Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3218094 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 18.11.2015 г.
 http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/03/20/policaite-ni-3-pyti-poveche-na-glava-ot-naselenieto-ot-rumyniia.88068

Вижте снимката на пътния полицай! Дали ви харесва как изглежда? Дебел и гърбав. Със сигурност е покрил всички нормативи, включително и за физическа пригодност, за да стане полицай! Ако все пак някой изкаже тезата: Във всяко стадо си има мърша, мога да го апострофирам, че това на снимката не е изключение, а правило в пътната полиция. Така изглеждат обикновено пътните полицаи.

За корупцията в системата да не говорим. Те самите си го признават.



Всички там са връзкари - като се започне от тяхните началници и се стигне до редовите полицаи. Всички са послушковци и връзкари. И всички служат на началниците си, които са ги назналичи.


Чакай от този да свърши някаква работа. От умрял писмо.


Това е тя, централизираната ни полиция. Полиция, която някой друг изибира и назначава и полиция, която служи на всички други, само не и на нас.


Сега си представете, че вие гласувате дали този полицай да бъде вашият квартален шериф, от който очаквате да въдвори ред и справедливост в района. Ще гласувате ли за него. Дори и без да го познавам, дори и вие без да го познавате, няма да гласувате за него. Разбрахте ли защо работата не върви в България? Защото вие плащате заплатата на този полицай, но нямате право да кажете дали го искате или не.
Категория: Политика
Прочетен: 496 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 19.11.2015 09:07
 Всеки краен ислямист отива на смърт с думите "Аллах е велик".


Много пъти съм си задавал въпроса: Кои духовни водачи на мюсюлманите по света подкрепят и кои осъждат едно такова поведение. Вярно е, че ислямът е реакционна религия и това може да се провери от всеки заинтересован, ако прочете Корана. Без много емоции, просто прочетете Корана. В други статии съм цитирал текстове, които призовават към физическа разправа с друговерците.


Ислямът има нужда от корекция. Има нужда да спре сляпото подражание на текстовете, които открито подклаждат насилие. Ислямът може да се реформира само от ислямисти. Те трябва открито да се откажат от онези текстове в корана, които проповядват насилие над друговерците.

Ислямът както знаете е сравнително нова религия, в сравнение с индийските религии, християнството и някои други култури. В моментът тази религия преживява своята Инквизиция. По какво се разбира това? По това, че ислямистите смесват държавата с религията. По това, че искат да правят и правят държава, подчинена на религиозните догми, където търпимостта към другомислещите е сведена до нула. Това е тоталитарна система, откъдето и да го погледнете.


Тук е ролята на Комисията по вероизповеданията и на ДАНС и съответните служби, които да си вършат съвестно работата, защото тези, които се взривяват по улиците на Израел, Ливан или Европа, няма да го правят, ако не се крият зад лозунките, възхваляващи Аллах. Всички, които са участвали в мелето в Париж са минали през школата на някоя джамия. Така, тези учреждения стават нещо като духовни лагери за формиране на ислямисти, изповядващи джихада. Затова всички усилия трябва да бъдат насочени натам - да не се позволява разпространението на тези крайни идеи в джамиите. Никой ислямист не е отишъл в гората, за да проповядва исляма. Мюсюлманите имат нужда от обществено признание за делата си. Ако ходжата му каже - иди и умри за правата вяра, той ще го направи. Ако му каже - работи и бог ще прости греховете - той ще отиде да работи и ще бъде смирен. ВСИЧКО СЕ СЪСТОИ В ТОВА, СЪОТВЕТНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ДА КОНТРОЛИРАТ ТЕЗИ, КОИТО БЪРКАТ В ГЛАВИТЕ НА МЛАДИТЕ И ГИ ИЗПРАЩАТ ДА УМИРАТ ЗА НЕЩО, КОЕТО НИКОЙ НИКОГА НЕ Е ВИЖДАЛ И НЯМА ДА ВИДИ. ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ Е В ТОВА, ЧЕ ПРОПОВЕДНИЦИТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО СЕ СТРАХУВАТ ДА СЕ ОПАШАТ СЪС ВЗРИВ И ЗАТОВА ТЪРСЯТ МЛАДИ, ЗЕЛЕНИ, ГЛУПАВИ И НЕОБУЗДАНИ МЛАДЕЖИ, КОИТО НИЩО НЕ СА НАПРАВИЛИН ВСЕ ОЩЕ В СВЕТА, ХОРА БЕЗ МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ, КОИТО ДА СВЪРШАТ МРЪСНАТА РАБОТА ВМЕСТО ТЯХ. ТЪРСЕТЕ ПОДБУДИТЕЛИТЕ. НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ ДА НАПЪЛНИШ ПАРИЖ С АРМИЯ И ПОЛИЦИЯ. ПОДБУДИТЕЛИТЕ ВСЕ ЩЕ НАМЕРЯТ НЯКОЙ ГЛУПАВ МЛАД МЪЖ ДА СЕ ВЗРИВИ В ИМЕ НА ВЯРАТА. ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ. НАМЕРЕТЕ ОНЕЗИ, КОИТО СА ПЛАТИЛИ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ТЕЗИ ДЖАМИИ, КЪДЕТО СЕ ПРОПОВЯДВА РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ. ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ СЛУЧАЙНО ПАРИТЕ ИДВАТ ОТ ФОНДАЦИИ, УПРАВЛЯВАНИ ОТ НАШИЯТ ГЛОБАЛЕН СЪЮЗНИК - САУДИТСКА АРАБИЯ, ЧЕ ТОГАВА ВИЖ КОЛКО ОБЪРКАНА СТАВА РАБОТАТА. ТАМ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО И НИКАКВИ РАЗХОДИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА СИГУРНОСТТА НЯМА ДА СВЪРШАТ РАБОТА, АКО НЕ СЕ РАЗТУРИ ГНЕЗДОТО НА ОСИТЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 502 Коментари: 2 Гласове: 3
 Затова нищо не е направила, за да предотврати атентатите от 13.11.2015г.


