Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3222754 Постинги: 6928 Коментари: 4323
Постинги в блога от 25.11.2016 г.
 Всяка година данъкоплатците дават огромна сума пари за държавните медии - БНТ, БНР и БТА. Нека да си зададем въпроса - какво ще се случи, ако тези медии спрат да ни информират? Знаете отговорът - НИЩО.
Не, не нищо - ще се освободят много пари, които да отидат за нещо по-полезно - примерно, за осигуряване на по-добър интернет достъп на населението, за технологизиране на българското образование и държавни институции, за подобряване на качеството на въздуха, водите, за профилактика на заболяванията, за образование и т.н. и т.н.

Спомняте ли си кога за последно, държавните медии са дискутирали нещо важно за обществото и кога са спомогнали за решаване на някакъв обществен проблем. Ако не е Ваня Ахчиева, няма кой да направи такова нещо там.

Следите ли частните медии колко репортажа имат за проблеми, свързани с управлението на държавата? Колко репортажа имат Нова,бТВ и Канал 3? На колко кметове им "олекна" мястото след техни репортажи? Колко корупционни схеми разкриха? Отговорът е - стотици.


И какво получиха те от обществото като директно финансиране? Нищо. Получават пари от рекламни договори, но директно от бюджета нищо не получават.


Защо в рамките на СЕМ да се се сформира звено за оценка на обществената полезност от едно предаване и съответните предавания да получават пари от бюджета за разкриване на нередности, корупция и далавери с обществени пари? Така ще бъде по-справедливо. Имаме нужда от разследваща журналистика, за да се подобри работата на държавната и общинските администрации. Нека да се отвори една дискусия за оценяването на такива продукции и за тяхното финансиране, независимо от това за коя медия става дума. Основен критерий да бъде така нареченото "затваряне" на проблема. Много медии могат да съобщават за проблем, повечето от които препредават тези съобщения, научени от други медии. Тук става дума за разследваща журналистика.

За какво ни е държавното радио? За какво ни е БТА? Тези допотопни структури, средище на комунистически протежета от десетилетия наред. Кой можеше да се уреди на работа в тези институции? Досещате се нали. В една интернет епоха какво радио и какъв телеграф ни трябват?

Потоци от пари отиват на вятъра в тази страна. Потоци от пари. И не само това. Хиляди хора получават заплата не само да не правят нищо, но и да ни заблуждават, да ни притъпяват гражданското чувство спрямо политическия живот, да ни манипулират и да ни вкарват в русло такова, каквото на политическата класа й е изгодно.


Да се продадат и парите да се вкарат в бюджета. Нека тези институции работят като всички други частни медии, освен ако не станат коректор на властта и не заработят за нашите интереси. Но всъщност това е сао една неосъществима мечта. Няма как телевизия, радио и телеграф да не са част от онази система, на която й казваме - ВЛАСТ. И няма как властта сама да се очисти и прероди. 
Категория: Политика
Прочетен: 386 Коментари: 0 Гласове: 2
 Снощи 24.11.2016г., гледах новините по телевизията. След това влязох в интернет. Видях неадекватния главен секретар на МВР, Георги Костов, да се опитва да подбира думи, за да опише какво се случва. Трудно му се отдаваше, както винаги, но този път беше комбинирано и с изтърване на нервите. Ако главният секретар си изтърве нервите заради 200 бунтуващи се емигранти, какво ще се случи, ако това се случи на няколко места в страната с участието на повече хора? АФГАНИСТАНКАТА РАЖДА СРЕДНО ПО 5 ДЕЦА, А БЪЛГАРКАТА ПО 1,4, КАТО В ТОЗИ ПОКАЗАТЕЛ СЕ ВКЛЮЧВА ЦИГАНСКАТА РАЖДАЕМОСТ И РАЖДАЕМОСТТА НА ДРУГИТЕ МАЛЦИНСТВЕНИ ГРУПИ. БЪЛГАРКАТА НЕ РАЖДА. СРЕДНИЯТ ПОКАЗАТЕЛ Е ПОД 1 ДЕТЕ НА ЖЕНА В ДЕТЕРОДНА ВЪЗРАСТ. КАКВО ОЧАКВАТЕ. ТАЗИ ХУБАВА ЗЕМЯ ДА ОСТАНЕ ПУСТА ЛИ? ПЪРВО ТУРЦИТЕ СА НАД 80 МИЛИОНА И СЕ МНОЖАТ КАТО ХЛЕБАРКИ. СЛЕД ТОВА АЗИАТЦИТЕ, АФРИКАНЦИТЕ. ВРЕМЕ Е ДА ПРЕОСМИСЛИМ ПОЛИТИКАТА СИ НА ТОЛЕРАНТНОСТ, ЗАЩОТО ДА НЕ СТАНЕ ТАКА, НАРОДЪТ НИ ДА ИЗЧЕЗНЕ ЕЙ ТАКА, ТОЛЕРАНТНО.



