Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3218692 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 12.10.2021 г.
 https://news.bg/regions/meditsi-v-burgas-se-vdignaha-na-protest-zaradi-niski-zaplati.html


Медици протестират заради ниското заплащане. В същото време, на гърба на българския данъкоплатец, някои медици получават петцифрени заплати. Други имат шестцифрени годишни доходи, а има и такива, които декларират 7 цифрови суми.


Някъде се търсят медици, като общини предлагат заплати по 4000 лева месечно и не могат да намерят персонал.

Бургаски медици се оплакват, че получават малко над 1000 лева заплати, а медицинските сестри, по около 800 лева.

Как става всичко това? НАЛИ СТАВА ДУМА ЗА ОБЩЕСТВЕНИ СРЕДСТВА И  РЕСУРСИ.


Тук не става дума за частни структури, които НЕ РАБОТЯТ СЪС ЗДРАВНАТА КАСА. ТУК СТАВА ДУМА ЗА ИНСТИТУЦИИ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ФОНДОВЕ. И НИЕ, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, НЯМАМЕ ИНФОРМАЦИЯ, КАК СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ТЕЗИ МИЛИАРДИ, КОИТО ДЪРЖАВАТА ВЗЕМА ОТ НАС.



Последно, какво е решението?

ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.


Когато ние избираме и уволняваме министъра на здравепогазването и неговите заместници, както и ръководството на болничната каса, тогава тези хора ще започнат да служат на нас, а не на себе си и на началниците си. Тоест, когато ние им станем преки началници, тогава те ще служат на нас и ще вършат работа в наша полза.
Категория: Политика
Прочетен: 101 Коментари: 0 Гласове: 1
 Този политик е човекът, който постави основите на разбирането за либералната икономика в Ирландия. Премиер на Ирландия в края на 50-те и началото на 60-те години. Разбира се, необходимо е било да минат няколко десетилетия, преди да започнат да се берат истинските плодове от икономическия възход. Но ирладците са го направили. В началото на 70-те, страната става член на ЕС. Въпреки това, Ирландия е наричана "Болният човек на Европа". През 1987г., страната стига "дъното", както тогава са се изразявали обикновените граждани. Тогава правителството решава да намали данъците, следвайки примера на Тачър в Британия, но с тази разлика, че ирландските данъци са били два пъти по-ниски от британските. НА ПРАКТИКА, ТАЧЪРИЗМЪТ В БРИТАНИЯ Е НЕЩОТО, КОЕТО Е ПОСЛУЖИЛО НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА НА ИРЛАНДИЯ, ДА ПРОЗРЕ, ЧЕ ТОВА Е ПЪТЯТ КЪМ УСПЕХА.

Нека да бъдем искрени докрай, защото има и нещо друго, много важно  - ирландците са нация, която прави деца. Средната възраст на населението на Ирландия е 35 години!!! Това на практика е най-младата страна в Европа. В Ирландия живеят 6 милиона жители, а по света има 70 милиона. Столетия наред, Ирландия е било ЛОЩО място за живеене и за разлика от нас, българите, ирланци са умирали от глад на острова, например, през 19-ти век.

Сега си представете, едим малък остров, да "произведе" 80 милионно население. Това освен ирландците го може само Бангладеш.  И не реват за пенсии, като нас, българите. Пенсионната възраст в Ирландия е 68 години. Бачкат хората и това е.




Сега е ред на българите, АКО Е ОСТАНАЛО НЕЩО ОТ НАС И ВЪТРЕ В НАС. Да правим деца и да контролираме управляващите си.


"Приливът повдига всички лодки" - нещо подобно на примерът на Сингапур - АКО ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА СЕ ПОДОБРИ, ТОВА ЩЕ СЕ ОТРАЗИ БЛАГОТВОРНО НА ВСИЧКИ - И НА БОГАТИТЕ И НА СРЕДНАТА КЛАСА И НА БЕДНИТЕ. ПРОСТИЧКО Е.


НО НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ МИСЛЕХА ПРЕДИ ВСИЧКО КАК ДА ОПРАВЯТ СЕБЕ СИ, КАТО ЗА ЦЕЛТА СЛУЖАТ БЕЗСРАМНО НА ЕДИН ИЛИ НЯКОЛКО ЛИДЕРИ, ОТ КОИТО ЗАВИСИ ВСИЧКО В ТАЗИ СТРАНА.

НЕЩАТА СА ПРОСТИЧКИ

ЕТО ОСНОВНИТЕ:


ПРЕМАХНЕТЕ ВСИЧКИ ПРИВИЛЕГИИ

НАКАРАЙТЕ АДМИНИСТРАЦИЯТА ДА РАБОТИ В ПОЛЗА НА БИЗНЕСА И ХОРАТА, КОЕТО ОЗНАЧАВА, СЪЗДАЙТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ КЛИМАТ, ЛЕСНО ДА СЕ ПРАВИ БИЗНЕС.

ОСИГУРЕТЕ НАЙ-НИСКИТЕ ДАНЪЦИ В СВЕТА

ОСИГУРЕТЕ ПРАВОВ РЕД ЗА ЗАЩИТА НА СОБСТВЕНОСТТА И ЕФЕКТИВНОСТ В СЪДЕБНИТЕ ДЕЛА.


Как да стане това ли? Аз, за разлика от ирладската и сингапурската система, която изисква ЛИДЕРИ, КОИТО НИЕ КЪМ ТОЗИ МОМЕНТ НЯМАМЕ, защото НИКОЙ НЕ ИМ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ИЗЯВА, ПРЕДЛАГАМ ПРОМЯНА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА, ОТ МЕКА ДИКТАТУРА, КАКВАТО СЕГА ИМАМЕ, КЪМ ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.

ЗА ТОВА, ЗНАЕТЕ РЕШЕНИЕТО: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ И СЛЕД 20-30 ГОДИНИ, ЩЕ НАСТИГНЕМ ИРЛАНДИЯ.




Категория: Политика
Прочетен: 153 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 12.10.2021 14:56
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218692
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Октомври, 2021  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031