Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3235025 Постинги: 6936 Коментари: 4324
Постинги в блога от 04.10.2012 г.
Протест срещу монополите - няма проблем - ще се съберат към 38 човека.

Протест срещу високите цени на горивата - стотина коли ще сложат на прозорците си отпечатан от служебния принтер формат А 4 лик на канещ се да се застреля човек, който държи бензинов пистолет в ръка.

Протест срещу някаква продуктова такса - ще дойдат 100 човека и всичко дотук.

Протест срещу някакво решение на ДКЕВР - ще се съберат 50 човека, главно работници в частни дружества, на които работодателят е гарантирал, че днес е работен ден и ще има киФтета и "ляп" и бирЪ.

Виж за АСТА се посъбраха повече хора, главно заради това, че въпреки аполитичността си, българските младежи ровят в интернет повече от онова смачкано социалистическо поколение, което не знае на кой свят е.

Следва текст.
Категория: Политика
Прочетен: 475 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 08.10.2012 23:46

АРЖЕНТИНА НАЦИОНАЛИЗИРА ПЕТРОЛНА КОМПАНИЯ, СОБСТВЕНОСТ НА ИСПАНСКАТА РЕПСОЛ.




НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ПОИСКАМЕ СМЕТКА ОТ СОБСТВЕНИКА НА ЛУКОЙЛ, ЗАЩО ПРИ МОНОПОЛНОТО СИ ПОЛОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР КОМПАНИЯТА РАБОТИ НА ЗАГУБА ИЛИ МИНИМАЛНА ПЕЧАЛБА?

КЪДЕ ОСТАВА ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ ПЕЧАЛБАТА? КАТО ГЛЕДАМ БАЛАНСА НА ГЛОБАЛНАТА КОРПОРАЦИЯ ЛУКОЙЛ, ОТГОВОРЪТ Е - ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ.

Г-Н ПРЕМИЕР, ЩЕ ДОПУСНЕТЕ ЛИ ТОВА ДА СТАВА И ДА НИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ?

ИСПАНЦИТЕ ОТ РЕПСОЛ СА СЕ ПРАВИЛИ НА ДЯВОЛИ ПРЕД АРЖЕНТИНСКИТЕ ВЛАСТИ И ЗАТОВА СОБСТВЕНОСТТА ИМ Е НАЦИОНАЛИЗИРАНА. ОБВИНЕНИЕТО ТВЪРДИ, ЧЕ НЕ СА НАПРАВИЛИ ДОСТАТЪЧНО ИНВЕСТИЦИИ В АРЖЕНТИНА, А СА ПРЕТОЧВАЛИ КОМПАНИЯТА. ДА ВИ ЗВУЧИ ПОЗНАТО?

МОЖЕ БИ Е ВРЕМЕ ДА ПОСТЪПВАМЕ КАТО ТЯХ. АРЖЕНТИНА БЕЛЕЖИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛЕН ИКОНОМИЧЕСКИ РЪСТ И АЗ КАТО КРАЙНО ДЕСЕН ИКОНОМИСТ ПОДДЪРЖАМ НА ПРАКТИКА ЕДНО ЛЯВО РЕШЕНИЕ, НО КАТО ГЛЕДАМ ОТНОШЕНИЕТО НА РЕПСОЛ КЪМ АРЖЕНТИНА И ЛУКОЙЛ КЪМ БЪЛГАРИЯ, СИ МИСЛЯ, ЧЕ Е ВРЕМЕ ЗА МАЛКО ПОВЕЧЕ КАПИТАЛИЗЪМ И ПО-МАЛКО КОМУНОКАПИТАЛИЗЪМ. МОНОПОЛИТЕ ПРАВЯТ ТОЧНО КОМУНОКАПИТАЛИЗЪМ.

