Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196343 Постинги: 6870 Коментари: 4297
Постинги в блога от 05.10.2014 г.
А, АМА ТЕ БИЛИ ВСЕ СЪЩИТЕ!!! САМО СА СИ РАЗМЕНИЛИ ПОЗИЦИИТЕ.


ПРЕДИ 8 ГОДИНИ, ПЪРВИ БЯХА КОМУНИСТИТЕ, КОИТО НАПРАВИХА ОШ БЕШ С ЦАРИСТИТЕ И ТУРСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ. НО КАКТО И ДА Е - БИЛИ СА НА ВЛАСТ КОМУНИСТИТЕ. СЛЕД ТОВА СОЦИАЛИСТИТЕ СИ ВЪРНАХА ПЪРВАТА ПОЗИЦИЯ, А КОМУНИСТИТЕ ИЗЛЯЗОХА В ОПОЗИЦИЯ.

ТЕ ГОРКИТЕ ИЗКАРАХА ПОЧТИ 4 ГОДИНИ, КОГАТО РЕШИХА, ЧЕ СА ТОЛКОВА ЦЕННИ ОТ НАРОДНА ГЛЕДНА ТОЧКА, ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ СЕ ЗАСИЛИ ДА ИМ ДАДЕ ВЛАСТТА И БЕЗ ДА СЕ НАТИСКАТ ЗА НЕЯ. ЗАГУБИХА КАКТО СЕ КАЗВА И КОМУНИСТИТЕ ДОЙДОХА НА ВЛАСТ. АМА ПОНЕЖЕ ТЕ СА ОСРАНИ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД, НЯМАХА МНОГО ГЛАСОВЕ И ПАК НАПРАВИХА ОШ БЕШ С ТУРСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ И С БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ - ИРОНИЯ НАЛИ - ТУРСКИТЕ И БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ В ЕДИН ОТБОР.

НО КАКТО Е КАЗАНО, ТАМ КЪДЕТО ИМА КОМУНИЗЪМ, ОСВЕН ЖУК И УАЗ ДРУГО НЕ ВИРЕЕ. ЕСТЕСТВЕНО Е ДА ЗАГУБЯТ, ЗАЩОТО СА СМОТАНЯЦИ.

СЛЕД МНОГО НАПЪНИ, СОЦИАЛИСТИТЕ СА НА ПЪТ ДА СИ ВЪРНАТ ВЛАСТТА, А КОМУНИСТИТЕ ДА ИЗЛЯЗАТ В ОПОЗИЦИЯ. ДО СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ...


А, ДА НЕ ЗАБРАВЯ, КЕРВАНЪТ ОТ СОЦИАЛИСТИ И КОМУНИСТИ СИ ВЪРВИ, А ДЕСЕТКИ ГЛАДНИ КУЧЕТА НАОКОЛО ЛАЯТ ЛИ ЛАЯТ...И ТАКА ВЕЧЕ 25 ГОДИНИ.

ПРЕДИ ПОНЕ СИ ЗНАЕХМЕ, КЕРВАНЪТ БЕШЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ, А ЗАРАДИ ВИЕТНАМЦИТЕ НЯМАШЕ КУЧЕТА, КОИТО ПОНЕ ШУМ ДА ВДИГАТ. ЕЙ КАК СЕ ПРОМЕНЯТ НЕЩАТА, ЕЙ.
Категория: Политика
Прочетен: 619 Коментари: 2 Гласове: 5
Последна промяна: 05.10.2014 17:33
И не само на жълтите плочки.


Властта вече не е комфортното място, такова, каквото беше през последните 70 години.


Който и да дойде на власт, ще има повече противници, отколкото поддръжници.



Категория: Политика
Прочетен: 240 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 05.10.2014 17:17
Така го усещам.

Победи простотията

Победи неграмотността

Победиха тези, които купуваха гласове

Победи мафията


Победиха политиците и бюрократите, което си е все едно да победи мафията


Победи конформизмът


Победи страхът


Победиха ниските страсти


ПОБЕДИ СТАТУКВОТО. КОЛКО УДОБНО, НАЛИ?

ПРЕДИ ГОДИНИ ЖОРЖ ГАНЧЕВ КАЗА НА БЪЛГАРИТЕ ОТ ЕКРАНА НА ЕДНА ОТ ЦЕНТРАЛНИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ: НЕ МЕ ГЛЕДАЙ УМНО, БЪЛГАРИНО! КОЕТО СИ ОЗНАЧАВАШЕ - БАСИ И ТЪПОТО КОПЕЛЕ СИ ТИ, БЪЛГАРИНО!


НО КАКВО ОЧАКВАМ ОТ НАРОД, КОЙТО СЕ ТЪПЧЕ С ТАЗИ ДОЛНОКАЧЕСТВЕНА И ПЪЛНА ХИМИКАЛИ ХРАНА, КОЯТО МУ ПОДНАСЯТ ГОСПОДАРИТЕ МУ -  ПОЛИТИЦИ И БЮРОКРАТИ. НАШЕТО БЪДЕЩЕ НЕ СЕ РАЗЛИЧАВА СЪЩЕСТВЕНО ОТ БЪДЕЩЕТО НА БРОЙЛЕРИТЕ. СТАВАМЕ ГОЛЕМИ ЗА ВСЕ ПО-МАЛКО ВРЕМЕ, ДЕБЕЛЕМ И ЗАТЪПЯВАМЕ ОЩЕ ОТ РАЖДАНЕТО СИ, "ПОКРОВИТЕЛСТВАНИ" ОТ ДЪРЖАВНИ ПРОГРАМИ, ТЪПЧАТ НИ С ВАКСИНИ И ЛЕКАРСТВА ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН, ЗА ДА МОГАТ ДА НИ ПРОДАДАТ МЛАДИ И НАТЕЖАЛИ.


