Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195707 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 12.10.2013 г.
  1. На кого служи общинският служител? На кмета, на секретаря на кметството, на членовете на общинския съвет. Тоест на всички, от които зависи неговото място;
  2. На кого служи редовият полицай? На шефа на областната дирекция на МВР.
  3. На кого служи директорът на областната дирекция на МВР? На главния секретар на МВР;
  4. На кого служи главният секретар на МВР? На министъра;
  5. На кого служи министъра? На премиера или на шефа на партията, която го е предложила;
  6. На кого служат депутатите? На председателя на партията;
  7. На кого служат шефовете на агенциите? Или на министрите или на партийните шефове, които ги предлагат на премиера за назначение или на самия премиер;
  8. На кого служат служителите от ДАНС? На шефа на службата. А той на кого служи? Или на министъра на МВР или на някой от партийните босове или на няколко от тях, какъвто е нашият случай;
  9. На кого служи всеки един прокурор? На своя началник и така до главния прокурор;
  10. На кого служи съдията в България? На председателя на съда или на някой от членовете на ВСС, който му е дал подкрепа;
  11. На кого служат митничарите? На шефа на конкретната митница, а той на шефа на Агенция Митници;
  12. На кого служат войниците? На своите началници. А те на кого служат? На министъра на отбраната;
  13. На кого служат журналистите? На главните редактори или на шефовете на телевизиите. А те на кого служат? На собствениците на вестниците или на телевизиите, които никой от нас не знае кои са;
  14. На кого служат учителите? На директорите на училищата. А те на кого служат? На някой от инспектората, на кмета или на някой от министерството, който го поддържа;
  15. МНОГО ОЩЕ ТАКИВА ВРЪЗКИ И ЗАВИСИМОСТИ МОГАТ ДА БЪДАТ ОПИСАНИ ИЛИ КАЗАНИ. НО И ТЕЗИ СТИГАТ, ЗА ДА ЗАПОЧНЕМ ДА РАЗБИРАМЕ, ЧЕ ДОКАТО НЕ ПОИСКАМЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ СТАТУКВОТО И ДОКАТО ПОЛИТИЦИТЕ НИ ВЪРТЯТ В ИЗМИСЛЕНИЯ КРЪГ НА ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА, ДЕМЕК НА НИКАКВАТА ДЕМОКРАЦИЯ, НИЩО СЪЩЕСТВЕНО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ.

НЯКОИ КАЗВАТ НА ТОВА, ЧЕ БИЛО ПРИНЦИП НА ЕДИНОНАЧАЛИЕТО. АЗ ГО КАЗВАМ, ЧЕ ТОВА Е ЛИПСА НА ДЕМОКРАЦИЯ. ВСЕКИ СЛУЖИ НА НЯКОГО. ВСЕКИ Е ЗАВИСИМ ОТ НЯКОГО - ОТ ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНО ЛИЦЕ. СЪЩОТО Е КАТО ПО ВРЕМЕТО НА ФИЛИП ДИМИТРОВ, КОЙТО БЕШЕ ЗАВИСИМ ОТ ЕДИН ОТ СЪВЕТНИЦИТЕ СИ, ЗАЩОТО СПЕШЕ С НЕГО. И ОЧАКВАМЕ ОТ ТЕЗИ ХОРА ДА НИ СЛУЖАТ. ТЕ СЛУЖАТ САМИ НА СЕБЕ СИ И ПРИНЦИПЪТ ЗА ЕДИНОНАЧАЛИЕТО УЗУРПИРА ВЛАСТТА В РЪЦЕТЕ НА ЕДИНИЦИ ХОРА. НА ТОВА ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ МУ ВИКАМЕ? КОЙ Е УПЪЛНОМОЩИЛ ТЕЗИ ХОРА ДА ВЗЕМАТ РЕШЕНИЯ И ДА СЕ РАЗПОРЕЖДАТ СЪС СЪДБИ? НЕ ЗНАМ НЯКОЙ ОТ ТЯХ ДА ИМА ТАКОВА ИЗРИЧНО ПЪЛНОМОЩНО, ДАДЕНО МУ ОТ НАС, ИЗБИРАТЕЛИТЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 789 Коментари: 1 Гласове: 6
ПРЕДИ ГОДИНИ БЕШЕ ЛЕСНО. КОГАТО ЖИВЕЕХМЕ В КОМУНИЗМА, МЕЧТАЕХМЕ ЗА ЗАПАДА. И ТАМ НЕ Е КОЙ ЗНАЕ КАКВО, НО Е ПО-БОГАТО ОТ ТУК. ТАКА РАЗСЪЖДАВАХМЕ. ДОРИ БЯХМЕ ГОТОВИ И ДА ПРЕУВЕЛИЧАВАМЕ НЕЩАТА, ЗАЩОТО ЛИПСАТА НА ДОПИР С ТАЗИ ЦИВИЛИЗАЦИЯ В ГОЛЯМА СТЕПЕН НАВЯВАШЕ В НАШИТЕ МЕЧТИ ПОВЕЧЕ ХУДОЖЕСТВЕНОСТ, ОТКОЛКОТО РЕАЛИЗЪМ.

