Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3216937 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 06.10.2014 г.
Аз си мисля, че това вече не е поредният жълт картон, показан от избирателите на политическата класа. ТОВА Е ЧЕРВЕН КАРТОН. Каквото и да направите при това положение, вие сте незаконна власт. Дано го осъзнаете колкото се може по-скоро, за да не ви изпъдят от властта с камъни, че боли много...


Каква политика ще изпълняват и какво правителство ще съставят тези нещастници, направо не ми го побира умът.


ПРЕДСТАВЕТЕ СИ. ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ НЕ СЕ ЯВЯВАТ НА ИЗБОРИ И ТЕЗИ НЕЩАСТНИЦИ СА ГОТОВИ ДА ПРАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО И ДА УПРАВЛЯВАТ. ГОТОВИ СА ДА КРАДАТ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ.

ЕЙ, Я ВЗЕМЕТЕ, ЧЕ СЕ НАПРЪСКАЙТЕ С ВОДА, ИЗМИЙТЕ СИ ОЧИТЕ, ЧЕ НЕЩО ГЛЕДАМ НЕДОВИЖДАТЕ КАКВО ВИ КАЗАХА ХОРАТА. БОЛШИНСТВОТО ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ НЕ ВИ ИСКА. КАКВО ПОВЕЧЕ ИСКАТЕ ДА ВИ КАЖАТ? ИСКАТЕ ДА СТАНЕ РЕВОЛЮЦИЯ И ЧРЕЗ МЕТОДИТЕ НА ИСТИНСКАТА ПРИНУДА ДА ВИ ОТНЕСАТ ОТ РАЗЛИЧНИТЕ ДЛЪЖНОСТИ, КОИТО СМЯТАТЕ ДА СИ РАЗДАДЕТЕ? ТОВА ЛИ ИСКАТЕ БЕ КРЕТЕНИ? САМО ЧЕ ДА ВИ КАЖА, ДАНО СИ ДАВАТЕ СМЕТКА, ЧЕ ТОВА МНОГО ЩЕ БОЛИ. НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЩЕ СЕ ОТТЪРВЕТЕ С ЕДИН ПЕРДАХ, ЗА ВСИЧКОТО, КОЕТО НИ ПРИЧИНИХТЕ.


ЗАТОВА, ВЗЕМЕТЕ ЧЕ СИ ПРЕГЛЕДАЙТЕ ЛЪЖЛИВИТЕ ПРОГРАМИ, ПОЛИТИКИ И ОБЕЩАНИЯ. ОТТЕГЛЕТЕ СЕ В РАЗМИСЪЛ ЗА НЯКОЛКО ДНИ И СЛЕД ТОВА СЕ СЪБЕРЕТЕ ПАК И ПОМИСЛЕТЕ КАКВО ДА ПРЕДЛОЖИТЕ НА ТОЗИ НАРОД, ЧЕ ДА ВИ ХАРЕСА И ДА ГЛАСУВА ЗА ВАС. ЯВНО Е ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ ИСКАТ ИЗТЪРКАНИ ПРИКАЗКИ И ЛЪЖЛИВИ ОБЕЩАНИЯ. ПИСНАЛО ИМ Е ОТ ТЯХ. ИЗМИСЛЕТЕ НЕЩО СВЕЖО, НЕЩО, С КОЕТО ДА ГИ ГРАБНЕТЕ. ОБЕЩАЙТЕ ИМ НЕЩО ИЗПЪЛНИМО И НЕЩО, КОЕТО ТЕ ИСКАТ ДА ЧУЯТ. НЕ СТЕ ЛИ УЧИЛИ НЕЩО КАТО ТЪРГОВИЯ ИЛИ МАРКЕТИНГ?


ТОВА, КОЕТО ИМ ПРЕДЛАГАТЕ Е ИЗТЪРКАНО И ДОБРЕ ПОЗНАТО ОТ ПРИКАЗКАТА: СТАНИ ДА СЕДНА.

