Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195451 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 02.01.2023 г.
 ЗАЩОТО МНОГО ОТ ЛИДЕРИТЕ СЕГА СА ТАКИВА.

Крадците, лъжците и безработните правят проблемите. Пропуснах да кажа, че ако са работили преди това като полицаи, военни, агенти на службите и други подобни, резултатът ще е също плачевен.

Пожелавам на всички данъкоплатци и избиратели, които ще отидат да гласуват на някакви избори през тази година, да си зададат простички въпроси, преди да пуснат гласа си за някого.
  1. Този, за който гласувам, къде е работил към този момент?
  2. Какво има зад гърба си - успехи в работата, имущества, семейство, деца и т.н.?
  3. Работил ли е нещо производително, защото ако е бил охранител, полицай, военен или друг служител, който е печелел от страха, не ми върши работа;
  4. Бил ли е съвестен данъкоплатец и какви данъци е платил на държавата?
  5. Има ли компромати срещу него? Не си спомням да е имало досега български политик, срещу който да няма някакъв компромат и то сериозен. Тогава не мога да си обясня, защо избирателите го избират пак, настъпвайки за пореден път мотиката.
Смятайте, Бойко забъркан с пачки мангизи и златни кюлчета и курви, посещавали държавна резиденция, къщи в Барселона и далавери за милиарди. Президентът замесен в афера за назначаване на любовницата си на държавна служба. Главният прокурор забъркан в аферата "Жоси". Заместникът му забъркан в аферата "Осемте джуджета".


ИМА ЛИ НЯКОЙ ГОЛЕМЕЦ, КОЙТО НЕ СЕ Е ОСРАЛ?

И ЗАЩО СЛЕД КАТО СА СЕ ОСРАЛИ, НАРОДЪТ ПАК ГИ ИЗБИРА? ХА КАЖЕТЕ МИ ДЕ.

Категория: Политика
Прочетен: 40 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 02.01.2023 22:01
 https://www.actualno.com/politics/rumen-radev-spasenieto-ne-e-na-dynoto-na-chashite-bydeshteto-e-v-zadrujnite-ni-usilija-news_1873825.html


Не разбрах около какво да се обединяваме и в каква посока и скорост да вървим.

Човекът, който назначи 3 служебни правителства в последните години, не каза какво са свършили те за своите мандати.

Не чух, че основния проблем на България това са политиците и администрацията, която създава пречки за бизнеса и за живота на обикновените граждани, възползвайки се от властовия си статут.

Какво направиха служебните правителства на Радев, ЗА ДА СЕ НАМАЛИ АДМИНИСТРАТИВНИЯ НАТИСК И БЪРКОТИЯТА, КОЯТО СЪЗДАВА АДМИНИСТРАЦИЯТА?


БРОЯТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ СЕ УВЕЛИЧИ ОТ 95 ХИЛЯДИ НА 110 ХИЛЯДИ. НЯМА НИТО ЕДНА КАЧЕСТВЕНА УСЛУГА, КОЯТО НИ ПРЕДЛАГА БЪЛГАРСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ.

НЕЩО ДА ЧУХМЕ ПО ТАЗИ ТЕМА?


ЗАСЕГА ЩЕ СПРА, ЗАЩОТО СЕ ИЗНЕРВЯМ...


АЗ ЛИЧНО НЕ СЛУШАХ РЕЧТА НА ПРЕЗИДЕНТА. ИЗЛЯЗОХ НА ТЕРАСАТА И ГЛЕДАХ ЗАРЯТА НАД СОФИЯ, КОЯТО ЗАПОЧНА 5 МИНУТИ ПРЕДИ ПОЛУНОЩ. И НЕ СЪЖАЛЯВАМ. СЕГА КАТО Я ЧЕТА, ДОРИ Я КЛАСИФИЦИРАМ КАТО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЛАБА И БЕЗЦВЕТНА. НЕ ЗАСЛУЖАВАШЕ ДА ЗАГУБЯ И 5 СЕКУНДИ ВРЕМЕ, А НЕ 2 МИНУТИ. ДОБРЕ Е, ЧЕ СЪМ ИЗБРАЛ ДА ГЛЕДАМ ФОЙЕРВЕРКИТЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 31 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 02.01.2023 21:51
 ГИП е ГЛУПАВА ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА.