СЕГА КАТО ПАДНАХА ГРАНИЦИТЕ КАКВО СТАНА? УСТАНОВИХМЕ, ЧЕ И САЩ ИМАТ ПРОБЛЕМИ. ЦЕЛИ ГРАДОВЕ ФАЛИРАТ. В ДЕТРОЙТ КЪЩИТЕ ВЕЧЕ ПАДНАХА И ПОД 20 ХИЛЯДИ ДОЛАРА. МНОГО ПО-ЕВТИНО Е, ОТКОЛКОТО В СОФИЯ. КАКВО ДА ПРАВИШ ТОГАВА В ДЕТРОЙТ? ПО-ДОБРЕ СИ СТОЙ В СОФИЯ!!!

МАЛКО ПО МАЛКО ИКОНОМИЧЕСКАТА, СОЦИАЛНАТА И НРАВСТВЕНАТА КРИЗА ОБХВАНА ТАКИВА СТЪЛБОВЕ НА ДЪРЖАВНОСТ В ЕВРОПА КАТО ИСПАНИЯ, ИТАЛИЯ, ГЪРЦИЯ, ПОРТУГАЛИЯ, ФРАНЦИЯ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ. ДЪЛГОВЕТЕ РАСТАТ КАТО ЛАВИНА, А БЪДЕЩЕТО Е НЕЯСНО. КЪДЕ ДА ОТИДЕ ЧОВЕК?

КАТО ИЗКЛЮЧИМ ШВЕЙЦАРИЯ, ОСТАВАТ СЕВЕРНИТЕ НАРОДИ. НО ТЕ НЕ СА ТАКА ГОЛЕМИ КАТО САЩ, ЧЕ ДА ПОЕМАТ ТОЛКОВА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЖЕЛАЕЩИ ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ. НЕ СТИГА ДРУГОТО, АМИ И БЕДНА БЪЛГАРИЯ Я НАПАДНАХА БЕЖАНЦИ. ЗА КОИТО ТУК Е ДАЛЕЧ ПО-ГОТИНО, ОТКОЛКОТО В ПУСТИННА АФРИКА. НАСТАНА ПЪЛЕН БЪРКОЧ ПО СВЕТА.

ОТ ЕДНА СТРАНА ХЕМ НИ СЕ ИСКА ДА ИДЕМ ДА ЖИВЕЕМ В ПО-БОГАТА ДЪРЖАВА, НО И ТАМ НЕ НИ ЧАКАТ С ОТВОРЕНИ ОБЯТИЯ. ОТ ДРУГА, ДОРИ И НАШАТА СКАПАНА ДЪРЖАВА Е ОБЕКТ НА ЗАСИЛЕН ИНТЕРЕС ОТ БЕДНИТЕ НАРОДИ НА АФРИКА И АЗИЯ И ОТ БЯГАЩИТЕ ОТ ВОЙНИТЕ.

И ТЪЙ КАТО ДУШАТА НИ Е РОБСКА, ВЕРОЯТНОСТТА ДА "ИЗПЛУВАМЕ" В ТОЗИ СЛОЖЕН СВЯТ СТАВА ВСЕ ПО-МАЛКА. ВЕРОЯТНОСТТА ДА ЗАГУБИМ БЪЛГАРСКОТО БЕЗВЪЗВРАТНО СТАВА ВСЕ ПО-ОСЕЗАЕМА. НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ СА ЗАЕТИ СЪС СЕБЕ СИ. НАРОДЪТ НИ Е СТРАХЛИВ И НЕ РАЗБИРА ЗНАЧЕНИЕТО И СМИСЪЛА НА ДУМАТА СВОБОДА. НЕ РАЗБИРА, ЧЕ САМО ИЗВОЮВАНЕТО НА СВОБОДАТА ЩЕ ГО НАПРАВИ СИЛЕН И УСТОЙЧИВ. КАКВО ТОГАВА НИ ОСТАВА? НАДЕЖДА НИТО НАВЪН, НИТО ОТВЪТРЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 485 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 13.10.2013 21:48
ЗАЩОТО ИЗГЛЕЖДА НЯМАТ СМЕТКА ОТ ТОВА.

