Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3219887 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 06.10.2022 г.
 Не съм сигурен, дали мозъците на тези хора са в ред. Провалите в толкова много конфликти по света, в които участваше пряко или косвено Америка, явно на нищо не са ги научили. Откъде да знаем, че няма да се повтори Виетнам и Афганистан. Каква стана тя, на практика американците не въоръжиха ли с 83 милиарда долара талибанските бунтовници? Каква е гаранцията, че сега няма се случи нещо подобно или не дай си боже, нещо много по-страшно, защото талибаните нямаха атомни бомби.

Украинците завземат територии, на които населението се чувства предимно украинци и което население мрази руснаците. Кой ще подкрепи украинската армия  Крим? Кримските татари ли? Защото освен тях, крим е преобладаващо руско говорящ.

Омръзна ми да гледам, как светът е поле за изява на шапкари. Това са  хората, които нищо не са произвели в живота си. Само за пушки и патрони говорят. Само танкове и самолети им са в главата. Какво трябва да се случи, че да се кротнат? Преди години японците се бяха нахвърлили върху цяла Югоизточна Азия и Тихия океан. Че посегнаха и на САЩ, без да си дават ясна сметка, че са "събудили един спящ гигант", както сам Ямамото се изразява, завършвайки операцията по нападението над Пърл Харбър. Думнаха им две бомби и онези се кротнаха.

Не говоря, че ситуацията сега е аналогична. Само казвам, че руснаците няма да се откажат да защитават руснаци и че Украйна може да се окаже мястото, където може да думне нещо голямо и разрушително. И то за какво? Защото тъпите украинци искат от тъпите руснаци да ги владеят и да им се подчиняват. Защото тъпи болшевики са начертали едни тъпи граници преди години. И защото едни тъпи наши съюзници раздаваха кроасани на украинците, че да се дървят на руснаците. Баси и тъпнята стана в тази държава. И ако думнат Киев, кой ще е виновен? Че руснаците са тъпанари като украинците или обратно, но жалкото е, че и нашият така наречен Запад е управляван от тъпи политици. НЯМА СПАСЕНИЕ ОТ ТЪПОТИЯТА УПРАВЛЕНСКА И ЧОВЕШКА. Цяла Европа и светът ще страда, защото тъпите украинци карат руснаците да учат украински, защото така трябвало. Защото те започнаха първи. 


ЯНУКОВИЧ БЕШЕ КРАДЕЦ, ТО Е ЯСНО НА ВСИЧКИ. НО БЕШЕ ЗАКОННО ИЗБРАН КРАДЕЦ. БЕШЕ СВАЛЕН ЧРЕЗ ПРЕВРАТ. СЛЕД ТОВА И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ - УКРАИНСКА И РУСКА СЕ ИЗВЪРШИХА ВОЕННИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, НО ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ, ЧЕ УКРАИНЦИТЕ НЕ НАПРАВИХА НИЩО, ЗА ДА СЕ СПОРАЗУМЕЯТ С ЖИВЕЕЩИТЕ НА ИЗТОК РУСНАЦИ. ОПИТАХА СЕ ДА ИМ НАЛАГАТ ПАРАДИГМИ СЪС СИЛА. А КАКТО ЗНАЕТЕ, ФИЗИЧЕСКИТЕ ЗАКОНИ НИКОЙ НЕ Е ОЩЕ ОТМЕНИЛ. НА СИЛАТА ЩЕ ИМА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ СЪС СЪЩАТА СИЛА ИЛИ ПО-ГОЛЯМА.


