Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196358 Постинги: 6870 Коментари: 4297
Постинги в блога от 05.10.2018 г.
 Питам съпругата си, която е домоуправител на една кооперация - колко души не плащат редовно вноските си за поддържане на общите части. Тя ми отговаря така - по-лесно е да ти кажа кой плаща.


Някои отказват изобщо да плащат, но имат нахалството да се ползват от общото имущество. Просто така са възпитани от своите родители и от социалистическото ни общество.

Социалистите ни възпитаваха, че имало безплатно образование и безплатно медицинско обслужване.


НЕКА ДА ВИ КАЖА ОЩЕ ВЕДНЪЖ ДАМИ И ГОСПОДА СОЦИАЛИСТИ: БЕЗПЛАТНИ СА САМО ОНЕЗИ ВЕЩИ И ПРАВА, КОИТО ВИЕ, ВАШИТЕ РОДИТЕЛИ И ВАШИТЕ БАБИ И ДЯДОВЦИ СА ОТКРАДНАЛИ ОТ ДРУГИ ХОРА, ЗА ГОДИНИТЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ. ВСЯКО ДРУГО НЕЩО СТРУВА ПАРИ И НЯКОЙ БАЛАМА ТРЯБВА ДА ГО ПЛАТИ.


Едни крушки да смените в кооперацията, трябва някой да ги купи и да ги монтира. Някой трябва да оправи счупената врата или запушения канал. Покривът тече. Кой да го финансира? Този, който живее на последния етаж ли?


И знаете ли, тази кучка, която сега каза, че няма да плаща никакви ремонти по сградата, въпреки че и тя е собственик като всички останали, е фрашкана с пари. Просто те гледа в очите и ти се хили. Няма да платя и толкова, казва тя.


И тук отново и отново възниква въпроса за решаване на споровете, елементарните спорове между гражданите. Ако този въпрос не може да се реши в рамките на един ден, след като уведомя районния съдия, не си струва никакви усилия, използвайки възможностите на сегашната централизирана съдебна система. Аз трябва да мога да отида до съдията, както се казва, по чехли и това да ми отнеме не повече от 10 минути, а не да ходя до някакъв си районен съд, където има хиляди и хиляди съдии и бюрократи и където със сигурност не само ще загубя време и нерви, а сам себе си ще загубя в дебрите на всичките тези стаи и коридори. ОЧАКВАМ МОЯТ СЪДИЯ ДА РЕШИ ТОЗИ ПРОБЛЕМ. СЪДИЯТА, ЗА КОГОТО АЗ СЪМ ГЛАСУВАЛ НА ИЗБОРИ ЗА СЪДИЯ. ОЧАКВАМ НЕГОВОТО РЕШЕНИЕ ДА Е БЪРЗО И АДЕКВАТНО, ЗАЩОТО ОСВЕН ДА СЪБИРАМ ДРЕБНИТЕ ПАРИ НА ТЪПИТЕ СИ СЪКООПЕРАТОРИ, АЗ ТРЯБВА ДА РАБОТЯ И ДА ПРАВЯ БИЗНЕС. ИМАМ СИ И ДРУГА РАБОТА. ДА, АМА АНДРЕШКОВЦИТЕ И ТАРИКАТИТЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ СЛАБОСТТА НА ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА СИСТЕМА, КОЯТО НЕ СЕ ЗАНИМАВА С ТАКИВА ДРЕБОЛИИ, ЧЕ НЯКОЙ НЕ БИЛ ПЛАЩАЛ ЕДНА ГОДИНА РАЗХОДИ ЗА ПОДДРЪЖКА НА ОБЩИ ЧАСТИ, А ДРУГ ИЗОБЩО ОТКАЗВАЛ ДА ПЛАТИ. ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА СИСТЕМА ВМЕСТО ДА НИ РЕШИ ПРОБЛЕМА, ТЯ НИ ПРОТИВОПОСТАВЯ ДА СЕ ДЪРЛИМ ЕДИН ДРУГ И НИКОГА ДА НЕ МОЖЕМ ДА ПОСТИГНЕМ РАЗБИРАТЕЛСТВО.

В ТАКИВА СЛУЧАИ ТРЯБВА ДА ИМА ИНСТИТУЦИЯ, КОЯТО ДА РАЗМАХА ТОЯГАТА И ДА УДАРИ ТАМ, КЪДЕТО Е НЕОБХОДИМО. "СО КРОТЦЕ И СО БЛАГО И СО МАЛКО КЬОТЕК". КАЗАЛ ГО Е САМИЯТ АНДРЕЙ ЛЯПЧЕВ. БЕЗ КЬОТЕК ТОЗИ НАРОД НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ. МНОГО СТАНАХА НАГЛИ ДЛЪЖНИЦИТЕ, А КАКТО ВИ КАЗАХ, НИЩО В ТОЗИ СВЯТ НЕ СТАВА БЕЗ ПАРИ. СПОМЕНАХ ВЕЧЕ, ЧЕ ТЕ ОТКАЗВАТ ДА УЧАСТВАТ С ТРУД В ПОДДРЪЖКАТА НА СОБСТВЕНОСТТА. ОТКАЗВАТ И ПАРИ ДА ДАДАТ. ЗАТОВА ЗАСЛУЖАВАТ СОПАТА. ТЕ НЕ РАЗБИРАТ ОТ ДЕМОКРАЦИЯ. ДОКАЗАЛИ СА ГО. ЗА ТЯХ Е КЬОТЕКЪТ.

Категория: Политика
Прочетен: 361 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 05.10.2018 16:56
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196358
Постинги: 6870
Коментари: 4297
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Октомври, 2018  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031