РУСИЯ ПОДДЪРЖА АСАД, ЕДИН ПАРФЮМИРАН БОКЛУК.

АМЕРИКАНЦИТЕ ПОДДЪРЖАТ БУНТОВНИЦИТЕ - ИСЛЯМИСТИ И РАДИКАЛИСТИ. И ТЕ БОКЛУЦИ.

ЗНАЧИ ЕДНИТЕ БОКЛУЦИ ТРЕПЯТ ДРУГИТЕ БОКЛУЦИ. СЛЕДСТВИЕ НА ТОВА МИЛИОНИ СИРИЙЦИ СИ ТЪРСЯТ ДРУГА РОДИНА.

ОБИКНОВЕНО ТЕЗИ, КОИТО СНАБДЯВАХА И ДВЕТЕ СТРАНИ С ОРЪЖИЯ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ХИМИЧЕСКИ - РУСИЯ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, САЩ, НЯМА ДА ПОСТРАДАТ ОТ МИГРАНТСАКАТ ВЪЛНА. А ТАКА СЪЩО И НЯМА ДА ДАДАТ ПАРИ ЗА БЕЖАНЦИТЕ. ЗНАЧИ КАКТО ОБИКНОВЕНО СЕ СЛУЧВА - ЕДИН СЪЗДАВА ПРОБЛЕМИТЕ, А ДРУГ ДА ПЛАЩА ЗА РЕШАВАНЕТО ИМ.

И ТОВА Е ЗАЩОТО НИТО АМЕРИКАНЦИТЕ НИТО РУСНАЦИТЕ НИТО ЕВРОПЕЙЦИТЕ ИСКАТ ДА ИМА РЕАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ НАВСЯКЪДЕ. ИНАЧЕ НЯМА ДА МОГА ДА КОНТРОЛИРАТ САТРАПИТЕ СИ.

