Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3230035 Постинги: 6935 Коментари: 4324
Постинги в блога от 17.10.2017 г.
 https://news.bg/crime/zadarzhaha-trima-za-poboya-na-gorski-kray-banya.html


Има ли по-бити, ако може да се използва такъв термин, от горските служители. Мине не мине известно време и хоп, циганите са олупали някой горски. 

Сегашният случай е такъв. Всички знаят, че циганите крадат дърва. Този път пострадали са четирима горски служители, включително единият е със счупена ръка.

Ха сега ми кажете, кой позволява на един или на група цигани, да счупят ръката на служител на държавата, защото той си изпълнява задълженията да ги проверява, дали дървесината, която носят е крадена или не? Същата тази българска държава позволява.


Какво е решението. Да се промени закона за МВР и да се вменят полицейски функции на горските служители. Да им се раздаде служебно оръжие и да им се разреши да прострелват в крака всеки мангал, дръзнал да ги нападне. ИСКАТЕ ЛИ ДА СЕ ОБЗАЛОЖИМ, ДАЛИ ТОВА ЩЕ РАБОТИ ИЛИ НЕ, АКО НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СЕ ПРЕДОСТАВЯТ ТАКИВА ПРАВА?
Категория: Политика
Прочетен: 335 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 17.10.2017 18:21
 Наблюдавам тази тема от няколко десетилетия. Спомням си как при Живковия социализъм, много хора се възползваха от връзките си с доктори и вземаха фалшиви болнични. След това отиваха на вилата и попряваха или покрива или просто си копаеха и поливаха доматите.

Спомням си разговорите между колеги, как са се утрепали от работа през съботата и неделята на нивата и с радост да дошли на работа, за да си починат.

Спомням си също оплакванията и всеизвестния факт, че от всички работни дни, понеделниците има най-много разболяли се и отсъстващи от работа.

Преди години ръководех институция, която имаше милиони евро активи. Имаше стотици служители. Още през първия месец забелязах колко много хора отсъстват, поради болнични - или на тях самите или на децата им. Тогава ми писна и забраних на всички да се разболяват. Спомнихси също така лицата на тези хора, които недоумяваха какво се случва - как е възможно директорът да забрани на служителите си да се разболяват!!! Нали това е естествен процес. НЕ Е ЕСТЕСТВЕН ПРОЦЕС ДА СМЕ БОЛНИ. В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ САМИ СИ ГО ПРИЧИНЯВАМЕ. С НЕРАЗУМНИТЕ СИ ПОСТЪПКИ, С ГЛУПАВИТЕ СИ ЗАВИСИМОСТИ, С ЛИПСАТА НА ПОЗНАНИЯ И ДИСЦИПЛИНА. Не можем да живеем като прасета и да искаме да сме хора. Така не става.


Седнах на компютъра и написах на формат А4 правила, които родителите трябва да спазват, за да могат да направят така, че децата им да са здрави, че аман от отпуски. Все хърлясали, демек сополиви деца, кашлят, вдигат температура и отсъстват от училище, а с тях, отсъстват и техните родители. Написах условията и ги раздадох на персонала. Казах им - ето ви условията, ако ги изпълните, децата ви ще бъдат здрави и няма да се разболяват, ако не ги изпълните, ВИЕ ЩЕ БЪДЕТЕ ПРИЧИНАТА, ЗА ДА СА ТЕ БОЛНИ. ВИЕ НОСИТЕ ТАЗИ ОТГОВОРНОСТ. НЯМА ПРИЧИНА ИЗВЪН ВАС, КОЯТО ДА РАЗБОЛЯВА ВАШИТЕ ДЕЦА. ВИЕ ГИ РАЗБОЛЯВАТЕ И САМО ВИЕ ДЪРЖИТЕ КЛЮЧЪТ ЗА РЕШЕНИЕТО.

Тъй като тогава показвах с личен пример какво да се прави, служителите ми повярваха и много от тях започнаха да се интересуват от нещата, които им говорех. Отпуските по болест спряха, а някои от тях така започнаха да се променят, че и аз бях впечатлен. Горките, до нашата среща никой от тях не беше чувал, че не бива да се пие високо минерализирана вода, да не говорим за други неща. С много от тях си говорихме по време на работа как са семействата и т.н. Някои ми се хвалеха, че техните деца вече не боледуват благодарение на режима и това е впечатлило техните учители на училище.


