Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3194858 Постинги: 6869 Коментари: 4294
Постинги в блога от 06.10.2015 г.
 Който кара кола из България е свидетел на тъпи ограничения, които почти никой не спазва. Ами като виждате, че тези ограничения не се спазват, просто ги махнете или ги заменете с такива, които са по-логични и се спазват.

Ако искате да разберете за какво става дума, застанете с радар на едно ограничение по първокласен републикански път, което е 30км.час. Това може да е ограничение за някакъв тъп камион Шкода, пуснат в експлоатация през 70-те години на миналия век, натоварен с 20 тона дървесина. Защо заради въпросния камион, стотици хиляди други возила ще трябва да се съобразяват с това ограничение. Спокойно там, където е поставен този знак минавам с двойно по-висока скорост с лека кола и при положение, че гумите ми са под всяка критика. Естествено, че става дума за суха настилка. 

След това гледам ограничение от 40 км. час. Опитвам с 80, тоест двойно повече и минавам без проблеми, със същите проблемни гуми. Не става дума за премахване на ограниченията, а за премахване на тъпите ограничения, които са направени за магарешки каруци, а не за леки коли.

При такива малоумни ограничения лесно могат да бъдат хванати хората в нарушения, защото на практика никой, освен въпросния камион, не спазва тези ограничения.


Друг пример е пътят между Варна и София, в отсечката, която не е магистрала. Има толкова много знаци за ограничение на скоростта от 40 и 50 км. час, че повече няма накъде. Задавам въпроса - какво пречи там ограниченията на скоростта да са поне 60 км.час? На прав и равен участък, широк, та малък самолет да може да кацне и изведнъж - 50 км. час, защото имало някакъв селски път, който излизал на главния път.


А в обикновения случай, ограниченията от 90 км. час за въпросния път никой не ги спазва. Кой ще ти кара там с 90 км. час, освен ако не искаш да се лангуркаш по пътя, заради експеримента, който си правиш, да изминеш 100км. с 5 литра гориво. Всичко живо е над 90. Защо там да не е скоростта 100 км. в час. Нека да не забравяме, че ограниченията на скоростта са от времето на социализма, по време, в което карахме таратайки, които нямат нищо общо със съвременните коли. 

Каква е логиката на Аспаруховия мост скоростта да е 40 км. час? Ами там всички са в нарушение. Някой мислил ли е да ограничи скоростта на 50, примерно? И нека пак да правим разграничение - едно е да ограничиш скоростта на тировете на 80 км., примерно, друго е да ограничиш скоростта на леките коли на 90 км. час. Това са несъразмерими неща. Както и да сложиш 50км. час ограничение на първокласен път, което ограничение важи и за 40 тонния камион и за една тонната кола.


Не става дума за драстични отклонения, а за премахване на тъпите ограничения, които никой не спазва. Защо зорлем трябва да се превръщаме в престъпници. В Германия по аутобаните, с малки изключения, няма ограничения на скоростта, но в населените места има такива ограничения. Но и там рядко се спазват ограничения от 50 км. час. Нека който не вярва, да отиде да покара кола.

Където и да отидете на Балканите, на практика малко водачи се придържат към ограниченията. Идете в Белград и след това ми кажете, колко от шофьорите карат там с 50 или колко от македонците карат на магистралата към Гърция със 120.
Едно посещение в Букурещ ще ви изненада, как поголовно се нарушава закона. Ами като е тъп законът, защо да не го нарушават хората!!!


Нека пак да се изясня, за да ме разберете. Не става дума за ограничения от 30, когато става дума за "легнал полицай", който в същото време е пешеходна зона. Не става дума за ограничения в близост до училища и жилищни райони. Не става дума за такива случаи. Но само си помислете - околовръстен път, три ленти за движение в една посока и ограничения от 80км. час. Защо да не е 90 км. час? Идете и вижте, че там карат с 80, само сутринта, когато е много задръстено. Иначе никой не кара с 80. Да не сте с велосипед, че да карате с 80 по тази писта? Да не би да има училище наоколо? Вярно е, че има малоумници, които пресичат пеша това най-натоварено пътно съоръжение, но тези самоубийци изобщо не ги мисля, дори и да пострадат. Те са толкова тъпи, за да вземат това решение, че какво да ги мисля. По-скоро мисля за онези, които карат коли и няма как да реагират на тези малоумни решения и рано или късно тези безмозъчни същества умират под колелата на автомобилите. Не искам да твърдя, че там трябва да се ограничи скоростта до 50 км. час, за да се предпазят тези малоумници пешеходци.