АКО СА ИСКАЛИ ДЕМОКРАЦИЯ, ТЕ ЩЯХА ДА Я ПРИЛОЖАТ ПЪРВО В СОБСТВЕНИТЕ СИ СТРАНИ.  А АКО НЯКОЙ ИМ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ - ИЗПРАЩАТ ТЮЛЕНИТЕ И ПРОБЛЕМЪТ Е РЕШЕН. ИЛИ ЗА ПО-СИГУРНО - ЦЕЛИ АРМИИ. НО ТОВА ЯВНО НЕ РАБОТИ, ЗАЩОТО БЮДЖЕТИТЕ СА ВЕЧЕ ИЗТЪНЕЛИ. И ЗАТОВА, НЕ МУ СЕ ВИЖДА КРАЯТ НА КОНФЛИКТА - НИТО АСАД, НИТО БУНТОВНИЦИТЕ СА ГОТОВИ ДА ПРЕДОСТАВЯТ ПРАВОТО НА СИРИЙСКИЯ НАРОД ДА ГРАДИ БЪДЕЩЕТО СИ. ВСЕ СЕ НАМИРА НЯКОЙ МЕРАКЛИЯ, КОЙТО ДА СЕ ОТОРИЗИРА С ВЛАСТТА НА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ, ЗА ДА СКУБЕ НАРОДА СИ.
Категория: Политика
Прочетен: 240 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 13.10.2013 21:50
Много пъти съм си задавал следните въпроси:
  1. Защо в тази страна има толкова много болни. Само инвалидите са 900 000 души, а като сложим и болните, това ще да са около 7 000 000 българи. Тоест от цялото население, я има около 200 000 здрави човека я не;
  2. Нерадостната статистика продължава - всяка година, около 100 000 българи си отиват преждевременно от този свят, благодарение на един куп болести;
  3. Отделяме близо 8 % от брутния си национален продукт за здравеопазване или това е два пъти повече като относителен дял от някои развити източни страни, а здравеопазването ни е некачествено, в немалко случаи умираме преди да получим пенсия. За какво всъщност плащаме тогава?
  4. Защо очакваме друг да се грижи за здравето ни? По същият начин, по който чакаме друг да оправи колата ни или да ни поправи водопровода. Да, няма проблеми да наемем водопроводчик, защото не можем да разбираме от всичко. И не трябва. Но защо не се понаучим да се грижим за себе си, за да подобрим качеството си на живота? Ясно е, че държавата няма сметка от това да сме здрави. Но разумно е да си помислим, че ние имаме сметка да сме здрави.
  5. Защо няколко десетилетия се опитваме да развалим онова, с което ни е дарил Създателя и ако ни остане малко живот, в твърде малки случаи се опитваме да възстановим загубеното?
  6. Защо повечето българи се отнасят с тялото си като с харизано? Не правят почти нищо, за да го съхранят за по-дълго време и да го направят по-функционално? Вярно е, че църквата като институция и християнската религия са омаловажили тялото като божие творение и са направили всичко възможно да ни убедят, че тялото страда, защото сме грешни и че като отидем там Горе, там ще свършат мъките ни земни. Но нима не виждаме, че поповете не са критерий, с който трябва да се съобразяваме, защото ако използваме светото библейско писание - Не слушай какво говори, а гледай какво върши, ще разберем, че те в 90% от случаите нито спазват светите пости нито им пука от това, че не ги спазват. Значи трябва да имаме други морални устои и други учители, които да следваме. А не тези.
  7. Защо българите обръщат толкова много внимание на дрехите, обувките, аксесоарите и изобщо на това каква е модната страна на вещите, с които сме покрили тялото си, а не обръщаме толкова внимание на самият обект на покриване - а именно същото това тяло? Което ни кара да разбираме какво е страдание и нещастие, след като обръщаме повече внимание на костюма или на крема за лице или червилото, отколкото на обектът, който "разхожда" всички тези не толкова важни предмети по улиците.
  8. Защо знаем повече за автомобилите си или за глупавите мачове с които ни заливат телевизиите, отколкото за тялото си. Можем да нареждаме пасианси с часове, да играем карти или табла или шах, да сплетничим с близки и познати, да обсъждаме трети лица или да имаме някакво хоби, като събиране на пощенски марки, фотография или друго подобно, а не отделяме същото това време на тялото си?
  9. Защо за тези неща не ни учат /с много малки изключения/ нито в семейството, нито в детската градина, училището, университетът? Кой има сметка ние да се занимаваме с глупости, вместо да знаем и да се опитаме да контролираме най-важните неща в живота си?
А КОИ СА ТЕ: ЗДРАВЕ И СВОБОДА.

ВСЯКО НЕЩО, КОЕТО НИ ПОДНАСЯ ВЛАСТТА ИЛИ КОЙТО И ДА Е ДРУГ, ТРЯБВА ДА ГО ПРЕТЕГЛЯМЕ ПРЕЗ ТЕЗИ ДВЕ ПОНЯТИЯ. ТОВА, КОЕТО МИ СЕ ДАВА ИЛИ МИ СЕ ГОВОРИ, ЩЕ ДОВЕДЕ ЛИ ДО ПОДОБРЯВАНЕ НА ЗДРАВЕТО МИ И ЩЕ ЗАСТРАШИ ЛИ СВОБОДАТА МИ. ВСЕКИ ДЕН ТРЯБВА ДА ВЗЕМАМЕ ХИЛЯДИ РЕШЕНИЯ. ЗА ЖАЛОСТ КАТО ГЛЕДАМ, НЕ СИ ЗАДАВАМЕ ТОЗИ ВЪПРОС И ЗАТОВА СМЕ БЕДНИ, ОЗЛОБЕНИ, БОЛНИ И НЕЩАСТНИ.
Категория: Политика
Прочетен: 508 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 12.10.2013 20:36
Разглеждам разни статистики. Коя нация колко цигари средно на човек пуши, коя нация колко алкохол консумира, коя нация се дрогира най-много. Дори има и разбивка, коя нация предпочита амфетамини, кока, хероин или марихуана.

Гледам и други статистики. Повечето богати нации са затлъстели. Изразходват огромни ресурси, които в някои случаи достигат до близо 1/4 от брутния вътрешен продукт за лечение. В същото време, развити държави като САЩ, Великобритания и Германия консумират от 3 до 4 пъти повече храна като количество, отколкото е необходимо за нормално съществуване.

