Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3194638 Постинги: 6869 Коментари: 4294
Постинги в блога от 12.10.2015 г.
 Нека първо да попитам - изборите в Сирия били ли са честни, доколкото някъде има честни избори, или не? Оттам трябва да се тръгне.


А ТОВА, ДАЛИ НЯКОЙ ПРИЗНАВА АСАД ИЛИ НЕ, НЕ БИ ЛИ ТРЯБВАЛО ДА ЗАСЯГА СИРИЙСКИЯ НАРОД И ТОЙ ДА КАЖЕ ДАЛИ ПРИЗНАВА АСАД ИЛИ НЕ?

АЗ НЕ ЗАЩИТАВАМ АСАД, А НАЧИНА И МЕТОДИТЕ, ЧРЕЗ КОИТО САЩ И НАШИТЕ ЛИДЕРИ В ЕВРОПА ИСКАТ ДА ГО МАХНАТ.


ЗАТОВА УВАЖАЕМИ ЛИДЕРИ НА ЕВРОПА.  АКО ИСКАТЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА БЪДЕТЕ УВАЖАВАНИ ЛИДЕРИ НА ЕВРОПА, МОЛЯ, НАПРАВЕТЕ ТАКА, ЧЕ ДА ПИТАТЕ НАРОДА НА СИРИЯ ДАЛИ ИСКА АСАД ИЛИ НЕ. АКО ЧАСТ ОТ НАРОДА НЕ ИСКА АСАД, ЗАРАДИ РЕЛИГИОЗНИ ИЛИ ДРУГИ ПРИЧИНИ, КАКВО ОСТАВА ТОГАВА? ТОГАВА НЕКА ТАМ ХОРАТА ДА ПРЕЦЕНЯТ, ДАЛИ ИСКАТ ДА ФЕДЕРАЛИЗИРАТ СТРАНАТА И ВСЕКИ ДА ГЛАСУВА ПО РЕЛИГИОЗНИ ПРИЧИНИ. ТОГАВА НЕКА АЛЕУТИТЕ ДА СИ ИЗБЕРАТ АСАД, СУНИТИТЕ ДА СИ ИЗБЕРАТ ЛИДЕР, КЮРДИТЕ СЪЩО...


ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЕ ДЪРЖИТЕ КАТО ДЕЦА, ЗАЩОТО ПО СЪЩАТА ЛОГИКА АСАД МОЖЕ ДА НАПРАВИ ИЗЯВЛЕНИЕ, ЧЕ НЕ ХАРЕСВА БАРАК ОБАМА И ФРАНСОА ОЛАНД И НЕ ВИЖДА БЪДЕЩЕ НА САЩ И НА ФРАНЦИЯ С ТЕЗИ РЪКОВОДИТЕЛИ. ТЪПО Е НАЛИ?

ТАКЪВ НАЧИН НА РАЗСЪЖДЕНИЕ ПОДХОЖДА НА ДЕЦА ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА, А НЕ НА ПОЛИТИЦИ ОТ ВАШИЯ РАНГ. ОСВЕН АКО НАИСТИНА НИЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ НЕ СМЕ ТОЛКОВА ИЗТРЕЩЕЛИ ОТ ВАШАТА ПРОПАГАНДА, ЧЕ ДА ВЯРВАМЕ НА ВСИЧКИТЕ ВАШИ ЛЪЖИ.
Категория: Политика
Прочетен: 404 Коментари: 0 Гласове: 5
Последна промяна: 14.10.2015 08:53
 Малко е нагло, данъкоплатците да дават пари на политическите партии, а те да дават същите тези пари за рекламни послания за промиване на мозъците на хората, да създават имидж на политици, такъв, какъвто те нямат и в същото това време, тези пари да се дават по внушение на лидерите на партиите на близки на тях фирми. Каква излиза тя - ние плащаме едни милиони на лидерите на партиите, за да ни проглушават ушите, колко са велики техните партии.



Рекламата на политически партии, личности и платформи е нагло вмешателство в правото на избор на хората. Ако някой се интересува от това кой какъв е и иска да се информира, НАЛИ ЗАТОВА ИМА ЦИК? Нека там на всеки кандидат за някакъв пост в държавата, да му отворят страница, в която по предварително одобрена форма да намерим информация за него, като в същото това време да има нецензуриран форум, за да може да знаем както за неговите плюсове, така и за неговите минуси.

За да можем да си направим извод за кого да гласуваме.


Всякаква друга форма на агитация - материали, концерти, видеоклипове, въртяни по телевизиите, ходене от врата на врата, раздаване на хранителни продукти и пари на ръка - всякаква друга агитация трябва да бъде забранена.