Нека и друго да кажа. Поставянето на знаците е същото, като всяко нещо в тази държава. Някакъв малоумник така е решил и толкова. Ама да направят нещо като допитване в рамките на общината, не, разбира се. Какво ще питат. Малоумникът предлага, а другите малоумници приемат и слагат знаците както на тях им хрумне. Нас отново никой не ни пита. Както при приемането на всеки закон. Само че, господа, от нас искате да спазваме тези правила. Хайде моля ви се, отвреме на време питайте ни за нещо, че нещо скучно ни стана да се чувстваме само изпълнители на чужда, разбирай на някой малоумник, воля.


И последно, КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ, КАТО ОРГАНЪТ, КОЙТО НАЛАГА НАКАЗАНИЯТА - МВР, ДАВА ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРОМЯНА НА ЗАКОНА!!! ТОВА Е УНИКАЛЕН СЛУЧАЙ НА АНТИДЕМОКРАТИЧНОСТ И ТОТАЛИТАРНОСТ. АМИ ТОГАВА ДАЙТЕ ИМ ПРАВА И ДА СЪДЯТ И ВСИЧКО ДА СЕ ПРИКЛЮЧИ, НЯМА ЗАЩО ДА СИ ИГРАЕМ НА ДЕМОКРАЦИЯ. НА ПРАКТИКА МВР Е ЗАКОНОДАТЕЛЯТ, ЗАЩОТО КАКВОТО МВР КАЖИ, ОНЕЗИ КУКЛИ ОТ СЪБРАНИЕТО ГО ОДОБРЯВАТ.
Категория: Политика
Прочетен: 325 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 07.10.2015 09:56
 Цитатът е от книгата на Антон Страшимиров, "Нашият народ", изд. Ятрус, 93г., второ издание, стр. 167.


Авторът има предвид, началниците на този народ, да поставят ясни цели и задачи, ако искат народът да е съпричастен с постигането им. Ето няколко откъса, които са много важни за определяне на характеристиките на българина, според автора:
  1. Българинът се "...чувства целен, стаден, дисциплиниран, само при условие да бъде на ясно, на светло. стр. 166. В оригинала е записана думата "целен", което може би означава "ценен", освен ако няма някаква граматическа грешка, но да не навлизаме в подробности. Важното е, че схванахме същността.
  2. "Да вземем срещу това 23. Шипченски полк /габровци и казанлъчани/ в делата му през настоящата война. /Първата световна, бел. на автора/ Тоя полк на 27 септември в дъжд и буря отблъсна сърбите, превзе с мощна атака "Китка" и нахлу в Тимошката долина. Преживяното от всичките ни полкове в Сърбия е пъклено и лудо. Но според проучванията ми, издържаното от шипченци надхвърля всичко. Полкът е в непрекъснато движение цял месец, рядко добива топла храна, войниците се окъсват по чукарите и боси газят по снеговете. А накрая, след пълно изщощение на полка, става нужда той да предприеме нов поход за четири денонощия, но вече съвсем усилен, без никаква бивачна почивка. Начело е застанал сам бригадирът, който е командвал полка при щурмуването на Одрин. Той е извънредно любим, предан му е и последният войник в полка, но какво е могло да помогне всичко това: хората са били пресилени, самите началници заспивали на конете си и падали...Най-сетне на един просторен хълм пред Враня, полкът се разпаднал - редиците се пръснали на десетки километри и началниците се отчаяли...Тогава се породила идеята да се открие на войниците защо се бърза. До тоя час са пазили това в тайна, защото не било удобно да се обади, но сега всички почувствали, че не разполагат с друго средство, че само с истината ще възвърнат може би силата на полка...Така на ротите се открива, че няколко сръбски дивизии бият столичните ни войски, че голяма англо-френска армия върви по Вардара да подаде ръка на сърбите и че зовът е: шипченци да подкрепят столичани, инак пропада постигнатото досега и мечтаното цял живот...Отговорът на полка е запомнен от началниците с въззива на редник от село Енина:" Че тъй ни кажете, бе - викнал селянинът - ние не сме говеда! Хора, хей, хайде!"... И повлекли се ротите тъй стегнати, че началниците и досега не могат спокойно да говорят за тоя характерен момент".