ЕДНИТЕ ДА СИ ОТИДАТ, ЧЕ ДА МОГАТ ДРУГИТЕ ДА КРАДАТ. НИКОЙ НЕ Е ПО-ДОБЪР ОТ ДРУГИЯ В ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА. ЗАТОВА ПРЕДЛОЖЕТЕ НА ХОРАТА НОВА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА, КОЯТО ДА ГИ НАПРАВИ ПО-АКТИВНИ И ПРОДУКТИВНИ. КОГАТО ХОРАТА ПОВЯРВАТ В ТАЗИ НОВА СИСТЕМА, ТЕ ЩЕ ВИ ПОДДЪРЖАТ И РАБОТЯТ ЗА НЕЯ. СЕГА ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ ВИ МРАЗЯТ И ЩЕ ВИ МРАЗЯТ. ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ ТАЗИ ДЪРЖАВА ЗАЛЕТИ ОТ НАРОДНА ОМРАЗА. СЪВЕТВАМ ВИ ДА НЕ ГО ПРАВИТЕ, ЗАЩОТО Е НЕЗДРАВОСЛОВНО КАКТО ЗА ВАС, ТАКА И ЗА ДЪРЖАВАТА КАТО ЦЯЛО.


ЗНАМ, ЧЕ ВИ Е ТРУДНО, НО НАЙ-ЛЕСНОТО НЕЩО, С КОЕТО МОЖЕТЕ ДА СПЕЧЕЛИТЕ ТОЗИ НАРОД Е ДА СПОДЕЛИТЕ ВЛАСТТА СИ С НЕГО. ТОГАВА ЩЕ ПОЛУЧИТЕ НЕГОВАТА ПОДКРЕПА. СЕГА КАКВО МУ ПРЕДЛАГАТЕ? ВСЕ ЕДНО МУ КАЗВАТЕ: ДОСЕГА ЕДНИ ПОЛИТИЦИ ВИ ЧУКАХА, СЕГА НИЕ ЩЕ ВИ ЧУКАМЕ, АМА ВИ ОБЕЩАВАМЕ, ДА ВИ ЧУКАМЕ ПО-ДОБРЕ ОТ ПРЕДИШНИТЕ. Е ТАКА НЯМА ДА СТАНЕ. ТРЯБВА ДА ДЪРЖИТЕ СМЕТКА И ЗАТОВА, КАК СЕ ЧУВСТВА ЧУКАНИЯ, ЗАЩОТО МОЖЕТЕ ДА ИЗПАДНЕТЕ В СИТУАЦИЯ, ВИЕ ДА СТЕ ЧУКАНИ, ЧЕ ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КАКВО ВИ КАЗВАМ.
Категория: Политика
Прочетен: 647 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 06.10.2014 04:24
И като приказват едни приказки - те имали принципи, имали програма и приоритети. Щели да подкрепят кабинет, който изпълнявал техните приоритети и програма.


Сега ще започне голям каламбур. На нас ни казват, че имат принципи, а ще правят какви ли не безпринципни коализии. Защото това е последният шанс на политиците да ни будалкат и да ни крадат. Те знаят, че отсега нататък всяка политическа сила ще бъде под натиск, защото 24 години на лъжи и неизпълнени обещания стигат. ОСНОВНИЯТ ИГРАЧ ОТСЕГА НАТАТЪК ЩЕ БЪДАТ ОНЕЗИ, КОИТО НЕ ИЗЛЯЗОХА ДА ГЛАСУВАТ. ВСЪЩНОСТ ТЕ БЯХА ИНИЦИАТОРИ НА ПРОТЕСТИТЕ ПРЕЗ ЦЯЛОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БОРИСОВ И СЛЕД ТОВА НА ОРЕШАРСКИ. ТЕЗИ ХОРА НЕ ХОДЯТ НА ИЗБОРИ, НО ХОДЯТ НА ПРОТЕСТИ. С ТЯХ ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА ВЕЧЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА. НО ЗА ДА ПОСТИГНАТ УСПЕХИ ТЕЗИ ХОРА, ТРЯБВА ДА СЕ СЪБЕРАТ ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО ДОСЕГА И ДА БЪДАТ МНОГО ПО НАСТОЯТЕЛНИ. НЯМА СМИСЪЛ ДА ПРОТЕСТИРАШ 400 ДНИ И ПРОТЕСТЪТ ДА Е ВСЕ ПО-РЕХАВ И РЕХАВ И ДА РАЗЧИТАТ СЪВЕСТТА НА ПОЛИТИЦЕТ ДА ПРОГОВОРИ. АКО ИСКАШ ДА ПОСТИГНЕШ НЕЩО, ВМЕСТО ДА ГЪРМИШ С ВЪЗДУШНА ПУШКА, ГЪРМИ С ГАУБИЦАТА ИЛИ С КАТЮШАТА, ЧЕ ДА ИМА ЕФЕКТ. ЕДИН СИЛЕН ДЕСЕН ПРАВ Е ПО-ЕФЕКТИВЕН ОТ ПЕТНАДЕСЕТ СЛАБИ ШАМАРА.