Глупавата икономическа политика по своята същност е ВОЛУНТАРИЗЪМ, състояние, което е ОТРИЦАНИЕ НА ЕСТЕСТВЕНИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ПРОЦЕСИ И НЕСЪОБРАЗЯВАНЕ НА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ РЕШЕНИЯ С ОБЕКТИВНО СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ЗАКОНИ.


Простичко казано, управляващите приемат законодателни норми, които противоречат на естествената икономика.

Какво е естествена икономика?

Естествената икономика е като естествената природна среда - небесните тела, растения, животни, вода, въздух - всичко е подчинено на определен природен закон, независимо дали става дума за реда или хаоса. Когато стане студено навън, ние не се опитваме да променим климата изобщо, за да ни стане по-топло на нас самите. Най-много да променим микроклимата, в който живеем, като затоплим жилището си. Когато прекалим с намесата си обаче, има възможност да нанесем щети на естествените екосистеми и сами да се прецакаме както се казва на прост уличен език.

Същото е и с икономиката. Количеството на азота във въздуха е точно определено. Има малки отклонения, разбира се, но те са в границите на някаква норма. Водата в организма е точно определена. Не може много да се отличава при различните хора. Има пак разбира се отклонения, но пак има норма. В икономиката също има количествени пропорции. Не можеш да пускаш пари в обръщението едно към гьотьоре, защото те ще се обезценят и инфлацията ще се увеличи. Не можеш и да изтеглиш твърде много пари от обръщение, защото ще се получи дефлация. Ако раздаваш от общите пари прекалено много, без да искаш нищо в замяна, стимулите за труд ще намалеят. Това е като електричеството. То върви по посока на най-малкото съпротивление. Същото е в икономиката. Объркаш ли пропорциите и мярката, всичко отива по дяволите. КОГАТО СЕ ПРИЕМАТ ЗАКОНИ И СЕ НАЛАГАТ ПРАВИЛА, КОИТО НАРУШАВАТ КОЛИЧЕСТВЕНИТЕ ПРОПОРЦИИ, РЕЗУЛТАТИТЕ СА НЕГАТИВНИ.

В обективната икономика, политици и администратори са призвани да въвеждат ред в хаоса до степен, която да поощрява добрите практики и да наказва лошите. Но истината е, че те обикновено ПРЕКАЛЯВАТ с усещането си за БОЖЕСТВЕНОСТ. В обективната икономика, политиците и администраторите са само ПРОВОДНИЦИ на интересите на СУВЕРЕНА или на по-производителната му част.

Когато обаче те започнат да си вярват, че са нещо повече от ПРОВОДНИЦИ, започват да водят ГУП - ГЛУПАВА ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА. Започват да се възприемат като божества, тъй като Суверенът забравя да им напомня всеки ден, че те не само не са божества, а че са предимно СЛУГИ, СЛУЖЕЩИ, ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ВОЛЯТА НА СУВЕРЕНА.

Чували ли сте приказката: МНОГО БАБИ, ХИЛАВО ДЕТЕ? Политици и чиновници започват да прекаляват с "грижите" си за Суверена или по-скоро за непроизводителната част от него. Простичко казано, започват да му се ПОДМАЗВАТ. Подмазването води до изнежване, а изнежването до съсипване. Простичко е.  Това е като мускулите. Като не ги упражняват, те деградират. Спестяването на усилия е в основата на глупавата икономическа политика. Но преди това е разбирането за божественост. Представяте ли си, как се чувстват политиците, след като от техните решения зависят толкова много неща!!! Това е опияняващо чувство, което не може да се разбере от обикновените хора. Никой истински професионалист в някаква област, било той инженер, доктор, икономист, архитект, строител, юрист или каквото там е, не може да се освободи от това чувство до края на живота си, ако само веднъж дори се е докоснал до властта да взема решения. Това опиянение идва от липсата на противовеса, който го няма, а това е ОТГОВОРНОСТТА. Много приказки казват политиците за отговорността, но те я свързват обикновено само с ОТНЕМАНЕТО НА ВЛАСТТА, а не с наказания, които да предотвратяват замайването от властта. Нали разбирате? Когато казват:Кой ще поеме политическата отговорност, за тях въпросът е:Кой ще рискува да загуби властта. Те не казват, че са готови да бъдат наказани - примерно, 5 камшика на голо или 1000 лева глоба, а че са готови да загубят правата си. За тях това е голямото наказание.


