Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3219083 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 09.10.2019 г.
 Това на практика е българската икономика. Казах, че два милиона работят. Може и малко да съм сгрешил и да съм надписал. От3,2 милиона работещи, изключвам администрацията и тези, които се скатават. Изчисленията са приблизителни и не се основават на сериозни математически доказани проучвания. АМА ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ОФИЦИАЛНАТА СТАТИСТИКА Е ПО-ТОЧКА? ИНАЧЕ НЯМАШЕ ДА Й ВИКАТ - СТЪКМИСТИКА.

Та какво забелязвам - всяка нещо, което се направи в тази страна, в значителна степен и обеми, подлежи на поправка още след самото му направяне. Показателен пример в това отношение е строителството. Такова крадене на материали, такава некачествено свършена работа, такова неглижиране на детайлите, такова слагане на най-добнопробните материали - сградите започват да се рушат още след построяването им. Нищо не е като света. След това вижте улиците, тротоарите, магистралите и всичко, което построи българинът. Всичко е гола вода и по гърба кал.

Защо го констатирам ли? Защото вчера почти цял ден съм работил по поправяне на щети, следствие на некачествено строителство. Направили преди 10 години естакада, за да могат колите да влизат в подземните гаражи. Не бяха минали няколко години и естакадата заприлича на военен път, правен с подръчни материали. Изрони се отгоре, падна цимента и остана чакъла. Същата е работата и с циментовата замазка в общите части на гаражите - напука се още на третата година и всичко е потънало в прах от отделянето на строителни частици. Прах, та прах.

Направих една елементарна сметка - строителят е спестил едни 20 торби цимент, които струват приблизително 200 лева и ни е отворил работа за повече от 5000 лева, защото всичко това ще трябва да се кърти и да се прави наново. И не знам дали ще минем и с тези пари! Защото някой е откраднал цимент за 200 лева. Много ми прилича на нашата мила приватизация от преди години. Купиха с държавни и политически протекции заводи, нарязаха ги на скраб и ги продадоха за старо желязо. Българска работа.

Вижте магистралите - преди две години правиха ремонт на част от платната на Хемус, след Шумен. Сега ги правят пак - къде ги кърпят, къде сменят целия слой. Марица се разпадна още на следващата година, след като я разкриха. Минете и вижте колко кръпки има в района на Димитровград. Пътищата в Родопите са също показателен случай, как се прави основен ремонт на път, с проекция да се развали след 4 години употреба или това е един мандат на правителството. Ама напоследък едни и същи хора управляват страната от 10 години и сметките се объркаха - започнаха да ремонтират онова, което те самите са направили и откраднали и както се казва деликатно и интелигентно, "сами си го начукаха".

Социализмът докара българите до такава степен на липса на трудова етика, че се налага да се върви "зад гъза" на всеки, който прави нещо с ръцете си. И не ми се сърдете - това е международна статистика, това заключение не е изсмукано от пръстите ми и не е плод на негативизъм от моя страна. Ние сме на 111-то място не само по свобода на словото, но сме и на 111-то място по трудова етика, което означава, че работим "през пръсти", некачествено и без да влагаме и частица от душата в това което правим. А как да вложим, като душа не ни е останала.
Категория: Политика
Прочетен: 109 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 09.10.2019 10:06
https://www.weforum.org/reports/global-competitiveness-report-2019-searching-for-the-win-win-policy-space



Знам, че заглавието изглежда тъпо, но това също е умен начин на изразяване, особено, ако искаш да кажеш на част от аудиторията, че е аудитория от идиоти, защото гласуват за комунисти, от които нищо добро не можеш да очакваш.

Вижте, кои са най-конкурентните държави - Сингапур, САЩ, Хонг Конг, Холандия, Швейцария и т.н.

Няма нито една бивша комунистическа страна. Просто няма, защото там, където е минал комунизмът, напредъкът е спрял за поне 100 години, в най-добрия случай. Защото пораженията в главата на човек са твърде големи. Трябва да измрат или по-позитивно казано, да се сменят няколко поколения, че животът да се нормализира.


В комунистическите страни, тъй като властта се взема със сила от комунистите, идват на власт тъмните сили - пасивни педераси, тотални куковци, изнасилвачи, сифилистични изроди, пароистични опортюнисти, психопати, дърти лъжци и интриганти. Комунизмът изтласква на повърхността най-лошото, което може да "произведе" човечеството. Вижте Маркс - гениален ум, ама идиот, който не може дори и да си обезпечи храната за деня, ако не е друг идиот, който му е повярвал на драсканиците. Или ако не получи наследство, какъвто е случаят с Маркс, истински желащ смъртта на свой роднина, за да се докопа до наследство.

Вижте Ленин - колосален лъжец и измамник, пасивен педераст и масов убиец. Върна ли земята на селяните в Русия? Върна таратанци. Целта е била да се докопа до властта, защото знае, че властта е пари. Много пари. След това е платил за преврата на Парвус с държавни пари. Злато има в Русия колкото щеш. А идиотите, които са му повярвали, идиотите да го духат. И колко са промити мозъците на руснаците от толкова години пропаганда, че са сложили мумията на този изрод в центъра на Москва, на поклонение.

И КЪДЕ Е СЕГА РУСИЯ В ИНДЕКСА НА КОНКУРЕНТНОСПОСОБНОСТ? НИТО Я ИМА, НИТО ЩЕ СЕ ПОЯВИ СКОРО ВРЕМЕ. СЪЩО И НА БЪЛГАРИЯ, РУМЪНИЯ, ПОЛША И ОСТАНАЛИТЕ СТРАНИ, КОИТО СА БИЛИ ПОД СЪВЕТСКИ ЯРЕМ. ТАМ, КЪДЕТО ИМА НАСИЛИЕ, НЯМА КОНКУРЕНТНОСПОСОБНОСТ.

Какво показва този показател за България? Той обхваща много неща, както например индекса за свобода на икономиката, например. Общото обаче е констатациите на едни и същи проблеми, които дърпат образно казано, България назад. А това са общоизвестни факти - ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ РАБОТИ ИЛИ НЕ РАБОТИ ЗА НАС, А ЗА СЕБЕ СИ. СЪДЕБНАТА ВЛАСТ НЕ РАБОТИ КАКТО ТРЯБВА И НЕ Е НЕЗАВИСИМА. МВР НИКАКВО ГО НЯМА. ОБВИНИТЕЛИТЕ СЪЩО. НЯМА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА ИМА ВЪРХОВЕНСТВО НА МАФИЯТА НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ. СВОБОДА ЙОК. А КАТО СВОБОДАТА Е ЙОК, НЯМА КОНКУРЕНТНОСПОСОБНОСТ, НЯМА ДОБРА ИКОНОМИКА И ВСИЧКО СЛЕД ТОВА ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ.


АКО НАИСТИНА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ИСКА ДА НАПРАВИ НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА, КОЕТО Е СЕГА В МОМЕНТА, ТРЯБВА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО СИ ВЪЗПРИЯТИЕ НА СВЕТА, ДА КОНТРОЛИРА ДОБРЕ СЕБЕ СИ И СЛЕД ТОВА ПРАВИТЕЛСТВОТО, ДА СЕ ХВАНЕ И ДА СИ ВЪРШИ ДОБРЕ РАБОТАТА И ВСИЧКО СЛЕД ТОВА ЩЕ СЕ НАРЕДИ ОТ САМО СЕБЕ СИ.











Категория: Политика
Прочетен: 68 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219083
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Октомври, 2019  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031