Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196590 Постинги: 6870 Коментари: 4298
Постинги в блога от 08.11.2013 г.
Това е посланието на директор на българско училище. Играехме голи до кръста и се наслаждавахме на есенното слънце. Бяхме помолени или да се облечем или да напуснем. Попитах дали грозотата притеснява шефката или голотата, но не получих отговор. Може би нямахме достатъчно мускули и телата ни не бяха изваяни, въпреки опитите и желанието, с което работим от дълго време, за  да се усъвършенстваме. Преди няколко месеца говорих с учител от същото училище, който ходеше да пуши на съседната улица. Бях поразен колко примирен /не смирен/ и смачкан от живота е този човек. Жалка картина. На какво ще научи децата ни, не знам наистина, след като не видях в този човек нито чувство, нито достойнство, нито желание, нито енергия.

Би било прекрасно по това време нашите деца да играят навън на слънце, да дишат свеж въздух и да събират слънчеви лъчи за зимата. Че защо и да не се съблекат да ги подуха свежия вятър и да ги погали есенното слънце и да се поизпотят на игрището? Вместо това - морализатори колкото си искаш.

Нека да позная - директорката е дърта баба, повлияна от християнското учение, че животът на земята не е важен, за разлика от живота на небето, че плътта не била важна, а духът бил важен и дрън дрън ред подобни групости.

Малко тъпо ми стана. Ако беше някакво частно училище, в което собственикът определяше реда - няма проблеми. Влизам в частна собственост и трябва да уважавам правото на собственост. Но това е обществено училище, което се финансира и с моите данъци, които са значително над средните за страната. И аз не мога по никакъв начин да упражня нито правото си на собственост, нито да изразя несъгласието с методите на образование там, нито с правилника за поведение. Нищо. Само ми вземат парите и ми казват, че нямам място там, защото тъпата диреторка, на която също аз й плащам заплатата, си е измислила свои правила, все едно, че е собственик на училището. А в същото време, децата ни са необразовани, невъзпитани и рахитични. Много по-важно е да се облечени!!! Училището е цялото надраскано с неприлични изрази, включително и такива, които насаждат верска и расова омраза, на игрището има само един що годе запазен уред, децата ходят да пушат цигари, криейки се от възрастните, в съседните на училището храсти, но най-важното е, че са ОБЛЕЧЕНИ. Така е прилично! Прилично е да смачкат децата и да ги направят негодни за живота, а е неприлично да играеш на игрището гол до кръста!!! Така е, като сме поверили едно училище в ръцете на една дърта и дебела кранта, която, ако се съблече, ще ни убие желанието да правим секс цял месец. Какво очаквате от този човек?

Тъпата директорка пропусна моментът, освен моите данъци, да вземе и нещо друго от мен за училището - примерно дарение. Размислях да финансирам изтърбушените баскетболни табла и след тази случка желанието ми за благотворителност сериозно намаля.

Ама какво да се прави, като учители са станали тези, които за друго не стават.  Като всяко "безплатно" нещо и образованието ни за нищо не става.
Категория: Политика
Прочетен: 366 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 08.11.2013 21:23
  1. Безплатното образование;
  2. Безплатното здравеопазване;
  3. Безплатните помощи за бедните;

ВСЪЩНОСТ ЗА ВСИЧКИ, КОИТО ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ, ТЕЗИ НЕЩА НЕ СА БЕЗПЛАТНИ. БЕЗПЛАТНИ СА САМО ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ, НО СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СОЦИАЛНАТА СИСТЕМА.

КАКТО И ДА Е, АКО НЯМА ПРЯКА ВРЪЗКА МЕЖДУ ТОВА, КОЕТО ДАВАШ И ТОВА, КОЕТО ПОЛУЧАВАШ - ТУРИ МУ ПЕПЕЛ. КАЧЕСТВОТО Е ЛОШО И НИКОЙ НЕ Е ДОВОЛЕН. ТОВА Е ВСЕ ЕДНО ДА ИМА БЕЗПЛАТНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ, БЕЗПЛАТЕН ХЛЯБ ИЛИ БЕЗПЛАТЕН ТРАНСПОРТ. НЯМА КАК ДА СТАНЕ.

