Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195211 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 16.10.2012 г.
Асад беше избран за президент през 2007г.  Изборът му на президент законен ли е бил? Ако е бил законен, защо е цялата тази тупурдия. Не би ли следвало, САЩ като основен фактор за борбата с тероризма да помага на Асад да се пребори с влизащите извън границите терористи, които са открито с фундаментални крайни мюсюлмански идеи - нещо подобно на талибаните? Ако е бил незаконен, по чий закон е бил незаконен? По сирийския или по американския?

В същото време, ако Асад не обича фундаменталистите, защо му помага Иран?

Сега ЕС налагаг санкции заедно със САЩ на Сирия. Налагат санкции на законно избран президент. Не значи ли това, че налагат санкции на сирийския народ, който е избрал този президент?

Не беше ли същото и в Либия? Защо народът на Либия сам не свали Кадафи от власт на избори? 

Защо САЩ не са загрижени за нарушението на човешките права в Саудитска Арабия? Същото важи и за ЕС.; Защо ги е грижа за правата на жените в Иран, а не им пука за правата на жените в Саудитска Арабия?

Този различен аршин размива във всички нас разбирането за справедливост.

Не защитавам Асад. Само си мисля, че историята се повтаря. Преди време американците платиха на Садам като млад офицер да убие законно избрания президент на Ирак. Това се случи през 50-те години. Основанието е, че човекът реши да национализира природните богатства на страната си. Нещо като Чавес във Венецуела, само че, не е улучил времето. След неуспеха си, Садам попада в затвора, но за кратко. Не без помощта на големия брат, става лидер на страната си, но непослушен лидер. През първата война в Залива получи ЖЪЛТ картон. Той обаче си беше повярвал твърде много и затова се наложи да му покажат през 2001г. ЧЕРВЕН картон.

Историята с талибаните е нещо подобно. Американците им даваха оръжие, за да се борят с червената армия. След това онези изтрещяха и взеха властта. Забраниха опиума и наистина по тяхно време нямаше опиум. Да, ама пазарите искаха опиум и се наложи да бъдат свалени от власт.

За латиноамериканските преврати да не отварям приказка.

Няма ли най-после Америка и Европа да разберат, че трябва да си гледат собствената си къщичка и да не се бъркат в чужди работи. Ако все пак го правят, да го правят предвид НАЛИЧИЕТО НА ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ, А НЕ НА БАЗАТА НА СЛЯПО СЛЕДВАНЕ НА ИНТЕРЕСИТЕ СИ. ЗАЩОТО РАНО ИЛИ КЪСНО ТАЗИ ПРАКТИКА СЕ ОБРЪЩА СРЕЩУ ТЯХ. ТОЕСТ СРЕЩУ НАС, ЗАЩОТО ВЕЧЕ СМЕ ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКОТО СЕМЕЙСТВО.

ОЩЕ ВЕДНЪЖ. АКО НЕ НИ ХАРЕСВА РЕЖИМА НА АСАД, НАЙ-МАЛКОТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ СВАЛЕН, КАТО ВЪОРЪЖАВАМЕ И ИЗПРАЩАМЕ СРЕЩУ НЕГО ТАЛИБАНИ.
Категория: Политика
Прочетен: 924 Коментари: 4 Гласове: 1

НА ВСИЧКИ Е ЯСНО - ПРОТЕСТИРАТ ЗА ПАРИ, ЗА УСЛОВИЯ НА РАБОТА, ЗА ЗАПЛАЩАНЕ НА ИЗВЪНРЕДЕН ТРУД, КОЕТО СИ Е ПАК ЗА ПАРИ,  ЗА РАННО ПЕНСИОНИРАНЕ И Т.Н.


ЗА КАКВО ТРЯБВА ДА ПРОТЕСТИРАТ?