А ОТ ЦЯЛАТА ТАЗИ РАБОТА, ЗАЩО НИЕ ДА СТРАДАМЕ? ТРЯБВАШЕ ДА ГИ ОСТАВИМ ДА СЕ РАЗБЕРАТ ПОМЕЖДУ СИ. АМА НЕ, ОНАЗИ ТЪПА КУЧКА ТРЯБВАШЕ ДА РАЗДАВА КРОАСАНИ НА ПЛОЩАДА В КИЕВ. ОТ ИМЕТО НА АМЕРИКАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО, РАЗБИРА СЕ, ЗАЩОТО ТЯ Е ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО. КАКВО ОЧАКВАТЕ ТОГАВА ДА СЕ СЛУЧИ. АКО ИСКАТЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ КОЛКО НЕЛЕПО Е ВСИЧКО ТОВА, ПРЕДСТАВЕТЕ СИ, НА ПРОТЕСТИТЕ НА ЧЕРНОКОЖИТЕ, СЛЕД УБИЙСТВОТО НА ДЖОРДЖ ФЛОЙД, ПРЕДСТАВИТЕЛ НА РУСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ИЛИ НА УКРАИНСКОТО, ДА РАЗДАВА КРОАСАНИ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ. ТОВА Е ЛУДОСТ.

НЕ ХАРЕСВАМ ТОВА, КОЕТО НАПРАВИХА УКРАИНЦИТЕ, НИТО ТОВА, КОЕТО НАПРАВИХА РУСНАЦИТЕ. ВСЕКИ ОТ ТЯХ СИ ИМА СВОИТЕ ОБЯСНЕНИЯ И СВОЯТА ПРАВДА. НИКОЙ ОБАЧЕ НЕ ИСКА ДА СЕ ПОСТАВИ НА МЯСТОТО НА ДРУГИЯ. ТОВА СА ПОЛИТИЦИ И ХОРА НА НИСКА СТЕПЕН НА СВОЕТО РАЗВИТИЕ. ПЪРВИЧНИ, ЕМОЦИОНАЛНИ И С ОГРОМНО ЕГО. И ПРАВИТЕЛСТВАТА ИМ И НАРОДИТЕ ИМ. НО НЕ ХАРЕСВАМ И ТОВА КОЕТО ПРАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА НАШИТЕ СЪЮЗНИЦИ. НИКОЙ НЕ Е С АКЪЛА СИ В ТОЗИ СВЯТ.
Категория: Политика
Прочетен: 1022 Коментари: 2 Гласове: 2
Последна промяна: 07.10.2022 16:55
 https://www.lex.bg/laws/ldoc/1589654529

И след това отговорността никаква я няма.


Давам пример от НК, чл. 331, избран съвсем случайто, но това е показателният пример за целият Кодекс


Чл. 331, ал.2, "Който запали стърнище, вследствие на което предизвика пожар в горския фонд, се наказва с лишаване на свобода до 3 години и глоба от 500 до 5000 лева.
Чл. 331, ал.3, "Ако е последвала смърт или значителни вреди, наказанието е лишаване от свобода до 5 години".