В моята практика съм имал много случаи на мои служители, които често ползваха болнични, заради дребни на пръв път заболявания - кашлица, някаква простудна треска, грип. Носовете на мнозина се пълнеха със сополи /казано по научному - със слуз/, още при първите симптоми на есента. Част от моите служители ползваха правото си на болничен, за да "лекуват" заболелите си деца. Образно казано, всеки има право да се разболява. Да, но от това страдат не само отделните хора, но и бизнесът. В световен мащаб загубите се измерват със стотици милиарди.

Тогава минаваме "на втора скорост". Да, казвам аз, имате право да се разболявате. Законът ви го позволява. Но помислете, че това пречи на бизнеса. Отговарят ми, ние не искаме да се разболяваме, но това е по-силно от нас и не можем да го контролираме.

Тогава аз им казвам - хайде да си стиснем ръцете за едно важно нещо - вие казвате, че не искате да се разболявате, аз също не искам вие да се разболявате. ЗНАЧИ МИСЛИМ ПО ЕДИН И СЪЩ НАЧИН ПО ТОЗИ ВЪПРОС. Аз тогава ще ви кажа, какво да направите, за да намалите вероятността да се разболеете, вие и децата ви, за да можете да се наслаждавате повече на живота, а и да бъдете по-полезни в службата, пък и да не източвате без време здравната система, КОЯТО И ВИЕ СЪЩО ТАКА ПЪЛНИТЕ, КАКТО И АЗ.

Но да ви кажа, моите наблюдения са, че част от служителите наистина проявяват интерес и започват да полагат усилия да променят статуквото, но други и то не малка част, ще направят усилия не толкова за да видят наистина дали тези предложения работят, колкото от страх, да не би работодателят наистина да се разсърди и да си намери по-здрави служители. Защото и това е решение. Бизнесът не търпи луфтове. И аз ако съм сополив или жаргонно казано хърлясал, собственикът на фирмата ще ме замени с някой друг, който е по-добър от мен в това отношение.

Зная, че не всички работодатели са такива като мен, но това е положението. Тъй като персоналът толкова голям, колкото пръстите на едната ръка по три, аз мога да си позволя да познавам всички хора, да знам кръвните им групи, направил съм анализ на ведическите им характеристики като обобщена картина на ДНК структурата, храним се заедно на обяд и няма как да не си влияем в това отношение. Преди, когато ръководех по-голяма структура, тази информация я свеждах само до около 20 най-важни в икономическо отношение служители, тъй като човешкият ум има някакви ограничения и възможности. Но тази система работи. Така тези, които плащат здравните вноски стават все повече и повече, а тези, които получават от здравната каса услуги би трябвало да стават все по-малко и по-малко. Жалкото е, че това не е обикновен случай, а изключение. За радост, това изключение ни носи конкурентно предимство в бизнеса. Засега ни стига. Пожелавам и другите да опитат. Някои от нещата, с които се гордеят такива корпорации като Гугъл, по отношение на управлението на персонала, някои от нашите мениджъри са го правили още преди Гугъл да се появи на сцената. Наистина и тук проблемът е в това, че отново става дума за изключенията.
Докато практиката показва, че българите не им пука за здравето. Нито за свободата им. За какво ли им пука тогава? Ако съберем пушачите, пиячите, дрогиращите се, преяждащите и тоталните неграмотници на здравна тема, със сигурност ще получим населението на няколко Българии.
Категория: Други
Прочетен: 350 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 21.10.2013 16:53
Леща. Просто леща. Половин кило, две глави лук, няколко скилидки чесън, малко олио и соев сос. Гледайте да няма МНГ - мононатриев глутамат и ред други боклуци. В соса може да има само сол, малко брашно и сок от соеви зърна.

Всичко това струва 3 лева, ако ползвате скъпата червена леща. Ако ползвате обикновена леща, манжата ще ви излезе почти наполовин цена.

Обикновено накисвам лещата с дни и сменям водата. Така аглутиниращите лектини се неутрализират в голяма степен. Да знаете, че те не се неутрализират при варенето на лещата. Чудно защо е така, но това са факти, констатирани от биохимици и затова се придържам към съветите на професионалистите.

За да стане с по-малко разход на енергия - тенджера под налягане.

