Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3197035 Постинги: 6871 Коментари: 4298
Постинги в блога от 20.11.2015 г.
Пак казвам, не вземам страна. Но всички знаете, че делото беше тайна в по-голямата си част и затова информацията е твърде оскъдна. 
  1. Кой всъщност е разпоредил тази операция и на какво основание?
  2. Кой е планирал операцията да се извърши с ясното съзнание, че Петко трябва да бъде изкаран оттам жив или мъртъв?
  3. Какво е направила дотогава полицията в Лясковец, за да изземе оръжие, за което е имало съмнение, че е незаконно притежавано?;
  4. Защо в пресата постоянно се даваха идеи, че Петко е луд? На луд човек дава ли се доживотна присъда? Защо никой не поиска сметка от медиите, които тиражираха такова твърдение? Ако е луд, мястото му е в лудницата, а не в затвора. След като съдът го осъди да лежи в затвора до живот, значи той не е луд. Тогава кой ще потърси отговорност на медиите, които го изкараха луд?
  5. Защо полицаите от специалния отряд са се правили на рамбовци и са отишли на акция така, както Рамбо филма от "Първа кръв"? Къде им са шлемовете, бронежилетките, защитните щитове? Кой ще отговори на този въпрос?
  6. Каква е причина за смъртта на Емил Шарков и каква е причината за раняването на другите командоси? Защо експертизата е засекретена?
  7. Някой от съдиите ще вземе ли под внимание обстоятелството, дали има употребена несъразмерна сила при тази акция? Защо не са извикали направо някой с противотанков юмрук и всичко щеше да свърши за секунди, както преди няколко години полицията използва такива методи срещу набеден престъпник и след това държавата ни беше осъдена да плаща обезщетения, присъдени от съда в Страсбург;
  8. Ако някой ти извика "Стой, полиция, предай се!", това достатъчно основание ли е човек да се предаде? Защото имаме много лош случай с бай Миле, който се подчини на такава заповед и затова беше убит. Бандитите бяха облекли полицейски униформи. То всъщност и бандити и полицаи май носят едни и същи униформи и след това искат да им се подчиняваме. Полицията иска подчинение, НО ПРЕДИ ТОВА НЕ Е НАПРАВИЛА ДА Й ВЯРВАМЕ БЕЗРЕЗЕРВНО. ЗНАЕМ, ЧЕ ТЯ ИЛИ НЕ СЕ НАМЕСВА ИЗОБЩО И ХОРА УМИРАТ ИЗНАСИЛЕНИ И ОГРАБЕНИ, ОСОБЕНО ПО СЕЛАТА, ИЛИ ДЕЙСТВА ПО ТАКЪВ БРУТАЛЕН НАЧИН, ИЗПОЛЗВАЙКИ НАИСТИНА НЕСЪРАЗМЕРНА СИЛА, ЗА ДА УБИЕ ЧОВЕК, КОЙТО ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ Е ПРИЧИНИЛ ФИЗИЧЕСКА ЩЕТА НА НИКОГО ПРЕЗ ЖИВОТА СИ.
  9. Защо полицаите изпълняват заповедите на своите началници, колкото и тъпи да са те, вместо да изпълняват закона? Къде в закона е казано, че точно така се постъпва? Получава се затворен кръг - началниците на полицаите са тъпи, че са разпоредили такава акция, а полицаите са дваж по-тъпи, че дори и един въпрос не са задали, защо е всичко това? Просто са се направили на велики, че могат да си играят с човешкия живот, както намерят за добре. Мозък трябва да имат полицаите, а не толкова мускули. Дадоха ни как Шарков тренира, за да убива престъпниците. Не ни дадоха да разберем колко мозък има в главата си, за да се юрне да изпълнява тъпи заповеди. Не ни дадоха да разберем дали е прочел и дали може да прилага Закона за МВР, Законът за административните нарушения и наказания, НПК и т.н.;
  10. Ако присъдата е произнесена "в името на народа", защо съдът се разпореди, този народ да не получи достатъчно доказателства, от които да разбере кой всъщност е виновникът за това, което се случи в Лясковец? Защо повечето от заседанията на съда бяха закрити?
  11. Всъщност независим ли е съдът? Ако съдиите в Лясковец са назначени по предложение на шефа на съда в Търново, а той е назначен по предложение на някой член на ВСС, значи и всички са назначени от ВСС, който пък от своя страна са назначени или от политическите партии в парламента или от президента, който също е излъчен от политическа партия, за каква независимост тук става дума? Всъщност колко са независими видяхме от записите на телефонните разговори между премиера и софийският градски прокурор Кокинов, преди години, заради които Кокинов подаде оставка и разговорите между съдиите Ченалова и Янева и главният прокурор Цацаров, във връзка с нарушение на законите, допуснати от съдиите. Видяхме какво стана. Ченалова я "опраскаха" по нареждане на премиера, който както всички знаем "няма нищо, ама нищичко със съдебната власт", защото съдебната власт е много независима и много обективна.