ЗАТОВА, ЧЕ ЧИНОВНИЦИТЕ В МВР СА ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛИЦАИТЕ НА УЛИЦАТА

ЗАТОВА, ЧЕ НА БАЗА НА ГОРНОТО ТВЪРДЕНИЕ, ПОЛИЦАИТЕ НА УЛИЦАТА СА КАТО ПРОШЛЕЦИ И ВМЕСТО ДА ОБСЛУЖВАТ 300 ДУШИ НАСЕЛЕНИЕ, ОБСЛУЖВАТ ПО 10-20 ХИЛЯДИ.

ЗАТОВА, ЧЕ НА БАЗА НА ПЪРВОТО ТВЪРДЕНИЕ, ТЕ НЯМАТ КОЛИ И ОБОРУДВАНЕ, ЗА ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА, ЗАЩОТО КОЛИТЕ И ОБОРУДВАНЕТО Е ВПРЕГНАТО ДА ХВАЩА С РАДАРИ КОЙ С КОЛКО Е КАРАЛ, КОЙ КЪДЕ Е НАСТЪПИЛ НЕПРЕКЪСНАТАТА ЛИНИЯ ИЛИ КОЙ НЕ СИ Е ПЛАТИЛ ЗАСТРАХОВКАТА.

ТРЯБВА ДА ПРОТЕСТИРАТ ЗАТОВА, ЧЕ НИЕ, ТЕХНИТЕ КЛИЕНТИ СМЕ НЕДОВОЛНИ ОТ ТЯХНАТА РАБОТА. ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПРАВЯТ СРЕЩУ СОБСТВЕНИТЕ СИ НАЧАЛНИЦИ, ЗАЩОТО ИМЕННО ТЕ СА ПРИЧИНАТА, РЕДОВИЯ ПОЛИЦАЙ ДА НЕ МОЖЕ ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА. ЗАРАДИ ПОСТОЯННОТО ВЛИЯНИЕ И ЧАДЪРИ, КОИТО НАЧАЛНИЦИТЕ ИМ РАЗПЪВАТ НАД ПРЕСТЪПНИЦИ И БАНДИТИ.


ЗАТОВА ТРЯБВА ДА ПРОТЕСТИРАТ. СРЕЩУ ТЪПАТА СИСТЕМА, ЗАРАДИ КОЯТО ТЕ ИЗГЛЕЖДАТ В НАШИТЕ ОЧИ КАТО НЕКАДЪРНИЦИ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА ВЪРШАТ РАБОТА И ПОЛУЧАВАТ НЕЗАСЛУЖЕНО ЗАПЛАТИ.

НАДЯВАМ СЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ПОЛИЦАИ ДА СА ПРОУМЕЛИ ТЕЗИ ДУМИ. ТЕХНИЯТ ПРОБЛЕМ И ПРОБЛЕМЪТ НА ЦЯЛО ЕДНО ОБЩЕСТВО СЕ НАРИЧА - ТЪПА СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА РИСКА, СЪЗДАДЕНА ОТ НАЧАЛНИЦИТЕ НА МВР. ТЕ ВСЪЩНОСТ УПРАВЛЯВАТ САМО СОБСТВЕНИТЕ СИ РИСКОВЕ И ЗАТОВА ПОЛУЧАВАТ ТЛЪСТИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ ОТ ВСИЧКИ НАС.


САМО СИ ПОМИСЛЕТЕ - ЗА ЕДНО МЯСТО В МВР КАНДИДАТСТВАТ 100! ЧОВЕКА. КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА? КАНДИДАТСТВАТ ВЪПРЕКИ НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ И ТРУДНИТЕ УСЛОВИЯ НА ТРУД. МОЖЕ БИ И ТЕ СИ ПРАВЯТ СМЕТКА, ЧЕ ЗАПЛАТАТА Е НИЩО, ПРЕД ПАРИТЕ, КОИТО БИХА ПОЛУЧИЛИ, АКО ОТ ТЯХ ЗАВИСЕШЕ РАЗПЪВАНЕТО НА ЧАДЪРИ НАД ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЦА. И ТОГАВА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ТАКЪВ ЖИВОТ, ЧЕ САМО СИ ВИКАМ "ДАНО ДАНО ДАНО".
Категория: Политика
Прочетен: 721 Коментари: 5 Гласове: 2
Всеки е имал срещи с администрацията и вероятно неведнъж. Всеки може сам да си направи извода. Аз обаче искам да направя "линкове" към тази администрация, която на практика не би трябвало да е задържащ фактор за развитието на обществото.