Така че нищо добро не очаква действащите политици. Опозицията на гласоподавателите става все по-голяма и надхвърля броя на гласувалите за статуквото. Вече 55% от хората не ходят на избори, но това не означава, че са безучастни. Те просто събират и нагнетяват в себе си отрицателна енергия, натрупана вследствие на провежданата гадна политика от гадните ни политици. Но когато тази енергия избухне, тогава тежко на политиците. Ще бъдат наритани като мръсни котета на улицата. От това трябва да се притесняват повече, отколкото от това, дали ще успеят да се вредят за кокалче, тропайки на вратата на Герб.
Категория: Политика
Прочетен: 251 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 28.08.2017 11:10
Сега ще кажа няколко неща, които не знам защо професионалисти като главния архитект, кмета на София, районните кметове и съветниците не виждат.
  1. На моята улица има три кооперации. Двете са построени преди 15 години, а едната - преди 5 години. И в трите кооперации има гаражи. Какво обаче ми прави впечатление?
  2. Едната кооперация има 7 външни гаражи, а има приблизително 20 апартамента. Задавам въпроса, кой архитект, кмет и кои съветници са одобрили преди 15 години да се построи блок, в който гаражите да са три пъти по-малко от апартаментите? Втори въпрос. Защо от 7-те гаража на тази кооперация, само единият се използва за паркиране на кола? Един гараж се използва за работилница за обработка на метали, а 5-те останали гаража не се използват на практика за нищо. Този, който е дал разрешението за ползването на обекта явно е бил сляп, защото гаражите са на ниво от порядъка на близо 1 метър под равнището на пътя и има изключителна трудност да се използват по предназначение. Отново стигаме до проблем, създаден от общинските власти - кой е дал разрешение за ползване на този обект, в който дори и малкото гаражи, построени в него не могат да се ползват по предназначение?
  3. В другата кооперация има 10 подземни гаража и 7 надземни гаража. Има 17 гаража и толкова апартамента. Значи по един гараж на апартамент. Това е горе долу добре. Но достъпът до гаражите е доста архаичен, общата врата се отваря ръчно и е тежка, което прави неатрактивно използването на гаражите в подземието. А те са толкова широки и големи, че да му е кеф на човек да си паркира автомобила там. Една част от гаражите се ползват за склад, а други изобщо не се използват.
  4. Последният пример е с най-новата кооперация. В нея има 11 подземни гаража и 7 надземни места за паркиране в рамките на земята на кооперацията. Значи 18 паркоместа. В кооперацията има 20 апартамента.
  5. Да обобщим - трите кооперации имат общо 42 гаража или външни места за паркиране срещу 57 апартамента. Значи апартаментите са повече от гаражите и паркоместата, което е лошо планиране от страна на общината, защото тя е дала строителните разрешителни. В тези задръстени райони с коли е недопустимо да се разреши строителство на сгради, без поне по един гараж на апартамент. Друго, тези сгради имат и магазини, офиси и други бизнес обекти на партера. Приблизително това са около 8 броя, които изискват по минимум 2 паркоместа или 16 паркоместа общо. Още оттук сме на дефицит за паркоместа. Значи липсват 28 паркоместа.
  6. Сега започвам с изненадите. Въпреки че липсват, има празни гаражи или такива, които не се използват по предназначение. Значи има противоречие - хем липсват, хем и някои не се използват по предназначение. Някои от гаражите са заети от наематели, а собствениците си държат колите отвън на улицата. Някои си оставят колите на улицата, когато в същия момент имат празен гараж. Просто ги мързи да отварят и затварят вратите на гаража и си остават колите на улицата. Тоест при непълни гаражни клетки, улицата е претъпкана с возила и няма на практика едно свободно място. Как може да се реши въпроса?