  12. Сега какво стана - дадоха му "до живот", без право на отмяна. Все едно гледам процес от времето на Живков, само дето няма смъртно наказание. Стана така, че върховната инстанция може да се смили и да върне делото обратно, за да му лепнат по-малка присъда, като някакъв вид компромис, независимо от това дали е доказана вината или не.
  13. Ако съдът има 8 % доверие в обществото, как тогава си позволява наглостта, да отсъжда "в името на народа"? В името на кой народ отсъжда? Явно българският народ отдавна е снел доверието си от съдебната система. Защо простичко не кажат, че отсъждането е в името на властта, партийните интереси, личните пристрастия на съдиите в Лясковец или Търново, защото ха не са спазили партийната повеля, ха са ги разкарали от работа, намирайки някакво основание. А такова винаги може да се намери. Нали все още социализмът не си е отишъл.
  14. В България работите не вървят на добре. Съдът или ще пусне някой с 10 присъди, който след това ще извърши убийство или направо ще тикне до живот някой, който може и да няма никаква вина в случая. Просто може човекът да е попаднал на грешното място и в грешното време и да опере пешкира.
  15. Малко статистика - България е на 126-то място по усещане на хората за справедливост. В изследването са участвали 144 държави.
  16. Посланието на съда към обществото е - ХОРА, ПРЕДАВАЙТЕ СЕ НА ВЛАСТТА, ЗАЩОТО САМО ТЯ ИМА ПРАВО ДА УБИВА, БЕЗ ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТ. ВИЕ НЯМАТЕ ПРАВО ДА СЕ ЗАЩИТАВАТЕ. НЕ И ОТ ВЛАСТТА.
  17. Наистина толкова тъпо обяснение ни дадоха - Петко си стои у дома, а ченгетата са дошли от 230 километра от София. Петко е нападателят и виновният, а ченгетата са се защитавали и са потърпевши. Все едно не те са пътували до Лясковец, а Петко е отишъл в София, че да ги убива.
  18. Ето най-важното определение на прокурора по делото: "Стореното от Петко е дръзка и безпредедентна съпротива срещу волята на държавата да приложи закона"
  19. Забелязахте ли от какво е притеснен прокурорът? Че някой си е позволил ДРЪЗКА И БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА СЪПРОТИВА СРЕЩУ ВОЛЯТА НА ДЪРЖАВАТА!!! Държавата от това се страхува - някой да не се противопоставя на нейната воля дръзко и безпрецедентно.
  20. ТУК НЕ СТАВА ДУМА НЯКОЙ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ ДРЪЗКО И БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО НА ВОЛЯТА НА НАРОДА, А НА ВОЛЯТА НА ДЪРЖАВАТА. НАЛИ РАЗБИРАТЕ РАЗЛИКАТА
  21. А относно закона - никой обикновен човек и хабер си няма представа от държавните закони. Нито ги е чел, нито пък се интересува от тях. Нито е гласувал за тях, нито е гласувал против тях. Никой за нищо не го е питал и няма скоро да го пита. Законите се правят от властта и защитават интересите на властта. Властта познава законите, за да може да владее обществото.
  22. И СЕГА ОЩЕ ЕДИН ВЪПРОС: КОГАТО ПРЕДИ СЕДМИЦА ПОЛИЦАИТЕ БЛОКИРАХА НЕЗАКОННО ДЪРЖАВАТА, КАТО СПРЯХА ДВИЖЕНИЕТО ПО ЦАРИГРАДСКО ШОСЕ И ПО ЦАР БОРИС ІІІ В СОФИЯ, КАТО СПРЯХА ДВИЖЕНИЕТО ПО МАГИСТРАЛА "ТРАКИЯ" И НА ДРУГИ МЕСТА, ТОВА НЕ БЕШЕ ЛИ "ДРЪЗКА И БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА СЪПРОТИВА СРЕЩУ ВОЛЯТА НА ДЪРЖАВАТА, ДА ОПАЗИ ЗАКОНА"? И КАКВО СЕ СЛУЧИ С ТЕЗИ ПОЛИЦАИ, КОИТО НАРУШАВАХА ЗАКОНА? НИЩО И НИЩО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ, ЗАЩОТО СА ПОЛИЦАИ. ТОВА НЕ СА ОБИКНОВЕНИ ХОРА КАТО ПЕТКО, С КОГОТО ДЪРЖАВАТА МОЖЕ ДА СЕ БЪЗИКА КАКТО И КОГАТО НАМЕРИ ЗА ДОБРЕ. НАЛИ СЕГА РАЗБРАХТЕ?
  23. ЖАЛКО, НО ИЗГЛЕЖДА ПАК СЪДЪТ В СТРАСБУРГ ЩЕ ТРЯБВА ДА НИ КАЗВА, КОЛКО МНОГО СА НАСРАНИ ГАЩИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНА ПРИСЪДА. САМО ЧЕ КОЙ ЩЕ ВЪРНЕ ЖИВОТЪТ НА УБИТИЯ ПОЛИЦАЙ, НА РАНЕНИТЕ МУ ДРУГАРИ И НА СТРАДАНИЯТА, НА КОИТО Е ПОДЛОЖЕН ПЕТКО И МАЙКА МУ. ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА ПОСТРАДАЛИ, НО НИКОЙ ОТ ИСТИНСКИТЕ ВИНОВНИЦИ НЕ Е ИЗПРАВЕН ПРЕД СЪДА.
Категория: Политика
Прочетен: 390 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 20.11.2015 15:02
 Вместо да финансират пазенето на границите на Европа, всеки взема мерки да пази собствената си колиба.