Помислете си какво представлява класическата бюрокрация. Това са хората, без чиято "помощ" нито едно правителство, парламент, министерство или ведомство не са минали. Това са "вечните" хора. Нещо като "безсмърните на Ксеркс. Това са хората като се започне от охраната на съответното ведомство, като се мине през чистачките и чисто административните длъжности по поддръжката на сградата и вещите вътре и се стигне до най-високото ниво под непосредствения ръководител, който обикновено е политическа фигура. Това че всяко едно управление сменя освен тази важна фигура и негови заместници или ръководители на дирекции не променя философията на това разсъждение.

Всички тези хора трябва да си придават повече ВАЖНОСТ, отколкото е необходимо, защото трябва да ЗАСЛУЖАТ длъжностите си, парите и всички други привилегии. Все пак, както е казал жалостивия народ: И те семейства хранят. Тяхната ВАЖНОСТ е винаги поставена над важността на отделния човек МОЛИТЕЛ, ПРОСИТЕЛ, да, същото онова нищожество, което се е ОСМЕЛИЛО да поиска нещо от тях. И той горкият е съсредоточил своето усилие не да ИСКА МАТЕРИАЛНИ БЛАГА, а ИСКА ОТ БЮРОКРАТА ДА НЕ МУ ПРЕЧИ ИЛИ ПОНЕ ДА МУ ПРЕЧИ ПО-МАЛКО.

Това е неговото нещастно искане - ИСКА ДА НЕ МУ ПРЕЧАТ ДА СИ ЖИВЕЕ ЖИВОТА ЩАСТЛИВО. Разбира се тук изключвам онази сган, която живее на гърба на данъкоплатеца и не работи и иска чисто материални неща - някой да плати сметката за тока, за водата, а като дойде зимата да получи няколко кубика дърва за сметка на данъкоплатеца, детски, майчински и какви ли не още добавки. За такива бюрократите винаги намират пари, защото тези са опасни. Ако не получат съответните "придобивки", които са си извоювали крещейки за щяло и нещяло, ще ореват цяла Европа, че са дискриминирани.

И сега линкът, за който ви говорих. Става дума за бюрокрацията в частните структури. Тя също се възпроизвежда като хидра и също е заплаха за бизнеса. Тя изяжда голяма част от приходите на всяка една компания. От собствен опит знам, че бюрокрацията се възпроизвежда преди всичко заради наложените от държавата законови изисквания за предоставяне на информация. Но от друга страна тези отношения могат да се усложнят от вътрешни потоци информация, които самата корпорация е наложила. Първо тук става дума за информационни системи, които струват стотици хиляди, а не са редки случаите, когато надвишават и седемцифрена сума. Тази информационна система трябва да се поддържа, усъвършенства и обслужва от един куп хора, което струва маса пари.

И какво се получава в крайна сметка? НИКОЙ НЕ Е СЛОЖИЛ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА КАНТАРА КАЗУСА, ДАЛИ СИ ЗАСЛУЖАВА ВСИЧКОТО ТОВА СЛЕДЕНЕ? ДАЛИ СИ ЗАСЛУЖАВА ДА СЕ БРОИ ИНВЕНТАР ЗА СТОТИНКИ? ПО МОЯ ПРЕЦЕНКА В ТОЗИ СЛУЧАЙ КОРПОРАЦИЯТА ХАРЧИ МНОГО ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА КОНТРОЛНИ МЕХАНИЗМИ, САМО И САМО ДА ДОКАЖЕ, ЧЕ Е "ГОЛЯМАТА" РАБОТА ПРЕД ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО, ОТКОЛКОТО АКО ОСТАВИ НЕЩАТА ДА СЕ ДВИЖАТ ЕСТЕСТВЕНО.
Категория: Политика
Прочетен: 319 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 16.10.2012 09:24
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195211
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Октомври, 2012  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031