Ето решението:
  1. Общината да не дава разрешително за строеж да жилищна сграда, ако не се обезпечат поне по 1 гараж за апартамент и поне по 2 гаража за офис или магазин, които са разположени в тази сграда. За регионите с особена претъпканост с превозни средства и сгради, тези коефициенти могат да бъдат завишени., така че да се падат по 1,5 гаража на апартамент.
  2. Да се въведе такса за колите, които са паркирани на улицата, която да накара част от собствениците да ползват гаражите си, вместо да държат колите на улицата. Таксата да бъде различна от тази в синята и зелената зона и да дава право на живущите да паркират 24 часа в този регион на улицата, след като са си платили таксата.
  3. В много от кварталите с ново строителство, вместо да се решават проблемите, те се задълбочават - не съм виждал досега един добре планиран нов квартал, където и улиците и тротоарите да са планирани и направени както трябва. Не стига, че не са предвидили достатъчно гаражи, ами и улиците са несъразмерно тесни и липсват тротоари. По тези улици нито да се движиш с кола, нито с детска количка, нито пеш. Постоянно някой на някого пречи. Работа на общината е да направи тези сметки, а не всеки да се спасява кой както може.
  4. Сега се стига до парадокси. Собственик си продава гаража в една от кооперациите за 16 хиляди евро. Една абсурдна цена на фона на цените на апартаментите в региона. Това прави по 1000 евро на квадрат, цена, която се плаща за апартамент в центъра на София, а тези пари ги искат за гараж в крайните квартали на София. И то гараж, който без съответните подобрения не може да се използва сега и веднага за паркиране на кола. За да се стигне до такива абсурдни цени, това показва, че нито кметът на София си е свършил работата, нито главния архитект, нито районните кметове, нито общинските съветници. Резултатът е видим - недостиг на гаражи и паркоместа, в същото време част от гаражите са празни, но при всички случаи улиците са задръстени с коли. Дори се стига до още по-абсурдната ситуация, толкова натоварен булевард в София като Симеоновско шосе, в една част от него, едното платно да се използва за паркиране на автомобили, което е направо смешно и е показател за недобра свършената работа от страна на общината.
Категория: Политика
Прочетен: 216 Коментари: 0 Гласове: 1
Няма защо да се извинявам на така наречения електорат. За мен това са тъпи овце.

МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ ПОСОЧИ ЕДИН ДОСТОЕН ЧОВЕК, ОТ ТЕЗИ, КОИТО НЕДОБРАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИЗБРА ВЧЕРА ЗА ПАРЛАМЕНТАРИСТИ? И кои са основните гласоподаватели? Циганите, турското малцинство, пенсионерите и онези, които са пряко заинтересовани техните партии да спечелят и които чакат лични облаги от властта. Останалата, основната маса на гласоподавателите изобщо не дойдоха до урните.


ПОЗДРАВЯВАМ ЕДИНСТВЕНО ТЕЗИ, КОИТО ИМАХА СЪЗНАНИЕТО И ГЛАСУВАХА С НЕДЕЙСТВИТЕЛНА БЮЛЕТИНА - ЕДИНСТВЕНО ПРАВИЛНИЯТ НАЧИН ДА КАЖЕШ НА ПОЛИТИЦИТЕ - МАЙНАТА ВИ, НЕ МИ ХАРЕСВАТЕ И НЯМА ДА ПРАВЯ ПОВЕЧЕ КОМПРОМИСИ, ЗАЩОТО ЖИВОТЪТ МИ МИНА В ТАКИВА КОМПРОМИСИ, КОИТО НЕ РАБОТЯТ. ИСКАМ СЕГА И ВЕДНАГА ПРОМЯНА В ТАЗИ ТЪПА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА. ИСКАМ ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ - НЕ МИ ПРОБУТВАЙТЕ ПОВЕЧЕ ТЕЗИ НОМЕРА ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ, ЗАЩОТО ТОВА НЕ Е НИКАКВА ДЕМОКРАЦИЯ. ТОВА Е ПАРАВАН ДА ВЗЕМЕТЕ ВЛАСТТА И ПОСЛЕ ДА Я КОНСУМИРАТЕ В СВОЯ ПОЛЗА.