ЗАД ЛУКОЙЛ СТОИ РУСКАТА ВЛАСТ. ЗАД РЕПСОЛ СТОИ ИСПАНСКАТА ВЛАСТ. КЪДЕ ТУК Е СВОБОДНИЯТ ПАЗАР? НИКЪДЕ ГО НЯМА. ИМЕННО ЗАРАДИ ТОВА ДЕСЕН ИКОНОМИСТ КАТО МЕН ПОДКРЕПЯ ЕДНО ТАКОВА РЕШЕНИЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 824 Коментари: 3 Гласове: 1
Последна промяна: 26.12.2012 23:00
Следва текст
Категория: Политика
Прочетен: 204 Коментари: 0 Гласове: 1
Венецуела си прилича много с Норвегия по едно нещо - има залежи от петрол и газ. С тази разлика, че норвежците много старателно вече 15 години трупат милиарди от петрола в специален фонд, за разлика от венецуелците, които пропиляват тази златна възможност с абсурдните си цени от 10 стотинки за литър бензин.

В тази държава най-абсурдният въпрос е: Колко ти гори колата? Какво значение има колко гори, след като литър бензин струва 10 стотинки?

И какво става на практика - въпреки 40-те милиарда, които Венецуела получава за нефта си всяка година, страната има по-нисък темп на развитие от други държави в Латинска Америка, които нямат толкова големи запаси от нефт. Всъщност Венецуела няма темпове на растеж, защото изяжда бъдещето си и на практика държавата финансира средната класа и богатите с тази цена на горивата. Защото само те могат да си позволят да притежават коли. Да не говорим, че за да се построи адекватна пътна инфраструктура са необходими колосални средства. Откъде да дойтат те, след като бензинът се субсидира от същата тази държава, за която според Чавес, основния приоритет е защитата на бедните! Наистина има противоречие. Субсидира се потреблението на богатите и на средната класа в крайна сметка. Не е логично да се обяснява, че евентуалното покачване на цените на горивата там ще доведе до повишаване на цените на основните стоки, защото и сега там съществува мрежа от магазини, които продават стоки изключително на бедни хора, където и сега се субсидират основни хранителни продукти. Какво пречи и в бъдеще да се процедира така, след като има повече постъпления от едно евентуално поскъпване на горивата? Както и да е, да се върнем на темата.

Преди години виждах как се разсипва богатството на Русия - изсипани в канавките тонове горива, прозорци отворени при минус 10 градуса температура външна температура.

Същото съм го виждал и в сградата на Топлофикация София, преди 15 години, когато и хабер си нямахме представа от топломери. Всъщност всички ние плащахме тази разсипия и затова стигнахме доникъде.


Всичко това е заради комунистическото разбиране за нискоцението. Извинявам се за термина. Но всички го разбирате. Там където има ниски цени на ресурсите, няма просперитет в дългосрочен план. Има разсипия и то в големи размери.

Разсипията в САЩ идва от изпреварващото потребление пред спестяването, от големите разходи за водене на войни и въоръжаването и на трето място от ненормалното свръх потребление на храни и напитки. Следствие на това народът става дебилски настроен. Мисли за плюскане и одобрява всяка интервенция по света, която би му донесла още и още плюскане.

Всички анкети проведени в САЩ говорят за това, че населението подкрепя като цяло военната намеса в трети страни. Какво ви говори това? Няма значение какви са формалните основани, важното е какво всъщност се случва.

Норвежците са поели по правилния път. Там всичко е скъпо и затова са богати.

Първо, високите цени на енергоносителите осигуряват редовни и големи постъпления и второ, те не отиват в кюпа, наречен бюджет, като в страни като Венецуела или Русия, където всички знаем се прилага принципът "куче влачи, диря няма".

Умни хора и това е. И успешни, въпреки, че малко държави в света плащат заплати на 30% от заетите, процентът на хората, които са на социални помощи е 22, а страната е рекордьор по процент от хората, които доказано не стават за работа - 13%. Шантава работа, нали? И това е една от най-богатите държави в света.
Категория: Политика
Прочетен: 244 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 06.10.2012 13:09
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3235025
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Октомври, 2012  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031