Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3218674 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 27.10.2014 г.
https://www.youtube.com/watch?v=L7Mufmu_k98


Откакто преди години се появиха така наречените ПРАВА на руска територия, много хора започнаха да си ги търсят.


Но властта трудно се променя. Ама няма накъде. Преди нямаше камери... И други работи нямаше.


Как си мислите, ако беше СССР, как щяха да постъпят с водача?

Само колко време загубиха за глупости.


Най-тъпото в случая беше, че му казват, че има нарушение, защото бил спрял колата на втори ред за паркиране. И той им казва, нали вие ме спряхте. А полицаят си приказва каквото му е угодно.


Полицаите не искат да му покажат документи и той отказва да им покаже документите. Милиционерска работа. Един закон имат и не го разбират.

КАТО НЯМАТ РАБОТА, МИЛИЦИОНЕРИТЕ СИ ИЗМИСЛЯТ "РАБОТА", ЗА ДА ОПРАВДАЯТ ЗАПЛАТИТЕ СИ. КОЛКО СА ЖАЛКИ.

Как пише протокол, след като водачът няма да го подпише поради простата причина, че милиционерът не се е представил, съгласно изискванията на закона. И тъпунгерите си мислят, че той ще подпише протокола, без да провери, дали имената на милиционера фигурират точно в Протокола, след като не са се представили.  Кани го в милиционерската кола. Онзи отказва. Милиционерско умствено напрежение.

Жалкото е, че в повечето случаи, ние, гражданите, нямаме нито сили, нито желание да докараме работата до край. А как ни съдейства държавата в този случай? Как ли, никак!

Нали видяхте, че водачът се обади на 112 и обясняни ситуацията, включително когато милиционерът не си показваше документите пред него. Знаете ли как ще се развие този случай? Ще го потулят, както потулват такива случаи и у нас. ПЪТЯТ КЪМ ДЕМОКРАЦИЯТА Е ТРУДЕН. НО ЩЕ СЕ ПОЗАБЪРЗА, АКО ИМА СИСТЕМА, КОЯТО ДА ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ НА ВСИЧКИ МИЛИЦИОНЕРИ, ЗА ВРЕМЕТО, КОЕТО СА НИ ИЗГУБИЛИ, ДОКАТО В СЪЩОТО ТОВА ВРЕМЕ НЯКОЙ БАНДИТ ПРЕБЪРКВА АПАРТАМЕНТА НИ ИЛИ ИЗНАСИЛВА БАБА НИ НА СЕЛО.


https://www.youtube.com/watch?v=iVOsliaG8NA
Ето още веднъж, със същия водач. Този човек ще изкара голяма част от живота си в разправия с милицията.

Категория: Политика
Прочетен: 412 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.10.2014 22:16
https://www.youtube.com/watch?v=7A7rnjggG9I

Видеото ще ви накарате да се засмеете.


Аз обаче правя връзка с дейността на правителството и това, какво то прави за да върви бизнесът в страната.


Прави безсмислени "пътеки", по които ние всички минаваме, вярвайки, че това е правилният път. Защото така сме научени - да вярваме на правителството. Съгласен съм, че примерът е малко пресилен, но ако се вгледате в българската действителност ще намерите много потвърждения на това, което ви казвам. Идете в Студентски град и вижте по какав начин са направени пътеките. Хората са отъпкали едни пространства, по които се движат, общината е направила пътеки по други пространства.


И така двете пространства - нашето и общественото /държавно и общински/ живеят някак си хем заедно, хем и паралелно. Ние се опитваме да кажем на държавата, къде да прокара пътя, а държавата се опитва да ни каже, че ние сме тъпаци и ще вървим по пътя, по който държавата ни посочи. Различни светове.


Категория: Политика
Прочетен: 393 Коментари: 0 Гласове: 1
НО ЗАБРАВЯТ ДА СПОМЕНАТ ДРУГО ШВЕЙЦАРСКО ПРАВИЛО.


Съгласно чл. 112, точка 2, буква "в" от Конституцията на Швейцария, която определя пропорциите в паричното отношение между най-високата и най-ниската пенсия. "Максималният доход не може да надвишава два пъти минималния доход". Което означава преведено на "български", че максималните пенсии не трябва да превишават 300 лева, ако основата за изчисление е минималната пенсия.



Когато става дума за заплатите, швейцарците не са съгласни да се прилагат комунистическите принципи на ограничение на най-високите доходи. Имате такъв референдум, на който въпросът беше дали да се ограничи разликата в заплатите до 8 пъти. Швейцарският народ гласува "против" това предложение на левите партии.


НО КОГАТО СТАНЕ ДУМА ЗА ПЕНСИИ, ТАМ СА ПО-КОМУНИСТИЧЕСКИ НАСТРОЕНИ И ОТ САМИТЕ КОМУНИСТИ. МАКСИМАЛНИТЕ ПЕНСИИ НЕ МОГАТ ДА НАДВИШАВАТ ДВА ПЪТИ МИНИМАЛНИТЕ ПЕНСИИ.

Наистина е странно, като се има предвид, че примерно заплатата на шефа на Новарцис е 250 пъти над средната заплата във фирмата, което си е по-скоро американски подход в икономиката, докато пенсионната система е по-скоро ленински тип или нещо подобно на беларуската. И така, шефът на Новарцис, след като се пенсионира, няма да получава повече от два пъти по-голяма пенсия, от минималната за страната. Правилно или не, нека всеки сам да прецени. За мен си е комунизъм. Ако си внасял една камара пари на държавния фонд за пенсии и накрая някой, който е бъркал по кофите получи пенсия, която съществено няма да се различава от твоята, защо по дяволите да имеш интерес да уважаваш тази система. И въпреки това, явно работи на тези територии.

Та забележката ми беше, когато се използват швейцарските правила, редно е да кажем, че сме си харесали, образно казано едно швейцарско правило и сме пренебрегнали друго. Така че, има няколко "швейцарски правила" и поне е честно да кажем, че според еди кое си швейцарско правило, трябва да се постъпва еди как си в пенсионната система. В нашият случай ставаше дума за индексацията на пенсиите.
Категория: Политика
Прочетен: 398 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 27.10.2014 21:48
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218674
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Октомври, 2014  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031