Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3222633 Постинги: 6928 Коментари: 4323
Постинги в блога от 17.10.2012 г.
Сега се връщам в Ихтиман. Поразходих се в центъра на града и никъде другаде не съм виждал толкова много цигани.

Поговорих с местни жители за това каква е икономическата ситуация в града. Имали завод за спирт, за пакетаж на слънчоглед и изобщо свързани неща със селското стопанство. Магазинчета, някой друг ресторант, в който мухите доста активно участват в процеса по приготвяне и изяждане на храната. Това го видях със собствените си очи. Ресторантьори и магазинери, които ми говорят за това, че приятелите им били вече в чужбина и те се чудели какво още правят тук.

Население, което основно разчита на бюджета - пенсии, държавни и общински служители и много цигани, които живеят от помощите на същата тази държава, която ние с лека ръка финансираме с нашите данъци.

Ученици, които пълнят площада още от обяд, едва ли не изгонени от училището, защото учителите не са свикнали да работят повече от половин работен ден. Позната българска картинка.

Циганки с метли, които имитират дейност по почистване на падналите есенни листа. Толкова излишни движения. Вместо да съберат листата един път седмично, те размахват всеки ден метлата и осъществяват правителствената и общинската програма за трудова заетост.

Общество на пенсионери, държавни и общински служители, полицаи, военни, служители на службите за сигурност, данъчни и други подобни проверяващи органи и получатели на социални помощи. Да не изброявам повече.  И всички тези са гласоподаватели и ще гласуват за всеки, който поне им гарантира запазване на статуквото. Това е система, която трудно може да се разбие. Политиците са ни вкарали в такъв капан, от който няма излизане. Цялото общество да ЗАВИСИ ПРЕДИ ВСИЧКО ОТ НЕПРОИЗВОДИТЕЛНАТА И ЧАСТ ИЛИ МАСА. КАКВО ДРУГО ОЧАКВАТЕ, АКО ОСНОВНАТА ЧАСТ ОТ ГЛАСУВАЛИТЕ НА ЕДНИ ИЗБОРИ СА ТЕЗИ, КОИТО СИ ПРОДАВАТ ГЛАСА - ОБИКНОВЕНО ЦИГАНСКАТА ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО, ОТ ТЕЗИ, КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА ДПС, ХОРА НЕГРАМОТНИ И ЛЕСНО МАНИПУЛИРУЕМИ НА ЕТНИЧЕСКИ ПРИНЦИП, ПЕНСИОНЕРИ, КОИТО МЕЧТАЯТ ЗА НЯКАКВО МИЖАВО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ И КОИТО ОБИКНОВЕНО КЛОНЯТ КЪМ ЛЯВОТО ЛЪЖЛИВО ПОЛИТИЧЕСКО ПРОСТРАНСТВО, НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА, ЧЕ ЛЯВОТО НИ ПРОСТРАНСТВО Е ТОЛКОВА ЛЯВО, КОЛКОТО АЗ СЪМ ЕСКИМОС. КАКВО ДОБРО ОЧАКВАМЕ ТОГАВА ДА СЕ СЛУЧИ НА БЪЛГАРИЯ, КОГАТО БЪДЕЩЕТО НИ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ ОБЩНОСТИ, КОИТО СА 80% НЕОБРАЗОВАНИ И НИСКОКВАЛИФИЦИРАНИ? С ТЕЗИ ЛИ ДА СЕ СЪСТЕЗАВАМЕ ЗА МЯСТО ПОД СЛЪНЦЕТО В ЕВРОПА И СВЕТА. КАКЪВ ШАНС ТОГАВА ИМАТ В БЪЛГАРИЯ МЛАДИТЕ ИНТЕЛИГЕНТНИ И ОБРАЗОВАНИ МЛАДЕЖИ? НИКАКЪВ.



Това е обществото ни в малките населени места. Общество, което разчита не на себе си, а НА ДЪРЖАВАТА И НА НЕЙНАТА МИЛОСТИВА ПОЛИТИКА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ. ПЕНСИОННАТА НАГЛАСА Е ОБХВАНАЛА ВСИЧКИ ПРОСЛОЙКИ НА НАСЕЛЕНИЕТО, КАКТО И ЖЕЛАНИЕТО ЗА ДЪРЖАВНА РАБОТА ИЛИ СЛУЖБА. МОЙ ПОЗНАТ ПРЕДИ МАЛКО МИ КАЗА, ЧЕ ЖЕЛАНИЕТО МУ Е ДА РАБОТИ В ДАНС. НЕ ЗНАМ ЗАЩО НЕ ИСКА ДА СТАНЕ ПРОГРАМИСТ, А ИСКА ДА РАБОТИ В ДАНС!

ТАКАВА Е ОБЩЕСТВЕНАТА НИ НАГЛАСА. ЖАЛКА КАРТИНА.
Категория: Политика
Прочетен: 970 Коментари: 4 Гласове: 6
Последна промяна: 17.10.2012 15:40
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3222633
Постинги: 6928
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Октомври, 2012  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031