Нека да поразсъждаваме върху текстовете от тези две алинеи. Разсъжденията ще бъдат от страна на логиката и от страна на формата.
  1. От ал. 2 се разбира, че запалването на стърнища е нещо, КОЕТО НЕ Е ЗАБРАНЕНО. Проблем е обаче, ако това запалване предизвика пожар в горския фонд. Никъде обаче не се казва, че наказанието ще зависи от това, колко дървета или квадратни метра или декари и каква гора е изгоряла. Едно е да изгори един декар гора, друго е те да са 100, 1000 и т.н. Не е нито логично, нито справедливо, да се определя НАКАЗАНИЕ НА КИЛОГРАМ, едно към гьотьре. Наказанието трябва да е в зависимост от щетите. Това е пропуск в НК;
  2. На второ място, Кодексът дава право на съдията да преценява всеки случай поотделно. Например, ако стърнището е запалено в Стражица и е последвал пожар в горския фонд и да кажем, такъв случай има във Видинско, КОЙ ЩЕ КОНТРОЛИРА КАКВО Е НАКАЗАНИЕТО, КОЕТО ТЪРНОВСКИЯТ СЪД Е ОПРЕДЕЛИЛ И ВИДИНСКИЯТ? НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА БЪДЕ ЕДНАКВО? Все пак живеем в една държава и би трябвало съдебната система да отсъжда еднакво и в Търново и във Видин;
  3. Концентрирайте се сега върху наказанието - до 3 години! А може да е 1 месец. Може да е два месеца. Може да е 3 години. Може да е два дни. Поставете се на мястото на съдията. Вменява ви се отговорност, НЕ ЗА СПАЗВАТЕ ЗАКОНА, А ДА ИЗПРОВИЗИРАТЕ С НЕГО. Същото е и с глобите. Може да са 500 лева, а може и 5000. Кажете ми, как законът може да позволи на съдията да отсъди субективно в пропорция 1:10? Това е лудост. Съдията трябва да има точен ориентир за точно престъпление. 500 лева и точка. 1000 лева и точка. КАКВО Е ТОВА МЕЖДУ 500 И 5000? Значи, който има връзки или си плати рекет, 500 лева. За останалите, може и повече, така ли? АКО ЗАКОНЪТ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА КОРУПЦИЯ, ТО ТЯ ЩЕ БЪДЕ НАЛИЦЕ. ТАКЪВ Е ЖИВОТА;
  4. Вижте сега следващата алинея, 3-та. Ако не дай си боже е настъпила смърт, след такова деяние наказанието е лишаване от свобода до 5 години. И пак, съдията субективно определя. Той може да определи наказание от лишаване от свобода за 1 месец. Така е преценил, така е решил. В подобен случай, но по предишната алинея, без да е настъпила смърт, наказанието може да е по-ниско от наказанието, при настъпила смърт, КОЕТО Е АБСУРДНО, ЧЕ КОДЕКСЪТ ДАВА ТАКАВА ВЪЗМОЖНОСТ;
  5. Кажете ми, от НК може ли да се разбира за каква смърт става дума? Може да е загинал бръмбър или муха. Може да е змия или таралеж. Къде тук става дума за смърт на човешко същество?

И така написан е целият НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС. 426 члена, членчета, алинеи и алинейки, десетки и десетки Преходни и заключителни разпоредби. Цяла дебела книга, ТУХЛА... И СЛЕД ТОВА КАКВО ОЧАКВАТЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА? СПРАВЕДЛИВОСТ? ИМА ДА ЧАКАТЕ. ПОЛУЧАВА СЕ КОРУПЦИЯ И НЕХАЙСТВО. ОГЛЕДАЙТЕ СЕ. НЕ СЪМ ЛИ ПРАВ? АКО ИМАШЕ СПРАВЕДЛИВОСТ И АКО НЯМАШЕ КОРУПЦИЯ, ДАЛИ БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА СЕ ТОПИ КАТО СНЯГ? ДАЛИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ ЩЯХА ДА ИЗБЕРАТ ДА ЖИВЕЯТ В ГЕРМАНИЯ, ИСПАНИЯ, ИТАЛИЯ, БРИТАНИЯ...


Категория: Политика
Прочетен: 44 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 06.10.2022 10:10
 Винаги съм бил за това, да следваме добрите примери в света. Чуждо не искам, моето не си го давам и съм готов да го защитавам.

Украинците отидоха на конфронтация, без да се готови. Всъщност, предпочетоха или ги накараха да предпочетат използването на сила, вместо да правят бизнес. Затова Швейцария е по-добър пример за следване от САЩ, защото да не си кривим душата, швейцарците не подкокоросваха никого в Украйна, да се репчи на руснаците, за разлика от американците. Не им влизаше в работата да се бъркат в делата на Украйна, да изпращат сенатори и служители на SD да раздават кифли на площада в Киев. Беше тъпо, наистина и само тъпи хора не разбират какво се случи тогава. Висш чиновник от държава, която се намира на хиляди километра от Киев, да раздава КИФЛИ на площада, защото си мисли, че без нейните кифли, хората там ще умрат от глад. Наистина по простотията си, американците могат да си съперничат само с руснаците. Да сте чули висши служители на външно министерство на Швейцария, да ходят да раздават на протестиращи срещу правителството на площада в чужда държава? Представяте ли си, какво ще се случи в самата Швейцария, ако народът там научи за такава простотия? Ще хвръкне и правителство и парламент и всичко. Всички ще отидат по дяволите.