В КРАЙНА СМЕТКА  ЖИВЕЕМ  ВСЕ ПО-МАЛКО И ВСЕ ПО-НЕКАЧЕСТВЕНО.

Категория: Политика
Прочетен: 240 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 05.10.2014 17:16
Изкарах няколко години на гурбет в чужбина. Бяха добри години от гледна точка на моята икономика, но пропуснах много неща в БГ и ми трябваха също толкова години, за да се аклиматизирам и да възстановя своите познанства и начин на живот.

През тези години плащах данъци на чуждата държава. Освен имотните данъци, не плащах други данъци на България - нито преки, нито косвени.


Но си останах гражданин на България. Вярно, през ума ми минаха съмнения, дали да не се възползвам от това, да си изкарам още един паспорт, на чужд гражданин и да показвам всеки път различен паспорт, в зависимост от интереса си, но този огън отмина така бързо, както е дошъл.


Сега обаче си мисля, че ако ми се наложи да получа втори паспорт, няма да се откажа. Особено, ако паспортът ми е британски, немски или френски. Да не съм луд да се откажа от привилегиите, които ще ми носи. Още повече, че въпреки, че сме страна на Съюза, едно е да покажеш българския си паспорт, я друго е немският, примерно. Не е все едно и също нещо.


Неко обаче да погледнем от страна на държавата. Какъв интерес има българската държава от това, да гони собствените си граждани и да дава паспорти на чужди граждани? Тези хора много рядко се заселват в страната и много рядко плащат данъците си тук. Това са предимно "македонци", които вземат паспорти от нас, заради чистия си интерес. Да не мислите, че са преоткрили българската си същност?


Другият пример е с изселниците в Турция. Тези хора са вече от десетилетия в Турция. Освен някаква изоставена нива и къща в някое село в околностите на Ардино, надали имат нещо друго в България. Нито данъци плащат, нито ги интересува какво става в държавата ни. Но участват в избирателния процес. И не само участват, но и тяхната партия има сериозно присъствие в политическия живот на страната вече 24 години. И то от негативна гледна точка - яко крадене на политическия елит на ДПС - това е историята на тяхната партия. Нищо положително за страната ни и за обществото като цяло.



И така, ако искаш да си български гражданин - моля, изпълни определени условия и ще бъдеш български гражданин, въпреки, че не си българин. Ако междувременно си български гражданин и се сдобиеш с чужд паспорт, тогава автоматично отпада българското ти гражданство. Ти ставаш чужденец за тази страна. Няма как да си педераст и в същото време да не си педераст. Или си педераст или не си. Или си бременна или не си бременна. Няма и това и онова. Стига с тези политически игри. То бива бива глобализация, но това вече е прекалено.


От друга страна, ако си български гражданин, трябва да имаш освен права, но и ТРАЙНИ АНГАЖИМЕНТИ КЪМ БЪЛГАРСКАТА СИ ДЪРЖАВА. ВЯРНО Е, ЧЕ НЯКОИ ХОРА ОТИВАТ НА ГУРБЕТ И СЕ ВРЪЩАТ, НО ВСЕ ПАК СЕ ВРЪЩАТ. КАКВО ОЗНАЧАВА, ДА ЖИВЕЕШ В ЧУЖБИНА 25 ГОДИНИ, ДА СИ ПЛАЩАШ ДАНЪЦИТЕ ТАМ И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ДА СИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН. ПЪК И ТАКИВА СЛУЧАИ СА ИЗКЛЮЧЕНИЯ, ЗАЩОТО ТОЗИ, КОЙТО Е ОТИШЪЛ ДА РАБОТИ В ЧУЖБИНА, ТОЙ НЯМА ДА ОТИДЕ В СОМАЛИЯ Я, А ЩЕ ОТИДЕ В ПО-РАЗВИТА ДЪРЖАВА С ЦЕЛ ОСВЕН ДА ВЗЕМЕ ГРАЖДАНСТВО, НО И ДА ПОДСИГУРИ ИКОНОМИЧЕСКИЯ СТАТУС НА СЕМЕЙСТВОТО СИ. СЪС СИГУРНОСТ ПОВЕЧЕТО ОТ ТЕЗИ ХОРА ПОЛУЧАВАТ ЧУЖДО ГРАЖДАНСТВО, НО НЕ СЕ ОТКАЗВАТ ОТ БЪЛГАРСКОТО, ЕЙ ТАКА, ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ. ЗАЩО ДА СЕ ОТКАЗВАТ ОТ БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО, СЛЕД КАТО ЗАКОНЪТ ГО ПОЗВОЛЯВА. ТО ПЪК ЕДНО СИГУРНО, АМА КАРАЙ ДА ВЪРВИ.

Категория: Политика
Прочетен: 259 Коментари: 0 Гласове: 1
Тоест, каква би била цената, която бихте платили, за да гласувате?


