Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196101 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 14.11.2016 г.
 http://btvnovinite.bg/video/videos/news/preskonferencija-na-gerb.html


Бойко дава пресконференция, на фона на 7 жени!!! И една хубава няма от тях. Всичките смачкани, та смачкани. Само ги погледнете - това ли е лицето на България - грозни послушани. Е как да победиш на избори бе Бойко. Нищо ли мъжко не трепва в теб?
А мъжете кои бяха там? Двама - едно прасе и един пияница. Как да гласуваш за целият този мрак? Само Фандъкова, разбрала, че не й е там мястото, стоеше встрани от камерата.

Къде е Димитър Николов? Изобщо не го видях на тази пресконференция.


Включи телевизора и виж обкръжението на Тръмп, бели, високи, хубави жени. Красота!!! А това твоето обкръжение откъде го намери!! Елементарен вкус нямаш.

Категория: Политика
Прочетен: 1071 Коментари: 8 Гласове: 2
Последна промяна: 14.11.2016 20:48
 Толкова много приказки се изприказваха за пропорционалната и мажоритарната система.


Социолози предупреждавали, че мажоритарната система в два тура можело да ни доведат диктатори на власт.


Нека така да разсъждаваме. Ако страната е разделена на избирателни райони, в зависимост от броя на жителите и да кажем, че в парламента ще влязат 100 депутати, то те ще представляват райони, които са приблизително населени с около 65 хиляди избиратели с право на глас.

Когато имаме избори за парламент, тези 65 хиляди избиратели ще избират един народен представител. В събранието ще отиде този, който е събрал най-много гласове. На първия тур могат да се яват десетки партии и кандидати. Двама, които получат най-много гласове се състезават за втори тур. Този, който получи повече гласове, става депутат от този район. И сега много от критиците твърдят, че това било несправедливо, защото ако резултатите са примерно 51 към 49 от всички гласували, тези 49 % от гласувалите, нямали да имат представителство в парламента. Аз тогава задавам въпроса - а тези, които не са гласували за Радев на президентските избори, тях кой ги представлява сега? Така че, по-добре е да не задаваме нелогични въпроси.


Другият аргумент бил, че вотът можело да бъде купен.  Дори и така да е, някоя корпорация или скрита мафия в съответния район да купи вота и да изпрати депутат в събранието. Но тази корпорация трябва да купи и други депутати от други избирателни закони. САМО ПАРТИИТЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ТОВА. ЗАТОВА, АКО МАХНЕМ ПАРТИИТЕ, НЯМА ДА ИМА НИКАКВО СЪМНЕНИЕ ЗА ДИКТАТУРА ИЛИ ЗА КОНЦЕНТРАЦИЯ НА ВЛАСТ В ЕДНА ПАРТИЯ ИЛИ ЛИЦЕ. Нямам спомен, атинската демокрация да е била партийна демокрация. Римската република - също. Защо са ни партиите тогава?

Да не забравяме и за необходимостта от право на избирателите, да отзовават своите пратеници. Ако примерно, в избирателния район В.Търново - град, избирателите не са доволни от своя пратеник, как си върши работата, всеки може да инициира неговото сваляне, чрез събиране на повече отрицателен вот, отколкото има положителен. Ако гласуващите против това лице са повече от гласуващите "за", тогава се отива на нов избор и новият член на парламента сменя стария. Няма партии, няма мартии. Избирателите решават. Така се формира едно народно събрание, което има основна цел изработването на законите в страната. Нищо друго. Никакви други права. 


А когато останалите важни институции се ръководят от избрани от избирателите личности, тогава няма да има никаква възможност за преяждане или концентрация на власт или на създаване на вътрешно-мафиотски образувания в обществения живот, било под формата на партии, било на базана на вътрешно структурни, необявени и неформални образования на основата на личните интереси. Например, какво може да каже един министър, ако премиерът поиска нещо от него. Дори и ако то е незаконно, обикновено министърът "кляка" на премиера, защото зависи от него. В системата, която аз предлагам,  министърът зависи от вота на избирателите, а не от волята на премиера. Премиерът има само представителни функции и организационни функции по събиране на правителството и вземане на решения, когато се налага колективен вот.


