИЗМИСЛЕНИ ПРОГРАМИ, КОИТО СЛЕД КАТО БЪДАТ ИЗБРАНИ, ТЕ ХВЪРЛЯТ В КОШЧЕТО ЗА БОКЛУК.


И сега каква е връзката между графитите и липсата на перманентна пряка демокрация.


Ако имахме такова "животно" в политическия живот, щяхме да можем да изберем своя квартален отговорник - полицай и да му търсим сметка, защо допуска нашият район да се превръща в шарена грозотия, против нашата воля

В същото време, ще можем да изберем или ДА СМЕНИМ своя кмет, на своя регион, а така също и шефа на инспектората към общината.

КОГАТО МОЖЕМ ДА РАЗКАРАМЕ ВЪЗЛОВ ЧИНОВНИК, КОЙТО НЕ СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА, ТЕЗИ ХОРА ЩЕ СИ ДАВАТ СМЕТКА ОТ КОГО ЗАВИСЯТ И ЩЕ ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, ЧЕ ДА НИ СЕ ХАРЕСАТ, А НЕ КАКТО Е СЕГА, ДА СЕ ХАРЕСВАТ НА ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ, КОИТО СА ГИ ПРЕДЛОЖИЛИ И НАЗНАЧИЛИ НА РАБОТА. НАЛИ РАЗБИРАТЕ РАЗЛИКАТА?


ЗАТОВА, ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО ПРЕКАЛЕНО КЪСНО, ЗНАЕТЕ РЕШЕНИЕТО: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 40 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 19.01.2022 17:04

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ




 
  1. Суверенът е собственик на тази държава и има право да я управлява пряко;
  2. Определяне на правото на всеки един гражданин да управлява държавата при съответните условия, които балансират правата и задълженията им;
  3. Правото на глас е пряко свързано със задължението лицето да издържа държавата. Гражданите имат задължение да издържат държавата, а не обратното, държавата да издържа тях. Изключение се прави за децата, пенсионерите и тези, които е ясно доказано, че не могат да вземат сами решения и да работят. Може да участват в гласуване само български граждани, които са изпълнили минимум определени задължения към обществото за определен период от време - тоест работят или учат или вече с годините са изпълнили тези свои задължения към обществото;
  4. Ниво на образованост и компетентност - изискване за минимум основно образование;
  5. Всяко гласуване се осъществява след попълване на най-елементарен тест в електронна форма, за интелигентност и най-общи познания по темата, по която се гласува. Недопустимо е например, да се гласува за президент, а гласоподавател да твърди, че гласува за правителство, каквито случаи имаше на последните избори;
  6. Всеки гражданин има право да предложи своята кандидатура за висша държавна, областна или общинска длъжност, ако вече се е доказал в бизнеса, че може да управлява хора и капитали и процеси. Трябва да се престане със съществуващото положение, мнозинството от високите позиции във властта да се заемат от хора, които цял живот са били само или единствено чиновници. Ако икономиката е най-важното нещо, за съществуването на едно общество, то нека да имаме възможност да избираме само измежду доказали се в икономически план кандидати. Всеки кандидат е необходимо да завърши, освен онова, което е учил или работил и курс затова да познава как функционира държавната, областната и общинската власт, силовите структури и правната, бюджетната и изобщо икономическата система.

ТЕРИТОРИАЛНОСТ НА ГЛАСУВАНЕТО
  1. Национални референдуми - гласува се или за общонационални въпроси или за избирането и свалянето на публични личности с национално значение;
  2. Местни референдуми - гласува се или за решаването на местни въпроси или за избирането и свалянето на публични личности с местно значение.

МАНДАТИ
  1. Мандатът на валидност на всеки един референдум, който засяга общонационални или местни въпроси е 1 година. След тази дата, въпросът може да бъде поставен отново на гласуване;
  2. Мандатът на валидност на всеки референдум, който засяга избора на ръководни длъжности е 3 месеца, след което се взема решение за смяна или не, на съответната личност с друга.

ЛЕГИТИМНОСТ НА РЕФЕРЕНДУМА.

Всеки референдум е легитимен, независимо от броя на участниците. Гласовете на неучаствалите в референдума отиват към мнозинството гласове.


ОБОСНОВАНОСТ НА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА

  1. Не могат да бъдат подлагани на гласуване въпроси, които засягат само отделна личност и въпроси, които поставят под съмнение съществуването на икономическата основа на обществото - НЕПРИКОСНОВЕНОСТТА НА ЧАСТНАТА И ЛИЧНАТА СОБСТВЕНОСТ, КАТО ОСНОВНА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ВСЯКО РАЗВИТО ОБЩЕСТВО;
  2. Не могат да се поставят въпроси за използване на обществени фондове за отделни личности, освен ако е доказано, че те не могат да се грижат сами за себе си;
  3. Не могат да се поставят въпроси за използване на обществени фондове за частни или лични проекти.


НАЧИН НА ГЛАСУВАНЕ

Гласуването става само по електронен път, като на всеки гражданин, който има право на глас, се издава безплатен сертификат. Правата за гласуване на гражданите, от едно единствено устройство, се разглежда в зависимост от конкретните условия.

ТОВА, КОЕТО НАПИСАХ ПО-ГОРЕ Е ДЕМОКРАЦИЯТА. ВЛАСТ, КОЯТО ПРОИЗТИЧА И ЗАВИСИ ОТ НАРОДА, ЕСТЕСТВЕНО НЕ ТЪПИЯ И НЕГРАМОТЕН НАРОД, ОТ КОЙТО ФАЙДА НЯМА. КЪДЕ ТУК СЕ ВМЕСТВА ПОНЯТИЕТО "ПЕРМАНЕНТНА"?


ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ - ТОВА Е ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА УЧАСТИЕ В ИЗБОРА НА ВАЖНИТЕ ДЪРЖАВНИ, ОБЛАСТНИ И ОБЩИНСКИ ДЛЪЖНОСТИ, КАКТО И НА РЕФЕРЕНДУМИ ЗА ВАЖНИ НАЦИОНАЛНИ И МЕСТНИ ПРОБЛЕМИ ВСЕКИ БОЖИ ДЕН. Например, ако не ви хареса някой властимащ, всеки, който има право на глас, да може да го изрази веднага, на момента, а не да чака 4 години за да стори това. Резултатите се натрупват автоматично в електронната система и на всеки 3 месеца се установява, дали гласовете "за" са повече от тези "против" или обратно и ЦИК автоматично оправомощава или отнема права на съответната публична личност. Толкова е просто.








Ако имате други идеи, моля, давайте...
Категория: Политика
Прочетен: 50 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 19.01.2022 10:30
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3220091
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Януари, 2022  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31