Чул съм различни мнения. Едно от тях е, че гражданин е пътувал един час до посолството ни в Лондон да Гласува, а там е стоял на опашка 2 часа. След това отново час, за да се прибере. Това е някаква цена и тя не е малка.


Друг отива да гласува, а му съставят акт за нарушение, тъй като е трябвало да остави колата си на повече от 150 метра, от училището, където е била избирателната секция и той си е спестил тези 150 метра. Тук в сметката са включени горивото, амортизацията на колата и глобата, която трябва да плати. Това е цената на неговия глас.

Имам и още случаи. Баба от провинцията живее в село, но е регистрирана в съседния град, който се намира на 15 километра от селото. През деня минават два автобуса - един сутрин и един следобяд. За да упражни правото си на глас, тя също трябва да поеме някакви разходи, които за нея не са никак малки.

Други пък идват организирано да гласуват в БГ, като една партия им плаща пътните. Ето тук народът не се набутва с разходи и затова много хора гласуват за тази партия - това е умна партия, която купува гласове по начин, по който другите не могат - като ги предпазва от разходи в изборния ден, за да гласуват.




Категория: Политика
Прочетен: 303 Коментари: 2 Гласове: 2
Което показва, че след Тодор Живков е настъпило още по-голяма "социализация" на обществото.


Именно поради тази причина, мнозина смятат, че при Тодор Живков животът бил по-хубав. Защото лумпенизацията не беше толкова значителна. Сега е водещ фактор на нашия живот. Някои му казват маргинализация. Направо да си го наречем - нов социализъм.


Човекът е пак нищо, боклук, който може да бъде използват само за форматизиране на лъжливото уж демократично общество. Брънка от веригата на зависимостите, с които бива манипулиран и управляван както намерят за добре.



Категория: Политика
Прочетен: 233 Коментари: 0 Гласове: 1
Смятай каква разградена държава сме.


Ако са хванали 50 души днес, сигурно са пропуснали няколко пъти по толкова. След като са стигнали до София, без никой да ги забележи, смятайте за какво става дума!!!


За "блестящо работеща" система за национална сигурност, няма що.

Ако обикновени хора могат така да влизат в държавата ни, както се влиза в разграден двор, защо да не може цяла рота терористи да влязат в страната ни, без никой оторизиран орган да не забележи нищо.


Ако на МВР, съда, следствието и прокуратурата им плащаха за свършена работа, щяха да умрат от глад, ако не са рушветите.
Категория: Политика
Прочетен: 243 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 05.10.2014 15:09
Днес и аз ще отида да гласувам. С недействителна бюлетина, разбира се.


Но дали машинното гласуване ще ми даде тази възможност? Мисля че не.

Защо?


Ами защото, поне това, което видях от рекламните материали, никъде не е посочен избор "НЕДЕЙСТВИТЕЛНА БЮЛЕТИНА". ТРЯБВА ДА ИЗБЕРЕШ ЕДНА ОТ ПОЗНАТИТЕ МУТРИ НА ПРЕХОДА, АКО ИСКАШ ДА ГЛАСУВАШ. ДЕМЕК НЯМАШ ПРАВО ДА ИЗБЕРЕШ ОТ МЕНЮТО "НЕДЕЙСТВИТЕЛНА БЮЛЕТИНА", С КОЕТО ДА ТЕГЛИШ ЕДНА МАЙНА НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ И ДА ВИДИШ КОЛКО ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ЩЕ НАПРАВЯТ СЪЩОТО, ЗАЩОТО ИСКАТ СМЯНА НЕ НА МУТРИТЕ В СИСТЕМАТА, А НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА НА МУТРИТЕ С ДРУГА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА - СЪС СИСТЕМАТА НА ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ.


ДА, АМА НЕ. НЕ ЗНАМ ДАЛИ СЛЕД КАТО ГЛАСУВАШ ЗА НЯКОЯ МУТРА, ДАЛИ МОЖЕШ ДА ЗАЧЕРТАЕШ БЕЛЕЖКАТА, КОЯТО ИЗЛИЗА И КОЯТО ТРЯБВА ДА СГЪНЕШ И ДА  ПУСНЕШ В УРНАТА, ДАЛИ ТОВА СЕ БРОИ ЗА НЕДЕЙСТВИТЕЛНА БЮЛЕТИНА, СЛЕД КАТО ВЕЧЕ СИ ГЛАСУВАЛ ЗА МУТРАТА.


ТОВА СПОРЕД МЕН НЕ Е ВСЕ ЕДНО ДА ГЛАСУВАШ НА ХАРТИЕНАТА БЮЛЕТИНА ЗА ОПРЕДЕЛЕНА МУТРА И СЛЕД ТОВА ДА СЕ РАЗМИСЛИШ И ДА НАДРАСКАШ ЦЯЛАТА БЮЛЕТИНА. В ТОЗИ СЛУЧАЙ БЮЛЕТИНАТА ЩЕ Е НЕДЕЙСТВИТЕЛНА. ДОКАТО ТАКАВА ОПЦИЯ ПРИ МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ ПРОСТО НЯМА.


МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ ПОДКРЕПЯ СИСТЕМАТА, КОЯТО НИ ПОДТИСКА И НИ ОГРАНИЧАВА СВОБОДАТА НА ИЗБРО. ДЕЛИКАТНО И КАТО ЗА ПРОСТИ ХОРА, КАКВИТЕ СМЕ ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ.
Категория: Политика
Прочетен: 218 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 05.10.2014 14:45
Днес е поредният ден, в които ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС ЦИГАНИ ЩЕ ПРОДАДАТ ГЛАСА СИ. Преди години си продаваха гласа за две кюфтета и една бира. След това за 10 лева, след това за 20, 30, 40 и 50. Вече се говори за 100 лева продаден глас в Лом. Както е тръгнало, на следващите избори може да важи приказката: "Ден година храни". Изглежда в това смотано общество, циганите ще излезат най-умни. Поне са разкешили нещо от лъжливите български политици.


Но нека да продължим нататък:


ДНЕС СА СИ ПРОДАЛИ ГЛАСА.


ВЧЕРА СА ВЗЕЛИ ДЕТСКИТЕ


УТРЕ ЩЕ ВЗЕМАТ ЕНЕРГИЙНИТЕ ПОМОЩИ


В ДРУГИ ДЕН ЩЕ ВЗЕМАТ ПОМОЩИТЕ ЗА БЕДНИ, ПОД ФОРМАТА НА ОРИЗ, ЛЕЩА И БОБ, ОЛИО И НЕЩО ДРУГО, КАКВОТО БОГ И "СПРАВЕДЛИВАТА" ДЪРЖАВА РЕШАТ


МЕЖДУ ДРУГОТО, ЩЕ ОТКРАДНАТ НЕЩО ОТ НАС - Я ТОК, Я ВОДА, Я НЕЩО МЕТАЛНО ОТ ДВОРА НИ ИЛИ НЕЩО ДРУГО ОТ ДОМА НИ...


В ПО-СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ПАК ЩЕ ОТКРАДНАТ НЕЩО ОТ НАС

ТАКА ДЕН СЛЕД ДЕН, ПАК ЩЕ ДОЙДАТ ПОРЕДНИТЕ ИЗБОРИ, НА КОИТО МИЗАТА ЗА ЦИГАНСКИ ГЛАС ЩЕ СТИГНЕ 200 ЛЕВА

И ТАКА НАТАТЪК И ТАКА НАТАТЪК....НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ, САМО ЦИГАНИТЕ НИ ИЗЛИЗАТ ВСЕ ПО-СКЪПО И ПО-СКЪПО И НА ПОЛИТИЦИТЕ И НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ. ИРОНИЯ НАЛИ? ВМЕСТО ПОЛИТИЦИ И ДАНЪКОПЛАТЦИ ДА СЕ СЪБЕРЕМ И ДА СЕ РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ПОСРЕДНИЧЕСТВОТО НА ЦИГАНИТЕ НИ ИЗЛИЗА ТВЪРДЕ СКЪПО, НИЕ ИМ ВДИГАМЕ ЦЕНАТА НА ВСИЧКИ СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ...



А НИЕ, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ,  ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА РАБОТИМ ЗА ТЯХ И ЗА ТАКИВА КАТО ТЯХ. ЛОШОТО ОБАЧЕ Е, ЧЕ НАШЕТО ОБЩЕСТВО, ОБЩЕСТВОТО НА БЪЛГАРИТЕ, СЪЩО СЕ ЦИГАНИЗИРА. ИЛИ КАКТО СЕ КАЗВА, ЛОШИЯТ ПРИМЕР Е ЗАРАЗИТЕЛЕН.


ДОКАТО ЦИГАНИТЕ НИ СТРУВАТ ЕДВА ОКОЛО МИЛИАРД ИЛИ В НАЙ-ЛОШИЯ СЛУЧАЙ - ДВА МИЛИАРДА ЛЕВА НА ГОДИНА, ПАРАЗИТИТЕ БЪЛГАРИ НИ СТРУВАТ ПОНЕ 5-6 ПЪТИ ПОВЕЧЕ.


ТОВА Е ДЪРЖАВАТА НА ПАРАЗИТИТЕ. КОЙ КАКВОТО МОЖЕ ДА ЦАПНЕ ОТ БЮДЖЕТА ГО ПРАВИ, ДОКАЗВАЙКИ СВОЯТА БЕЗПОЛЕЗНОСТ, ПОД ФОРМАТА НА ИЗМИСЛЕНА "ПОЛЕЗНОСТ". ЗАТОВА СИТУАЦИЯТА В ТАЗИ СТРАНА ТРУДНО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ. ЗАЩОТО ВСЕКИ ПАРАЗИТ ЩЕ СЕ БОРИ ЗА ПРАВАТА СИ.