И поради липсата на истинска отговорност, заради липсата на адекватен контрол от страна на Суверена, политици и администратори налагат ГИП. Искат или не искат, това се получава, защото ин - ът и я-нът са в дебаланс. Тук главният виновник за този дебаланс е СУВЕРЕНЪТ. Отсъствието на собственик, води до разруха. Вижте западащите села и градове на страната, лошата инфраструктура, повсеместната разруха. Липсва собственикът. Суверенът се е оставил в ръцете на лоши водачи. Оставил се е да го излъжат. В резултат се налагат разбирания, които ясно показват, че разложението е факт и че е въпрос на време всичко да се съсипе окончателно. Появяват се разбирания, ЧЕ ЖИВОТЪТ МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ И БЕЗ ДА СЕ РАБОТИ, ЧЕ РАБОТАТА НЕ Е "ЗАЕК, ЧЕ ДА ИЗБЯГА", ЧЕ ОТ "РАБОТА СЕ СТАВА ГЪРБАВ", ЧЕ НЕКА "ДА РАБОТЯТ МАЙМУНИТЕ, ЗА ДА СТАНАТ ХОРА", ЧЕ АКО ОТ РАБОТАТА ИМАЛО ФАЙДА, РАБОТЕЩИТЕ ЩЕЛИ ДА ИМАТ ПОВЕЧЕ ОТ НЕРАБОТЕЩИТЕ, ЧЕ ПОЛОЖЕНОТО УСИЛИЕ НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ДАДЕ ПОЛОЖИТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ, ЧЕ "ПАЗИТЕЛИТЕ" СА ПО-ВАЖНИ ОТ БАЧКАТОРИТЕ И Т.Н. И Т.Н. ТОВА Е ГЛУПАВАТА ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА. АПОГЕЙ НА ТАЗИ ВОЛУНТАРИСТИЧЕСКА ПОЛИТИКА В ЕДНО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ОБЩЕСТВО БЕШЕ МАКСИМАТА: КЪДЕТО И ДА ОТИДА ДА РАБОТЯ, НЯМА ДА РАБОТЯ! РЕЗУЛТАТИТЕ ВСИЧКИ ГИ ВИЖДАМЕ. И това е нещо напълно разбираемо. Комунистите направиха така, че обществото да е поставено в робско състояние и това противопоставяне и отказ на работника и служителя да свършат качествено и в срок една работа е именно противопоставяне на тези, които са се вживели в ролята на собственици, без да са такива, като в същото това време, карат истинските собственици на страната, да работят за тях,. Всъщност, целта е да се промият мозъците и СУВЕРЕНЪТ НИКОГА ДА НЕ ОСЪЗНАЕ СВОЯТА РОЛЯ И ФУНКЦИИ, А ПРОСТО ДА БЪДЕ ЕДНА АМОРФНА МАСА, КОЯТО МАНИПУЛАТОРИТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТ ЗА СВОИ ЦЕЛИ. Дали става дума за императори, царе или премиери или президенти в съвременно време, целта е да се създават изкуствени божества, в които тълпата да вярва, вместо да помисли, как така става, че все тя е прецакана в крайна сметка. Как така става, че вместо масата да е Суверенът, все някаква личност или личности изпълняват неговата роля. Нещата още повече се усложняват от пропагандата, особено социалистическата, според която ПОЛИТИЦИ И АДМИНИСТРАТОРИ трябва да се грижат за народа, вместо да е обратното и всъщност в крайна сметка е точно така - народът се грижи на практика за политиците и администраторите. Но на повърхността е друго. Ето ви пример - политици и администратори, в качеството си на властимащи, отнели правото на Суверена да взема важните решения, увеличават минималната заплата, увеличават социалните плащани, увеличават преразпределителните процеси, само и само уж да угодят на най-бедните, най-нуждаещите се и т.н., но всъщност и бедните стават все повече и нуждаещите се.  Поне така е на книга де. И оправия няма. Защо е така? 

 Защото конят е поставен зад каруцата, а не преди него, където му е мястото.

