Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3218891 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 13.10.2021 г.
 Едното дете има право на 5 часа безплатно посещение в детска градина, а другото на безплатно училище и безплатна храна в училище.


Това, както и да е и аз го искам.

Но какво правят тарикатите в този случай. Първо, те нямат сметка да декларират, че са семейство. Ако са семейство, тези привилегии не са толкова големи. Затова, живеят си заедно, ама се води сама майка с две деца.


Майката заработва нелегално, без да плаща нищо на държавата. Работа има колкото искаш и документи не са необходими. Особено, когато става дума за чистене и домакинска работа. Така майката изкарва доволно пари и няма сметка да работи по легален начин. Да не е глупава като държавата я!


Държавата, в случая Британия, създава проблем и след това се чуди, ако работата не върви.

Търсят се 1,5 милиона работници. Няма кой да работи. Че защо да работи, да не би да е дошла на власт нова Маргарет Тачър? Ако имаше такова нещо, щеше да играе пръчката и нямаше да има толкова много нежелаещи за работа, но желаещи да получават помощи.

Не може ли децата да са на училище, а майката да отиде да работи някъде съвсем легално, да изкарва пари и да си плаща наема, вместо бюджетът да й го плаща?

Жалко е да го кажа, но и Британия е тъпа държава. Примерът показва, как вместо държавата да накара тази майка да работи, докато децата й са в училище или на детска градина, държавата поема разходи, които самата майка може да поеме.

В случая забравих да питам за онзи, който е направил тези деца. Той какво плаща? Всъщност, той не се води, че живее на този адрес и така се лъже общината. Никой не прави проверка. И така, двама души работят, получават пари и не плащат данъци, а общината им плаща наема и издържа в голяма степен децата им.

Ако това не е социализъм, здраве му кажи.
Категория: Политика
Прочетен: 118 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 08.11.2021 18:25
 https://maktel.mk/makedonija/shilegov-so-skopje-smart-siti-skopje-stanuva-grad-bez-shalteri/


Работи човекът, не дреме. Каква промяна има в града напоследък:
  1. Проект "Умен град", който дава възможност на гражданите на града, да ОПРЕДЕЛЯТ ПРИОРИТЕТИТЕ В РАЗХОДНАТА ЧАСТ НА БЮДЖЕТА НА ГРАДА". 
  2. Апликация "Мое Скопие", чрез която, гражданите ще получават информация за събитията в града, общината и бъдещите проекти;
  3. 300 000 квадратни метра нови зелени площи;
  4. Съществено намаление на замърсеността с фини прахови частици, чрез системата на субсидиране покупката на 30 хиляди велосипеди и електрически тротинетки и изграждането на цяла мрежа от велоалеи в града и субсидиране на покупката на инверторни климатици за жителите на града;
  5. Нов мост над Вардар;
  6. LED осветление - 10 000 крушки, с които се намалява значително разходът за електричество и се подобрява осветеността на града;
  7. На практика, в Скопие няма основен булевард, който да прилича на лошо закърпения път - бул. Европа, който по ирония, е пътят към ЕВРОПА или разместени откакто ги помня, павета по бул. Цар Борис 3 и след това пътя към Гърция и Македония, който минава през квартал Княжево, с огромните дупки покрай трамвайните релси. Или какво да кажем за входните пътища към София, които идват от северна посока, които не са ремонтирани от времето на младите години на Тодор Живков, с незаконните сметища покрай тях!

ДОКЪДЕ НИ ДОКАРА ФАНДЪКОВА, ВМЕСТО ДА СЕ СРАВНЯВАМЕ С ВИЕНА, НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ СРАВНЯВАМЕ СЪС СКОПИЕ.

ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ, НЯКОЙ ОТ ОБЩИНАТА ДА НИ ПИТА, ДАЛИ ДА ХАРЧИМ ПАРИ ЗА РЕМОНТА НА ГРАФА ИЛИ ЗА НЕЩО ДРУГО? КОГА ЩЕ СТАНЕ ТОВА. В СКОПИЕ ГРАЖДАНИТЕ ВЕЧЕ МОГАТ ДА ОПРЕДЕЛЯТ ПРИРИТЕТИТЕ НА РАЗХОДНАТА СТРАНА НА БЮДЖЕТА, А В СОФИЯ НЕ МОГАТ. ТУК ДИКТАТУРАТА Е ПО-СИЛНА ОТ МАКЕДОНИЯ.

СЕГА КАТО СИ СПОМНЯМ ПАК ЗА РЕМОНТА НА ПЕШЕХОДНАТА ЗОНА НА БУЛ. "ВИТОШКА", ПАК МЕ ОБЗЕМА ВЪЗМУЩЕНИЕ - ТОЛКОВА ПРОПАДНАЛ ПРОЕКТ, ЗА КОЙТО НИЕ СМЕ ПЛАТИЛИ!!!

Аз предлагам г-н Шилегов, кметът на Скопие да го вземем за градоначалник на София, но и някой от Пловдив да вземем, пак ще е по-добре от Учителката, с която сега разполагаме. Много е зле горката. Много. 

Какво е решението ли? Знаете: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.


ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ, ЧЕ НАШИЯТ КМЕТ НЯМА ДА Е ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА, А НЯКОЙ ПО-СПОСОБЕН И ОТГОВОРЕН ПРЕД НАС ЧОВЕК.




Категория: Политика
Прочетен: 202 Коментари: 4 Гласове: 2
Последна промяна: 13.10.2021 12:40
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218891
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Октомври, 2021  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031