ВСИЧКИ, КОИТО СА НА ДЪРЖАВНАТА ХРАНИЛКА ЩЕ СЕ БОРЯТ ЗА ПРАВАТА СИ. А ТЕ СА МНОЗИНСТВОТО ОТ ГРАЖДАНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ. ТЕ СИ ИСКАТ СВОЕТО, НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА, ЧЕ НЕ ДОПРИНАСЯТ С НИЩО ЗА УВЕЛИЧЕНИЕТО НА БРУТНИЯ ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ НА ОБЩЕСТВОТО. И НЕ САМО ЧЕ НЕ ДОПРИНАСЯТ ЗА НЕГОВОТО УВЕЛИЧЕНИЕ. ТЕ ПРЕЧАТ ТОЙ ДА СЕ УВЕЛИЧАВА. И ВЪПРЕКИ ТОВА ИСКАТ ПАРИ ОТ НАС. И ВЪПРЕКИ ТОВА ГИ ВЗЕМАТ. И ВЪПРЕКИ ТОВА, ТЯХНАТА ВОЛЯ СТАВА, А НЕ НАШАТА. И ВЪПРЕКИ, ЧЕ НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ И НЕ СЪЗДАВАТ ПРОДУКТ, ТЕ КОМАНДВАТ ОБЩЕСТВОТО НИ. ПАРАЗИТИТЕ. ЛЕКА ПОЛЕКА СЕ ПРЕВРЪЩАМЕ В ОБЩЕСТВО НА ПАРАЗИТИТЕ, В КОЕТО ОБЩЕСТВО, ПАРАЗИТИТЕ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ХРАНЯТ С ПАРАЗИТИ, ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМА ДОНОРИ. ТОВА ЩЕ Е КРАЯТ НА БЪЛГАРИЯ.

ИСКРЕНО СЕ НАДЯВАМ ТОВА ДА НЕ Е КРАЯТ НА БЪЛГАРИЯ, А КРАЯТ НА ПАРАЗИТНАТА БЪЛГАРИЯ.

С ИЗВИНЕНИЕ, ПРОСТИТУТКИТЕ СА ПО-ВАЖНИ ЗА ОБЩЕСТВОТО, ОТКОЛКОТО ТЕЗИ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА ПОД РАЗЛИЧНА ФОРМА, ЗАЩОТО ПОЛУЧАВАТ ДОХОДИ НЕ ЗА СМЕТКА НА ДАНЪЦИТЕ НИ. ДЕМЕК НЕ КРАДАТ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ, А ПОЛУЧАВАТ ПАРИ НА БАЗА НА СПРАВЕДЛИВИ ПАЗАРНИ УСЛОВИЯ И ДОГОВАРЯНЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 262 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 05.10.2014 14:40
Какви ли не глупости, общи приказки, лицемерие и какво ли не чухме днес от президента, Михаил Миков, Вигенин, Желю Бойчев, Цветан Цветанов, Радан Кънев и Куневица...


Само Местан каза нещо умно. Той каза, че трябва да се внимава много с ИЗКАЗА, защото може да стане лошо. Лошото, което може да стане, че народът да ви измете. Затова трябва много да внимавате с изказа, защото хората започват да схващат, че каквото и да кажете е лъжа и лицемерие. То затова и Доган си мълчи, за разлика от другите политици, които са направо плямпала. Защото каквото и да каже, той знае, че ще е лъжа. Всички искат властта, за да управляват и да преразпределят нашите пари. Каквото и да кажат, това е истината.


