Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3219147 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 20.11.2014 г.
Лечков е вицепрезидент на БФС. Вчера е направил такова изказване, като е задавал въпроси. Демек, кой в България разбира повече от футбол от него.

Изказването е било по повод смяната на Любо Пенев като треньор на националния ни отбор.


Хайде да си кажем истината право в очите. Като футболисти, Лечков, Стоичков, Боби Михайлов ни донесоха много радост през 1994г. Но като ФУТБОЛНИ АДМИНИСТРАТОРИ И ТРЕНЬОРИ СА ПЪЛЕН ПРОВАЛ. И ТРЯБВА ДА СИ ГО ПРИЗНАЯТ.


Жозе Мориньо НЕ Е ИГРАЛ ФУТБОЛ. НО Е ЕДИН ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТРЕНЬОРИ. Това нещо да ви говори, уважаеми велики футболисти и трагични администратори на футбола и още по-трагични треньори?


АКО СТЕФКА КОСТАДИНОВА Е ЕДИН ОТ НАЙ-ВЕЛИКИТЕ СПОРТИСТИ НА БЪЛГАРИЯ, ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЩЕ БЪДЕ И ДОБЪР ТРЕНЬОР И АДМИНИСТРАТОР, ЗАЩОТО КАТО АДМИНИСТРАТОР, ТЯ Е ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ. ВИЖТЕ КАКВО СТАВА С БЪЛГАРСКИЯТ ЕЛИТЕН СПОРТ, СЛЕД КАТО ТЯ СТАНА ШЕФ НА ОЛИМПИЙСКИЯ НИ КОМИТЕТ! ГРУБО КАЗАНО, ТЯ СИ ОТВОРИ КРАКАТА ПРЕД БАТЕТО, ЗА ДА ЗАЕМЕ ТАЗИ ПОЗИЦИЯ. ЩЯХ ДА Й ГО ПРОСТЯ, АКО БЕШЕ НАПРАВИЛА НЕЩО СЪЩЕСТВЕНО ЗА РАЗВИТИЕТО НА ОЛИМПИЙСКИЯ СПОРТ, НО В ТОЗИ СЛУЧАЙ ОТВАРЯНЕТО НА КРАКАТА Е НЕЩОТО, КОЕТО ИЗЛИЗА НА ПРЕДЕН ПЛАН, ЗАЩОТО НИЩО ДРУГО НЕ СЕ ЗАБЕЛЯЗВА НА ХОРИЗОНТА. АКО БЪЛГАРСКИТЕ ОЛИМПИЙЦИ ЖЪНЕХА УСПЕХИ СЛЕД УСПЕХИ, НИКОЙ НЯМАШЕ ДА ИЗТЪКВА ФАКТА, ЧЕ ПОЗИЦИЯ ОТ ТАКЪВ РАНГ МОЖЕ ДА СЕ СПЕЧЕЛИ С ЕБАНЕ. НО КАТО НЯМА РЕЗУЛТАТИ, КАКВО ДРУГО МУ ОСТАВА НА ЧОВЕК, ОСВЕН ДА СИ СПОМНИ КАК СЕ ПЕЧЕЛИ ПОЗИЦИЯ В БГ - С ПАРИ ИЛИ С ЕБАНЕ.


Така че Лечков нека да си прецизира думите, защото "да разбираш от футбол", не означава да риташ топката. Жозе Мориньо РАЗБИРА ОТ ФУТБОЛ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ЙОРДАН ЛЕЧКОВ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ НИКОГА НЕ Е БИЛ ФУТБОЛИСТ.


НЕКА НАШИТЕ ЛЕГЕНДИ ОТ 1994г., ДА СЕ ИЗМЕТАТ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ И ОТ ТРЕНЬОРСКИТЕ СИ ПОЗИЦИИ, ЗА ДА НЕ НИ УМРАТ ОКОНЧАТЕЛНО МЕЧТИТЕ ЗА ПРОМЯНА В БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ. СТАНА ТАКА, ЧЕ ТЕЗИ, КОИТО НИ ДОНЕСОХА ПРЕДИ 20 ГОДИНИ НАЙ-ГОЛЯМА РАДОСТ, ЗАКОПАХА ОКОНЧАТЕЛНО БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ.
Категория: Политика
Прочетен: 280 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 20.11.2014 18:52
Особено, когато някой е направил нещо за вас, без вие да сте си мръднали пръста. Оценявайте усилията на другите и направете така, че те да го знаят.



ДА ЗАБРАВИТЕ ДА БЛАГОДАРИТЕ Е ПОКАЗАТЕЛЕН ПРИМЕР ЗА НЕБЛАГОДАРНОСТ. Ако не изкажете благодарност, затова, че сте получили нещо - материална вещ, пари, усмивка или поздрав, подадена ръка или приятелско потупване по работа, щедро ръкостискане или нещо подобно - вие в този момент сте се присъединили към кастата на НЕБЛАГОДАРНИЦИТЕ.


Спокойно, всички сме били там, а някои са там за постоянно.


Без тренировки няма да мине. Без усилие няма да мине. Някои имат доброто възпитание да са благодарни. За жалост, тези хора са толкова редки, че е по-лесно да намерите бисер, отколкото такъв човек. Други са възпитани да го казват, но отвътре са кухи и тяхната благодарност е едно празно пожелание, което всеки чувствителен човек разбира колко въздухарско е това отношение. Трети пък не им пука и вървят като НУРС-ове и нищо не виждат, не чуват и не чувстват, освен ако пряко не засяга интересите им. Между другото НУРС означава "неуправляем реактивен снаряд".