Тези дни споменът от миналото ми се върна. Мой служител получил болки в гърба. Поразпитах го. През съботата и неделята се изгърбил от работа на нивата. Прищипал се нерв или поне така му казал докторът. Обясних му, че ако докторите разбираха от медицина, нямаше да сме на това дередже. Нерв не може да се прищипе от физическа работа. Може да стане от това, че е стоял на течение и студът е влязъл в тялото и е възпалил нерва, но не може да стане от претоварване с работа. С работа може да се преумори мускул, но не и да се прищипе нерв. Нервът има вътрешна причина, за да се прищипе и това е ВЪЗПАЛИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС. А възпалителен процес има, като се изключи външните влияния, както казахме - течението и студът, когато алкално-киселинното равновесие е нарушено и тялото е киселинно. Тогава не само нерв може да се възпали, но и други по-лоши работи могат да се случат. 


Та приказката ми е за друго - ако този човек се възползва от правата си, работодателят ще бъде наказан да плаща за неговото отсъствие от работа, за неговото лечение, ако то продължи в рамките на 3 дни. Какво е виновен работодателят, че служителят се е претрепал на нивата през почивните дни или е простинал, защото се е натряскъл с бира и се е вкиселил? Нищо, но така е устроен светът - ДА НЕ ТЪРСИМ ПРИЧИНИТЕ ЗА НЕУРЕДИЦИТЕ СИ В НАС. ОПИТВАМЕ СЕ ДА ГИ ПРЕХВЪРЛИМ НА ДРУГИТЕ. ЗА БОЛЕСТА Е ВИНОВНА СЪДБАТА. ЛЕКАРИТЕ ЩЕ НИ ОПРАВЯТ, ИЗПИСВАЙКИ НИ ХИМИКАЛИ. РАБОТОДАТЕЛИТЕ СА ВИНОВНИ ЗА НАШИЯ ТРУДОВ ЕНТУСИАЗЪМ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ И Т.Н. ВИНАГА Е НАВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ, САМО НЕ И В НАС САМИТЕ. И законодателството подкрепя една такава практика.
Категория: Политика
Прочетен: 132 Коментари: 0 Гласове: 0
 https://www.24chasa.bg/novini/article/6500093

Статия на Слави Ангелов за "24 часа"

Ето и основните изводи в статията:
  1. Има огромен проблем с корупцията при полицаите;
  2. 80% от присъдите на полицаи, свързани с престъпления, са условни;
  3. Цялата система е сбъркана;
  4. Враговете днес, стават утре приятели - има се предвид, преливането от редиците на МВР в редиците на престъпността;
  5. МВР е деморализирано министерство;
  6. Партиите са виновни за това нещо.

Г-н Ангелов прави смел опит да каже, че царят е гол. Това го виждаме всички. Похвално е, че има журналисти, които пишат за многотиражни издания, които поставят "пръста в раната".