ДОКАТО НЕ СЕ ПОЯВИ НЯКОЙ ПОЛИТИК, КОЙТО ДА ОБЕЩАЕ, ЧЕ ЩЕ РАБОТИ ЗА НАЛАГАНЕ НА ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ В НАШАТА ПОЛИТИКА. ОСВЕН, АКО  И ТОВА НЯМА ДА Е ПОРЕДНАТА ЛЪЖА, НА КОЯТО ЩЕ СЕ ХВАНЕМ.
Категория: Политика
Прочетен: 292 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 05.10.2014 14:19
Защо ли:
  1. Защото днес по-лошата част от българския народ - уплашени и неориентирани пенсионери, цигани и други купени или добре обработени в политическо отношение бедни малцинства, хора, пряко ангажирани със сегашните долнопробни партийни политики или такива, които искат да станат част от сегашното политическо пространство, че да се облажат с власт и пари - ЩЕ ГЛАСУВА ЗА СТАТУКВОТО. ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ЛЮБИМАТА СИ ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ, ПРЕД КОЯТО ДА СЕ КЛАНЯ И АЗ НЕ ЗНАМ ЗАЩО, В СЛЕДВАЩИТЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ;
  2. Защото днес част от българския народ ще отиде да гласува, защото ТРЯБВА да се гласува все пак, като под гласуване се разбира да дадеш гласа си за някой, който НЕ ТИ ХАРЕСВА, с оправданието, че ДРУГИТЕ СА ПО-ЗЛЕ. Няма що, чудесна българска логика, заради която съществуват и тъпите супермаркети, натъпкани с тъпи храни, които българите купуват, защото нямат друг избор;
  3. Защото половината от избирателите няма да отидат да гласуват. Те са дотолкова разочаровани от сегашната политическа система, но нямат идея какво могат да направят, за да я променят. Тяхното НЕЯВЯВАНЕ на изборите е своеобразен бунт, но те не знаят, че техният бунт сямо НАЛИВА ВОДА ВЪВ ВОДЕНИЦАТА НА СЕГАШНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ МАНИПУЛАТОРИ, КОИТО ДЪРЖАТ ДА НЕ СЕ ПРОМЕНЯ СТАТУКВОТО, ЗАЩОТО ТОЧНО ТОВА СТАТУКВО ИМ ДАВА ВЛАСТ, СИЛА И ПАРИ;
  4. Защото след изборите пак ще се формира поредната долнопробна коалиция, която трябва да търпим до следващите избори;
  5. Защото нито една политическа формация не иска да спечели изборите с цел ДА ПРЕДОСТАВИ ВЛАСТТА В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА. ТЕ ИСКАТ ВЛАСТТА ЗА СЕБЕ СИ. ИСКАТ ТЕ ДА ВЗЕМАТ РЕШЕНИЯТА, ТЕ ДА РАЗПРЕДЕЛЯТ РЕСУРСИТЕ НА ОБЩЕСТВОТО. ТЕ ДА КАЗВАТ КОЙ ДА БЪДЕ БОГАТ  И КОЙ ДА БЪДЕ БЕДЕН. ТОВА ИСКАТ ТЕ И ЩЕ ГО ПОСТИГНАТ;
  6. БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ИСТИНСКИ СМОТАН САМО В ЕДНО ОТНОШЕНИЕ, НО ТО Е НАЙ-ГЛАВНОТО И ВСЕКИ НАРОД С АКЪЛ НЕ МОЖЕ ДА ДОПУСНЕ ДА БЪДЕ СМОТАН В НАЙ-ВАЖНОТО НАПРАВЛЕНИЕ - ПОЛИТИЧЕСКОТО. ВМЕСТО ДА СЕ ОПИТА ДА ПРОМЕНИ СИСТЕМАТА В СВОЯ ПОЛЗА, ТОЙ СЕ ОПИТВА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА ТОЙ САМИЯТ ОТ ДАНЪЦИТЕ НА СЕБЕПОДОБНИТЕ СИ, БЕЗ ТОЙ ДА ИМА НЯКАКВО УЧАСТИЕ ВЪВ ФОРМИРАНЕТО ИМ ИЛИ КАТО ЦИГАНИТЕ, НАПРАВО ДА КЕШИРАТ УЧАСТИЕТО СИ СЕГА И ВЕДНАГА. В ЛОМ СА ЗАПОЧНАЛИ ДА ДАВАТ ПО 100 ЛЕВА НА ГЛАС. РАНО ИЛИ КЪСНО, ЩЕ СЕ ВИДИ ИСТИНСКАТА ЦЕНА НА ГЛАСА. ВЕРОЯТНО НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ СТИГНЕ И 200 ЛЕВА;
  7. Затова казвам, че тези избори са поредните НИЩОНЕЗНАЧЕЩИ избори в живота ни. Защото за пореден път ЩЕ ПРОПУСНЕМ ДА КАЖЕМ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ "FUCK YOU" И ЩЕ ИМ ПОЗВОЛИМ ОТНОВО ДА ОПРЕДЕЛЯТ БЕЗ НАС ДНЕВНИЯ РЕД НА ОБЩЕСТВОТО, ЩЕ НИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ БЕЗ ДА НИ ПИТАТ, ЩЕ НИ ХАРЧАТ ПАРИТЕ БЕЗ ДА НИ ПИТАТ И ТАКА НАТАТЪК И ТАКА НАТАТЪК, ДОКАТО МЯСТОТО НА НАС, ТЪПИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ, СЕ ЗАЕМЕ ОТ НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ - ПОРЕДНИТЕ ТЪПИ ИЗБИРАТЕЛИ.
ДНЕС ЕДНАТА МАФИЯ ЩЕ ВЗЕМЕ ВЛАСТТА ОТ ДРУГАТА МАФИЯ. А ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ?

ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ ДА ГО ДУХАТ, ДОКАТО НЕ СЕ ВЗЕМАТ В РЪЦЕ, ДОКАТО НЕ ПОИСКАТ ВЛАСТТА ЗА СЕБЕ СИ И ДОКАТО НЕ ВЗЕМАТ ВЛАСТТА И НЕ ЗАПОЧНАТ ДА Я УПРАЖНЯВАТ В СВОЯ ПОЛЗА.
Категория: Политика
Прочетен: 271 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 05.10.2014 14:43
Никой не може да оспори величието на Рим. Един град, превърнал се в световна столица. Преди него велики са били Спарта, Атина и Картаген. Но Рим ги е задминал. Единият град е заложил на идеите за човекът машина, освободен от природните си недъзи. Другият е заложил на демокрацията, а третият е заложил на търговията.
За всички обаче СИЛАТА е била решаваща.

Рим е обединил в себе си всичко това. За разлика от цитираните градове, Рим се е стремял към световно господство. Сратезите от Рим са знаели, че ако няма завоевания, няма да има и държава в смисъла, в който те са виждали държавата. Всяко едно завоевание е правило Рим все по-силен и по-силен. Но в същото време и по-слаб.


Римляните са вярвали в много богове. Кеф ти един бог, кеф ти и друг. Има конкуренция на богове. Дори са нямали тази "божия" концентрация на власт, такава, каквато са имали гърците. Там "биг босът" на боговете е Зевс. Той е могъл да порази със светкавица всеки, който не му се е подчинявал.


Римляните са възприели малко по-различна политика, която не е противопоставяла гражданите един на друг на религиозна основа. И затова са били победители и държавата им е продъществувала повече от хиляда години. Години след гибелта на Рим, много държави са имали претенции затова, че са негови наследници - византийската държава, която първоначално се е наричала Източен Рим, държавата на Карл Велики, Свещената римска империя, че тори и Московското княжество в годините на успех и на териториално разширение.




Всички са искали да приличат на Рим по могъщество, но се са могли. Защото не са имали религията на Рим. Защото религиите на тези държави са много КОНЦЕНТРИРАНИ като възприятие и нетърпими една на друга.