Това е чудесна комбинация между няколко продукта, които се препоръчват за хората с кръвна група А:
  1. Леща - всякаква - зелена, червена, градинска, домашна;
  2. Лук - за предпочитане е този жълтият, съдържа кверцетин, особено полезен за тази кръвна група;
  3. Чесън - същата работа - отчетен като полезна добавка;
  4. Соя или соев сос - гледайте да контролирате процеса, че тези американци така са модифицирали соята, че майка плаче...
  5. Моркови - също полезни за А група;
  6. Единственият проблем е солта, но като не се прекалява - няма страшно.
  7. За тези, които обичат да им сладни лещата, могат да добавят малко тиква. Но това е специфичен вкус, който може и да не допадне на повечето хора;
  8. Ако се добавят чушки, нека да бъдат печени и белени предварително - иначе люспите на чушките дразнят стомаха на хората с кръвна група А. Да не се слага червен пипер. Може да се замести с куркума. Да се добавя олио от орехи, зехтин, от ленено семе и ако няма такова под ръка - обикновено слънчогледово олио, но само в края на процеса. Да не се слагат домати - не са за препоръчване храна за тази кръвна група.

Такова голяма количество храна се произвежда от половин кило леща и след като се добавят другите продукти, че спокойно мога да кажа, че има минимум от 8 до 10 порции.

ХРАНА И ЗА БЕДНИ И ЗА БОГАТИ.
Категория: Други
Прочетен: 354 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 12.10.2013 19:46
Интересно, опитах се да намеря категорията "ЗДРАВЕ" в блога, но не успях. Затова използвам "ДРУГИ".



Вървях си днес из планината и след обичайното първоначално натоварване и спазване на една от китайските заповеди за здраве - един път на ден да се изпотиш, започнахме дискусия с мой приятел за психология, етика, морал, кое е добро и кое не, за вътрешната нагласа за постигане на хармония /така нареченият баланс/, и за куп други неща. Нали знаете, като спрете да пъшкате, устата вече може да започне да бърбори.

Та сред многото приказки се заформи идеята: Да хармонизираме водата в себе си, за да постигмен вътрешно удовлетворение за синхрон с Аз-а и за поддържане на този синхрон по-дълго време.

Всички знаят, е животът ни е низ от събития. Някои от тях тълкуваме като позитивни, други като не особено позитивни, а други, направо като лоши.

Събитията са факти. Какво променяме в тези факти, ако деструктурирае вътрешната, би трябвало да приемем, позитивна и красива структура на водата в нашето тяло? Нищо. Обстоятелството, че приемаме фактите като такива, без да влагаме излишни емоции, не означава, че сме "студенокръвни", "безсърдечни", "безчувствени", "егоисти" и т.н.

Това означава, че казваме на света - ДА, ТОВА СА ФАКТИ, КОИТО НЕ МОГА ДА ПРОМЕНЯ. ДОБРИ ИЛИ ЛОШИ, ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО. И ДА СЕ ПРИТЕСНЯ И ДА СИ СКУБЯ КОСИТЕ И ДА РЕВА КАТО МАГАРЕ НА ПОГРЕБЕНИЕ, НИЩО НЕ МОГА ДА ПРОМЕНЯ.

Но да се вървем на КРИСТАЛНАТА РЕШЕТКА НА ВОДАТА ВЪТРЕ В НАС. Преди доста години започнах да чета ведическа литература, китайска медицина, книги, които показват как се контролира енергията вътре в нас. То не бяха чакри, Кирлинговата фотография за определяне на нивата на аурата, зонова терапия и диагностика, контрол над ума и т.н. Не съм постигнал кой знае какви успехи, защото основната ми работа е друга, но и на това съм доволен.

Всичко обаче започва да губи смисъл, ако на духовно ниво не започнем да се променяме. Затова сме и дошли на тази земя. Ние стареем още от денят на раждането си, но Създателят не ни е изпратил тук да изядем Земята и да изпием Водата и нейните производни, като Кока и Пепси. Изпратил ни е да подобрим кармата си и да се пречистим. Надали Там Горе става това пречистване. Ако е така, защо сме толкова различни тук Долу? Защо едни се раждат бели и хубави и си живеят живота лесно и без болки и страдания, а други, тъкмо обратно, все едно са дошли да страдат. Аз му казвам деликатно - ДА НАУЧАТ ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГИТЕ. Но за какво е това? Нима плащат някакъв техен или чужд грях от минали прераждания или това си е поръдната бъркотия, на която нямаме разумен отговор.

Ако успеем да контролираме ЕГОТО си и всичко около себе си възприемем като част от Живота, със сигурност нашата кристална решетка, вътре в нас, ще бъде красива. Ако не трепне нищо в нас, когато някой използва некрасива дума по наш адрес, това е НИРВАНАТА, в която живеем още приживе.
Категория: Други
Прочетен: 369 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 12.10.2013 19:49
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195707
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Октомври, 2013  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031