Французите са били предупредени за възможни атентати, но не си мръднаха пръста, да вземат мерки. Сега мобилизирали над 115 хиляди полицаи и жандарми, за да пазели реда. Щели да назначат нови 5000 полицаи и нямали да спазят бюджетните правила и щели да излязат на по-голям бюджетен дефицит, защото се налагало да харчат пари за сигурност.


Френската полиция е също толкова жалка, колкото полицията в Испания и полицията в България. Все едно са правени по един шаблон - огромни разходи, много хора, задушаваща бюрокрация и ПУНКТИРАНЕ НА ДЕЙНОСТ.


Наблюдавах една "акция" на френската полиция в Париж, през 2013г., ноември месец. Толкова шантава работа не бях гледал. Такава идиотия не съм виждал и в България. Стоят си 5 полицейски автомобила, тип бусове, в една от пресечките на Шанз Елизе. По едно време нещо става и всички се юрват с включени светлини и сирени към Триумфалната арка. Там въртят няколко кръга, създават страхотна суматоха, защото това е най-голямото кръгово движение в света /само обиколката в зоната на пешеходците е над 1 километър/ и се връщат на изходна позиция. Правеха всичко възможно да ги видят колкото може повече хора, за да си оправдаят заплатите и бензина. В същото време не можеш да види кьорав полицай по улиците на града. И това се повтаряше през всеки половин час. Демонстрация на глупостта, не мога да го опиша по друг начин. Искаха да кажат на всички: Ей, вижте ни, ние сме тук и бдим над вас. Толкова жалка история. Все едно гледам филм с Луи дьо Фюнес.


Изводът е : Централизираната полиция иска още и още пари, но не дава видим резултат. Какво излиза - 8 човека араби направиха Париж на луди. За да подобрели ефективността на полицията сега ще назначат 5000 полицая, на които да им плащат заплати, за да хванат 8 човека. СТРАШНА ЕФЕКТИВНОСТ, НЯМА ЩО.

Така създават още проблеми, защото веднъж назначени, полицаите не стават за нищо друго и ако един ден ги уволниш, ще отидат "оттатък" барикадата и за да ги озаптяват след това ще трябва да се назначават още полицаи и така до безкрай. Българската политическа действителност е показателна в това отношение. ЗНАЕТЕ МОЕТО МНЕНИЕ - НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА ВЛИЯТЕЛНА ПРЕСТЪПНА ОБЩНОСТ, БЕЗ УЧАСТИЕТО НА НАСТОЯЩИ И БИВШИ ПОЛИЦАИ. НИТО ЕДИН НЕЛЕГАЛЕН БИЗНЕС НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА, АКО НЕ ПОЛУЧИ НЕФОРМАЛНАТА ПРОТЕКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА. А доколкото Франция има подобна централизирана система на управление на полицията, същият проблем се очертава и за французите.

Ако французите спрат да правят гадости по света и се извинят за жестокостите и ограбванията, които са извършвали в продължение на столетия, като в същото време престанат да си навират гагата там, където никой не ги иска, може би улиците на страната ще станат по-спокойни и безопасни. Нека да не забравяме, че Франция е дала на света освен приказките за свободата, равенството и братството, заедно с това и покъртителни картини на жестокост и насилие в цяла Европа - като се започне от съседите й - Испания, Белгия, германските княжества, та след това Австро-Унгария и една част от народите на Източна Европа. Какво го търсиха французите в Москва например. Историята казва, че руснаците са постъпили много по-толерантно от французите, защото не са разрушили Париж, след като са го превзели след битката при Ватерло. А са имали основание, имайки предвид какво са направили французите в Русия. Да не говоря за гадостите, които са правили столетия наред в Африка, Карибите и къде ли не по света. Така че, нека да не прекаляваме с превземките по отношение на французите и трезво да преценяваме настоящето, имайки предвид историята. Понастоящем правителството на Франция води страната по грешния път - пътят на налагане на идеите с насилие, който никога и никъде не е дал положителни дългосрочни резултати. Сега те трябва да постъпят с терористите така, както навремето руснаците са постъпили с тях - да им простят, да се извинят на света и да се споразумеят с ходжите, защото проблемите се формират в джамиите - там джихадистите получават нареждания и опрощения.


Трябва да се види генезисът на това заболяване - радикален ислям и там да се работи, а не да се хвърлят маса пари и човешки ресурси, за да се преборваш с нещо, което може да се реши по много по-лесен път.


Виж следваща статия.
Категория: Политика
Прочетен: 268 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 18.11.2015 08:59
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218094
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Ноември, 2015  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30