Меркел беше много ербап през лятата, докато сега запя друга песен. След като натресе такива проблеми на Турция, Гърция, България, Македония, Сърбия, Хърватска, Унгария, Словения, Австрия, че и на собствената си държава - Германия.

Словенците укрепват границата с Хърватска. Запасняците са получили призовки да се яват за подкрепа на охраната на границата. Унгарците направиха телената ограда по границата със Сърбия. Ние построихме ограда на голям участък и сега строим нова. Австрия въвежда временен контрол по границата си. Белгия и Франция говорят за същото. Норвежците вече им писна от навлеци от север и изградиха санитарни зони по границата си с Русия. Финландците имат същите проблеми по границите си с Русия. Мислех си, че северният път не е предпочитан от емигрантите, но съм се лъгал. Навсякъде са и са като скакалци.


Тези дни емигранти от Пакистан, Афганистан, Ирак и от къде ли не, блокирали ж.п. линията до Гевгелия, малко градче от македонска страна, на границата с Гърция. 

Италианците и испанците обаче продължават да правят простотии. Обикалят с кораби из Средиземно море и де що видят емигрант, го качват на кораба и го карат към Италия. В Мадрид, на сградата на кметството пишело - Добре дошли емигранти. Чудесно. Няма що.


Руснаците и те се правят на дръж ми шапката и осигуряват емигрантския поток към северните европейски страни, водейки се от принципа, колкото повече правиш мизерия на съседите си, толкова повече дестабилизираш обстановката там и след това се опитваш да се възползваш. Не знам как са работите в Беларус. Там президентът се хвалеше, че има само 2000 чужди работници в строителството и те са под контрол, тоест като си свършат работата, ще бъдат изпратени по родните им места в Азия. Тоест Лукашенко продължава политиката си на чиста нация и ограничаване на емиграцията до минимум.


Вчера пристигнали първите самолети с бежанци в Шотландия. Всеки, който е запознат с тази трана знае, че едно от разминаванията между Шотландия и Англия е по отношение на политиката на емиграция. Шотладците не харесват това, че в някои райони на Лондон не се говори английски и няма шанс скоро там да се говори английски. Вместо англичаните да асимилират емигрантите, което е логично, емигрантите асимилират англичаните. Някои, които не могат да изтърпят тази политика, просто се изселват от Лондон и оставят арабите да се разпореждат.


Такава информация идва и от Франция. Някои райони на Париж са "преотстъпени" така да се каже на арабски и африкански общински власти и французите на практика нямат глас при решаването на общински проблеми. В Париж видях гета, подобни на нашите във Варна, Казанлък или край София, че и по-зле от тях.



И вместо лидерите на Европа да излязат с единно становище, което хем е икономически по-оправдано, хем и аджеба, ние съюз ли сме или на петела човка??? Ако всеки сам се оправя, да вземем и да го разпуснем съюза! Защо ни е такъв съюз, след като всяка страна отново се огражда от своя съсед, за да може да се опази от емигрантите. Никой не пита, защо гръцкото правителство стоварва стотици хиляди емигранти на границата с Македония и никой не търси отговорност от гърците? Търсят отговорност от нашите граничари, че шамаросали някой от тези, които пресичат нелегално границата. Какъв смешен плач. Плач на измислени евроатлантици, които се насират при всеки труден момент за Европа. 


Големият проблем на Европа е, че лидерите на ЕС са измислени, неизбрани от нас, неовластени пионки като Ромпой, Туск и Юнкер, а истинският лидер - Меркел, не е истински лидер, а жена с типичната за жените свръхемоционалност. 
Категория: Политика
Прочетен: 254 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 20.11.2015 15:04
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3197035
Постинги: 6871
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Ноември, 2015  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30