Конят е обучен да дърпа, не да бута. И всъщност се стига до един момент, в който няма кой да работи, не заради другото, ами защото ТЪПИТЕ АДМИНИСТРАТОРИ И ПОЛИТИЦИ, ЗА ДА ОПРАВЯТ СЕБЕ СИ, ОБЪРКВАТ ОБЕКТИВНИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ЗАКОНИ И ВМЕСТО ДА СЕ СЪОБРАЗЯТ С ТЯХ И ДА ОСТАВЯТ КОНЯ ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА, ТЕ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ "ГРИЖАТ" ЗА НЕГО, ПОСТАВЯЙКИ ГО ЗАД КАРУЦАТА. И ОБЩЕСТВОТО СЕ РАЗПАДА. КОНЯТ ИСКА ДА ЯДЕ, НО НА ПРАКТИКА НЕ РАБОТИ. ПОЛИТИЦИТЕ МУ ДАВАТ НЯКАКВА ХРАНА, КОЛКОТО ДА НЕ УМРЕ ОТ ГЛАД, НО РЕЗУЛТАТЪТ Е НИКАКЪВ. Защото това е глупава икономическа политика. В човешкото общество е всъщност много по-сложно. Конете там са бачкаторите, които усещат, че политиците и администраторите ги прецакват и започват да бойкотират самия процес на труда. Това вече го видяхме в класическия социализъм и в някаква степен го виждаме и сега, в условията на постсоциализма. Демотивацията на коня, така да се каже е толкова видима, че става проблем за съществуването на обществото изобщо. А то се получава именно, заради тъпите, волунтаристически икономически решения. Те пък от своя страна са заради отсъствието на Суверена от политическия и икономическия живот.


В обобщение: Икономическата политика се провежда от политици и администратори. Целта е икономиката да върви добре и повечето хора да са доволни. Но тъй като е нарушен баланса между усилия и резултати, следствие на отсъствието на реален собственик на държавата в лицето на Суверена, политици и администратори нямат срещу себе си онази балансираща сила, която да ги контролира при вземането и осъществяването на решенията. Постепенно тарикатите стават мнозинство, неработещите стават повече от работещите, администрацията расте неудържимо, позовавайки се на нейната изключителност и необходимост, а стимулите за труд изчезват в небитието. Трудът престава да бъде ценност, а резултатите от него започват да се преразпределят във все по-голяма степен от същите тези политици и какво вече казах, заради отсъствието на Суверена, в качеството му на собственик и главен контрольор на действията на политици и администратори. Простичко е. Вместо камшикът да е в ръцете на Суверена, той нещо се офлянква и камшикът е преминал в ръцете на политици и администратори. Тогава какво очаквате? Който държи ножа и хляба, той ще преразпределя благата. След като това не е Суверенът, естествено е да са политици и администратори. Естествено е те първо да мислят за себе си и след това за останалите. Такава е човешката природа и ние не трябва да им се сърдим. Ако на някого сме дали безусловна власт, ние сме виновни за това.

А простичко казано, какво прави безусловната власт? Обогатява себе си. Подкупва избиратели, деморализира обществото, за да го управлява, манипулира всеки и всичко, променя обективните основи на икономиката и социалния живот и създава изкуствена среда, в която самата тя да се чувства комфортно, богато и успешно. Живее на гърба на бачкаторите и създава тунеядци и тарикати като за световно. Защото тя самата е тунеядец и тарикат. Създава себеподобни. Развращава всичко наоколо. Раздава от общите пари така, все едно са й дадени да прави с тях благотворителност. Но не забравя себе си. Всъщност, прави го тъкмо затова. Дори и вече не се крие, защото няма кой да я перне през ръцете. Не остана никой, който да й се противопостави. Както се казва, доказа на всички, че помен се прави най-добре с чужда пита. С хитрост овладя позицията на Суверена и се ползва от тази облага в най-голяма степен. Това е безусловната власт. Безусловната власт не може да произведе нищо друго, освен волунтаристическа икономическа политика или както е в заглавието, ГЛУПАВА ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА. Безусловната власт слага коня зад каруцата или дори хвърля керосин в огъня, с цел да го потуши. Глупавата власт си мисли, че течността обикновено е вода и затова огънят трябва да загасне, без да прави връзка с главния мозък, че някои течности горят. За глупавата власт подробностите не са важни, дори и когато резултатите са лоши. Защото толкова си може горката...Защото всичко това й го позволява Суверенът, който никакъв го няма, завайлията. Защото продължава да живее с усещането, че е роб, а не господар. И така е от хилядолетия.
Категория: Политика
Прочетен: 62 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 02.01.2023 06:15
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195451
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Януари, 2023  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031