ЗАТОВА ОЩЕ ВЕДНЪЖ КАЗВАМ - СЪЖАЛЯВАМ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, ЦИГАНИ И ТУРЦИ, КОИТО СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА, КАТО СА КАЗАЛИ СВОЕТО "ДА" ЗА НЯКОЯ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ.


НИКОЯ ПАРТИЯ НЕ ЗАСЛУЖАВА НАШИТЕ ГЛАСОВЕ. НИТО ЕДНА ПАРТИЯ НЕ НИ ОБЕЩАВА СВОБОДАТА НИЕ ДА УПРАЖНЯВАМЕ ВЛАСТТА, А НЕ ПОЛИТИЦИТЕ.

В НЯКАКВА СТЕПЕН СЪЖАЛЯВАМ И ТЕЗИ, КОИТО ИЗОБЩО НЕ ОТИДОХА ДА ГЛАСУВАТ. ЖАЛКО, ЗАЩОТО ВАШИТЕ ГЛАСОВЕ ЩЕ СЕ ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯТ ПРОПОРЦИОНАЛНО НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ, КОИТО ВЛИЗАТ В ПАРЛАМЕНТА. С ТОВА СИ ДЕЯНИЕ ВИЕ ПОДКРЕПЯТЕ ТАЗИ ШИБАНА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА. УВИ, ТАКАВА Е ТАЗИ СИСТЕМА, ЧЕ ВАШИЯТ ОТРИЦАТЕЛЕН ВОТ С НЕГЛАСУВАНЕТО СЕ РАЗБИРА ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА КАТО РЕАЛНО ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА СЪЩАТА ТАЗИ СИСТЕМА ОТ ВАША СТРАНА. НЕУЧАСТИЕТО ВИ Е ПРИЕТО КАТО ЗНАК ЗА СЪГЛАСИЕ С ВЛАСТТА И СЕГАШНАТА СИСТЕМА. ЗАТОВА КАЗВАМ, ЧЕ Е ЖАЛКО, ЧЕ СИ СТОЯХТЕ В КЪЩИ И МРАЗЕХТЕ СИСТЕМАТА НА ДУМИ, НО НЕ И НА ДЕЛА.
Категория: Политика
Прочетен: 404 Коментари: 1 Гласове: 3
Последна промяна: 06.10.2014 03:17
Въпреки че казваше с колко гласове са получили в повече, спрямо предишните избори, Местан беше притеснен, че това управление може да мине и без ДПС.

Със сигурност ще извадят етническата карта, ако не са във властта, защото те толкова са се ояли, че идеята за ИКОНОМИЧЕСКА ДИЕТА И ЗА ВЛАСТОВА ДИЕТА, НИКАК НЕ Е приемлива за тях.

Тогава могат да стигнат и дотам, че да искат прекрояване на граници или автономия на Кърджали. На всичко са способни, за да останат във властта. Жалкото е, че се научиха на много в годините на прехода и няма да се задоволят с огризки от политическата трапеза.
Но като го гледах - боже какво дебелокожие!!! Всички знаят за това, че ДПС е един от главните играчи за купуването на гласове и как говори и как си вярва...


Това  е властта на белите якички - нагла и безкрупулна. ДПС направо е преяло от власт. Това са кметове по места, шефове на горски стопанства, шефове на държавни и общински дружества, областни управители, държавни поръчки, големи инфраструктурни проекти, че и стотици малки проекти в "техните " общини. Бизнес за милиарди. И сега всичко това увисва, ако партиите се споразумеят да правят правителство без тях.


Ще поживеем и ще видим, какво ще ни предложат нашите политици. Ако не ни харесва, ще ги "протестираме" дотогава, докато предложат и направят нещо, което да ни харесва.
Във всеки случай никога досега в българската политическа действителност след Жан Виденов, политиците не са се чувствали по-скапано. Но за разлика от времето на Жан, днешните политици се чувстват ВКУПОМ СКАПАНИ. Гледам ги и ми изглеждат насрани, въпреки някои изхвърляния, които чухме от Бойко и от някои от лидерите на малките партии, които са за сефте "вътре" в парламента.