Така че, ако имаме действена пряка демокрация в ход и избирателите могат свободно да избират и сменят депутати, министри, премиер и президент, шефове на агенции и висшите магистрати и т.н., няма никакво основание да се притесняваме от купен, корпоративен вот или от някаква форма на диктатура. Има такова притеснение, ако партийната система в тази й форма продължи да съществува и да ни ограбва и духовно и материално.
Категория: Политика
Прочетен: 181 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 14.11.2016 17:04
https://www.24chasa.bg/novini/article/5873292


 "Бил опасен рецидив".


На колко трябва да осъдиш тези, които завлякоха 4,5 милиарда лева от КТБ?

Колко е удобно цялата система да се занимава с глупости, да се задйства цялата сила на закона за 0,006 грама наркотик и в същото време, да нехаеш за 4,5 милиарда лева!!!


На това му викам българско правосъдие.


Няма ли най-после да легализират наркотиците и проституцията, че държавата да се заеме с по-важни неща от това, да следи кой имал 2 грама марихуана, а друг продал 0,006 грама кокаин? После дават удобното обяснение, че не можели да приоритизират активностите си, в зависимост от нарушенията, защото служителите правоохранители били малко на брой, а нарушенията били много и те "карали наред", разбирай, за тях няма значение какво струва на страната ни едно нарушение - натъкнат ли се на нарушение, захващат се. Може и да е за една стотинка, ама те хвърлят неистови усилия да формализират своето съществуване и полезност.


Хиляди хора се занимават с глупости в тази държава. Сега колко топа хартия ще отидат за тези хилядни части от грама, колко адвокати, колко разходи трябва да направим за него в затвора, защото е осъден на 6 месеца ефективна присъда. За какво е всичко това? Държавата ни се разпада, чужденците си влизат и излизат както, откъдето и когато си искат, а нашата кривосъдна система се занимава с някакви си 0,006 грама наркотик. И става дума за 54 лева!!! За 4,5 милиарда лева все още няма никой в затвора, но вкараха в затвора човек за 54 лева. Разпространявал наркотици! Голяма работа направил. Нима като вкарват в затвора хора за такива деяния, нима е решен проблема? Не, ама работата да върви, ден да мине, друг да дойде, самунът да се изяде. Има над 40 дела за убийства, които се точат с години само в София, но в същото време, но това не е толкова важно. Важното е да хванеш някой с два грама марихуана и да го тикнеш в дранголника, че обществото да го издържа там. Това е по-важно мероприятие от разкриването приключване на съдебните саги за 40 убийства. Разбирате ли смешността на ситуацията!!!


Ако някой е решил да се трови, не е работа на държавата да му се бърка в живота и да го затваря в затвора и да натоварва данъкоплатците с неговата издръжка. Шибаната ни държава вместо да обложи тази търговия така, както правят вече в някои американски щати, все още живее в условията на тоталитарност, където ти казват кое може и кое не. В супермаркетите и аптеките се продават отрови, които тровят милиони хора и ги обричат на бавна смърт, в болниците умират по 5000 души всяка година от вътрешноболестни инфекции, 100 хиляди души умират преждевременно от болест, като само 1 % от тях са наркомани, но нашата държава се е концентрирала точно върху най-маловажния проблем. 60% от българите се дрогират с алкохол, половината възрастни българи пушат цигари - милиони са се отдали на нездравословни страсти, а българските правоохранителни органи са се съсредоточили да вкарат в затвора някой, който продал 0,006 грама наркотици или 2 грама марихуана и това било "рецидив". Рецидив има в главите ви!!!
Категория: Политика
Прочетен: 334 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 18.11.2016 09:41
 Сега оставихме пак на политиците, върху които нямаме власт, да определят съдбата ни. Разчитаме на тяхната чест и достойнство, на тяхното разбиране за морал, в подкрепата на справедливите ни искания за промяна.