Защо  римляните са преследвали християните. Защото дълбоко в себе си, римските власти са знаели за отровата, която те сеят по земята. Те са знаели, че първоначалната им хрисимост рано или късно ще се изроди във варварство, което ще отрови и изгори земята, където разпространяват религията си. Кой би помислил, че една религия ще проповядва толкова много добрина и примирение, че чак да те накара да обичаш враговете си, а след като успее " да вземе властта", ще скрои на Европа такова мизерия, че всички да наричат времето от 1000 години след Рим - Тъмните векове. Тъмни заради некоректността, заради арогатността на християнските църкви, тъмни заради пролятата кръв та дори и заради чумата, която е наказание за народите, покланящи се на тази религия. Да сте чували да има чума в Римската империя. Че откъде да има, като хората са се къпали и са уважавали телата си. Християните не се къпят и не уважават плътта. Затова са умирали като мухи по време на чумните епидемии. Защото това е била религия на най-пълно обладаване на човешките души в историята, които трябва да бъдат подчинени на материалните интереси на водачите си - царе и патриарси.


Не десетилетия, столетия религиозни войни в Европа и то само затова, за да се докаже, ЧЕ ЕДНОТО РАЗБИРАНЕ ЗА ГОСПОДА Е ПО-ГОЛЯМО ОТ ДРУГОТО.

Европа е била толкова залюхана в тези религиозни войни, че за малко да попадне под влияние на трета религия - исляма. Първо ислямистите са се опитали да влязат в Европа през Испания и Франция, но там франките са ги спрели. След това са се опитали да влязат през Балканския полуостров, но тук съвместни усилия на гърци и българи са им отрязали мераците. За трети път и то успешно са влезли в европа чрез турците, които за повече от 500 години владичество на отделни части на континента са оставили зародиши на напрежение, заради религията си.


Кое време наричаме РЕНЕСАНС? Да, това не е времето на налагане на религиозните догми, а на тяхното отхвърляне. Следствие на това, в следващите векове обществото се изстрелва напред и изпреварва в своето развитие другите околни цивилизации, доколкото могат да бъдат наречени така - Турската империя и Златната орда.

Отхвърлянето на религията е започнало с великите географски открития, макар че на първо време излиза, че конкистадорите са усвоили Америка, носейки знамето на Христос със себе си. Това са празни приказки. Ако е било възможно да излъжеш хората, че като победиш индианците, ти налагаш правата вяра, защо да не го направиш. Истината е била, че материалното е взело превес над измисленото духовно. Втората голяма стъпка е делото на Мартин Лутер с приказките си, че да вярваш в Господа не означава обезателно да продаваш индулгенции, най-общо казано. Не е необходимо пътят към Господа да е толкова труден и толкова сложен. Може да е и по-просто. Богомилите, които са проповядвали учението си по нашите земи са го казали и по-добре от Мартин Лутер, ама както би го казал един единадесетокласник, не са имали добра рекламна политика и не са имали оръжие, с което да наложат учението си. Нали знаете, че всичко на тази земя се налага с оръжие и сила. Така първоначално християните са се опитвали да налагат учението си с добро и саможертва, ама после са преоценили усилията си и са постигнали повече успехи, като са включили меча като доказателствена сила.

Всяко едно закостеняло общество е закостеняло заради наложени му със сила разбирания, че животът му е предопределен от висша сила,  С КОЯТО МОЖЕ ДА ОБЩУВА САМО ОТБРАНА КАСТА. И тъй като човек е по принцип невярващо същество и хората не си вярват един на друг, какъв е методът да го накараш един човек да повярва? Ами това е да го накараш да се плаши от извънчовешки сили - да опишеш природните стихии като Божие наказание е първият страх. И така с насаждане на страх, включително и със сила - примерът с Инквизицията, по-лесно може да се контролира човешката душа.

Защо религията процъфтява в Третия свят? Защото за да станеш много религиозен са необходими няколко предпоставки: ТРЯБВА ДА СИ ПРОСТ, НЕОБРАЗОВАН, НЕОСВЕДОМЕН И ДА НЯМАШ РАБОТА. А работата става още по-сложна, когато с религия започват да тъпчат главите на децата още от ранно детство. Така се произвеждат бъдещите оръдия на религията, за които няма нищо по-свято от това, да служат на хората, които са ги обучили, под прикритието, че служат на някаква религия.


Четвъртият път, в който ислямът се опитва да влезе в Европа е през последните десетилетия. ЕВРОПЕЙЦИТЕ СА СТАНАЛИ МЪРЗЕЛИВИ И ПРЕКАЛЕНО МНОГО МАТЕРИАЛИСТИ. ЦЕННОСТИТЕ ИМ СА ПРОМЕНЕНИ. СЛЕД СВЪШВАНЕТО НА КОЛОНИАЛНАТА ЕПОХА, ПОТОКЪТ ОТ МАТЕРИАЛНИ БЛАГА СЕКВА И ЕВРОПА ТРЯБЛВА ДА РАБОТИ, ЗА ДА СЕ ИЗДЪРЖА. НО ТЪЙ КАТО ТЕХНОЛОГИЧНОТО РАЗВИТИЕ НА СТАРИЯ КОНТИНЕНТ Е ДОСТИГНАЛО АПОГЕЯ СИ, НЕ Е ТРУДНО КОЛОНИАЛИЗМЪТ В ГРУБИЯ МУ ВИД ДА БЪДЕ ЗАМЕНЕН С КОЛОНИАЛИЗЪМ С МЕКИ РЪКАВИЦИ. НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА ИЗПРАЩАШ АРМИЯ, ЗА ДА КОЛОНИЗИРАШ НЯКОЯ СТРАНА. ПО-ЛЕСНО ЩЕ СТАНЕ, КАТО ГИ НАКАРАШ ДА ПИЯТ КОКА КОЛА И ДА КАРАТ МЕРЦЕДЕС.