Да се върнем на това, което се случи снощи в Харманли.
Действията на полицията и жандармерията бяха жива пародия на намеса. Вместо да влязат там 200 жандармеристи и 200 полицаи и да им разкатаят играта, полицаите стоят на едно място, превърнали се в лесна мишена за камъните на емигрантите.

Идва отнази от агенцията по бежанците и казва през репортерите, че трябвало да се преговаря. КАКВО, ТИ ТЪПА ЛИ СИ МА ИЛИ ТИ ЛИЧИ? КАКВИ ПРЕГОВОРИ, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА! ВЪТРЕ ИМА ЕДНА ТЪЛПА ПРИМАТИ ОТ АФГАНИСТАН, КОИТО РУШАТ ОБЩЕСТВЕНО ИМУЩЕСТВО - ТОВА ТАМ Е ПЛАТЕНО С МОИТЕ ПАРИ МА ПУТКО ТЪПА, И ТВОЯТА ЗАПЛАТА АЗ Я ПЛАЩАМ, А ТИ ЩЕ ПРЕГОВАРЯШ. НЕ ТИ ДАВАМ ЗАПЛАТА ДА ПРЕГОВАРЯШ, НИТО ДАВАМ ЗАПЛАТА НА ПОЛИЦАИТЕ ДА СТОЯТ КАТО ИЗТУКАНИ. ПЛАЩАМ ИМ ДА ВЛЯЗАТ ВЪТРЕ И ДА СЛОЖАТ БЕЛЕЗНИЦИ НА ТЕЗИ, КОИТО РАЗРУШИХА ВЧЕРА ЛАГЕРА, А СЛЕД ТОВА ДА ГИ НАКАРАТ ДА СИ ПЛАТЯТ СКЪПО И ПРЕСКЪПО ЗА ВАНДАЛЩИНАТА. СЪЩО ТАКА ПЛАЩАМ НА ГРАНИЧНИТЕ ПОЛИЦАИ ДА НЕ ГИ ПУСКАТ В СТРАНАТА. ВИНАТА Е НА МВР, ЧЕ ТЕЗИ СА СТИГНАЛИ ДО ХАРМАНЛИ, ЗАЩОТО АКО ГИ "НАСТЕЛЕШ" ОЩЕ НА ГРАНИЦАТА, ТОВА НЯМАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ.



ДИНКО, ДИНКО И ПЕТЪР НИЗАМОВ ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ ШЕРИФИ ПО ГРАНИЦИТЕ, А НЕ СЕГАШНИТЕ ПОЛИЦАИ, КОИТО СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ ПРЕД НАХЛУВАЩИТЕ ЕМИГРАНАТИ. ПОЛИЦАИТЕ СА ВИНОВНИ, ЗАТОВА, ЧЕ ИМА ЕМИГРАНТИ В СТРАНАТА. НЯМА ДРУГ ВИНОВЕН. КАКВО СТАНА С ОНЕЗИ ПОЛИЦАИ, КОИТО ПУСНАХА НАПЪЛНО СЪЗНАТЕЛНО ЕДНА ГРУПА ЕМИГРАНТИ? НЯКОЙ ДАЛИ БЕШЕ НАКАЗАН? ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВИДЯ КАК 15 ЧОВЕКА МИНАХА ГРАНИЦАТА, БЕЗ НИКОЙ ОТ ПОЛИЦАИТЕ ДА НАПРАВИ НЕЩО. И НА ТЕЗИ ДЕМБЕЛИ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИ. И НЯМА ЛИ НЯКОЙ НАЙ-ПОСЛЕ ДА СЕ ДОСЕТИ ДА МАХНЕ ТОЗИ ТЪРБУХ, ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР. ПЕЛТЕК. СМЯТАЙТЕ - ЕДНА ФУСТА Е ПОЛИТИЧЕСКОТО РЪКОВОДСТВО НА МВР И ЕДИН ТЪРБУХ, С ОГРАНИЧЕН ИНТЕЛЕКТУАЛЕН РЕСУРС Е ГЛАВНИЯТ СЕКРЕТАР.


НА ХОД СА ДИНКО И ПЕТЪР И ЛОВНИТЕ ДРУЖИНКИ ПО СЕЛАТА И ГРАДОВЕТЕ ПО ГРАНИЦАТА. ТАКА И ТАКА ДИВЕЧЪТ ПО НАШИТЕ ЗЕМИ ПРИВЪРШВА. ДЪРЖАВАТА НИ ОКОНЧАТЕЛНО АБДИКИРА. ПОДЧИНЕНИ СМЕ НА СМОТАНИ ЧИНОВНИЦИ, КОИТО СА ПОСТАВИЛИ ЛИЧНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ НАД НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ. СВЕТЪТ ТРЯБВА ДА НАУЧИ, ЧЕ БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕМИНАВА БЕЗНАКАЗАНО И ЧАК ТОГАВА ПОТОКЪТ ЩЕ СПРЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 816 Коментари: 3 Гласове: 5
Последна промяна: 28.11.2016 10:47
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3222754
Постинги: 6928
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Ноември, 2016  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930