  1. Тези, които гласухава на президентските избори 2016г., гласуха за статуквото, гласуваха за комунистите. Президентът ни е избран, с подкрепата на комунистите, с подкрепата на синовете и дъщерите на тези, които съсипаха България в продължение на 45 години открит социализъм и 26 години, социалистически капитализъм.
  2. Основният му опонент, г-жа Цачева и бивша комунистка. Ако гласуваш за бивш комунист, какво те отличава от тези, които гласуваха за бъдещ комунист, боже опази ни?;
  3. Имаше вот за пишмат патриоти, откровени ченгета и бивши членове на тайните социалистически служби;
  4. Имаше етнически вот, какъвто познаваме вече повече от 26 години.
  5. Президентът отново беше избран от по-малко от 1/3 от българските граждани, които имат право на глас. Страхотен избор, нали?;
  6. Къде са останалите 3 милиона избиратели? Как проспаха отново моментът, да ударят по масата и да се чуе техният глас? Ако все пак има някакви оправдания за тези, които е трябвало да изминат стотици километри и да чакат с чесове на опашки пред урните в чужбина, какво е оправданието на тези милиони граждани в България, които не намериха време да се дотътрят до урните и да гласуват за промяната? Но знайте, че промяната не е да гласуваш за кандидата на комунистите, с надеждата, че той ще съумее да се избави от партийната зависимост на тези, които са го подкрепили. Вярвате ли в това?;
  7. Трябваше да дойдете до урните и да си дадете гласа за "Не подкрепям никого", ако искахте да имате някаква промяна или да подкрепите лица, които са постигнали нещо в този живот и са направили нещо за вас. Да, ама не. Избрахте конформизма. Дали е от мързел, от нежелание да се поразтъпчете до урните или от нещо друго, вече не е толкова важно - важното е, че подкрепихте статуквото с вашето мълчание. Вие сте продажници - прадавате безплатно бъдещето си и бъдещето на децата си. Това определение важи за тези, които не гласуваха нито на първия тур, нито на втория тур, по различни причини;
  8. Затова казвам, че основният проблем е в тези, които гласуваха, защото подкрепиха статуквото и в тези, които не си мръднаха гъза да отидат до урните. Но ако направите едно допитване, 80% от българите са недоволни. Силни сме на приказки, а когато трябва да ударим по масата, сме страхливи овце, които не заслужават нищо друго, освен машинка за стригане на вълна, на доене на мляко или кланица за месо.


Категория: Политика
Прочетен: 601 Коментари: 2 Гласове: 0
 Следващото нещо, това е план за децентрализацията на държавата. Няма по-лошо нещо от свръхцентрализацията на една държава. Сега сме в това положение. Такова е било положението в царска Русия, Съветския Съюз, Германия на Хитлер, Китай на Мао... Централизацията, особено, ако е съчетана с доза азиатизъм, винаги води до диктатура и терор.

Стига вече с тази централизация. Нека да оставим хората по места да си решават проблемите сами, като централната власт да се намесва само тогава, когато е засегнат общият държавен интерес. Например, изграждането на инфраструктура, въпросите на отбраната и т.н.

Сега като изключим избора на кметове и общински съветници, всичко друго е подчинено на централизираната система. Те и кметовете са подчинени на тази система, ако погледнем на въпроса чисто практически. Те чакат на центъра да им даде пари, че да ремонтират паркове, детски градини или да правят пречиствателна станция или пъщита и мостове. На практика малко са общините, които могат да се справят сами в този централизиран модел. Мислите ли, че Варна щеше да има такъв градски транспорт, ако държавата не даде пари? Същото важи и за София и Бургас. Но такъв модел на правене на политики е вреден, защото не е естествен.