Но да се върнем на това, какво е в главата на императора.

Ако руското ръководство толкова много иска Донбас, дайте им го. Определете нова граница, зад която руското влияние в Украйна ще бъде нищожно, ако не и нула. Самото определяне на границите преди години е било плод на разговори и договаряне, доколкото това е договаряне, между подпийнали и емоционално нестабилни болшевики.

Ясно е, че Украйна нямаше добър контрол върху тези територии. Няма спор, че самото украинско ръководство допусна много грешки в отношението си към жителите на тези провинции, опитвайки се да им налага неприемлив, от тяхна етническа гледна точка, национализъм.

Станалото е станало. Руснаците и украинците се мразят. Те се мразят достатъчно, че да не искат да живеят повече заедно. Руснаците искат територии, които към този момент се населяват от руснаци. Дори и малко прекалиха в исканията си. Украинците не са съгласни и искат тези територии за себе си. Историята на Руската империя и Съветския съюз помни много случаи на разселения на народи от едно място на друго. В условията на болшевизма това едва ли не е станало като патент на съветската власт, в отношенията спрямо етническите общности. Така една територия може да стане етнически руска или етнически някаква друга, чрез използването на сила и политически решения. Такива са фактите и те не могат да бъдат променени.

Ако императорът реши все пак да натисне копчето, лежайки на тази кълка, както се казва, на идеята за руския мир, това може да се окаже значително по-висока цена, която трябва да платим, за да запазим света, в който живеем. Ако се питате, дали тази теза не важи и за императора - не, не важи. Той си има бункер, той ще оцелее. Него не го мислете. Защо е готов на крайности? Защото си е изживял живота и защото си мисли, че делото му е право. Руснаци, защитават руснаци. Не защитават казахи, арменци или танганайци. Защитават руснаци. В този момент трябва да разберем и неговата гледна точка и гледната точка на милиони руснаци, които го подкрепят в тази война. Въпросът е къде да се "сложи" новата граница, зад която не бива да се отстъпва повече нито педя. Защото да определиш границата в такава ситуация е най-трудното нещо и за двете страни, защото само Запорожката АЕЦ струва едни 20 милиарда.

Какво друго може да се случи, ако не това, за което пледирам по-горе? Няма ли да се случи същото, ако Киев, не дай си боже, бъде изтрит от лицето на земята? Тогава ще се случи същото, че и отстъпките могат да бъдат по-големи. Дали западът ще отвърне на такава атака? Съмнявам се да се постави на карта съществуването на света, заради рускоезичния Донбас.