ДОКАТО СРЕЩУ "БЕЗПЛАТНОТО" ОБРАЗОВАНИЕ, ВСЕ ПАК ПОЛУЧАВАМЕ НЕЩО - НЕКАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ. ИЛИ ПРОСТО КАЗАНО, НЕПРАВИЛНИ ЗАПИСИ В ГЛАВИТЕ НА ДЕЦАТА НИ.

ДОКАТО СРЕЩУ "БЕЗПЛАТНОТО" ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ВСЕ ПАК ПОЛУЧАВАМЕ НЕЩО - ПРАВОТО ДА СИ ПЛАТИМ ДОПЪЛНИТЕЛНО НЯКОЛКО ПЪТИ НА ВСЕКИ ЕТАП ОТ ЛЕЧЕНИЕТО НИ.

НАЙ-ЖАЛКАТА КАРТИНА СА БЕЗПЛАТНИТЕ ПОМОЩИ ЗА БЕДНИТЕ. ИСКАМЕ ИЛИ НЕ, ПО ТОЗИ НАЧИН ВЪЗПРОИЗВЕЖДАМЕ ОНОВА, КОЕТО НЕ ОБИЧАМЕ. А ИМЕННО, БЕДНОСТТА.

ПОЛУЧАВАЩИТЕ ТЕЗИ ПОМОЩИ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ЗЛО ИМ ПРИЧИНЯВАМЕ С ТАЗИ БЕЗПЛАТНА ПОМОЩ. ОТНЕМАМЕ ИМ ПРАВОТО ДА БЪДАТ ПРОДУКТИВНИ ХОРА. ПОДДЪРЖАМЕ СТРАХЪТ ИМ ОТ НАСТОЯЩЕТО, ОТНЕМАМЕ ИМ ПРАВОТО ДА МЕЧТАЯТ ЗА БЪДЕЩЕТО. ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ПОЛУЧИХ КАТО ПОДАРЪК, НАПЪЛНО  БЕЗПЛАТНО, БЕШЕ ИЗКУСТВЕНА ХРАНА ЗА ДЕТЕТО МИ В ОНЕЗИ ГЛАДНИ ГОДИНИ СЛЕД ПРЕВРАТА ПРЕЗ 1989Г. И ТАЗИ БЕЗПЛАТНА ПОМОЩ МИ ИЗЛЕЗЕ В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА - ПРЕЗ ЗАДНИКА.

НО ПОЛИТИКАТА Е ТАКОВА НЕЩО. ИМА НУЖДА ОТ ПОСЛУШНИ, СТРАХЛИВИ И ЗАВИСИМИ ХОРА, КОИТО ДА ГЛАСУВАТ ЗА ПАКЕТ БОБ ИЛИ КИЛО ЗАХАР. И ЗАТОВА ВЪЗПРОИЗВЕЖДА БЕДНИ ХОРА, КАТО РАЗДАВА ПОМОЩИ, БЕЗ ДА ПОЛУЧАВА НИЩО МАТЕРИАЛНО В ЗАМЯНА. ОМЕРЗИТЕЛНО Е ДА ВИДИШ ХОРА, НАРЕДЕНИ НА ОПАШКА, КОИТО СЕ БИЯТ ПОМЕЖДУ СИ ДА ПОЛУЧАТ ПАКЕТ ОТ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ, КАТО В СЪЩОТО ВРЕМЕ НЕ СЕ НАМИРАМЕ В СЪСТОЯНИЕ НА ВОЙНА.
ЗАТОВА В ДЪЛГОСРОЧНА ПЕРСПЕКТИВА, ДАНЪКЪТ, КОЙТО ТРЯБВА ДА ПЛАТИ ОБЩЕСТВОТО ЗА ТЕЗИ БЕЗПЛАТНИ ГЛУПОСТИ ЩЕ БЪДЕ ТВЪРДЕ ГОЛЯМ. КОЛКОТО Е ПО-НЕСВОБОДНО ЕДНО ОБЩЕСТВО, ТОЛКОВА ПО-ГОЛЯМА НУЖДА ЩЕ ИМА ОТ ОБЩЕСТВЕНИ КУХНИ, КОИТО ДА РАЗДАВАТ БЕЗПЛАТНА СУПА.
Категория: Политика
Прочетен: 301 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 08.11.2013 21:25
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196590
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Ноември, 2013  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930