Но гадните политици и бюрократи държат българина на тъмно. Цялата ни държава е тъмна. КАКВО ТОГАВА ОЧАКВАТ ТЕ ОТ БЪЛГАРИНА? НИЩО, В ХОД Е ПРОЦЕС ПО ИЗПРОСТЯВАНЕ, ДЕЗИНТЕГРИРАНЕ И ПРОПАДАНЕ НА БЪЛГАРСКОТО ПЛЕМЕ. ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ - ВИЖТЕ КАКВО СА КАЗАЛИ ПИСАТЕЛИТЕ НИ ПРЕДИ 100 ГОДИНИ. БЪЛГАРИНЪТ ИСКА ДА БЪДЕ ПОСТАВЕН НА СВЕТЛО И НА ЯСНО, ЗА ДА ПОКАЖЕ НА КАКВО Е СПОСОБЕН. АКО ДЪРЖАВАТА КРАДЕ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД И НЕ МУ ДАВА ОТЧЕТ, КЪДЕ ХАРЧИ ПАРИТЕ МУ, НЕ ЧАКАЙТЕ ОТ ТОЗИ НАРОД ДА БЪДЕ АКТИВЕН, ЧЕСТЕН, ВЗИСКАТЕЛЕН, ОТДАДЕН И ПРЕДПРИЕМЧИВ. ВСИЧКО СЕ ИЗВРАЩАВА ОТ ДЪРЖАВАТА И ОТ НЕЙНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ - ПОЛИТИЦИТЕ И БЮРОКРАТИТЕ.

Категория: Политика
Прочетен: 274 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 06.10.2015 19:13
 http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1510137
За една седмица - 559 водачи без книжка! Поразително. Ако приемем, че годината има 365 дни и има 52 седмици, ако КАТ прави такива проверки всяка седмица, предполага се, че в края на годината ще бъдат заловени над 29 хиляди водачи без книжки.


ЗАДАВАМ ВЪПРОС: ЗАЩО МУ Е НА БЪЛГАРИНА ДА ПЛАЩА ЗА КНИЖКА, ДОКАТО МОЖЕ ДА КАРА И БЕЗ КНИЖКА? ЗА ДА ИМАТ КУРАЖ ТОЛКОВА МНОГО ХОРА ДА КАРАТ КОЛА БЕЗ ДОКУМЕНТИ, ЗНАЧИ ТЕЗИ ХОРА НЕ СЕ СТРАХУВАТ ОТ ВЛАСТТА, ЧЕ МОЖЕ ДА ПОСТРАДАТ, АКО ГИ ХВАНАТ. ТО ПО СЪЩАТА ЛОГИКА ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ИЗОБЩО ПОЛАГАНЕТО НА ИЗПИТ ЗА ШОФЬОР, СЛЕД КАТО ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ КАРАТ БЕЗ КНИЖКА, А ДЪРЖАВАТА НЯМА СИЛА ДА СПРЕ ТОВА ЯВЛЕНИЕ, А ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ, КОИТО ПЪК СА СИ ВЗЕЛИ КНИЖКА, ПРОСТО СА Я КУПИЛИ, ЗАЩОТО НЯМА ДРУГО ОБЯСНЕНИЕ, КАК ПО УЛИЦИТЕ ВИЖДАМ ТОЛКОВА МНОГО НЕКАДЪРНИЦИ ЗАД ВОЛАНА. ПРОСТО ЕДНА НЕМАЛКА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ШОФЬОРИ СА НЕПОДГОТВЕНИ, ЗА ДА БЪДАТ ШОФЬОРИ. БАВНО РЕАГИРАТ, НЕ ТРЪГВАТ, КОГАТО СВЕТНЕ ЗЕЛЕНО, НЕ СПИРАТ, КОГАТО СВЕТНЕ ЧЕРВЕНО. ДЪРЖАТ СЕ НЕАДЕКВАТНО, НЕ ГЛЕДАТ В ОГЛЕДАЛОТО ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ. ЖЕНИТЕ СИ ОПРАВЯТ ГРИМА, ДОКАТО ЧАКАТ НА СВЕТОФАРА ИЛИ СЕ МОТАЯТ ТАКА ПО ПЪТИЩАТА, ЧЕ СЪЗДАВАТ ЗАДРЪСТВАНИЯ. ИМАМ УСЕЩАНЕТО, ЧЕ МНОГО ХОРА СА СЕ КАЧИЛИ В КОЛИТЕ СИ, НЕ ЗА ДА СЕ ПРИДВИЖАТ, А ЗА  ДА ПРЕЧАТ НА ДРУГИ ДА СЕ ПРИДВИЖВАТ.


И КУЦО И КЬОРАВО И САКАТО В ТАЗИ КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА СТИГАТ ДО КНИЖКА. ЦИГАНИТЕ КУПУВАТ ДИПЛОМИ ЗА 8-МИ КЛАС, ЧЕ ДА ВЗЕМАТ КНИЖКА. ЩЕЛИ ДА ИСКАТ 10-ТИ КЛАС, ЗА ДА СЕ КАНДИДАТСТВА ЗА ШОФЬОР. ТЕ И УНИВЕРСИТЕТСКА ДИПЛОМА ДА ПОИСКАТ, ЗА ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА СЕ ДОКОПАТ ДО "КЕТАПА", НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ГИ СПРЕ, АКО ДЪРЖАВТАТА Е КОРУМПИРАНА. ЩЕ СИ КУПЯТ УНИВЕРСИТЕТСКА ДИПЛОМА И ГОТОВО. ДАЖЕ И В УНИВЕРСИТЕТА НЯМА ДА СТЪПЯТ. 