Както е известно, чрез реклама може да се продадат и лайна на хората. След като милиони хора могат да сложат някакъв кантран в устата си и дори и да го запалят и да всмукват дима от него, съзнавайки, че се тровят, какво остава същите тези милиони хора да бъдат манипулирани за кого да гласуват. Нека да не вменяваме в главите на хората идеи, за които те не са готови. Ако те наистина искат да разберат нещо за кандидатите било за кметове, народни представители, общински съветници, министри или някакви други длъжности, нека да влязат в сайта на ЦИК и да се информират оттам.
Да се забрани използването на цветове и споменаването на партии в бюлетините за гласуване.

Първо ще се спестят десетки милиони левове от бюджета, второ ще се спести телевизионно време, в което могат да се дискутират важните за развитието на страната проблеми и трето не най-малко важно, ще се престане с това нагло промиване на мозъци, което партийните централи практикуват с нашите пари.


Вижте само какви предимства има прилагането на тази идея:
  1. Бюджетът ще спести десетки милиони левове;
  2. И по-бедните партии ще имат възможност за по-голямо представителство, защото те нямат достатъчно пари за реклама. Така всички ще бъдат поставени на едно ниво - няма значение дали става дума за водещата партия, която има най-голям дял на партийни субсидии и най-малката партия, с най-малко субсидии. Никой няма да има предимство;
  3. Ще се даде възможност на кандидатите, които не се подкрепят от никоя партия, да получат шанс да спечелят мандати.
  4. Бюлетините ще изглеждат простичко и на тях ще бъдат изписвани САМО ИМЕНА ЗА КАНДИДАТИ ЗА ДЛЪЖНОСТТА. НЯМА ДА СЕ СПОМЕНАВАТ НИТО КОЯ ПАРТИЯ СТОИ ЗАД КАНДИДАТА, НИТО ЗА КОЙ НОМЕР ДА ГЛАСУВАТ НЕГРАМОТНИТЕ МАЛЦИНСТВА. ОТИВАШ В ПУНКТА ЗА ГЛАСУВАНЕ, ВЗЕМАШ БЮЛЕТИНА, НА КОЙТО СА ИЗПИСАНИ ВСИЧКИ КАНДИДАТИ ЗА ВСИЧКИ ДЛЪЖНОСТИ И ОТБЕЛЯЗВАШ ИМЕТО, ЗА КОЕТО ГЛАСУВАШ - НЯМА ПАРТИИ, НЯМА МАРТИИ. ПОНЕ ТЪПАЦИТЕ, КОИТО ГЛАСУВАТ ПО ЦВЯТ И НОМЕР, МАЛКО ДА СЕ НАПРЕГНАТ И ДА НАУЧАТ ИМЕНАТА НА ТЕЗИ, ЗА КОИТО ГЛАСУВАТ. ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ, КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ИЗБОРА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ В СОФИЯ, КОИТО ЩЕ БЪДАТ ПРИМЕРНО 50? АКО НА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ ИМ ЗАБРАНЯТ ДА ПОЛЗВАТ ПОМОЩНИ МАТЕРИАЛИ "ПИЩОВИ", ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАКЪВ ШАРЕН ЩЕ БЪДЕ СТОЛИЧНИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!!! НИКОЙ НЯМА ДА ЗАПОМНИ ТОЧНО ИМЕНАТА ОТ НЯКОЯ ПАРТИЯ, АКО ИСКА ДА ГЛАСУВА ЗА НЕЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 350 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 12.10.2015 17:37
 Прегледах сайтовете на няколко общини - никаква конкретна информация за разходването на бюджетните средства.

Държава на тъмно. Община на тъмно. За какво тогава да гласуваме за тях? Работата е ясна. Всички искат да отидат там не заради мижавите заплати, а заради милионите, които трябва да разпределят.

Дори и такива като Минчо Христов, бившият депутати  доцент, който в предишното народно събрание се беше прочул като борец срещу корупцията, не дава ясен и точен механизъм на отчет на кмета и общинските съветници пред избирателите.
Категория: Политика
Прочетен: 313 Коментари: 0 Гласове: 0
 ОСНОВНОТО ПЕРО ЗА ДАНЪЧНИ ПРИХОДИ НА ДЪРЖАВАТА ТОВА Е ПОЛЗВАНЕТО НА ЛИЧНИТЕ И ФИРМЕНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА.  


Това са милиарди левове всяка година под формата на данъци за държавата.