Нека да минем към тренировката: Какво да правим?
  1. Да си измислим сутрешна молитва. Сега ще измисля една примерна молитва. Тя може да не е съобразено с църковните канони. На някои може да се стори езическа и богохулна. Не е важно. Важното е да излъчва позитивизъм, страст, смирение, уважение, почит и благодарност. Например: "БЛАГОДАРЯ НА ВЕЛИКАТА СИЛА, КОЯТО Е СЪЗДАЛА ВСИЧКО ЗЕМНО И НЕЗЕМНО. ВНЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВО Е ТОВА - ПРОСТО МУ БЛАГОДАРЯ. А АКО ВСИЧКО, КОЕТО ПОЗНАВАМЕ ИЛИ НЕ ПОЗНАВАМЕ СЕ Е САМОСЪЗДАЛО - И НА НЕГО МУ БЛАГОДАРЯ. БЛАГОДАРЯ, ЧЕ СЕ СЪБУДИХ ТАЗИ СУТРИН И БЛАГОДАРЯ, ЧЕ СЪМ ИЗБРАН ДА ИЗЖИВЕЯ ОЩЕ ЕДИН ПРЕКРАСЕН ДЕН ОТ ОТРЕДЕНИЯ МИ ЖИВОТ. БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ДНЕС ЩЕ ЧУВСТВАМ, ЧУВАМ И ВИЖДАМ. БЛАГОДАРЯ ЗА ВЪЗДУХА, ВОДАТА, ХРАНАТА. БЛАГОДАРЯ ЗА ТОВА, ЧЕ ИМАМ СЕМЕЙСТВО, РОДНИНИ, БЛИЗКИ, ПОЗНАТИ, ПРИЯТЕЛИ...БЛАГОДАРЯ ЗА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ, КОИТО ЩЕ МИ СЕ ОТВОРЯТ ПРЕЗ ДЕНЯ. БЛАГОДАРЯ ЗА ТОВА, ЧЕ СЪЗДАТЕЛЯТ ЩЕ МЕ ПАЗИ ОТ САМИЯ МЕН, ДА НЕ ПРАВЯ ГЛУПОСТИ. БЛАГОДАРЯ ЗА ТОВА, ЧЕ ДНЕС ЩЕ БЪДА ПОЛЕЗЕН ЗА СЕБЕ СИ, ЗА СЕМЕЙСТВОТО СИ И ЗА ОБЩЕСТВОТО КАТО ЦЯЛО. Всеки да си напише такава молитва и да си я чете сутрин. Да го прави изцяло отдаден на текста и смисъла в него. Да вярва в това, което прави и да не го прави формално;
  2. След това какво се случва през деня. Ето ви пример. Сутринта майка ми ме нахрани с пилешка супа. Казах й колко чудесна е супата. Благославях и супата и майка ми и Вселената, че това ми се случва. Божествен момент. Забравяш за всичко и се концентрираш първо на благодарността, след това на супата и след това пак на благодарността. Пожелаваш си пак да преживееш такъв щастлив момент в бъдещето. Правиш гимнастика. Благодариш на създателя, че още мърдаш и си жизнен. Усещаш огъванията и знаеш, че тялото ти е "машина", както казват на уличен жаргон фитнес маниаците. Тръгваш на работа. Не бързаш, защото си тръгнал по-рано. Останалите участници в движението са за теб приятели. Доста са дружелюбни. Ако не, ти ги направи такива. Някой колега шофьор ти прави жест. Ти му отвръщаш с усмивка или му махваш с ръка. /Това не се отнася за Пловдив/. Отиваш на работа. Отваряш съобщенията - всички са готини. Отговаряш им. Работата с колегите е приятна, защото те са приятни. Ако не са, направи ги приятни. Все пак не се отнася за случаи, при които се налага да спиш с тях. На обяд се храните с тях. Питате ги внимателно как са семействата им, децата. Поощтрявате ги доколкото е възможно. След това на работа. Колко е вълнуваща работата! Ако не е, направете я. След работа - спорт, танци, разходки, други работи. Какъв кеф. Не е задължително да се храните и да се наливате с алкохол, да пушите цигари или да се друсате, за да сте щастливи. Отправете комплименти към най-близките си хора. Вечерта си кажете молитвата. Благодарете, че сте имали един пълноценен и прекрасен ден. Нещо подобно. За някого може да е скучен ден. Можете да си измислите друг. Смисълът тук е да си мислите и казвате колкото се може повече "благодаря".
  3. "Опака" ситуациите. Имах такъв случай - давам пари на мой служител. Не са джобни пари. Повече са. След няколко дни уреждаме други парични взаимоотношения. Аз дължа близо 20 пъти по-малко пари от тези, които съм дал. Човекът си ги поиска и аз не му останах длъжен. Казах си на ум. "Баси и неблагодарника си", а на глас "Човек, ако искаш да ти се правят жестове, прави и ти бе да ти го начукам". Ето това е един позитивен завършек на тази статия, за да не изглежда прекалено захаросана.
Категория: Политика
Прочетен: 342 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 20.11.2014 18:53
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219147
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Ноември, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930