Централната власт държи правосъдието в свои ръце - съдиите се назначават от централизиран орган в София. Прокурорите - също. Шефовете на полицията се назначават от министъра на вътрешните работи. ТОЕСТ, РАЗДАВАНЕТО НА СПРАВЕДЛИВОСТ Е ЦЕНТРАЛИЗИРАНО В СОФИЯ И ЗАТОВА НЕ ВЪРШИ РАБОТА. МЕСТНИТЕ СА ПРЕНЕБРЕГНАТИ, ЗАЩОТО НИЩО НЕ МОГАТ ДА КАЖАТ, КОГАТО ИМ ИЗПРАТЯТ СЪДИЯ, КОГОТО ТЕ НЕ ПОЗНАВАТ ИЛИ НАЗНАЧАТ ЗА ШЕФ НА ПОЛИЦИЯТА НЯКОЙ, КОЙТО Е ПОЛИТИЧЕСКИ ОБВЪРЗАН И НЕ ЖИВЕЕ В СЪОТВЕТНОТО НАСЕЛЕНО МЯСТО. ВСИЧКИ ЗНАЯТ, ЧЕ ТОЙ НЯМА ДА МИЛЕЕ ТАКА ЗА СЪОТВЕТНОТО НАСЕЛЕНО МЯСТО, АКО НЕ Е МЕСТЕН И АКО НЕ Е ИЗБРАН ОТ МЕСТНИТЕ ХОРА, НА КОИТО ДА СЛУЖИ.
ТОЗИ МОДЕЛ НА УСТРОЙСТВО НА ОБЩЕСТВОТО, ТРЯБВА ДА БЪДЕ РЕГЛАМЕНТИРАН ОТ НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ. ВКЛЮЧИТЕЛНО СТАВА ДУМА ЗА ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАНЕ НА ФИНАНСИРАНЕТО. Нека местните структури да формират свои бюджети, които да нямат нищо общо с централния бюджет и да се престане с централизираното преразпределение на средства, които в повечето случаи е елемент от политическия натиск от страна на централната власт спрямо общините. Нека всички данъци, които са върху доходите на гражданите и фирмите да остават на местно общинско ниво, а централната държава да се издържа от акцизите на тютюна, алкохола, горивата, митническите такси, концесиите природни богатства и държавно имущество и други подобни.


Единственото нещо, което не може да бъде направено много бързо и изисква години за пренастройване на системата, това е пенсионната система /тъй като тя разчта на повече от половината от средствата си на централния бюджет, здравеопазването и образованието/.


Всички обаче знаят какъв е големият проблем на Бъгария - ТОВА Е ЛИПСАТА НА АДЕКВАТНИ ИНСТИТУЦИИ, КОИТО ДА ГАРАНТИРАТ СВОБОДАТА И ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ - СЪД, ПРОКУРАТУРА, ПОЛИЦИЯ, ТАЙНИ СЛУЖБИ. ПОГЛЕДНЕТЕ ПОКАЗАТЕЛЯ ИКОНОМИЧЕСКА СВОБОДА ЗА БЪЛГАРИЯ. ТОЙ Е НИСЪК ИМЕННО ЗАРАДИ ТЕЗИ НЕРАБОТЕЩИ ИНСТИТУЦИИ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ИЗСТРЕЛЯ НАПРЕД, АКО ДЕЦЕНТРАЛИЗИРА ТЕЗИ ИНСТИТУЦИИ И ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ ХОРАТА ПО МЕСТА ДА СИ ИЗБИРАТ ШЕРИФИТЕ, СЪДИИТЕ И ПРОКУРОРИТЕ И ВЪЗМОЖНОСТ, ЗА ТЯХНОТО ОТЗОВАВАНЕ. ЗАТОВА Е НУЖДА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА. ТОГАВА НЯМА ДА ИМАМЕ НУЖДА ОТ ТОВА, ГЕНЕРАЛИ ДА НИ СПАСЯВАТ - ЕДИНИЯТ ПРЕЗ 2009, ТА ЧАК ДОСЕГА, А ДРУГИЯТ ОТСЕГА, ТА НЕ ЗНАМ ДОКОГА.
Категория: Политика
Прочетен: 258 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 14.11.2016 11:21
 Какви биха били най-добрите стъпки на политиците към момента, според мен:

  1. Сегашния парламент, на база на резултатите от изборите, да събере необходимото мнозинство и да гласува решение за свикване на Велико народно събрание;
  2. Целта на Великото народно събрание би трябвало да бъде проекторешение за нова Конституция, в която на първо място да отпадне изискването, само Велико народно събрание да може да прави съответните промени в основния закон на страната. Парламентът е един и не бива да го делим на велик и обикновен. Нямаме нужда от толкова много административни подробности и да чакаме десетилетия, че да се направи една поправка на конституцията.
  3. На второ място, конституцията трябва да постави на първо място ЧОВЕКЪТ, с неговите права и задължения. Сегашната конституция говори за административното устройство на страната и никъде не говори за основополагащите принципи за човешките права в най-широкият им смисъл. 
  4. На трето място, трябва да се даде алтернатива на сегашният политически модел на обществото - аман от партии, от ограничения, от условия, само и само да не се допусне пряка демокрация в България. Нямаме нужда от партии, а от истински отдадени на каузата на управлението на страната хора, които сега политическите партии не допускат да се появат на политическия хоризонт. Конституцията трябва да гарантира, че всеки един гражданин, който отговаря на съответните условия за заемане на висш държавен пост, да може да се кандидатира за него напълно безплатно и без никакви допълнителни условия - финансови и административни. Не можеше ли г-н Радев да се кандидатира от свое име, без да бъде задвижвана партийната машина на БСП, за да му осигури президентски мандат? Не, не можеше, но така се създават зависимости. Наслушахме се на приказки за независимост и тези приказки толкова много инфлаираха, колкото приказките за демокрацията, която все още никой не е видял.
  5. Другото нещо, което трябва да залегне в българската Конституция е, забраната за политическа агитация. Ако някой се интересува от това, кой за каква позиция е кандидатствал в ЦИК, нека да влезе в нета и да прочете за какво става на въпрос. Ако иска нещо да каже, нека с IP адреса си да влезе в съответния форум за съответния кандидат и да си каже мнението - може да го отхвърли или да го поощри - всеки има право на мнение. Нека да има дискусия и нека по-добрият да победи. Няма нужда да разчитаме на политически партии, които да ни представят платформи, които нито някой чете, нито някой разбира, нито пък някой някога е изпълнявал. Простичко казано - има избори за президент, като всички кандидати, които отговарят на условията да могат да бъдат президент, са подредени по азбучен ред в сайта на ЦИК, като ако искате да научите нещо за кандидатите или да оставите коментар или направо да гласувате, влизате в подсайта на съответния кандидат и гласувате. Просто, ясно и логично. В края се вижда, кой колко гласове е събрал и кой ще бъде президент. Няма кампании, няма лицемерие и лъжи по свички медии, няма партийни машини, които да изливат откраднати от нас пари, за да бъдат избрани, няма тичане из цялата страна, раздаване на кюфтета или пакети с брашно и захар или други подобни глупости. И трябва да има алтернатива, ако в рамките на един период от време - да кажем 3 или 6 месеца, съответният избран политик не ни харесва, да седнем на компютъра и да го свалим от власт и да назначим друг. ЦИК само ще гарантира правилността на процедурата и ще издава документи за съответния избор. Така ще се процедира и за всички останали високи държавни позиции - премиер, министри, шефове на агенции, шефове на държавни и общински предприятия с над 50% участие, главния прокурор и централизираните съдебни инстанции. Тогава да видим кон боб яде ли.
Категория: Политика
Прочетен: 168 Коментари: 0 Гласове: 0