Категория: Политика
Прочетен: 306 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 06.10.2014 01:04
ЕЙ ДЕБЕЛОКОЖИ ПОЛИТИЦИ.

ГЛЕДАМ МИКОВ КАК СЕ ИЗКАЗВА. АМА ТЕ СРАМ НЯМАТ.

СЛУШАМ БОЙКО КАКВО ГОВОРИ. ТОЙ ЧОВЕКЪТ НЕ ЗНАЕ, ЧЕ ПОЛУЧИ ГЛАСОВЕТЕ НА ХОРА, КОИТО СА ГО ИЗБРАЛИ НЕ ЗАЩОТО ТОЙ Е ТОЛКОВА ЧИТАВ, А ЗАЩОТО ДРУГИТЕ СА ПО-ГОЛЕМИ БОКЛУЦИ И ОТ НЕГО.


НИКОЙ НЕ РАЗБРА ПОСЛАНИЕТО НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ.

ПЪРВО, ИЗБИРАТЕЛИТЕ КАЗАХА НА ПОЛИТИЦИТЕ, ЧЕ ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ /КАКЪВ ГЛУПАВ ТЕРМИН/ Е ИЗЧЕРПАНА. ОСНОВНАТА МАСА ОТ ХОРАТА НЕ ИСКАТ ТЕЗИ ЛУМПЕНИ ДА ГИ ПРЕДСТАВЛЯВАТ, ЗАЩОТО ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ ИСКАТ ВЛАСТТА ЗА СЕБЕ СИ. ИСКАТ ДА Я УПРАЖНЯВАТ. НЕ ИСКАТ ДА Я СПОДЕЛЯТ С НАРОДА СИ.

ТЕ КРЕЩЯТ: ПОЛИТИЦИ, МАХАЙТЕ СЕ, МРАЗИМ ВИ И НЕ ИСКАМЕ ДА ВИ ВИЖДАМЕ. ЗАТОВА НЕ ХОДИМ ДА ГЛАСУВАМЕ. КАКВО ОЗНАЧАВА, ЧЕ СА ГЛАСУВАЛИ ЕДВА 45% ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ? ТОВА ДРАГИ МИ ПОЛИТИЦИ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ВИ Е ПОКАЗАН ЖЪЛТ КАРТОН. НО ВИЕ СТЕ НАГЛИ И СЕГА ЩЕ ПРАВИТЕ КОМБИНАЦИИ. ЩЕ СЕ КОАЛИРАТЕ, ЩЕ ДРАПАТЕ И ЩЕ ПРАВИТЕ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, ДА НЯМА ПОВЕЧЕ ИЗБОРИ, ПОНЕ В КРАТКО ВРЕМЕ. ЗАЩО? АМИ ЗАЩОТО ПОХАРЧИХТЕ МНОГО ПАРИ И СЕГА ТРЯБВА ДА ГИ ВРЪЩАТЕ. ПЪК И ЗНАЕТЕ, ЧЕ С ВАШИТЕ КУЦИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПОСЛАНИЯ НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ СЕРИОЗНА ПОДКРЕПА, ЧЕ ДА ВЛАСТВАТЕ ЕДНОЛИЧНО. ХОРАТА НЕ ВЯРВАТ НА НИТО ЕДИН ЛИДЕР И ЗАТОВА НАРЕДИХА 8 ПАРТИИ В ПАРЛАМЕНТА, ЧЕ СЕГА ПОЛИТИЦИТЕ ДА СЕ ЧУДЯТ КАКВИ ДА ГИ ВЪРШАТ, ЧЕ ДА СФОРМИРАТ ПРАВИТЕЛСТВО.

ТОВА Е ВОТ ПРОТИВ ЦЕНТРАЛИЗМА НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ. ТАКАВА Е ВТОРАТА МИ КОНСТАТАЦИЯ.