Териториите са важно нещо, това всеки го знае. Но по-важното са хората. АКО УКРАИНСКАТА ДЪРЖАВА БЕШЕ УСТАНОВИЛА ПРАВИЛА, ХАРАКТЕРНИ ЗА ЕДНА ИСТИНСКА ЦИВИЛИЗОВАНА И ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА, НЯМАШЕ ДА СЕ СТИГНЕ ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ. ЗА ЖАЛОСТ НА ЕДНО МЯСТО СА СЕ СТРУПАЛИ МНОГО ЕМОЦИИ И ОГРОМНО ЕГО И КАТО СЛЕДСТВИЕ - НИКАКВА ЕФЕКТИВНОСТ. ОЛИГАРХИЧНА УКРАЙНА НЯМА КАК ДА БЪДЕ ПРИВЛЕКАТЕЛНО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ ЗА ЕТНИЧЕСКИТЕ ОБЩНОСТИ. ДА СЕ ПРЕДЛАГА НА РУСНАЦИТЕ, БЪЛГАРИТЕ, ТАТАРИТЕ И ДРУГИ ОБЩНОСТИ, УКРАИНСКА ИДЕНТИЧНОСТ, БЕДНОСТ И СЛУГУВАНЕ НА ОЛИГАРСИТЕ, НЕ Е МНОГО ДОБРО НЕЩО. НО АКО БЪЛГАРИТЕ И ТАТАРИТЕ СА МАЛКО КАТО ОБЩНОСТ И НЯМА ДЪРЖАВА, КОЯТО ДА ГИ ЗАЩИТИ, РУСНАЦИТЕ, ЗА НЕЩАСТИЕ НА УКРАИНЦИТЕ, ИМАТ. НЕКА ДА ГО ИМАМЕ И ТОВА ПРЕДВИД. НЕКА ЗАРАДИ БОЛШЕВИШКИТЕ ПИЯНДУРНИЦИ, КОИТО СА ОПРЕДЕЛИЛИ ГРАНИЦАТА СЛЕД СОЛИДНА ПОЧЕРПКА С ВОДКА, НЕ ДОПУСНЕМ ДА СЕ ПАРЛАТИСА ЦЕЛИЯ СВЯТ. КЪДЕ СА В СЛУЧАЯ АМЕРИКАНЦИТЕ ЛИ? КАТО СИ СПОМНЯ ЗА ВИЕТНАМ, ЗА КОЙТО НИЕ КАТО ДЕЦА СЪБИРАХМЕ БУРКАНЧЕТА ОТ КИСЕЛО МЛЯКО, ЗА ДА ИМА ПАРИЧКИ ЗА АВТОМАТИ ЗА ВИЕТНАМ, КАТО СИ СПОМНЯ ЗА ЛАОС И КАМБОЖДА, ЗА ИРАК И АФГАНИСТАН И ЗА СТОТИЦИТЕ ИМ ВОЕННИ НАМЕСИ ПО ЦЯЛ СВЯТ, ПО-СКОРО РАЗЧИТАМ ДА СЛЕДВАМ ПРИМЕРА НА ШВЕЙЦАРЦИТЕ, ОТКОЛКОТО НА АМЕРИКАНЦИТЕ. ХОРАТА ИЗМИСЛЯТ ХУБАВИ КОМПЮТРИ И ТЕХНОЛОГИИ, НО ЗАЕДНО С ТОВА ВЪРВИ И ЗЛО, С КОЕТО НЕ МОГА ДА СЕ ПРИМИРЯ.

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ: НЕКА РУСНАЦИТЕ ВЗЕМАТ ДОНБАС. ЗАПАДЪТ ДА ПОМОГНЕ НА УКРАЙНА ДА УСТАНОВИ ТАКОВА УПРАВЛЕНИЕ, КОЕТО ДА НАПРАВИ СТРАНАТА ПРОСПЕРИРАЩА И БОГАТА. СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА НАШАТА СТРАНА. ВМЕСТО ДА ДРЪНКАМЕ ОРЪЖИЯ И ДА СЕ ЗАНИМАВАМЕ СЪС САНКЦИИ И ГЛУПОСТИ, ИМАМЕ НУЖДА ЕВРОПА ДА НИ ПОМОГНЕ ДА СТАБИЛИЗИРАМЕ КРАДЛИВИТЕ СИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ И ГАДНИ ПОЛИТИЦИ И НАШАТА УМИРАЩА СТРАНА СЪЩО ДА СЕ ВЪЗРОДИ. ТОВА Е ГЛАВНОТО СПОРЕД МЕН, А НЕ ДА ПРОВЕЖДАШ ПОЛИТИКА, КОЯТО СЪЗДАВА РИСКОВЕ ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ЦЕЛИЯ СВЯТ.







Категория: Политика
Прочетен: 39 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 10.10.2022 17:01
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219887
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Октомври, 2022  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31