КОИ СА ОСНОВНИТЕ ПРИЧИНИТЕЛИ НА ПРОБЛЕМИ ПО ПЪТИЩАТА? СТАТИСТИКАТА ПОКАЗВА, ЧЕ ТОВА СА ОСНОВНО ХОРАТА БЕЗ ПРАВОСПОСОБНОСТ ДА УПРАВЛЯВАТ МПС, ТЕЗИ, КОИТО СА УПОТРЕБИЛИ АЛКОХОЛ, ТЕЗИ, КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ ПО ВРЕМЕ НА ШОФИРАНЕТО С КАКВО ЛИ НЕ СТРАНИЧНО - ОТ ТЕЛЕФОННИ РАЗГОВОРИ, ДО ПУШЕНЕ И ХРАНЕНЕ ПО ВРЕМЕ НА ДВИЖЕНИЕ И МЛАДИТЕ ШОФЬОРИ. ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО НА ВЛАСТТА ДА КОНТРОЛИРА РИСКОВИТЕ ГРУПИ?
Категория: Политика
Прочетен: 229 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 06.10.2015 10:35
 Никога държавната мафия няма да успее да се организира, ако избори има на всеки 3 месеца. Мафията няма да има нито организационни, нито финансови способности, ако на всеки 3 месеца се гласува за нещо - за парламент, за министри и за премиер, за президент, за шефове на агенции, за главния секретар на МВР, за кметове, общински съветници, съдии, прокурори и шефове на полицията.


НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА ОРГАНИЗИРАНО КУПЕН ВОТ, АКО ИМА ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. НИКОЯ МАФИЯ НЯМА ДА МОЖЕ, НИТО ПЪК СИ И СТРУВА ДА СЕ ОРГАНИЗИРА И ДА ПЛАЩА ЗА ВОТ, АКО ВСЕКИ МЕСЕЦ ИМА ИЗБОРИ ЗА НЕЩО.


ТОГАВА ЩЕ ОТПАДНАТ ОТ САМО СЕБЕ СИ ТАКИВА ГЛУПАВИ ЗАКОНИ, КОИТО ДА КЛАСИФИЦИРАТ КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ КАТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ХИЛЯДИ ХОРА ДА СИ ИЗКАРВАТ ХЛЯБА С ТОВА ДА КОНТРОЛИРАТ КОЙ КУПУВА И КОЙ ПРОДАВА ГЛАСОВЕ, КАТО В СЪЩОТО ТОВА ВРЕМЕ, ПАРТИИТЕ ЗАКОННО КУПУВАТ ГЛАСОВЕ, А ГРАЖДАНИТЕ СЪЩО ТАКА ЗАКОННО ГИ ПРОДАВАТ, ОБРАБОТЕНИ ОТ РЕКЛАМНИ КАМПАНИИ ЗА ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ. АКО ИМА ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ, ДАЖЕ И КАМПАНИИ НЯМА ДА СИ СТРУВА ДА СЕ ОРГАНИЗИРАТ, ЗАЩОТО ЗА КРАТКОТО ВРЕМЕ, В КОЕТО НИЕ, НАРОДЪТ ЩЕ ИМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА КАЖЕМ "НЕ" НА ПОРЕДНИЯ КРАДЕЦ И ИЗМАМНИК, КОЙТО ПОЛИТИЦИТЕ ИЗБУТВАТ НАГОРЕ, НИКОЯ ПАРТИЯ НЯМА ДА РИСКУВА ЗА ВЛАГА ПАРИ В ИЗБОРИТЕ, ЗАЩОТО НЯМА ДА МОЖЕ ДА СИ ВЪРНЕ ИНВЕСТИЦИЯТА И ВСИЧКАТА ТАЗИ УМИШЛЕНА БЪРКОТИЯ, КОЯТО СЕ СЪЗДАВА НА ВСЕКИ 4 ГОДИНИ, СЕ ОБЕЗСМИСЛЯ НАПЪЛНО.
Категория: Политика
Прочетен: 252 Коментари: 1 Гласове: 3
Последна промяна: 06.10.2015 09:47
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3194858
Постинги: 6869
Коментари: 4294
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Октомври, 2015  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031