Всички тези хора имаха своите шансове. Какъв по-значителен шанс от този, който получи Костов преди 17 години? Какъв по-значителен шанс от този, който получи Симеон от този, който му даде българския народ? Какъв по-голям шанс от тези, които наследниците на бившите комунисти получаваха години наред след преврата през 1989г.? Какъв по-голям шанс от този, който получи Бойко Борисов през 2009г.?

Всички тези политически сили и личности, пропуснаха своя шанс, защото играха нечестно, играха подмолно с интриги и некачествена работа, вместо да поискат народна подкрепа за дейността си, те си правеха далаверата и консумираха властта. Затова народът пусна малките партии в парламента, но не им даде голямо доверие, защото е патил от такова даване на доверие. Сега на ход са политиците. Ама ако започнат да скалъпват измислени правителства, значи нищо не са научили.
Категория: Политика
Прочетен: 381 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 06.10.2014 01:06
"Пътувам аз в нощта..." както се казва в една българска песен. Возя си аз колцата по бул. Симеоновско шосе след Семинарията и стигам кръстовището, където може да се завие в посока Дианабад. До мен спира БМВ 7-ма серия, последен модел, с регистрационен номер СА7776..Другите букви не ги запомних. Как видях номера ли? Сега ще ви кажа.


Светва зелено за "направо" и аз потеглям. Карам много бавно и се наслаждавам на приятното возене на колата. БМВ-то изхвърча като тапа от шампанско напред. Как може БМВ да се влачи на пътя! Това е по презумпция невъзможно. След около 100 метра го спират, а аз минавам бавно бавно полицейския пост и продължавам по-нататък. Не съм минал и 100 метра, максимум, макар че като че ли надписах малко с дължината и БМВ-то ме изпревари отдясно и се загуби пак нагоре по булеварда.


Сега задавам няколко въпроса и да направя няколко констатации:
  1. Каква е основната функция на КАТ? Не е ли да контролира спазването на закона, но преди това, тази функция трябва да се свърже и с нещо по-значително - да направи всичко възможно да намали рисковете за участниците в движението  - коли и пешеходци, че да има по възможност най-малко пострадали?
  2. Защо ако това е главната задача на КАТ, не застанат на място, където реално се случват най-много инциденти - на кръстовищата нагоре по Симеоновско шосе или по бул. Драган Цанков, с който Симеоновско се пресича по-нагоре? ЗАЩО КАТ СА ЗАСТАНАЛИ В "НИЩОТО"?
  3. Защото като са застанали в "НИЩОТО" има по-голяма възможност да хванат нещо било да го глобят, било да го глобят. Или в полза на държавата или в своя полза. Това, което видях тази вечер за пореден път ми показа, че КАТ НЕ ИМ ПУКА КОЛКО ЖЕРТВИ ИМА НА ПЪТЯ, ЗАЩОТО АКО ИМ ПУКАШЕ, ТЕ НЯМАШЕ ДА СТОЯТ ТУК. ТОВА Е ОТСЕЧКА ОТ ПЪТЯ, ПО КОЯТО НЯМА НИКАКВИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ ПОНЕ НА 400 МЕТРА. НЯМА НИЩО, ОСВЕН ДЪРВЕТА. КАКВО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ПАЗЯТ КАТАДЖИИТЕ В 12 ЧАСА В ПОЛУНОЩ, ОСВЕН СОБСТВЕНОТО СИ БЛАГОПОЛУЧИЕ?
  4. А защо си мисля така? Защото как е възможно за не повече от 10 секунди да спреш една кола, да поискаш и да получиш документите, да ги провериш, да запишеш в дневника или в нощника, както искате го наричайте, номера на колата, защото такава е процедурата и да върнеш документите и колата да тръгне. Необходими са минути време, а не 10 секунди, какъвто беше случаят, който наблюдавах.
  5. Това какво означава - че или някой от БМВ-то е показал някакъв документ, на който катаджиите са козирували или са показали паричен знак, на който също са козирували. Вие преценете кое от двете.
  6. За пореден път констатирам, че тези, на които им плащаме заплати да ни решават проблемите, СА ЧАСТ ОТ ПРОБЛЕМА. ПРЕДИ 20 ГОДИНИ ПЛАЩАХМЕ НА МАФИЯТА, ЗА ДА СИ ОСИГУРИМ СПОКОЙСТВИЕТО, КОЕТО ФАЛШИВАТА ДЪРЖАВА НЕ НИ ДАВАШЕ, А СЕГА ПЛАЩАМЕ НА ДЪРЖАВАТА ЕДИН ПЪТ ПОД ФОРМАТА НА ДАНЪЦИ И ВТОРИ ПЪТ ПОД ФОРМАТА НА РУШВЕТИ НА СЪЩИТЕ, КОИТО ИЗДЪРЖАМЕ С НАШИТЕ ДАНЪЦИ.
ГНИЛОЧ, ТОВА Е БЪЛГАРИЯ. КАК ТРЯБВАШЕ ДА ПОСТЪПЯ ЛИ? ДА СЕ ОБАДЯ НА НЯКОЙ НАЧАЛНИК, ДА ВЗЕМЕ МЕРКИ? ДА СЕ ВЪРНА И ДА ПОИСКАМ ОТ КАТАДЖИИТЕ ОБЯСНЕНИЕ?