Смятайте, при продажбата на 6 милиона тона гориво, колко милиарда постъпват в държавата под формата на акцизи и данъци. Ами прибавете към тази сума всичките данъци, които се плащат за продажбата на колите, прибавете към тях екотаксите за употребявани автомобили, които са почти по 300 лева на автомобил, а става дума за стохиляди автомобила еднократно плащане на година. Прибавете милиардите, които постъпвят като застраховки - ГО, Каско, застраховка на места и т.н. Прибавете данъците, които постъпват от продажбата на хиляди тона моторни масла, антифриз, спирачна течност, течност за чистачки, гуми, резервни части, данъци върху услугите по ремонти и поддръжка на автомобилите. Прибавете стотиците милиони пътни такси, стотиците милиони общински данъци за МПС. ТОВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПОТОК ОТ ПАРИ ЗА ДЪРЖАВАТА.

ХА СЕГА МИ КАЖЕТЕ КАКВО ДЪРЖАВАТА НИ ВРЪЩА В ЗАМЯНА НА ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ПАРИ. ИМА НЯМА ЕДНО 20-25% ОТ ТЕЗИ ПАРИ, НЕ ПОВЕЧЕ. ТОВА Е НЕНОРМАЛНА КРАЖБА. И СЛЕД ТОВА ЗАЩО СМЕ НЯМАЛИ НОРМАЛНИ ПЪТИЩА. Знаете ли какво се случва ако се отклоните от основните пътища в държавата? Попадате в лабиринт от разбити пътища, каквито никъде в Европа няма да видите. Като изключите 1000-2000 км., първокласно асфалтирана пътна мрежа, останалите 37 хиляди километра републиканска пътна мрежа са пълен гъз и това е при положение, че държавата прибира от транспорта 5-6 милиарда лева.

Да не говоря за пътната мрежа в градовете. Тези дни обиколих пак София и какво да видя, като изключим някои основни булеварда, които са асфалтирани през последните две година - един участък от Ботевградско шосе, Цариградско шосе, част от Ломско шосе, участък от алея Яворов и Южната дъга и две основни пътни артерии в кв. Люлин и Младост, малък участък от бул. Мария Луиза и част от бул. Черни връх от НДК до бул. Вапцаров и асфалтираният бул. Брюксел, за друго не мога да се сетя. Второстепенните улици на София са под всякаква критика - разбити и с нагънат асфалт. Улиците и в най-скъпите квартали са с такава лоша настилка, че всички на практика се нуждаят от основен ремонт.

Опитайте се да карате кола във Варна. Като изключим пак някои основни булеварда, всичко останало е кърш. Толкова скапана настилка навсякъде. В Бургас се полагат наистина усилия в това отношение, но също има още много какво да се желае. Покарайте кола в който и да е областен център и ще видите толкова разбита инфраструктура, че се питам ЗАЩО ИЗОБЩО ПЛАЩАМЕ ВИНЕТКИ И ОБЩИНСКИ ДАНЪЦИ ЗА АВТОМОБИЛИТЕ.


КАТО ИЗВОД: ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ НИ ОТНЕМАТ ПЪРВО ПАРИТЕ И ВТОРО, НЕ НИ ОСИГУРЯВАТ ПЪТИЩАТА, КОИТО ЗАСЛУЖАВАМЕ. ТОЕСТ - КРАДАТ НИ. МНОГО ВАЖНО Е ТОВА, ЧЕ НИ ОТНЕМАТ НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО - СВОБОДАТА. ЗАЩОТО ДА ИМАШ ЛИЧЕН АВТОМОБИЛ И ДА СИ МОБИЛЕН Е ВЪПРОС НА ЛИЧНА СВОБОДА. НИКАКЪВ ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ДАДЕ ТОВА ЧУВСТВО НА НЕЗАВИСИМОСТ, КАКТО ЛИЧНИЯ АВТОМОБИЛ. НО ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА НИ ОТНЕМАТ СВОБОДАТА. СЪДИРАТ НИ КОЖАТА С ДАНЪЦИ, А СЛЕД ТОВА НИ ГЛОБЯВАТ, ЗАЩОТО НЯМА КЪДЕ ДА ПАРКИРАМЕ В ГРАДОВЕТЕ, А ПЪТИЩАТА НИ СА ОСЕЯНИ С ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА СКОРОСТТА БИЛО ЗАРАДИ ЛОШО ПРОЕКТИРАНИ ПЪТИЩА, БИЛО ЗАРАДИ ЛОШИ ПЪТНИ НАСТИЛКИ ИЛИ ПО ДРУГА ПРИЧИНА. СЕГА ЩЕ НИ СЛОЖАТ И КАМЕРИ, ЗА ДА МОГАТ ОКОНЧАТЕЛНО ДА НИ СЛЕДЯТ КЪДЕ ХОДИМ И КАКВО ПРАВИМ, ПОД БЛАГОВИДНИЯ ПРЕДТЕКСТ, ЧЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА СИГУРНОСТТА НИ.
Категория: Политика
Прочетен: 262 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 12.10.2015 09:42
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3194638
Постинги: 6869
Коментари: 4294
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Октомври, 2015  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031