 Няколко основни извода от президентската кампания:
  1. Без спор, протестен вот срещу Герб;
  2. Наистина ли Борисов не разбра, какво НЕ Е НАПРАВИЛ, че да гласуват хората за него?;
  3. Много слаба кандидатура за Герб. Ако наистина предложението на референдума за мажоритарна система в два тура се осъществи, баба Цеца няма да спечели депутатско място в Плевен, пък камо ли да стане президент. Това показва, колко лоша е кадровата политика на Борисов - еднолична кадрова политика;
  4. При такъв слаб кандидат, няма как да се спечели, още повече, че нито една реформа в страната нито е започната, нито е завършена. Ако всичко беше ОК, и магаре да беше предложил Борисов, щяха да го изберат. Да, ама не;
  5. Много лошо представяне на кандидата на Герб. Бабата си е баба, каквото и да я правиш. Суха скумрия. Никакъв живец. Само общи приказки, че можела да разговаря и да прави компромиси. Тези вече не вървят. А изказванията от рода на, че правата на човека били на второ място, а интересите на държавата - на първо, окончателно наляха масло в огъня, открито проявявайки националсоциалистическата природа както на кандидата, така и на партията, която излъчи Цачела и която не се разграничи от това открито фашистко изказване;
  6. Непремерените изказвания на Борисов, че ще подаде оставка, ако кандидатът му се провали. Част от народа гласува именно затова, не защото толкова харесва БСП, инициативния комитет на Радев и самият Радев, колкото да предизвика премиера. Той си го търсеше и си го намери.Ей, този човек не си затвори голямата уста толкова години. Ама сега номерът не мина. Показаха му жълт картон. 
  7. Никой не спори за това, какво е направило правителството през последните години - много повече, отколкото биха могли да направят комунистите. Но хората чувстват със сетивата си, че това са просто казано, текуща работа на всяко правителство и не засяга в основата си онова, което всъщност трябва да са му приотитети. А какви трябва да бъдат приоритетите? ДА СЕ СЪЗДАДЕ ТАКЪВ ТИП УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА, КОЕТО ДА ОСИГУРИ НАЙ-ПЪЛНО РАЗГРЪЩАНЕ НА ТВОРЧЕСКИТЕ СПОСОБНОСТИ НА ИНДИВИДА ДА ТВОРИ И СЪЗДАВА МАТЕРИАЛНИ И ДУХОВНИ БЛАГА. УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСОВ БЕШЕ И Е ЧАСТИЧНО ТОТАЛИТАРНО. ПОГАЗИХА СЕ ОСНОВНИ ПРАВА, КАТО СВОБОДА НА СЛОВОТО И СВОБОДА НА ИКОНОМИКАТА. ВЛАСТТА Е КОРУМПИРАНА И ПОСТАВЕНА В УСЛУГА НА ШЕПА ХОРА, БЛИЗКИ ДО БОРИСОВ. ПОЛИТИКАТА СТАНА ОСНОВНА ФОРМА НА ПРАВЕНЕ НА ПАРИ, А НЕ ЧЕСТНИЯТ БИЗНЕС. МОНОПОЛИТЕ СА ПО-СИЛНИ ОТ ВСЯКОГА, А ДЪРЖАВАТА ГИ ПОДКРЕПЯ, ЗА СМЕТКА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. ПРАВОСЪДИЕТО Е ПОДЧИНЕНО НА ПАРТИЙНИ ЗАВИСИМОСТИ, А ПОЛУЧАВАНЕТО НА СПРАВЕДЛИВОСТ Е КАУЗА ПЕРДУТА. ИНСТИТУЦИИТЕ НЕ РАБОТЯТ ЕФЕКТИВНО И ВСИЧКО, КОЕТО ПРАВИ БЪЛГАРСКИЯТ БИЗНЕС И БЪЛГАРСКИТЕ РАБОТНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ Е ВЪПРЕКИ УСИЛИЯТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО. ЕТО ЗАТОВА БОРИСОВ ЗАГУБИ ТЕЗИ ИЗБОРИ.

Какво следва нататък или както се казваше в заглавието на прочутия български филм - А сега накъде? Генералска република ли ще правим или един генерал ще замести друг генерал. Доколкото разбрах, новият генерал не говори за свободата, като единствено възможния изход от политическата, социалната и икономическата бъркотия, която е настанала в България. Затова и очакванията ми се са прекалено големи. Още повече, ако се установи, че финансирането на кампанията е осигурено от нашият дългогодишен познат, Румен Овчаров и сие.

Категория: Политика
Прочетен: 171 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196101
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Ноември, 2016  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930