Нека само да допълня:
  1. Не партиите са виновни. НАРОДЪТ Е ВИНОВЕН, ЧЕ ТЪРПИ ВСИЧКО ТОВА. Народът гласува за партиите и позволява да се случва деградацията на цялото общество. Отровата ни изяжда отвътре и не можем да видим къде е причината. А тя е в нашето НЕУЧАСТИЕ И НЕПУКИЗЪМ. Оставяме на централизирани структури да правят каквото си искат и както си искат и постоянно се оправдаваме, че нищо не зависи от нас. С такова настроение към обществените дела, нищо добро не ни очаква.
  2. Никаква централизирана система не може да оправи нещата в МВР. Докато полицаят не бъде асоцииран с точно определено място, за което да носи отговорност за свършената или несвършена работа, нищо няма да се промени. А това става чрез пряк избор на шерифи по места и отговорност на същите тези шерифи пред местните общност, а не пред централизирана система, на която й е през онази работа, дали и каква престъпност има в държавата. Ако имаме проблем в квартала, в който живеем, трябва да звъним на НАШИЯ ПОЛИЦАЙ, А НЕ НА 112. Не можахте ли да го разберете, че на 112 изобщо не им пука за нас. 112 е централизираната система за прекарване, която ни прекарва от десетилетия насам. КОГАТО НАЗНАЧАВАНЕТО И УВОЛНЯВАНЕТО НА ШЕРИФА ЗАПОЧНЕ ДА ЗАВИСИ ОТ НАС, ИЗБИРАТЕЛИТЕ, ТОГАВА НЯМА ДА ИМА ПРЕСТЪПНОСТ И ТОЗИ ШЕРИФ ЩЕ СЛУЖИ НА НАС. ДОТОГАВА ТОЙ ЩЕ СЛУЖИ НА СВОЯ НАЧАЛНИК, КОЙТО ГО Е НАЗНАЧИЛ НА РАБОТА, ТОЙ ПЪК НА СВОЯ НАЧАЛНИК И ТАКА, ДОКАТО СЕ СТИГНЕ ДО НЯКОЙ МАСТИТ ПОЛИТИК, КОЙТО ПЪК СЛУЖИ НА НЯКОЕ БИВШО ЧЕНГЕ, АБСОРБИРАЛО ИКОНОМИЧЕСКА И ПОЛИТИЧЕСКА ВЛАСТ СЛЕД УВОЛНЕНИЕТО СИ.
  3. И накрая ще разберем, че бивши ченгета, на които сме плащали 25 години заплати, определят политическите, икономическите, социални, здравствени и нравствени приоритети на обществото ни, изтиквайки угодни на тях самите политически фигури, които ни баламосват с едни и същи обещания години наред. Гледаме един и същи филм толкова години и нямаме сили да протегнем ръка към дистанционното и да изгасим телевизора. Толкова сме обсебени...
Това е положението.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6499601
Вижте и това. Впечатлението, което ще остави прочитането на тази статия във вас, ще бъде, че все едно се намирате паднали в непочистен селски кенеф. И всичко това ни го причиняват хората, които получават от нас, данъкоплатците, най-високите заплати в сравнение с останалата администрация. Колкото повече им плащаме, толкова повече се бъзикат с нас.

Категория: Политика
Прочетен: 248 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 17.10.2017 18:00
 https://www.24chasa.bg/novini/article/6500117

Ето ви една публикация. Родител, загрижен за здравето на детето си, е публикувал снимка, в която са показани закуските, които се дават за една седмица на детето му - кифла, баничка, милинка и т.н.

Това е целенасочена политика на българското правителство, за ДЕБИЛИЗАЦИЯ на българския народ. Човек, който яде такива работи, рано или късно се превръща в дебил. Не знам дали сте ходили да гледате, как се произвеждат тези кифли и баници. Ако сте малко гнуслив, никога няма да си позволите да си ядете такова нещо. А още повече, да дадете и пари за него. Това е "храна", която може да спаси живота ви, ако не сте яли нищо две седмици, но не е храна за ежедневна употреба. Никъде по дърветата не растат кифли и баници, та да ги дават на децата ни. Защо го правят? ПОРАДИ СЪЩАТА ПРИЧИНА, ПОРАДИ КОЯТО ЦЪРКВАТА НИ ГОВОРИ ЗА "ХЛЯБ НАЩ, НАСУЩНИЙ!"

На повърхността излиза разбирането за страданието, включително и преживян глад в човешката история, като се свързва хляба с идеята за ситостта. Но тази ситост е измамна. Тя идва от обстоятелството за трудната смилаемост на глутена и от свръхкиселинността на пшеницата, като основен продукт, от който се произвежда хляба. И така се получава зависимостта от този продукт. Естествено е да се получи зависимост от неестествени неща. Хлябът е неестествено нещо. А още повече, хлябът, получен след процес на рафиниране на пшеницата. Вижте какво се получава - първо, пшеницата е продукт, който е на практика завладял света - най-масовата селскостопанска продукция е под формата на пшеница и след това на царевица. Пшеницата е продукт, който е неприемлив за по-голямата част от хората, независимо от тяхната кръвна група, именно заради киселите си качества. И това, в комбинация с глутена, който стои в основата на "слепването" на продуктите, направени от бялото брашно - ето ти краен продукт, под формата на различни производни - хляб, кифли, милинки, баници и т.н., които хем ни разболяват, хем ни пристрастяват...