ПРЕДИ НЯКОЛКО ПОСТИНГА НАПИСАХ СЛУЧАЙ, КОГАТО СЕ ОБАДИХ ЗА КАМИОН С ДЪРВА, КОЙТО СЛИЗАШЕ ОТ ВИТОША, БЕЗ ДЪРВАТА ДА СА МАРКИРАНИ. ПОПАДНАХ В ПЛЕТЕНИЦА. ЗАГУБИХ СИ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ. НЕ ПОСТИГНАХ НИЩО, ЗАЩОТО КЪДЕТО И ДА ЗВЪНЯХ И НА КОГОТО И ДА СЕ ОБАЖДАХ МЕ ПРЕПРАЩАХА КЪМ НЯКОЙ ДРУГ НЕЩАСТЕН БЮРОКРАТ. ТАКА ЩЕШЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ И СЕГА. НАЧАЛНИКЪТ НА ТЕЗИ ЧЕНГЕТА Е АНОНИМЕН ЗА НАС. НИЕ НЯМАМЕ КОНТРОЛ ВЪРХУ НЕГО. А ОТКЪДЕ ДА ЗНАМ, ДАЛИ ТЕЗИ ЧЕНГЕТА НЕ ДАВАТ ПАРИ И НА ШЕФА СИ? В ОБЩЕСТВЕНОТО ПРОСТРАНСТВО СЕ ЧУВА, ЧЕ РУШВЕТЪТ ЗА ВСТЪПВАНЕ В ДЛЪЖНОСТ ПЪТЕН ПОЛИЦАЙ Е ЧЕТИРИЦИФРЕНО ЧИСЛО. КОЙ ВЗЕМА ТЕЗИ ПАРИ, ЗА ДА НАЗНАЧИ НЯКОГО? НЕ Е ЛИ УДОБНО ДА ПРЕДПОЛОЖИМ, ЧЕ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ХОРА ВЗЕМАТ И ОТ "ОБОРОТА" НА ПЪТНИТЕ ПОЛИЦАИ? ИМА ТОЛКОВА ИЗВЪРШЕНИ ПРОВЕРКИ И ВСИЧКИ ДОКАЗВАТ, ЧЕ НЯМА НЕКОРУМПИРАН ЕКИП ОТ ТЯХ. И ВСИЧКО СИ ПРОДЪЛЖАВА ПО СТАРОМУ.

ДОКАТО НЕ СЕ ВЪВЕДЕ ПРЯКО ГЛАСУВАНЕ ЗА МЕСТЕН ШЕРИФ, КОГОТО ДА ТЪРСЯ ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕЙСТВИЯТА И БЕЗДЕЙСТВИЯТА НА НЕГОВИТЕ ЧЕНГЕТА, ВСЯКА КАУЗА НА ПРОЯВА НА ГРАЖДАНСКА СЪВЕСТ Е ОБРЕЧЕНА НА НЕУСПЕХ.

Категория: Политика
Прочетен: 517 Коментари: 1 Гласове: 5
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3216937
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Октомври, 2014  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031