Преди време европейците са работили здраво, за да станат това, което са. Като цяло прислугите им също да били европейци. Само в колониите прислужниците са били от местното население, защото е било скъпо да си вземеш прислуга от Европа. Сега обаче изнежените европейци си вземат прислуги извън Европа. Тези прислуги идват със семействата си, раждат деца в Европа. Наред с този процес се развива и другият процес. Привържениците на глобализацията й в крайната й форма приемат директиви с централно значение за всички европейски държави, които легализират емиграцията поради политически причини - така нареченото политическо преследване. Към тях се прибавят и тези, които бягат от войни и други бедствия. Няма как да различиш едните от другите и затова за по-лесно им слагаш знак за равенство. Към тях се прибавят и икономическите емигранти. Пак няма как да ги различиш, ако идват  от смутни региони. Така на практика тази глобализация се извършва с такива бързи темпове, че ползата ще е по-голяма от вредата.


Най-лошата страна на тази емиграция е, че тези хора, освен различната си култура, идват в Европа с различна религия, която по-често от обикновеното налагат със сила и без да зачитат местните традиции и обичаи. ПОЛУЧАВА СЕ ТАКА, ЧЕ ВМЕСТО ЕМИГРАНТИТЕ ДА БЪДАТ ПРЕТОПЕНИ И АСИМИЛИРАНИ ОТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ, СТАВА ОБРАТНОТО - ЕВРОПЕЙЦИТЕ БИВАТ АСИМИЛИРАНИ ОТ ПРИШЪЛЦИТЕ. ИМА ТОЛКОВА ПРИМЕРИ ОТ АНГЛИЯ, НОРВЕГИЯ И ГЕРМАНИЯ... НЕ ЗНАМ КОГА ТОЧНО ЕВРОПЕЙЦИТЕ ЩЕ ГО ОСЪЗНАЯТ. ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРАТ, ЧЕ ГЕЙОВЕТЕ НЕ ПРАВЯТ ДЕЦА, А ДЕЦАТА НА ПРИШЪЛЦИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ДЕЦАТА НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ. ТАКА С НАШИТЕ ПАРИ ЩЕ ИЗКОПАЕМ СОБСТВЕНИЯ СИ ГРОБ - ГРОБЪТ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ.


Мислех си, че религиозните войни, които Европа е водила са минало. Тези войни са се водили между два основни клана в западната църква - католици и протестанти. Сега се оформя облика на друга религиозна война - на християни и мюсюлмани.  Но тази война е много по-тиха от първата и е следствие на МЪРЗЕЛА НА ЦИВИЛИЗОВАНА ЕВРОПА, НА ПРЕКАЛЕНАТА ТОЛЕРАНТНОСТ, КОЯТО ПОДКРЕПЯ ЛИПСАТА НА ТОЛЕРАНТНОСТ, КОЕТО ПОКАЗВА, ЧЕ НЕ Е НИКАКВА ТОЛЕРАНТНОСТ, СЛЕД КАТО НЯМА ВЗАИМНОСТ В ЦЕЛИЯ ТОЗИ ПРОЦЕС.

Примерите са много като за начало. Като се започне с това, че български родители не пускат децата си на училище в класове, където преобладават цигани, сирийци или други емигранти, мине се през норвежките училища, където въпреки настояванията на централните власти, някои училища формират различни паралелки - такива за пакистанци и такива за норвежки деца, но това разделение не успява, защото просто няма толкова норвежки деца, че да се формира паралелка в някои райони на страната и се стигне дотам, че англичани да напускат райони на Лондон и да се заселват извън града, защото не могат да съжителстват с така наречените други "култури". Следващият момент е, срещу Нотр Дам в Париж да се изгради голяма джамия, която да стане обект на по-голям интерес от френската църква. Днес в Марсилия се раждат повече деца от мюсюлмански произход, отколкото французи. Утре това ще се случи и в Париж. Проклетата централизирана държава не може да разбере, че се разпада, независимо дали става дума за Франция или България, въпреки огромното икономическо превъзходство на първата, пред втората. Колко дълъг и болезнен ще бъде този процес, зависи от нас. Швейцарците направиха първата стъпка. На тях не им харесват минаретата и ги забраниха. Циганите от Швеция протестираха срещу това решение на швейцарския народ, но кой ли ги чува и на кой ли му пука в Швейцария за тяхното мнение. Докъде ще стигне процеса, само бъдещето ще покаже. ХУБАВО Е ОБАЧЕ ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ДЪРЖИМ НА НАШИТЕ СИ НАРОДНИ ЦЕННОСТИ, ЗА ДА НЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ДЪРЖИМ НА ЧУЖДИ НАРОДНИ И РЕЛИГИОЗНИ ЦЕННОСТИ.

Категория: Политика
Прочетен: 251 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 05.10.2014 11:18
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196343
Постинги: 6870
Коментари: 4297
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Октомври, 2014  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031