Какво нещо е формирането на обществените възприятия! Казва се - "Хайде да отидем да пием кафе", което означава, покана за разговори, флирт и т.н. Никой не се концентрира върху съдържанието на фразата, а върху подтекста - възможността за среща. И така кафето се налага като нещо, без което не можем - ако няма кафе, няма да има срещи и разговори. Същото е и когато казваме: "Хайде да изпушим по една цигара". Как пък да му се не види не си казваме: "Хайде да изпием по една вода" или " Хайде да изядем по една ябълка"!!! Защо сме избрали да формулираме обект на нашите желания, прикрит под формата на лоши работи?


Същото е и с програмата за закуски в българското училище. Ще им дадат кифли, които да объркат с мляко, което толкова много са го преработвали, че не е останало нищо живо в него. И чакаме от тези деца да са здрави и да ни гледат, като остареем. Те не могат себе си да гледат като пораснат, а ние очакваме да гледат нас!


А че е целенасочена политика, в това няма спор. Наслоените в главите ни неправилни практики се разпростират с шеметна бързина сред народонаселението. Стереотипи, създадени от всички нас...Които ни убиват бавно и мъчително.


Какво да се направи ли: Без нашето участие няма да мине.
Първо, да се дава гласност на това престъпление срещу нашите деца и срещу бъдещето ни като нация. Колкото повече хора получат тази информация, толкова по-добре. Второ, това е още един пример на замазване на работата от страна на държавата - тази зла мащеха, която ни тормози с "грижите" си, включително и с "грижите" си, да осигури кифли и банички, произведени по съмнителен начин, от съмнителни продукти /няма да се изненадам, ако там има и палмова мазнина/, на най-скъпото ни - децата ни. Гадно, та гадно. ВИЖДАТЕ ЛИ КАК НИ ОБИЧА ДЪРЖАВАТА! ОСИГУРЯВА НА ДЕЦАТА НИ БЕЗПЛАТНИ КИФЛИ! ТРЯБВА ЛИ ДА СМЕ БЛАГОДАРНИ НА НАШАТА ДЪРЖАВА ЗА ТЕЗИ НЕЙНИ "ГРИЖИ" ИЛИ ТРЯБВА ДА ХВАНЕМ ЗА УХОТО ТЪПИЯ ДЪРЖАВЕН ЧИНОВНИК ИЛИ ПОЛИТИК, КОЙТО ПРАВИ БИЗНЕС ЗА СМЕТКА НА ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА НИ И ДА ГО НАТИРИМ В МИША ДУПКА.

Но кога най-после, там горе, в правителството, ще избират или ще избираме хора, които съзнателно и целенасочено ни тровят и манипулират, лъжейки ни, че мислят за нас? Да, наистина мислят - как да ни вземат парите, как да ни прекарат, как да ни тровят, скрити зад привидно благородната идея, че се грижат за нас. Нали разбирате разликата: "ще изберат" или "изберем"? Разликата е от земята до небето или обратното. БЕЗ НАШЕТО УЧАСТИЕ, БЕЗ ДА МИСЛИМ КАКВО ПРАВИМ И БЕЗ ДА ИЗИСКВАМЕ И ОТ СЕБЕ СИ И ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО СИ, НИЩО НЯМА ДА МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ и ще мрем млади като мухи...


ИМАМЕ НУЖДА ОТ ОБЩЕСТВО, ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, НЕПРИМИРИМО ОБЩЕСТВО, КОЕТО ЩЕ ИЗБЕРЕ ЧИНОВНИЦИ И ПОЛИТИЦИ, КОИТО НЯМА ДА ТРОВЯТ ДЕЦАТА НИ И НАС, САМИТЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 199 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 17.10.2017 17:28
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3230035
Постинги: 6935
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Октомври, 2017  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031